Temperatura CPU-a i HDD-a

poruka: 17
|
čitano: 3.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

CPU i HDD su iz konfe pod moj pc , temp na cpu je min 59 max 76 a hdd je 48 , meni se to čini previsoko... 

Šta vi kažete na to ?

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Loše provjetravanje kućišta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Temperatura CPU-a i HDD-a
maks-rs kaže...

Loše provjetravanje kućišta.

Ma imam sran*e od kučišta , MS industrial neko 

17 godina
Slash_92 kaže...

CPU i HDD su iz konfe pod moj pc , temp na cpu je min 59 max 76 a hdd je 48 , meni se to čini previsoko... 

Šta vi kažete na to ?

P4 su inače bili grijači, a ti si svog još i overclockao. Spusti ga na normalnu radnu temperaturu i vidi onda.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
protjeran

Jesam , ovo su temperature sa tvorničkim taktom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

možda malo čiščenja ventova od prašine ,

ubaci kakav vent da obavezno puše po hddu jer mu je ovo puno... mislim da je hdd ideala oko 40c.

e sad ,CPU ,još vidim da je EE :D (po def. taktu bi rekao stari 130 nm proces),to hajca ko ludo i bez oc-a ,

treba pošten cooler da ga ohladi proje nego što kikne in therm.throttling

nekak skombiniraj da ubaciš koji vent unutra jer ljeto samo što nije {#}

i održavaj...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 23:02 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prva velika greška koju vidim - komp unutar stola. Izvadi ga i stavi negdje gje s svake strane ima barem 5 cm prostora. Isto tako, ništa ne bi trebalo blokirati stražnju stranu. Uz to sredi unutrašnjost ako nije čista (uklanjanje prašine i prljavština, zamijena termalne paste na procesoru i grafičkoj) i po potrebi zamijeni hlađenje. Može se i bočna stranici držati otvorena, no nije preporučeno osim ako je jedini način.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Prva velika greška koju vidim - komp unutar stola. Izvadi ga i stavi negdje gje s svake strane ima barem 5 cm prostora. Isto tako, ništa ne bi trebalo blokirati stražnju stranu. Uz to sredi unutrašnjost ako nije čista (uklanjanje prašine i prljavština, zamijena termalne paste na procesoru i grafičkoj) i po potrebi zamijeni hlađenje. Može se i bočna stranici držati otvorena, no nije preporučeno osim ako je jedini način.

Dokle god su slobodne prednja i stražnja strana, nema veze gdje je. Za čišćenje se slažem, mada mislim da mu neće puno pomoći ako ne zamijeni hladnjak na procesoru.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
neaktivan

ima veze gdje je...pa meni se ugriju stranice lima kučišta..isto imam šrot kučište...šta misliš još da je tako zatvoreno u drvenoj kutiji kao kod ovog slučaja, osim prednje i zadnje strane...jer i topal zrak kad izađe iz kučišta ide dalje...a još ak naiđe na prepreke pa se zadržava i to sve odmaže...

prevelike su temperature...znam mnogo slučajeva npr par godina starih računala, problem sa temperaturama, jer pasta postane "keramika" to se promjeni, ispiri i uredno radi...

očisti izmjenjaj paste, vrati sve nazad provjeri temperature, bit će sigurno niže, ako su i dalje visoke makni bočnu stranicu i tak vozi

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 22:24 (oly570).
14 godina

HDD se preporuca 40- temperature...otvori kuciste...makni bocnu stranicu i ispusi malo unutrasnjost..i jel na procesoru imas box cooler?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
preporuča ili je maksimalno preporučeno 40? neznam kak si mislio
14 godina
oly570 kaže...
preporuča ili je maksimalno preporučeno 40? neznam kak si mislio

neki maximum je 50-tak stupnjeva a preporuca se 40 i ispod...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan
po meni je i 40 previše, al tko sam ja da sudim, što je vreliji hdd to je sporiji...seek time se povećava

po meni je 30 stupnjeva i ispod ideala za performanse :)
14 godina
meni je temp prvog harda 38 , a drugog 42, dali je to zato sto sam ih stavio na najdonji slot u kucistu i odaljio sam jednu od druge samo za jedan slot (a ima ih oko 7) tamo kraj njega je i graficka, al ona je 35 C i vent radi..il bi bilo bolje da ih stavim na gornji slot il da ih odaljim jedan hard od drugog za par slotova (par praznih mjesta za stavit hard)?
14 godina
pomoc ?
14 godina
neaktivan

stavi si jedan vent da ti puse u hard i bit ce ti niza temperatura

i digni ga da bude negdje na sredini jer je i meni bila dosta veca temp dok je bio hard na naj nizem

meni sad rijetko kad ide preko 31C

14 godina
neznam gdje da ga stavim da tocno puse tamo ? nemam ga gdje zasarafit? imam samo jedan vent . koji direktno puse u procesor
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice