Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.705.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
16 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Haf932 kaže...
DommY kaže...
Mozete mi rec koja je razlika izmedu npr h50 i h100? po ovom broju mogu zakljucit da je vjerovatno jaci h100, ali kako?

Samo pogledaj izgled i bit ce ti jasno ! H50 H100  !

Uhuhu..malo veca mrcina ovaj h100 :D

Gledao sam slike al odavno pa sam zaboravio..hvala!

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

evo mene zanima koji ventic/cooler da si uzmem za amd phenom x4 9550 2.2ghz sad imam stock cooler ali nakon 4-5 god rada izgleda da malo slabije radi jel mi je temp proca oko 52 kad nista neradim a oko 70 kad igram igrice i tako to rijetko kad je iznad 70 ali ipak..

a sad ja ga namjeravam i oc-at na barem 2.6 ako bude moguce pa sad preporucite neki ako nije problem al ne preskup recesija je..;))))))))))))))))
a maticna je Asus M3A78-EM..

unaprijed hvala..:))))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

evo mene zanima koji ventic/cooler da si uzmem za amd phenom x4 9550 2.2ghz sad imam stock cooler ali nakon 4-5 god rada izgleda da malo slabije radi jel mi je temp proca oko 52 kad nista neradim a oko 70 kad igram igrice i tako to rijetko kad je iznad 70 ali ipak..

a sad ja ga namjeravam i oc-at na barem 2.6 ako bude moguce pa sad preporucite neki ako nije problem al ne preskup recesija je..;))))))))))))))))

Hyper 212 Evo.

Clock2much
17 godina
tomislavivic kaže...

Taj tvoj procesor se ne grije puno ak je na defoltnom naponu, ipak je to proc od 95W TDP-a no ak se ide klokat onda je to druga priča. Uglavnom kod klokanja ne dizati CPU napon više od 1.450V, i trebat če ti bolji hladnjak za procesor to sigurno jer stock hladnjak nije dobar kaj drugo.{#}

Ako za sad još nisi klokal taj procesor, i on je na defoltnom naponu onda tu nekaj ne štima s temperaturama 52 stupnja u normalnom radu procesora i na normalnim okretajima stock hladnjaka. Jesi ti uopče ikad očistil hladnjak procesora od prašine, i da li imaš na stražnjem djelu kučišta nekakav ispušni ventilator da ti izbacuje topli zrak van iz kučišta?{#}

U slučaju da nemaš na kučištu niti jedan, stražnji ispušni ventilator poželjno od 12cm ili 9cm/8cm ako ne stane veči onda ne možeš efikasno hladit komp i komponente u kučištu.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo jos samo jednu anketu da vidim sta bi vi uzeli..

Dakle jos jednom, malo sam dosadan:D , znaci razmjena prolimatech genesisa (full bundle) za prolimatech armageddon ili corsair h50?

Uzmite u obzir da bi uzeo kasnije neko novo kuciste na koje bi mogao montirati hladnjak od h50 bez problema. 

Hvala!

evo ankete, pa glasajte!

14 Prolimatech Armageddon
0 Corsair H50
KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
rambox kaže...
tomislavivic kaže...

Taj tvoj procesor se ne grije puno ak je na defoltnom naponu, ipak je to proc od 95W TDP-a no ak se ide klokat onda je to druga priča. Uglavnom kod klokanja ne dizati CPU napon više od 1.450V, i trebat če ti bolji hladnjak za procesor to sigurno jer stock hladnjak nije dobar kaj drugo.{#}

Ako za sad još nisi klokal taj procesor, i on je na defoltnom naponu onda tu nekaj ne štima s temperaturama 52 stupnja u normalnom radu procesora i na normalnim okretajima stock hladnjaka. Jesi ti uopče ikad očistil hladnjak procesora od prašine, i da li imaš na stražnjem djelu kučišta nekakav ispušni ventilator da ti izbacuje topli zrak van iz kučišta?{#}

U slučaju da nemaš na kučištu niti jedan, stražnji ispušni ventilator poželjno od 12cm ili 9cm/8cm ako ne stane veči onda ne možeš efikasno hladit komp i komponente u kučištu.{#}

sve to znam ali ipak msm da je ovaj cooler polako dao svoje a i naravno msm klokat jel sad polako mi treba za igrice a bzvz mi je mijenjat proc jel bi onda morao i sve ostalo a za to trenutno nisam financijski spreman..:D
sto se tice otvora imam a i meni je cijela 1 stranica maknuta bas radi toga a sad koliko je cist ventilator neznam jel sam ga oko 4-5 puta ukupno cistio tako da bi u svakom slucaju novi cooler ako moze jos koji prijedlog i da je oko 150kn mada bi se dalo dotjerat i do ovog od 190 ali bih jos neke htio vidjet i ako moze negdje chipoteka feniks ili nes u zg-u..

i sad malo offtopica ako nije problem da mi objasnite na pm kako se mijenja hladnjak pasta i to msm u kratkim crtama.. 

ps trebam nes di ja mogu otic u poslovnicu a portio to nema..:D 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 16:00 (tomislavivic).
13 godina

Imas jos katanu za oko 165kn isto odlican hladnjak, ali probaj se protegnut na ovog od 190 i nes sitno..jos bolji hladnjak :P

EDIT :

eo

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10190&osCsid=5f6251d7be7c856dc7cecd8a3970cb49

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 8:17 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Alo ljudi. Imam u planu uzet neki Phenom II X4 Black Edition i isto tako imam u planu da ga držim na 4 Ghz (naravno,ako bude bilo moguće). Treba mi neki hladnjak koji bi to fino hladio i da stane u termaltake v4,pa ako mi možete nešto preporučit (do 300 kn) i ako je moguće da nije iz protisa (ne sviđaju mi se baš oni pa...). Hvala puno. Pozdrav

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

CM Hyper 612S , a pošto je sirina TT V4 190mm , Hyper sa visinom od 163mm ce stati unutra !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

CM Hyper 612S , a pošto je sirina TT V4 190mm , Hyper sa visinom od 163mm ce stati unutra !

Baš mi taj izgleda primamljivo. Mrcina od hladnjaka.  Trenutno imam AC Frezzer Pro 7 koji je visok 126,5 mm,izmjerio sam koliko još ima mjesta do stranice i kaže nekih 40 mm,dakle imam mjesta za 166,5 visok hladnjak. Po tome taj Hyper 612s bi trebao stati,tj,bio bi 3 mm od stranice.  Valjda sam dobro to izračunao. {#}

www.fotoprizma.com
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Po ovome sto je napisao jedan kolega , on je u TT V4 stavio Hypera 212 EVO ( koji je nizi za 4.5 mm od Hypera 612s ) pa mu do stranice ima mjesta oko 1 cm , tak da bi ti trebalo ostat oko 5mm pa bi i po ovome i po tvojem trebao stati !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Eto naručen CM Hyper 612S .  Ako ne bude stao morat ću pilati kućište.  {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pa ako ti nestane, to nije nikakv problem. Samo skineš bočnu stranicu i amen.

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koliko vidim sa CM Hyper 612S dolazi i termalna pasta. Jel bolje da stavim tu pastu koja dolazi s njim ili Artic Silver 5 koju već imam???

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja bih odmah stavio Silver 5 u slucaju da ova koju dobijes nevalja pa da nemoras opet skidat hladnjak i mjenjat ( to je bio moj slucaj , bila je pregusta nekakva i tesko se razmazivala ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Razlika između te što dobiješ paste i bilo koje druge je u marginama statističke pogreške što se tiče hlađenja.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dakle, i3 2120, stock mi je preglasan kad se zaleti... OK hladi, no glasan je.

Ne želim stelarne performanse, samo da OK ohladi za čim manje love i da bude čim tiši... stoga,

Katana 3
Hyper TX3
Hyper TX3 EVO (koja je razlika???)
Contac 16

Contac 21

Kućište je od ruba do ruba 19 cm. Ovi mi upadaju u cjenovnu klasu, oko 150 kuna. Poželjno je da ne treba montirati backplate, Katana znam da ga nema, jer je prilično lagan hladnjak.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi Katanu 3 , provjeren i odlican hladnjak za te pare !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tvoj CPU će držat super i ovaj cooler i nećeš ga nikad čuti. Kako se i3 nemože clockat, nemaš ama baš nikave potrebe za boljim hladnjakom. Ja imam ovaj cooler na dual core procesoru koji je i clockan i drži ga bez problema bez buke. Ovaj hladnjak je idealan za takve kao ti a košta 91 kn !!!!

17 godina
itomic009 kaže...

Tvoj CPU će držat super i ovaj cooler i nećeš ga nikad čuti. Kako se i3 nemože clockat, nemaš ama baš nikave potrebe za boljim hladnjakom. Ja imam ovaj cooler na dual core procesoru koji je i clockan i drži ga bez problema bez buke. Ovaj hladnjak je idealan za takve kao ti a košta 91 kn !!!!

Super - a koji to? :)

17 godina
Haf932 kaže...

Uzmi Katanu 3 , provjeren i odlican hladnjak za te pare !

Imao sam ga na C2D, bio je tih... da, zato je Katana u izboru.

15 godina
Father_Dougal kaže...

Super - a koji to? :)

Izgleda da kolega misli na Ovaj !

Music As A Weapon !!
14 godina
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav...
planiram clockat proc za vrijeme ovih praznika (ako se može reći praznici, ovo je samo produže vikend) i razmišljam o novom kuleru...
imam zalman cnps8000 star nekoliko godina...moj proc je q8300 2.5 gHz i planiram ga podići na 3.0 (možda i više, ovisi kolike sam sreće), sada su mi temperature oko 40C, a u loadu najviše do 58C (ne sjećam se da je bilo ikad 60)...sad pitam  da li će se držati proc ispod 70C na višim temp. preko ljeta 24/7?
ako neće koji kuler mi preporučate da kupim (od MBO-a do bočne stranice ima 160mm ako maknem fan, max cijena je 350 kn) ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kako je kolega rekao mungen 3 dok je još na akciji.Hladit če ga na 3.0ghz(ako češ moči do 3.0) bez problema a podržava sve nove sockete.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 20:56 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
flateR7 kaže...

pozdrav...
planiram clockat proc za vrijeme ovih praznika (ako se može reći praznici, ovo je samo produže vikend) i razmišljam o novom kuleru...
imam zalman cnps8000 star nekoliko godina...moj proc je q8300 2.5 gHz i planiram ga podići na 3.0 (možda i više, ovisi kolike sam sreće), sada su mi temperature oko 40C, a u loadu najviše do 58C (ne sjećam se da je bilo ikad 60)...sad pitam  da li će se držati proc ispod 70C na višim temp. preko ljeta 24/7?
ako neće koji kuler mi preporučate da kupim (od MBO-a do bočne stranice ima 160mm ako maknem fan, max cijena je 350 kn) ? 

EDIT: krivi topic

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 20:57 (donator_bubrega).
17 godina

Pogledao sam malo recenzije na netu... sviđa mi se, baš mi takvo nešto treba, hvala.

17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ja bih odmah stavio Silver 5 u slucaju da ova koju dobijes nevalja pa da nemoras opet skidat hladnjak i mjenjat ( to je bio moj slucaj , bila je pregusta nekakva i tesko se razmazivala ) !

Potpisujem.

Probao sam je razmazati, pa sam sve zas*ao (i ruke i procesor {#} )

Na kraju sam sve ocistio i kapnuo na sredinu te se nadao najboljem. {#}

Za sad je ok.

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Silver 5 se na mom procesoru pokazala losa. GC-Extreme mi da je 5-6C bolje tempove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 10:42 (Leopard_st).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice