Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.696.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

mislio sam uzeti nzxt Kraken x61 ali sad cekam ovo, biti ce cijena tu negdje kao i kraken pa da vidim koje ce temperature nuditi naspram krakena :)

http://www.hardwarecanucks.com/news/cases-power-cooling/ces-2015-corsair-hydro-h110i-gt-gets-detailed/

[19xx]C3c1l
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Pa nudit će ugrubo iste performanse. To ti je samo kozmetika i malo rebrandiranja radi marketinga. Ništo pametno niti korisno.

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav 

Ovako zanima me koji cooler imate za preporuciti do 300kn.

Ovo su neki koje sam cacko po netu i naiso na njih ( Freezer i30, CM hyper T4, hyper evo 212[ mada ga nema više u linksu ] Freezer 7 pro ). (koja je razlika u prefix CO kod coolera npr. http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-i30-socket-1155-1156-1150-2011&option=artikl&id_artikl=050.903.262 i http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-i30-co-socket-1155-1156-1150-2011&option=artikl&id_artikl=050.903.276

btw korisitim CPU Intel i5 2500k.

LP

0 0 hvala 0
13 godina

LC CC 120 je apsolutni bb.

Sto znaci CO kod i30?

"CO" stands for Continuous Operation and makes the cooler suitable for PCs with non-stop operation like servers. The Japanese dual ball bearing used in the "CO" fan reduces rotational friction considerably, is significantly less sensitive to dust and high temperature and hence up to 5 times more durable than other bearings.

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 17:18 (zober).
10 godina
neaktivan

Razlike u cijeni su skoro x2 pa sad malo sam skeptican ali cito sam o njemu da je odlican sto se tice cijene a i performansi.

Uglavnom ako daje dobre ( ili mozda i bolje) rezultate nego i30 ili hyper t4 onda cu si ga uzet.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

Može preporuka cpu coolera za intel i5-4440?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

pa samo pogledaj zadnje 2-3 stranice(mozda koja vise:), spominju se uglavnom vise manje isti modeli...Lc-120, T4, Hiper212, Corador, Mugen4 ..(slozeno po perfomansama i cijeni naravno:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:32 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

pa samo pogledaj zadnje 2-3 stranice(mozda koja vise:), spominju se uglavnom vise manje isti modeli...Lc-120, T4, Hiper212, Corador, Mugen4 ..(slozeno po perfomansama i cijeni naravno:)

Uzeti cu vjerojatno hyper 212..samo me zanima dali je tih?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nek si prije izmjeri dužinu između procesora i bočne jer nema nigdje podataka do kolike dužine idu unutra CPU cooleri.

Na njihovoj stranici piše: ''Sufficient room is available for the installation of larger cpu coolers'' -  pa si ti sad misli umjesto da su se malo potrudili pa izmjerili sami da se kupci ne moraju s tim zajebavati. A to je Spire pa me i ne čudi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:45 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Nek si prije izmjeri dužinu između procesora i bočne jer nema nigdje podataka do kolike dužine idu unutra CPU cooleri.

Na njihovoj stranici piše: ''Sufficient room is available for the installation of larger cpu coolers'' -  pa si ti sad misli umjesto da su se malo potrudili pa izmjerili sami da se kupci ne moraju s tim zajebavati. A to je Spire pa me i ne čudi.

Ali mijenjam i kućište..ovo ću uzeti:

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r5-black

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ak je tak onda nemaš brige.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Na ploci imam jedan 4pin fan konentor za cpu, zanima me, dali ima za kupiti neki adapter da mogu 2 ista pwm fana spojiti na taj jedan konektor, da im u isto vrijeme kontroliram brzinu vrtnje?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, imam 4670K , u zalmanovom T4 micro caseu.. htio bi overclockat na 4.3 , pa me zanima koji cooler kupiti da temperature budu ok, da se ne cuje jako, a da pritom stane u kuciste. Neznam dal ce mi ram moduli smetat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
user3468 kaže...

