Temperatura CPU-a problem

poruka: 11
|
čitano: 3.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako.

Imam Phenom 955BE i stock cooler.

Temperature u loadu znaju biti i preko 70, pa cak i do 80 stupnjeva, dok je u idle-u oko 61.

Svjestan sam da su ovo bolesne temperature i da ce mi CPU pregoriti ako ovako nastavim.

U zivotu sam mounto masu coolera i uspjesno slagao bezbroj konfiguracija i nikada mi se ovo nije desilo, tako da smatram da nije do nekakve nestrucnosti kod instaliravanja coolera na CPU.

Ono sto znam je da sam zadnji put prije par mjeseci dosao do neke termalne paste za dzabe te sam ju odlucio staviti na CPU, da dobije svjezu dozu termalne paste.

Da li je moguce da takve temperature budu zbog mozda losije termalne paste? Mijenjo sam ju 3 puta (3 puta istu) i jos uvijek imam bolesne temp.

Cooler i kuciste su ocisceni od prasine, znaci nije to.

Fen se vrti na 6500 RPM u load-u, sto bi trebalo biti ok.

Pomocu cool & quiet tehnologije sam uspio u Idle-u drzati temp na 45 stupnjeva, ali Load je jos uvijek problem.

Koje je vase cijenjeno misljenje oko ovog problema sa temperaturom CPU-a?

P.S. nije overclockan CPU.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

box cooler?kupi katanu ili neki ok cooler i rijesi problem...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 20:51 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Temperatura CPU-a problem
Cudno. Meni na 90nm Athlonu x2 nije islo preko 4500rpm i 75c. Kupi Scythe Katanu 3 i problem rijesen.
2.854 Posts! And counting...
16 godina

stavi kvalitetniju pastu ali nanometarski sloj,kapljicu samo i prstom razmaži samo da prozirno oboji proc

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni kod 560 BE ne prelazi 55 stupnjeva

kupi XIGMATEK Loki SD963  i stavi na njega još jedan vent

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa cuj..

ako ti se to pocelo dogadjati nakon sto si stavio tu termalnu pastu.. moguce je ona uzrok toga.

skokni do nekog shopa... kupi nesto kvalitetnije (baci oko po forumu o cemu ljudi pricaju) i probaj s time.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ovako.

Imam Phenom 955BE i stock cooler.

Ono sto znam je da sam zadnji put prije par mjeseci dosao do neke termalne paste za dzabe te sam ju odlucio staviti na CPU, da dobije svjezu dozu termalne paste.

Da li je moguce da takve temperature budu zbog mozda losije termalne paste? Mijenjo sam ju 3 puta (3 puta istu) i jos uvijek imam bolesne temp.

P.S. nije overclockan CPU.

Pusti priče oko kupovine novog hladnjaka (osim ako imaš viška novaca).

nekoliko je mogućih stvari:

- koliko god pazio, moguće da ti hladnjak ne naliježe dovoljno dobro

- pasta ti je neko smeće (iako po mojem iskustvu, bez obzira na to kakvo je smeće trebao bi barem dobiti jednake ili mrvicu lošije rezultate od "stock" rješenja)

- nisi stavio dovoljno paste

- nisi uspio staviti hladnjak "iz prve" pa su ti se stvorili mjehurići između proca i hladnjaka

- nisi dobro očistio staru pastu

Moj ti je savjet da fino skineš hladnjak i dobro počistiš površinu hladnjaka i procesora.

Ako ti je pasta šrotex (i pitanje je koliko je stara) istoči određenu količinu na neku čistu površinu (npr tanjurić) i najkremastiji dio paste prenesi sa štapićem za uši na CPU i lijepo uniformno razmaži (nemoj previše muljati da ti se ne počne vata lijepiti po cpu). Pripazi na količinu da ti poslije ne curi preko kontakata.

Stavi hladnjak i dok ga pridržavaš jednom rukom prikopčaj ga.

Dobro pogledaj na kraju da li hladnjak dobro naliježe i da kopče dobro drže.

netko je gore dobro napisao, ako ne znaš koja je pasta u pitanju nebi bilo loše da nabaviš (ili posudiš od prijatelja) mrvicu bolje paste.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
17 godina

Termalna pasta je - Arctic Ceramique - 26 kuna u Linksu, znaci jeftina pasta.

Je li moguce da je to i zbog loseg hladenja u kucistu? Hocu reci da nemam nijedan vent u kucistu osim defaultnih od graficke, napajanja i procesora.

Ne znam, te probleme nisam imao sa Athlonom 6000+ kojeg sam imao prije ovog CPU-a, je li moguce da ovaj Phenom toliko vise grije?

A moguce da je do instalacije, jer su "pipci" od hladnjaka na knap i tesko ih je namjestit da sjednu na maticnu, pa je moguce i da se nesto cudno desi sa pastom dok ja to namjestim.

Probao sam jos 2 puta promijeniti pastu. Jednom sam stavio malo vise paste, dok mi je trenutno na CPU-u gotovo nevidljivi sloj paste i temperature su iste.

Mislite li da se isplati kupovati vent za kuciste i da li to uopce u tolikoj mjeri utjece na temperaturu CPU-a?

Edit: Sto se coolera tice, ovaj stock cooler je zapravo dosta kvalitetan koliko sam uspio procitati, te bi mi temperature sa njim trebale biti nize. Mijenjo bi ga jedino kao posljednju soluciju.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 17:00 (Psiho246).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ta pasta nije losa! Mozda ti senzor krivo pokazuje temp.
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina

Ako se sigurno radi o temperaturama od 80°C onda ti definitivno ne sjeda cooler na proc(mozda ti se izpigala nožica ili..) tj. nemaš nikakvog hlađenja. Meni osobno su takve temperature bile jedino kad mi cooler nije sjeo na proc.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1. Budi siguran da ti kuller od procesora dobro sjeda. 2. Imam isti proc i stock kuller te sam neki dan radio test kolko se grije te nije isao preko 66 stupnjeva. Kako su ti rasporedeni ventilatori u kucistu, daj neku sliku.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice