Matična za Intel i5 2400 zaključana tema

poruka: 25
|
čitano: 5.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Pozdrav!

Treba bi matična na koju bi stavio Intel i5 2400. Da cijena ne prelazi 1100 kn za gotovinu i ako je moguće s ove stranice: http://www.protis.hr/products/index/desktop/379  , ali nisam ograničen na nju jer mi se izbor ne čini bas velikim!

Do sad sam bio korisnik Gigybyte matične, koja još odlicno radi u kombinaciji s Athlonom 6000+, ali ih je vrijeme pregazilo! U zadnjih par dana, kako intenzivnije tražim novi procesor i matičnu, sam čuo jako dobre komentare na Asus.

Pa molim za malo pomoći!!

Hvala društvo!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Asus dobro naplacuje ono sto nudi.

Posto je rijec o procesoru bez "K" sufiksa P chipset ti otpada, dovoljan je H koji je dosta jeftiniji. Trebao bi jos napisati kakav graficki setup mislis koristiti (integriranu ili diskretnu grafiku i koju).

Uglavnom, posto neces overclockati, ne mislis koristiti multi GPU i nemas nekih specificnih zahtjeva mogao bi proci dostaj eftinije od 1100kn.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Imam ATI Radeon HD4850 w/ZALMAN, koju namjeravam nadograditi kad se skupi para. Nebi iskljucio ni multiGPU, tko zna sta igre donose! Sin (14) i ja volimo igre! Overclockerskih namjera nemam. Ni procesor nije ''set in stone''. Ako tko ima neko dobru kombinaciju za oko 2500kn otvoren sam za prijedloge.

0 0 hvala 0
14 godina
Matična za Intel i5 2400

Za i5 2400 možeš slobodno uzet neku matičnu za 700-800 kn tipa neka ASRock, P ili Z (ako oćeš grafiku). Jer 2400 nije za klokanje, a dosta je dobar i super radi svoj posao. Dovoljna ti je 4+1 fazna regulacija ploče. A nađe se dobrih ploča za te novce gdje možeš stavit bez problema i5 2500k i klokati na pristojne vrijednosti. Ja ti takvu kombinaciju preporučam jer će ti to biti bolje. U zadnje vrijeme puno ljudi uzima baš taj i5 2500k jer po meni makar je 1500-1600 kn, trenutno najbolje što možeš dobit na tržištu jer je stvarno jak taj proc i dugo će te služit. ;)

EDIT: Sry, ako već imaš i5 2400 onda ti je dovoljna matična do 100€, a ako ćeš obje komponente kupit preporučam ovo gore što sam naveo. Inače, po meni najbolja ti je ploča Asrock Z68 Extreme3 Gen3 za tu cijenu od 1050 kn. Nudi puno, klokaš kolko oćeš, ali ta ploča više odgovara i5 2500k procesoru, tak da za i5 2400 nema potrebe ta ploča.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 13:07 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Matična za Intel i5 2400

Nisam još ništa uzeo. Nisam neki ogromni strucnjak, ali znam dovoljno da si sam sastavim racunalo. Samo sam totalno izasao iz stosa sto se tice novosti! Treba mi nesta sto ce trajati koju godinu, mislim kroz koji mjesec uzeti jaču grafičku. Ja necu overclockirati, ali mali mi ima 14 godina i on bi mogao! =) Koliko sam gledao okolo 2500k je malo skuplja od 2400 ali dosta bolja. Matična ne mora biti s one stranice.

Još me zanima za ASRock Z68 Extreme3 Gen3 ona ima neku grafiku na sebi... Jel to stvara probleme?

Jos jednom neka mi svi oproste ako postavljam debilna pitanja! Jedva smo mamu nagovorili nakupovinu, pa ako zeznemo nema nist novo 4 godine! =)

14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Potpuno te razumijem. I ja kad sebi kupujem igracke moram trazit odobrenje kuharice. Ali muljam sa cijenama pa mi sve prolazi (i7 2600K + Asus P8Z68-V+8GB DDR3 + Zalman Quiet = 200€ {#})

"H" i "Z" chipseti imaju podrsku za integriranu grafiku koja se nalazi u Sandy Bridge procesorima. "H" nema mogucnost overclocka, "P" ima mogucnost overclocka ali nema podrsku za integriranu grafiku dok "Z" ima sve i jos neke sitnice.

i5 2500K je trenutno najbolji izbor za tebe (s obzirom na iznos koji si spreman izdvojiti).

Asrock ploca koju si spomenuo je "Z" chipset koji ima podrsku za integriranu grafiku ali kad ukljucis neku dodatnu graficku karticu ta integrirana grafika se gasi i nema nikakvih smetnji ili pada performansi zbog toga. "Z" chipset ima jos jednu caku (Virtu) koja ti omogucava da sam biras koja aplikacija ili igra ce koju grafiku koristiti. Nastimas da sve aplikacije koriste integriranu grafiku (osim ako ne koristis neku specijaliziranu aplikaciju koja koristi snagu GPU-a, a nisi to spomenuo) a samo igre da ti koriste diskretnu i tko dobijes da ti je racunalo tiho i malo trosi kad slusas glazbu, gledas filmove, tipkas ili sta vec tj.se ne igras, a da kad igras imas punu snagu graficke kartice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 20:45 (BlueMax).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Hahaha... A kolega, malo si pretjerao s muljanjem! I kod mene ce ovo kostati 200€. S tim, sto se nje tice, komp je riknuo i nemam u spasa! =)

Obojici hvala sto ste odvolili vremena za moja pitanja! =)
14 godina
Matična za Intel i5 2400

Da se i ja ubacim, preporuka, best buy, MBO za i5-2400?

- OC nije bitan

- integrirana grafika nije bitna

- SLI nije bitan

- 5.1 audio je bitan, al' to valjda sad sve mainstream ploce nude

Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Dakle ti bi da ti procesor bez overclocka normalno radi sa jednom dodatnom grafickom?

Vjerovatno ti ni vise od 2 memorijska slota ne trebaju. Nije ti ni format (mATX/ATX) bitan. Ni HDMI posto imas diskretnu grafiku...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306700

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
mcf kaže...

- OC nije bitan

- SLI nije bitan

Budžet?ASrock Z68 Extreme3 Gen3 Premium Gold Caps sa Intel HD 2100 integriranom grafikom,1050 kn,ADM

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
BlueMax kaže...

Dakle ti bi da ti procesor bez overclocka normalno radi sa jednom dodatnom grafickom?

Vjerovatno ti ni vise od 2 memorijska slota ne trebaju. Nije ti ni format (mATX/ATX) bitan. Ni HDMI posto imas diskretnu grafiku...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306700

Ne trebaju mi vise od 2 memorijska slota, ne treba mi on board HDMI, format nije bitan, mada preferiram ATX radi kabliranja. Na mATXovima mi uvijek nastane guzva :)

Ne znam sto znaci da zelim da mi procesor bez OC normalno radi sa jednom grafickom? Koristim vec 20 godina procesore na stock taktu i voltazi uz jednu graficku karticu, bez problema :)

14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

normalno = stock  :)

sta ce ti maticna od 1000kn kad neces koristiti njene mogucnosti. ovako si miran za pola cijene.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
mcf kaže...

- OC nije bitan

- SLI nije bitan

Budžet?ASrock Z68 Extreme3 Gen3 Premium Gold Caps sa Intel HD 2100 integriranom grafikom,1050 kn,ADM

jedan razlog za kupovinu Z68 chipseta kad nece koristiti integriranu ni overclock?

14 godina
donator_bubrega kaže...

Budzet nije ogranicen, ali ne zelim bacat novce za nesto sto je overkill za moje potrebe. Bitan mi je stabilan cipset i 5.1 audio. Sto se igara tice, par puta godisnje pokrenem neku aktualnu igru na mid detaljima, ali mislim da ce za to uz 2400 i neku graficku vise srednje klase svaka maticna odgovarati.

14 godina
BlueMax kaže...

sta ce ti maticna od 1000kn kad neces koristiti njene mogucnosti. ovako si miran za pola cijene.

Imas jos koji prijedlog u toj klasi, a da nije micro? Hvala :)

14 godina
neaktivan
mcf kaže...
BlueMax kaže...

Imas jos koji prijedlog u toj klasi, a da nije micro? Hvala :)

Ako nećeš ni clock ni integriranu onda neki H chipset

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Ajmo ovako, neces mATX i nisi "bas" ogranicen novcem. Izbacimo asrocka zbog poslovicne nepouzdanosti (iako svi kazu da to vise nije tako, ja ih ipak zaobilazim) mislim da ti je najbolji izbor:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306690

odnos ulozeno/dobiveno odlican

zaboravio sam napisati, ta ploca ti nema SATA 6Gbps. Ako neces koristit koji od najnovijih SSD-ova nije ti ni potreban.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 15:39 (BlueMax).

0 0 hvala 1
14 godina
Matična za Intel i5 2400

Da, uzet cu neki 60GB SSD za OS. Mislio sam SATA 2, ali vidim da su vecina novijih SATA 3 ipak. No, nije da me grize da razlika u brzini, mislim da ce i SATA 2 posluziti :)

0 0 hvala 0
14 godina
Matična za Intel i5 2400

BTW., doticna ploca nema usb3.0? U nazivu maticne u nekim ducanima ima, a po specifikacijama nema :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Ako uzimas SSD koji premasuje SATA 2 brzinu steta bi bila da to ne mozes iskoristiti. Onda se malo protegni i uzmi P67 chipset. 

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306660

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306710

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
mcf kaže...

BTW., doticna ploca nema usb3.0? U nazivu maticne u nekim ducanima ima, a po specifikacijama nema :)

Trebalo bi provjeriti kod trgovca. Navedena ploca bi trebala imati USB 3, http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61USB3/#specifications,  a u specifikacijama koje daje trgovac to ne pise. Lako moguce da to uopce nije ploca koju reklamiraju.

14 godina
BlueMax kaže...

Ako uzimas SSD koji premasuje SATA 2 brzinu steta bi bila da to ne mozes iskoristiti. Onda se malo protegni i uzmi P67 chipset. 

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306660

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050306710

Hvala, uzet cu Asusa p67.

13 godina
neaktivan
Matična za Intel i5 2400

Evo samo da se javim!! ASRock z68 extreme3 gen3 u kombu s i5 2500k radi fantasticno! Virtu mi je zakon! NAvodno su ASRockovci izlijecili bugovitost svojih maticnih, u svakom slucaju sad je kasno za predomisliti se! Radi fantasticno brzo (s obzirom na stari komp)!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Thormaster kaže...

Evo samo da se javim!! ASRock z68 extreme3 gen3 u kombu s i5 2500k radi fantasticno! Virtu mi je zakon! NAvodno su ASRockovci izlijecili bugovitost svojih maticnih, u svakom slucaju sad je kasno za predomisliti se! Radi fantasticno brzo (s obzirom na stari komp)!

Imam jedan takav setup u uredu (samo je 2500K+Z68 Extreme4) i nakon 5-6 mjeseci rada na 4.4 nemam nikakvu zamjerku. Kod Asrocka je ranije bio problem sto su cesto rikavale maticne a nadajmo se da ove nase 2 nece. Kod postavljanja sistema isao sam na 4.8 pa na 4.6 ali su se dogadjala rusenja. Na kucnom compu mi je kombinacija 2600K + Asus P8Z68-V i bez ikakvih rusenja radi na 4.8  24/7. Mozda koji vikend za promjenu stavim i5 na Asusicu da vidim hoce li na njoj biti stabilniji na 4.6-4.8. Na Asusici imam problem sto nekad nece boota BIOS iz prve (kad je hladan??? ko da je golf dizel a ne kompjuter) ali iz druge upali i onda nema nikakvih problema. to se dogadja otprilike 1 od 20 paljenja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice