Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.701.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ma ok, nema kud samo bode me za oci...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
CyberDemonVZ kaže...
Stjepanj kaže...
CyberDemonVZ kaže...

srednji vent ti je pao ako nisi skuzio, tj ne stoji na onim kvadratnim nosacima!lp

Ozbiljno? Hvala.

Al baš me briga

Budem opet rastavljao komp, uočio sam neke čudne razlike između Inferno FX 14 i Noctua NH D14.

Koje? Jesi testira oba hladnjaka, baš me zanima kolko je noctua bolja?

Kanter PROO
13 godina
RePlaY kaže...

Ozbiljno? Hvala.

Al baš me briga

Budem opet rastavljao komp, uočio sam neke čudne razlike između Inferno FX 14 i Noctua NH D14.

Jako, jako malo. 2-3 stupnja.

I samo kućište mi je osjetno toplije s Noctuom!

Nešto nije kak treba, a nemam pojma kaj.

Ak krivo postavim hladnjak, onda bi CPU trebao biti topliji, a nije. Ako nešto ne valja s ventilatorima onda bi vidio na brzini vrtnje ili opet na višim temperaturama CPU-a...

Nemam pojma, malo ću se poigrati, pa možda skužim :)

Javim razvoj situacije, možda stvarno nešto ne štima i mnogo je veća razlika.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
amd freak kaže...

Logično da nisu, ali izračunaj cijenu npr novog nh d15 i dodatna 2 fana pa mi reci da to vrijedi.

A nemam pojma, kupio sam u kompletu za 400kn.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
RePlaY kaže...

Jako, jako malo. 2-3 stupnja.

I samo kućište mi je osjetno toplije s Noctuom!

Nešto nije kak treba, a nemam pojma kaj.

Ak krivo postavim hladnjak, onda bi CPU trebao biti topliji, a nije. Ako nešto ne valja s ventilatorima onda bi vidio na brzini vrtnje ili opet na višim temperaturama CPU-a...

Nemam pojma, malo ću se poigrati, pa možda skužim :)

Javim razvoj situacije, možda stvarno nešto ne štima i mnogo je veća razlika.

na koliko rpm-a ti se vrti srednji vent a na koliko zadnji na kucistu? 4 heat-pajpa nemaju sanse protiv 6 na zalemljenom procesoru...cak i da je ovaj s 4 kudikamo veci tj s vise slojeva aluminija!

jel ovo pod "Ak krivo postavim hladnjak" mislis na onaj dodatni pasivni dio za taj Inferno FX 14 tj kad ga ne stavis cpu nije topliji?

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Je 6 vs 4 heatpipea ali na ifx-u su od 8mm tako da nije tolika razlika koliko se čini.

Kanter PROO
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

CyberDemonVZ

Probaj tako da zamijenis prvi vent koji uvlaci zrak u cooler jer to je cisti airflow ventilator, a za cpu coolere i radijatore je idealniji SP, static pressure vent. Probaj sa Noctua NF-F12 ili Corsair ML120 ili 140mm: Noctua NF-A14 ili Corsair ML140. Skupo, ali najbolje u HR, s time da su ti Corsair bolji i najnovija stvar u svijetu ventilatora. Noctua ce imati odgovor pocetkom iduce god. Zelis li proci jeftinije stavi isti vent kao taj u sredini, ako se ne varam to je NF-P14R, a mozes slobodno i NF-P14S jer je isti taj samo kockasti, s kao square. Nije neka ušteda naspram ovih prvih navedenih, ali eto da imas sve na jednom mjestu. Postojeci Redux, tj. taj koji je prvi na cooleru, NF-S12B, stavi na poziciju venta kucista posto je jedan od najboljih ventova za tu ulogu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 2:07 (The_Fichek).
13 godina
Stjepanj kaže...

na koliko rpm-a ti se vrti srednji vent a na koliko zadnji na kucistu? 4 heat-pajpa nemaju sanse protiv 6 na zalemljenom procesoru...cak i da je ovaj s 4 kudikamo veci tj s vise slojeva aluminija!

jel ovo pod "Ak krivo postavim hladnjak" mislis na onaj dodatni pasivni dio za taj Inferno FX 14 tj kad ga ne stavis cpu nije topliji?

Na žalost, ne znam za vent kućišta, spojen je na prekidač na kućištu (low, med, high), pa ne znam na koliko se vrte.

Na krivo postavljen  hladnjak sam mislio na Noctuu. Od kad sam ga postavio mi je kućište toplije, a temerature nisu niže koliko bi trebale.

Ono, jesu niže, tak da izgleda ko da je OK... al zašto odjednom grijanje kućišta. Naravno, moglo bi biti jer ne izbacuje sav zrak van, ali to bi se trebalo rješiti postavljenjem ventilatora kućišta na max.

Naravno, osjet topline kućišta sam možda krivo procjenio.

Baš ću napraviti pravu usporedbu. Uzet ću od buraza infracrveni termometar, stavti natrag FX-14, pa opet Noctuu, pa različite brzine vent kućišta... Da se malo zabavljam :D

P.S. Fx 14 sam uzeo bez onog pasivnog dijela preko Njuškala.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

na mom z3+ je "high" zali boze, mozda cca 600rpm sto je uzasno malo za ispuh na najvaznijem djelu kucista...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

na mom z3+ je "high" zali boze, mozda cca 600rpm sto je uzasno malo za ispuh na najvaznijem djelu kucista...

Pa da, ovo je popularno kućište, stock hladnjaci, pa sigurno negdje piše koliko ima RPM-a na kojoj  brzini

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
Stjepanj kaže...

Pa da, ovo je popularno kućište, stock hladnjaci, pa sigurno negdje piše koliko ima RPM-a na kojoj  brzini

koliko citam 1000rpm-a na high, cisto dovoljno! neznam taj tvoj setup je misterija na forumu! donesi mi ga doma...lp

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Sta mislite je li ok mijenjati Noctua NH-D14 za Arctic Liquid Freezer 240?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Zasto bi to radio? Bolje hladi Arctic ali sta ces dobit time?

8 godina
neaktivan
Pozdrav, može preporuka nekog coolera i termalne paste za AMD Phenom x4 955 BE?

I sorry za off-topic, ali zna li netko ako se jednom otključa procesor u 6-jezgrenog (ako se ne varam, bio je 1090T) i onda se opet zaključaju te jezgre zbog previše zujanja i pregrijavanja, mogu li se naknadno opet otključati?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako je netko zainteresiran, prodajem svoj Dark Rock 3, uzeo sam ga prosle godine u CU, sad sam prodao komplet komp i jos mi je on ostao.

Kompletna oprema i racun/garancija. 350 kn.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
BloodSplatterGuy kaže...
Pozdrav, može preporuka nekog coolera i termalne paste za AMD Phenom x4 955 BE?

I sorry za off-topic, ali zna li netko ako se jednom otključa procesor u 6-jezgrenog (ako se ne varam, bio je 1090T) i onda se opet zaključaju te jezgre zbog previše zujanja i pregrijavanja, mogu li se naknadno opet otključati?

LC-CC-120 oko 170kn, i pasta koju dobijes s njime ti je ok

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Almin94 kaže...

Zasto bi to radio? Bolje hladi Arctic ali sta ces dobit time?

Nista posebno, radi estetike samo. Znaci da ne diram nista?

14 godina
Almin94 kaže...

Nista posebno, radi estetike samo. Znaci da ne diram nista?

Ma mjenjaj ako ništa drugo onda radi estetike.

Noctue su odlični hladnjaci ali mene osobno je smetala ta glomaznost pogotovo kad sam kupio kućište s bočnim prozorom.

Naravno i ako dobiješ razumnu cijenu za svoj hladnjak.

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

bok

kupio sam novo kuciste prije jedno tjedan dana i kuciste uyasno bucno zvuci i siguran sam da je do hladnjaka jer sam ga dobio zajedno sa procesorom fx 8300..uglavnom preporucite neki dobar cooler sto jeftinije to bolje

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 19:06 (loche).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
loche kaže...

bok

kupio sam novo kuciste prije jedno tjedan dana i kuciste uyasno bucno zvuci i siguran sam da je do hladnjaka jer sam ga dobio zajedno sa procesorom fx 8300..uglavnom preporucite neki dobar cooler sto jeftinije to bolje

LC-CC-120 - cca 170kn!lp

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
loche kaže...

bok

LC-CC-120 - cca 170kn!lp

Hvala

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav!

U zadnjih tjedan dana planiram kupnju boljeg hladnjaka za svoj CPU (i3 3220), čisto iz razloga da mi računalo bude tiše. Znam da stock hladnjak koji koristim zbilja nije bučan, niti je ovaj procesor nekakav veliki potrošač, ali bih htio imati nešto bolje da si ovaj stock mogu ostaviti za rezervu. Na oko mi je pao taj LC Powerov model LC-CC-120 pa me zanima da li uopće ima smisla ići dalje od toga?

Procesor niti ne mogu OC-at niti mi je to imalo bitno. Moguće je da ću u budućnosti kupiti neki jači CPU. Jedino što mi je bitno je tišina. Želim da računalo bude što tiše.

Usput me zanima postoji li neki pasivni hladnjak koji bi mogao uspješno ohladiti dotični CPU te koja mu je cijena? Ostatak konfe se nalazi pod moje računalo.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 23:06 (Enzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Enzo kaže...

Pozdrav!

U zadnjih tjedan dana planiram kupnju boljeg hladnjaka za svoj CPU (i3 3220), čisto iz razloga da mi računalo bude tiše. Znam da stock hladnjak koji koristim zbilja nije bučan, niti je ovaj procesor nekakav veliki potrošač, ali bih htio imati nešto bolje da si ovaj stock mogu ostaviti za rezervu. Na oko mi je pao taj LC Powerov model LC-CC-120 pa me zanima da li uopće ima smisla ići dalje od toga?

Procesor niti ne mogu OC-at niti mi je to imalo bitno. Moguće je da ću u budućnosti kupiti neki jači CPU. Jedino što mi je bitno je tišina. Želim da računalo bude što tiše.

Usput me zanima postoji li neki pasivni hladnjak koji bi mogao uspješno ohladiti dotični CPU te koja mu je cijena? Ostatak konfe se nalazi pod moje računalo.

Hvala!

nema smisla ništa jače od lc-cc 95, kod frenda smo stavili na i5 i nečujan je

lc cc je overkill i potpuno nepotreban za taj i3

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, koji je cooler bolji za i5 2500k (overclock na 4 - 4.2ghz)

LC Power LC CC 120 ili Arctic Cooling Freezer i32 i mogu li stati u Thermaltake V3 kuciste?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Elubrylla kaže...

LC Power LC CC 120 ili Arctic Cooling Freezer i32 i mogu li stati u Thermaltake V3 kuciste?

Lc cc 120

12 godina
odjavljen
Elubrylla kaže...

Idi na Arctic i32. Stane u svaki midi-tower kučište.

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
17 godina
Ja bih tu isto artica izabrao, makar ti je i lc cc 120 sasvim dovoljan i ne vidim bas potrebu za skupljim za mozda par stupnjeva razlike.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Prije nego sto sam nabavio ovaj polovni dark rock 3 pikirao sam cryorig h7, u uzi-ju imaju fora semu da ti dode mail kad neki proizvod koji obiljezis dode na lager, nakon podosta vremena dostupan je ovaj best buy cooler (po meni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo mojih temperatura sa FX6300@4.0GHz "undervoltanim" i LC Power LC CC120 hladnjakom sve skupa testirano pod Prime95 programom...

Temperatura max: 45c iako te temperature treba prepisati sobnoj temperaturu pošto je u sobi odnosno prostoriji relativno hladno dok u teškim ljetima temp dostiže nekih max: 55c ali i tada ventilator radi vrlo tiho.

+++ AMD Zen +++
Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina

Može li LC-CC-120 na FM2+ socket (Athlon 860K)? http://www.lc-power.com/en/product/power-supplies/lc-cc-120/ Piše da ne, ali tko zna, možda su zaboravili update :D Površina bi trebala biti ista na FM2 i FM2+ kaj ne, a malo drugačiji raspored pinova valjda ne znači ništa posebno za cooler..??

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 23:02 (The_Fichek).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice