Ja sam spajo 12V vent od pc-a na 20V i vrtio se duplo brze.Kondenzaroti u ventu su od 50V a za halov senzor nisam nasao datasheet pa necu da idem preko 20V.Dao si mi dobru ideju za vent.Odo sada praviti jednostavni DC-DC konverter(sa 12V na 20V).Pa cu onda sve dodatne ventove koje sam ugradio prikljuciti na 20V.Volim kad se cuje iz kompa ono fino zujanje ventova.
Evo napravio dc-dc.Buka na 20V je nepodnosljiva.Ventilatori(8 komada) se vrte bez problema ali imam osjecaj da je u kompu motorna pila.
Jedan ventilator na 20V je podnosljivo,a tko zeli vise ventilatora taj treba imati cepove u usima.
pitanje i koliko ce izdrzat ti ventovi na 20V, mozda ce namoti izdrzat, ali lezajevi...hmm
Ja sam se malo igrao: max sta izdrze je 38v, na 40 se zavrte pa izdime, rade i pod vodom haha
aj kad ste to vec radili, recite mi kako spojiti moj vent od 120mm na 20V?
Napravi dc-dc converter.
http://skema-rangkaian.blogspot.com/2009/08/12v-to-28v-dc-dc-converter-with-lm2585.html
ovo mi ne znaci apsolutno nista :D
moze malo jednostavnije?
Nemoze jednostavnije za to sto ti hoces.Kolko vidim ti pojma nemas o elektronici,tako da daljnja rasprava ne vrjedi.
1.)najdi nekoga da ti sastavi.
2.)odustani od poduhvata.
3.)budi zadovoljan sa sadasnjim stanjem.
jeli mogu u jedan MOLEX (12V) staviti faze od 2 ventilatora?
tj iz MOLEXa bi napravio kabel na koji bi ukljucio 2 venta tako da ih mogu na prekudacu iskljuciti
a što se tiče molexa možeš i 10 ventilatora spojit na jedan molex...
mislio sam na + xD
znaci na molex i jedan ulaz ja mogu spojiti koliko hocu ventilatora?
dobro hvala
možeš bez problema, samo bi ti preporučio da ne stavljaš na isti kabel (mislim na kabel koji ide iz napajanja) di je hard, za svaki slučaj...
necu necu :)
nasao sam 2 stara intelova stock ventilatora, vrte se ka ludi, decibela ko u priči ali hladeeee ohoho :D
e sad neda mi ih se slusati ovako pa cu staviti prekidac i paliti samo dok igram ili slusam muziku da ih necujem xD
uzmes zice sto ti idu iz napajanja za disceta pogon njih prekines i od toga ventilatora prikopcas tu boja boju kopca fino izoliras i rade ok nikakvi cudesa ni nista kod mene rade takva dva od 120mm i vrte se exstra i imam jedan sa regulatorom od 80mm on povuce kad bas ono treba da se ohladi
neki ventovi su tvornički namješteni na male okretaje
pogotovo većei ventovi - jer se misli da očeš isti propuh sa manjom bukom
kupi si neki koji ide na 2000 ili 2500 okretaja pa ćeš vidit šta je propuh