Pozdrav, imam 4670K , u zalmanovom T4 micro caseu.. htio bi overclockat na 4.3 , pa me zanima koji cooler kupiti da temperature budu ok, da se ne cuje jako, a da pritom stane u kuciste. Neznam dal ce mi ram moduli smetat?

Ako je zbog igara, stvarno ga nemas potrebe clockat pored grafe koju imas.

13 godina
neaktivan
Svjestan sam da je sad vise nego dovoljan za ovu graficku, al uskoro cu upiknut novu pa zelim malo experimentirat, a sa stock hladnjakom se ne zelim zezat.
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam pastu zalman zm stg2, vec je proslo 3 godine, a nisam ju potrosio, pa da pitam, dali se jos smije korsititi ili?

0 0 hvala 0
12 godina
alien20 kaže...

Imam pastu zalman zm stg2, vec je proslo 3 godine, a nisam ju potrosio, pa da pitam, dali se jos smije k

orsititi ili?

Ako se nije stvrdnila dobra je

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ovako, koliko sam uspio izmjeriti ,visina hladnjaka za ZM-T4 kučište može biti MAX 155mm od cpu-a do bočne stranice. Prema toj visini sam uspio naći sljedeće hladnjake pa vas molim za preporuku.

i5 4670k

SCYTHE Rasetsu SCRT-1000

COOLERMASTER Hyper T4

Zalman CNPS10X OPTIMA

Također može preporuka za dobru cpu pastu.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 12:41 (user3468).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Zalman mi se najvise sviđa od tih ponuđenih i uvjerljivo je najbolji a sto se paste tice uzmi MX-2 il MX-4

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam T4, super sam zadovoljan s njim. Lijeva stranica mi je otvorena, a računalo mi je na lijevoj strani, no kako god, stvarno je nečujan, čak i kada ga se optereti. Mogu samo zamisliti kako bi bilo da imam neko bolje kućište s par ventova. Ali ovaj Zalman mi izgleda fenomenalno, i koliko vidim, ne bi mogao pogriješiti ni s jednim. Osobno bih ovaj puta Scythe ostavio sa strane. Nemaš puno razmišljanja. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
user3468 kaže...

Od svih navedenih zalman, tisina je na njegovoj strani a hladenje je vrlo dobro...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 2:44 (Tomo53nja).
13 godina
protjeran
U to kuciste bi ti onda trebao stati odlican lc cc120 od 152mm!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Vec je zalman na CPU-u :-D

u idlu su temperature 24C.. za vrijeme igranja je temp do 45C.

Ja zadovoljan, hvala na savjetu.

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Što preporučate tamo za cca 250kn, a da hladi i5-4690K. Za početak ne bih išao preko njegovog turbo moda, tako da mi ne treba hlađenje za brutalne overclockove.

Ne znam što vam sve treba navest od komponenti, ali pretpostavljam da vam ovo treba:

Zalman Z3 Plus

i5-4690K

GA-Z97X Gaming 5

HyperX Fury Black 8GB RAM-ovi (x2)

XFX TS 550W, Gold

Gledao sam ove:

Cooler Master Hyper TX3 EVO

Cooler Master Hyper 212 Evo

Arctic-Cooling Freezer 13

COOLERMASTER Hyper T4

Zalman CNPS10X OPTIMA

Valja što od ovog? Preporuka nekog drugog naravno dobrodošla :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
xG4M3 kaže...

Što preporučate tamo za cca 250kn, a da hladi i5-4690K. Za početak ne bih išao preko njegovog turbo moda, tako da mi ne treba hlađenje za brutalne overclockove.

