Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 478.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
Koja je najbolja pasta trenutno u linksu?
12 godina
Dex.pwn kaže...
Koja je najbolja pasta trenutno u linksu?

MX-2 i MX-4

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
17 godina
rEady kaže...

Jel mi može netko reći koju termalnu pastu smijem nanijeti na grafički procesor koji je od bakra?

Jer gledam ovdje piše da ovu na bazi bakra silikona nesmiješ nanijeti na bakar,a ovu na bazi srebra ili aluminija nesmiješ na grafičke procesore jer nemaju heatspread.

Moja grafička kartica je Gigabyte GeForce GTX460 

Uzmi si slobodno Arctic MX-2 ili MX-4 i nanosi bez brige. Ne korodiraju bakar, ne gube svojstva vremenom (nakon 5 godina su kao prvog dana) i ne provode struju (pa mogu drito na gpu).

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Trebam savjet. Nisam mjenjao pastu odkad sam kupio komp (2011). Evo dolje slika temperatura. Jel doslo vrijeme da se promijeni? LP :)

-_-
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Bilo je i vrijeme u 2012 da se pasta promijeni ;) 

Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina
luka123456780 kaže...

Trebam savjet. Nisam mjenjao pastu odkad sam kupio komp (2011). Evo dolje slika temperatura. Jel doslo vrijeme da se promijeni? LP :)

Naravno! Paste slabije kvalitete mijenjas svaka 3 mjeseca, bolje kvalitete svakih godinu dana.

Hejjjjj
17 godina
Chico12 kaže...
luka123456780 kaže...

Naravno! Paste slabije kvalitete mijenjas svaka 3 mjeseca, bolje kvalitete svakih godinu dana.

Od kud si to izvukel?

Ako su temperature nakon X vremena jednake temperaturama nakon samog nanosa paste mijenjanjem ne dobivas nista.

Kad primjetis rast temperatura unatoc redovitom ispuhavanju i ciscenju od prasine onda mijenjaj, sve ostalo je gubitak vremena i novca.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 10:18 (Ante).
11 godina
Ante kaže...
Chico12 kaže...
luka123456780 kaže...

Od kud si to izvukel?

Ako su temperature nakon X vremena jednake temperaturama nakon samog nanosa paste mijenjanjem ne dobivas nista.

Kad primjetis rast temperatura unatoc redovitom ispuhavanju i ciscenju od prasine onda mijenjaj, sve ostalo je gubitak vremena i novca.

U pravu si ti, ja onako samo generaliziram.

Hejjjjj
14 godina
odjavljen

Ja pastu nisam mjenjao od 2011. i dalje mi je ista temperatura, mozda zato sto je otvoreno kuciste? Nzm, ne treba stalno mjenjati pastu, to je bacanje novaca za 5-6C razlike ....

0 4 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja svake godine imam čišćenje na proljeće, tako da promijenim pastu i očistim prašinu bez obzira na temp...

Inače dobre paste znaju i po 5god trajati, sve ovisi o uvjetima, kada skužiš da imaš problema sa zagrijavanjem, promijeni, zasad nemoraš ništa 

*Sony Xperia Z1 Compact*

5 0 hvala 1
12 godina
Dex.pwn kaže...

Ja pastu nisam mjenjao od 2011. i dalje mi je ista temperatura, mozda zato sto je otvoreno kuciste? Nzm, ne treba stalno mjenjati pastu, to je bacanje novaca za 5-6C razlike ....

Pa sta je to 20-50kn godisnje na tako opaku konfu kao sto je tvoja navedena pod moj pc

12 godina
protjeran

Ja sam bolestan pa pastu mjenjam svakih 3/6 mj , bezobzira dal je ona od 10 ili 50 kn .A cistit komp to radim svaki tjedan jednom , ono od prasine i ventove prebrisat . Sta se odrzava duze traje ;) i ja takoder mislim da nikome nebi trebalo biti tesko potrositi na pastu, potrosni materijal je to . a i ta jedna pasta ti traje po par puta . vecina imaju bolesnoce od kompa na forumu  , graficke od 3 milje kuna al kad treba dat za pastu 50 kn onda si postavi pitanje zasto bi dao kad jedna traje 5 godina . haha po meni malo smijesno .  

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 13:47 (Adict).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Adict kaže...

Ja sam bolestan pa pastu mjenjam svakih 3/6 mj , bezobzira dal je ona od 10 ili 50 kn .A cistit komp to radim svaki tjedan jednom , ono od prasine i ventove prebrisat . Sta se odrzava duze traje ;) i ja takoder mislim da nikome nebi trebalo biti tesko potrositi na pastu, potrosni materijal je to . a i ta jedna pasta ti traje po par puta . vecina imaju bolesnoce od kompa na forumu  , graficke od 3 milje kuna al kad treba dat za pastu 50 kn onda si postavi pitanje zasto bi dao kad jedna traje 5 godina . haha po meni malo smijesno .  

Meni je to najnormalnija stvar i ja očistim komp i prominim pastu dva puta godišnje (svakih 6 miseci)

12 godina
protjeran

Ma znam ja da je tebi to normalno , lijepo si napisao . Meni i tebi je normalno , kazem ja nekad svaka 3 mj promijenim pastu . a usisavanje i ciscenje radim svaki tjedan jer imam problema sa prasinom , stvara se niodkuda . Meni se vise prasine skupi kad je komp ugasen nego kada radi . mozda ce netko reci da sam lud sta cistim komp svaki tjedan al meni je to i gust ;) 

Moj PC  
5 0 hvala 2
17 godina

Kvalitetna pasta se mijenja kada skidaš hladnjak s procesora, inače nema ni smisla ni potrebe.

Nekvalitetna čim primjetiš da počinje gubiti svojstva ili također ako razdvajaš hladnjak i procesor.

Čistiti komp treba više puta godišnje ako stoji u "normalnim" uvijetima gdje nema puno prljavštine i prašine, ako je u prostoriji gdje ima puno prljavštine i prašine ili koja se ne održava onda računalo treba čistiti i češće - na prvi znak porasta temperaturi, buke...

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Adict kaže...

Ma znam ja da je tebi to normalno , lijepo si napisao . Meni i tebi je normalno , kazem ja nekad svaka 3 mj promijenim pastu . a usisavanje i ciscenje radim svaki tjedan jer imam problema sa prasinom , stvara se niodkuda . Meni se vise prasine skupi kad je komp ugasen nego kada radi . mozda ce netko reci da sam lud sta cistim komp svaki tjedan al meni je to i gust ;) 

naravno u HW treba uzivati i brinuti se za njega kako kome odgovara,moze ili zeli, na kraju krajeva za neke konfiguracije se cak moze i uzeti polovan automobil za kojeg se takoder brinemo ne?!...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Adict kaže...

naravno u HW treba uzivati i brinuti se za njega kako kome odgovara,moze ili zeli, na kraju krajeva za neke konfiguracije se cak moze i uzeti polovan automobil za kojeg se takoder brinemo ne?!...

tocno tako stjepane , slazem se u potpunosti sa tobom ,  ja smatram da ko voli kompove da mu je to ujedno i hobi , barem je meni . Nema mi nista draze kada uzmem kriznu u ruku i komp na stol i krenem , za mene je to uzivancija . :)

11 godina
neaktivan
Ante kaže...
Chico12 kaže...
luka123456780 kaže...

Od kud si to izvukel?

Jel su ove moje temperature normalne? Ako jesu prije cu promijenit komp nego pastu.

-_-
12 godina
luka123456780 kaže...

Jel su ove moje temperature normalne? Ako jesu prije cu promijenit komp nego pastu.

Najprije optereti comp pa tad pitaj za savjet jer te tvoje idle temperature mi nista ne govore.

Prime 95 na 10-15min ce bit dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 16:31 (XXX-Man).
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Najprije optereti comp pa tad pitaj za savjet jer te tvoje idle temperature mi nista ne govore.

Evo jesam 15 minuta je radio Prime 95. Najvise je doslo do 49 C.

-_-
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 16:31 (XXX-Man).
12 godina
luka123456780 kaže...
nicky.sl kaže...

Evo jesam 15 minuta je radio Prime 95. Najvise je doslo do 49 C.

To je odlicno, nemas potrebe nista dirat

11 godina
neaktivan

To je odlicno, nemas potrebe nista dirat

Ok, hvala. Puno si mi pomogao. {#}

-_-
14 godina
neaktivan

Jedno pitanje ,kupio i5 4670 box i instalirao ga satvio box hladnjak nisam premazao procesor  ali na haldnjaku je bio neki premaz, e sad jesam li trebao premazat ili je to bio premaz na box hladnjaku i jesam li trebao ga ono amo reći rastrljat ili samo ono staviti ,hvala ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro si napravio, nije trebalo nista trljat, mrljat, premazivat itd..

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
14 godina
odjavljen

Hhahaha, a ja svejedno ne igram neke teske igre, igram SA:MP, CoD 4, WT i slicne. I da igram neke zahtjevnije igre, igrao bi na low posto mi grafika nije bitna toliko koliko i zabava, imam E5700 na Win8.1 B9600 x64 i 8 GB RAMa i 210 od nVidie(doce joj uskoro zamjena ;) )

Jedino ocistim prasinu u 5 mj zbog grafe, a pastu ne mjenjam :D

12 godina
Dex.pwn kaže...

Hhahaha, a ja svejedno ne igram neke teske igre, igram SA:MP, CoD 4, WT i slicne. I da igram neke zahtjevnije igre, igrao bi na low posto mi grafika nije bitna toliko koliko i zabava, imam E5700 na Win8.1 B9600 x64 i 8 GB RAMa i 210 od nVidie(doce joj uskoro zamjena ;) )

Jedino ocistim prasinu u 5 mj zbog grafe, a pastu ne mjenjam :D

Zbog koje grafe ?!?

14 godina
odjavljen

Geforce 210, 512 MB RAMa koji je RAM nzm(msm da je GDDR3), pasivno hladjenje, trosi 31(il 32) wata xD

0 0 hvala 0
12 godina
Dex.pwn kaže...

Geforce 210, 512 MB RAMa koji je RAM nzm(msm da je GDDR3), pasivno hladjenje, trosi 31(il 32) wata xD

?!?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 14:32 (nicky.sl).
14 godina
odjavljen

Da da, grafa u normalnom hodu je na 50 C

14 godina
neaktivan

Jel bi mi mogao netko molim vas reći dali smijem termalnu pastu čistit acetonom. Ako ne,čime smijem? 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice