trenutno imam i5 4460 3.2 ghz, sad me zanima dal bi mi se isplatilo ic na 1151 socket i uzet neki noviji procesor ili da kupim neki malo jaci polovni 1150, budzet mi je nekih 1500 kuna
Lga 1150 procesor
- poruka: 10
- |
- čitano: 1.342
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
trenutno imam i5 4460 3.2 ghz, sad me zanima dal bi mi se isplatilo ic na 1151 socket i uzet neki noviji procesor ili da kupim neki malo jaci polovni 1150, budzet mi je nekih 1500 kuna
Ti ideš na gtx1060/ rx580, jel tako?
Ako da, onda ti je CPU sasvim dovoljan.
Jedini "pravi" upgrade bi bio na i7, ali samo ako ideš na rx Vegu, gtx 1070/ 1080 i sl.
Bježi od (trenutnog) LGA1151, socket je pri kraju života. Coffe lake (dorađeni proizvodni proces) procesori koji će biti predstavljeni za par dana (21. kolovoza) neće biti kompatibilni sa trenutnim 1151 chipsetima. Pričekaj dok predstave nove Intel procesore ili napraviš prelazak u "zeleni" tabor i njihov AM4 socket + neki R3/R5 proc koji će imati podršku sljedeće 4 godine.
Što se tiče 1150 i nadogradnje sumnjam da ćeš za max 1500kn uspjeti naći neki jači CPU od ovoga kojeg trenutno imaš, tako da ti se ne isplati nadograđivati. Koliko znam cijena i7 su oko 1800-2000kn (polovni) još uvijek, makar je Haswell 4 godine stara arhitektura.
idem na gtx 1060, znaci ovaj i5 ce biti okej? jedino sam razmisljao ako postoji neki povoljni i7 da ga uzmem sad za sljedecih par godina dok ne napravim veci upgrade, a tada sigurno necu ici na 1511 pa ce to bit okej :P
idem na gtx 1060, znaci ovaj i5 ce biti okej? jedino sam razmisljao ako postoji neki povoljni i7 da ga uzmem sad za sljedecih par godina dok ne napravim veci upgrade, a tada sigurno necu ici na 1511 pa ce to bit okej :P
Biti će OK.
S i7 nebi dobio ništa bolje performanse.
Uključiš "Turbo Boost" u UEFI-ju od matične i izvučeš još 200Mhz po jezgri iz tog i5-4460 i onda umjesto 4x3.20Ghz imaš 4x3.40Ghz. Sa ovih 1500Kn nadogradiš ostatak računala ako treba ili staviš u kasicu prasicu i šparaš za novi PC i novu platformu.
a dali turbo boost znatno grije proc ili ga mogu tako drzat na 3.4?
a dali turbo boost znatno grije proc ili ga mogu tako drzat na 3.4?
Razlika je možda do 5C.
zanima me jos jedna stvar pa da ne otvaram novu temu, imam trenutno asrock b85m pro3 maticnu, i ona je micro atx i ne stane mi bas aftermarket cooler ni nista, htio bih neku atx a da ima 4 slota rama al digod gledam takva nepostoji za 1150, je znate vi mozda koju a da nije preskupa?