Ne znam što vam sve treba navest od komponenti, ali pretpostavljam da vam ovo treba:

Zalman Z3 Plus

i5-4690K

GA-Z97X Gaming 5

HyperX Fury Black 8GB RAM-ovi (x2)

XFX TS 550W, Gold

Gledao sam ove:

Cooler Master Hyper TX3 EVO

Cooler Master Hyper 212 Evo

Arctic-Cooling Freezer 13

COOLERMASTER Hyper T4

Zalman CNPS10X OPTIMA

Valja što od ovog? Preporuka nekog drugog naravno dobrodošla :)

ako mozes, protegni se do Coolink Corator DS 

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

@xG4M3

Imam i5 4690K @4.3ghz (1.125V) i trenutno je na njemu Raijintek Aidos od 150kn i bez problema ga hladi (cak i prime95 28.5 small fft ne prelazi 85C). U igrama ne ide iznad 60C.

Moje preporuke za Aidosa jer je jeftin a bolje ti ne treba ako neces ici iznad 4.3ghz (4.2-4.4 ovisno kolko srece imas). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, zanimlljivo, hvala :)

Ma necu ga tako visko diuat. Mislim ga ionak kasnije nakon 8. mjeseca prodat ili curi dat pa ga ga ne mislim mucit :D

12 godina
ansha kaže...

@xG4M3

Imam i5 4690K @4.3ghz (1.125V) i trenutno je na njemu Raijintek Aidos od 150kn i bez problema ga hladi (cak i prime95 28.5 small fft ne prelazi 85C). U igrama ne ide iznad 60C.

Moje preporuke za Aidosa jer je jeftin a bolje ti ne treba ako neces ici iznad 4.3ghz (4.2-4.4 ovisno kolko srece imas). 

Ti si zadovoljan sto ti cpu pod primeom dolazi do 85c

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ljudi,

Molio bih par savjeta, uglavnom radi ograničenisti prostorom moga kućišta. 

Naime, imam:

KUĆIŠTE: Fractal Design Arc Mini

CPU: Intel i5-3570K 3,4 socket1155

CPU cooler: stock 

RAM: Corsair Vengeance2x4GB 1600 Low profile

MBO: MSI Z68MA-ED55-B3 s1155

GPU: MSI HD 7870 GDDR5 2GB Komad

Komponente navodim kako bi se dalo vidjeti kako je poprilična gužva u kućištu.

U svojim specifikacijama Fractal Design Arc Mini navodi da podržava cpu coolere do visine 160 mm, čime bi bila obuhvaćena većina coolera koji me zanimaju. Međutim, to je stvarno na knap (ukoliko uzememo u obzir npr CM Hyper 212 EVO sa svojih 159.5 mm), barem koliko sam ja mjerio. Rami su u neposrednoj blizini, ali su low profile tako da vjerujem da ne bi trebali stvarati problem.

Vidim da su neki ljudi na pcpartpickeru u kućište koje imam nagurali Cooler Master Hyper 212 EVO, koji mi je najviše i zapeo za oko. Do te cijene sam maksimalno i voljan ići.

Kao alternative na ovom forumu sam pročitao da je jako dobar LC CC 120, koji je skoro 2x jeftiniji. Nisam uspio pronaći usporedni test LC CC 120 i CM Hyper 212 EVO, ali sam zato našao usporedbu LC CC 120 sa Raijintek Aidosom. A po testovima vidim da LC 120 šiša Aidosa, a u jednom trećem testu je Aidos pobijedio Hypera 212.

Iz svega toga bi se dalo zaključiti da su zapravo Cooler Master Hyper 212 EVO i LC CC 120 po performansama tu negdje. Jesam li u pravu, molim vas iskustva? Isto tako što LC CC 120 ide u prilog, osim cijene, jesu i njegove dimenzije, radi kojih bi ga s puno manje muke ugradio u kućište.

TLDR pitanja:

1. Mislite li da bi u moje kućište stao Cooler Master Hyper 212 EVO i da li je to najbolji izbor hladnjaka za moje kućište, u tom cjenovnom rangu?

2. Koliko mislite da ću moći OC-ati s novim coolerom ukoliko on bude CM 212 ili LC 120, budući da mi procesor ima dobar oc potencijal, preporučate li neke druge coolere? I da li mi se uopće isplati prelaziti na neki od nestock coolera ukoliko neću moći izvući dobar OC s navedenima?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice