sparivši navedeni procesor sa xigmatekovim novim hdt coolerom dobio sam zanimljive temperature.
Procesor je bio na default settingsima sa stock speedom(3.0 ghz, voltaža u full loadu 1.35v, u idlu fluktuirajuća)
MBO asrock 870 extreme 3, korištene su dvije termalne paste - arctic cooling ceramique i arctic silver mx2. Bočna strana kućišta je bila otvorena tj. skinuta je bila bočna stranica.
Test se sastojao od pola sata prime 95 sa jednom pastom pa pola sata sa drugom pastom.Uz to testirao sam i ingame temperature pomoću oba ingame benchmarka resident evila 5.
pri podizanju sustava 35°C
prime 95 57°C
ingame 46-48°C
idle oko 40°C
U nedostatku vremena(testiranje se odvijalo jučer u večernjim satima pri sobnoj temperaturi od nekih 24- 25°C i povišenoj vlažnosti zraka) cooler sam proslijedio kolegi
koji ga je testirao sa otključanim Phenom II x2 550 sa raznim postavkama (od undervolta sa stock speedom 3.1ghz do overvolta na 1.4v na 3.6ghz) pri tome su mu temperature gotovo identične onima sa coolermasterovog hyper 212+ coolera koje inače koristi.
Zanima me iskustvo ostalih vlasnika Phenom II x6 1075T sa temperaturama na drugim hladnjacima i mišljenja vezana za ovakve rezultate xigmatekove gaie.