pozz evo ovaj tj. idem po komponente i jedan lik koj se bavi komponentama rekao mi je da mi se neisplati klokat jer mu se jako skrati vjek trajanja i mogučnost kvara je dosta veči.. e sad bi me zanimalo kolko bi ja koristio i5 2500k sa nekim ocom na otprilike 3,8-4.oo ghz sa hlađenjem koje dobim s njim ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ajde molim te napiši što se zanima ponovo i ovaj put nek bude razumljivo...
što ti ustvari hoćeš?
neće ti smanjit vijek trajanja toliko da bi imalo ikakve veze...
pozz evo ovaj tj. idem po komponente i jedan lik koj se bavi komponentama rekao mi je da mi se neisplati klokat jer mu se jako skrati vjek trajanja.. e sad bi me zanimalo kolko bi ja koristio i5 2500k sa nekim ocom na otprilike 3,8-4.oo ghz sa hlađenjem koje dobim s njim ??
Da skraćuje ti s 20g trajanja na 15!
Zašto uzimaš i5 2600k i zašto ga klokat?Zar nije jak po sebi?!
pozz evo ovaj tj. idem po komponente i jedan lik koj se bavi komponentama rekao mi je da mi se neisplati klokat jer mu se jako skrati vjek trajanja.. e sad bi me zanimalo kolko bi ja koristio i5 2500k sa nekim ocom na otprilike 3,8-4.oo ghz sa hlađenjem koje dobim s njim ??
Nece ti skratiti vijek trajanja ako bude OC na niskom naponu i ako nebude pregrijavanja...
nisam reko da uzimam 2500k neg se dvooumim između 2500k i 2500... pa me zanimalo dal se isplati opče klokat to il ne pa da jednostavno uzmem 2500
nisam reko da uzimam 2500k neg se dvooumim između 2500k i 2500... pa me zanimalo dal se isplati opče klokat to il ne pa da jednostavno uzmem 2500
zavisi cemu ti sluzi comp.
pretpostavljam da je za igre tako da ti je i na stocku dovoljan i za najjacu graficku. no normalan overclock mu nece naskoditi i mozda ce biti potreban za neke nove graficke kroz par godina.
Nemoj se bezveze opterečivati s overclockanjem kad za to još nema potrebe. Ja sam svoj 1055t vratio na stock i u igrama ne vidim niti osjetim razliku spram 3.6 - 3.8 ... koji fps nije bitan, kad ionako vrtim sve na 50-60 ,ovisi od igre do igre. Ako ostaneš vlasnik spomenutog za par godina i uzmeš neku high end grafičku, onda se s tim zamaraj, sada je taj procesor i na stock dovoljan za 2x580 . Jedino što bi osjetio su rezultati u benchanju, ali to je bolest kojom se ja više ne bavim, samo te dovede do guranja kompjutera na balkon na -10°C stupnjeva i peglanja kartice za skupe komponente koje te služe 20% bolje od onih kojih imaš, a rasterete ti račun za koju tisuću :D