CPU i HDD su iz konfe pod moj pc , temp na cpu je min 59 max 76 a hdd je 48 , meni se to čini previsoko...
Šta vi kažete na to ?
CPU i HDD su iz konfe pod moj pc , temp na cpu je min 59 max 76 a hdd je 48 , meni se to čini previsoko...
Šta vi kažete na to ?
Loše provjetravanje kućišta.
Šta vi kažete na to ?
P4 su inače bili grijači, a ti si svog još i overclockao. Spusti ga na normalnu radnu temperaturu i vidi onda.
Jesam , ovo su temperature sa tvorničkim taktom
možda malo čiščenja ventova od prašine ,
ubaci kakav vent da obavezno puše po hddu jer mu je ovo puno... mislim da je hdd ideala oko 40c.
e sad ,CPU ,još vidim da je EE :D (po def. taktu bi rekao stari 130 nm proces),to hajca ko ludo i bez oc-a ,
treba pošten cooler da ga ohladi proje nego što kikne in therm.throttling
nekak skombiniraj da ubaciš koji vent unutra jer ljeto samo što nije
i održavaj...
Prva velika greška koju vidim - komp unutar stola. Izvadi ga i stavi negdje gje s svake strane ima barem 5 cm prostora. Isto tako, ništa ne bi trebalo blokirati stražnju stranu. Uz to sredi unutrašnjost ako nije čista (uklanjanje prašine i prljavština, zamijena termalne paste na procesoru i grafičkoj) i po potrebi zamijeni hlađenje. Može se i bočna stranici držati otvorena, no nije preporučeno osim ako je jedini način.
Prva velika greška koju vidim - komp unutar stola. Izvadi ga i stavi negdje gje s svake strane ima barem 5 cm prostora. Isto tako, ništa ne bi trebalo blokirati stražnju stranu. Uz to sredi unutrašnjost ako nije čista (uklanjanje prašine i prljavština, zamijena termalne paste na procesoru i grafičkoj) i po potrebi zamijeni hlađenje. Može se i bočna stranici držati otvorena, no nije preporučeno osim ako je jedini način.
Dokle god su slobodne prednja i stražnja strana, nema veze gdje je. Za čišćenje se slažem, mada mislim da mu neće puno pomoći ako ne zamijeni hladnjak na procesoru.
ima veze gdje je...pa meni se ugriju stranice lima kučišta..isto imam šrot kučište...šta misliš još da je tako zatvoreno u drvenoj kutiji kao kod ovog slučaja, osim prednje i zadnje strane...jer i topal zrak kad izađe iz kučišta ide dalje...a još ak naiđe na prepreke pa se zadržava i to sve odmaže...
prevelike su temperature...znam mnogo slučajeva npr par godina starih računala, problem sa temperaturama, jer pasta postane "keramika" to se promjeni, ispiri i uredno radi...
očisti izmjenjaj paste, vrati sve nazad provjeri temperature, bit će sigurno niže, ako su i dalje visoke makni bočnu stranicu i tak vozi
HDD se preporuca 40- temperature...otvori kuciste...makni bocnu stranicu i ispusi malo unutrasnjost..i jel na procesoru imas box cooler?
neki maximum je 50-tak stupnjeva a preporuca se 40 i ispod...