Problem zaljepljenog proca na cooler

poruka: 9
|
čitano: 2.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
pitanje

kako da ga odljepim a da ga ne ostetim...sumljam da je i pregorio jer ventilatori vrte a nema zivota..radi se o socket 754 athlonu...a mozda je i maticna mrtva...

hvala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kada termo pasta zalijepi hladnjak za procesor, da bi ih mogao odvojiti, potrebno je zagrijati pastu kako bi se razmekšala i kako bi se mogao odvojiti hladnjak od procesora.

To se obično radi tako da se skine poklopac od računala, nakon toga upali računalo i pokrene na nekoliko minuta nešto što će opteretiti procesor što više (neka zahtjevna igra ili konverzija videa).

Kada se procesor dobro zagrije, ugasiš računalo, isključiš ga iz struje i odvojiš hladnjak od procesora.

Dok je računalo upaljeno, bez poklopca, ne diraj ništa u njemu.

Koliko sam skužio ti ne možeš ovo napraviti, jer ne možeš pokrenuti računalo. U tom slučaju ti preostaje nekakva improvizacija, recimo zagrijavanje hladnjaka od procesora toplim zrakom iz sušila za kosu (fen) i preko njega zagrijavanje paste na njemu. Moraš biti oprezan da vrući zrak ne ošteti okolne komponente, pa zato namjesti da sušilo puše što sporije i ako fen ima mogućnost reguliranja temperature onda najprije probaj s nekom nižom i još ako ima neki nastavak za usmjeravanje zraka, iskoristi ga.

Nisam to nikada probao, ali to je jedino što mi pada na pamet.

Naravno, prije upotrebe ove metode isključi računalo iz struje.

Vlasnici kapitala će kod radnika poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. Karl Marx, 1867.

0 0 hvala 0
17 godina

Ako to ne uspije, mozes probati s lemilicom (mislim da je s njom najlakse) samo malo kruziti po cooleru- ali donjem djelu, da zagrijes pastu. Vrlo opasan sport, pa ko voli nek izvoli. ako budes radio, budi VRLO oprezan, jer mozes sprziti nesto ako previse preblizis lemilicu.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem zaljepljenog proca na cooler
autorov komentar

izvadio sam cooler sa procesorom...njezno sam povukao i nisam se mogao nacuditi kako je ostao na cooleru neoštećen...a nožica od socketa je bila spustena...WTF? :) staviti cu na radijator cooler pa ce se valjda odljepiti..thanx

17 godina
neaktivan

Dobra fora je i ak imaš neki jači fen za kosu pa iz blizine po kuleru...

17 godina

Ja sam isto iscupao proc koji je bio zaljepljen na hladnjak i pritome sam smotao par nožica, i onda sam ih izravnao i sve je opet radilo, a proc kad sam iscupao lako se dao odljepit od hladnjaka, ali smijesno je to da taj proc tj. kompjuter nije bio moj pa kad sam to radio ruke su mi se tresle ,jer bi u slucaju da nesto neradi platio stetu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam si ljepo od stare sajle sa bicikla odvojio jednu od žica, sredio joj krajeve i sad samo lagano ju povučem između procesora i hladnjaka kad se to desi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vani kaže...

Dobra fora je i ak imaš neki jači fen za kosu pa iz blizine po kuleru...

baš sam to htio predložiti...jednom sam tako odvojio stari hladnjak sa starog P4 ...neki kineski fen...i da vidiš kako se skida!
16 godina
autorov komentar

stavio sam puhalicu da puse u cooler...coler je za 2 minute postao toliko vruc da sam ga nisam mogao drzat u ruci...proc se lagano odljepio..e sad treba vidjet dal je crkao proc ili maticna...a nemam di isporbat tog semprona 754 :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice