Pošto Gaia coolera više nema nakon dugog razmišljanja i vaših savjeta odlučih za ovaj
Thermaltake Contac 29 BP u Protisu. Hvala svima!!!
Pošto Gaia coolera više nema nakon dugog razmišljanja i vaših savjeta odlučih za ovaj
Thermaltake Contac 29 BP u Protisu. Hvala svima!!!
Mislio sam na napon,ali nema veze . Na tim postavkama sa čudovišnim Genesisom možeš očekivat oko 40 do 42C u full loadu. Sad zavisi koliko će ti trebat napona za 4.0Ghz, al ako to bude do nekih 1.42V pa i 1.45V ( a većina ide na 4.0Ghz do tog napona ), nećeš preć 50C u full loadu s tom mrcinom. Kupi si taj ako baš ti je želja, ali kažem ti da bez problema saHyper 212 EVO možeš clockat na 4.0Ghz također za 230 kn.
Pošto Gaia coolera više nema pokušat ću onda s ovim Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box, valjda je bolji od stock/box hladnjaka.. Hvala Vam svima na savjetima, vremenu i trudu. Lijep pozdrav i sutra u Links :)
Dobra je Katana 3 nema frke imam ju i ja, samo verziju za AMD socket normalno a tebi treba Intel socket varijanta kaj drugo osim ak ne kupiš onu univerzalnu AMD/Intel socket verziju.
Ja imam hyper 212 evo i sa phenomom 960T unlocked x5 3.4 ghz mi max dođe do 55 stupnjeva.
Koji ti je napon u full loadu ?
Prema aidi64 CPU Core=1.352 V.
Pozdrav,
Kontao sam kupiti neki Cooler do 350 - 360 kn(100km). Oće li biti dovoljno? Treba mi neki stvarno tih cooler. Evo vam neki shopovi:
Ljudi, pogledajte ovo !!!!!! http://genelec.ba/CPU hladnjak NOCTUA NH-D14 košta 115 KM !!!
Ljudi, pogledajte ovo !!!!!! http://genelec.ba/CPU hladnjak NOCTUA NH-D14 košta 115 KM !!!
Gledao sam recenzije, i taj mi se čini odličan. Uzet ću njega.
Ovaj ti nije kompatibilan sa 1155 socketom.
Je, 1156 i 1155 socket imaju isti princip montiranja hladnjaka.
Samo obavijest za sve koji su me zvali i tražili pomoć:
Dakle za one koji su kupili hladnjak Noctua NH-D14 SE2011 u Linksu ili Portiu, povodeći se za njihovim pogrešnim opisom da je to i za AMD sockete, za 10ak dana bi mi trebali stići AMD kitovi. To nisu kitovi na prodaju, jer se to inače ni ne nudi, ovo je samo da izađemo u susret kupcima koji su zavedeni krivim opisom artikla u tim dućanima.
Kitovi su zato besplatni (dostava se plaća naravno) pod uvjetom da mi pošaljete skenirani račun od hladnjaka u velikom planu plus slika toga računa uz AMD matičnu ploču na koju to želite montirati.
Dakle sve info na: ivan@opric-informatika.hr
Da li Noctua NH-D14 stane u kuciste sirine 180mm?
Da li bi netko bio voljan, tko ima instaliran taj hladnjak, da izmjeri koliko tocno ima od maticne ploce do najvise tocke hladnjaka?
Treba mi hladnjak za Phenom II X4 960T.
Eksperimentirat cu s otkljucavanjem jezgri i overclokiranjem, ali vjerujem da ce u konacnici najvise raditi s 4 overclockane jezgre. Bitno mi je da je hladnjak dosta tih.
Bio je u igri jos i Zalman CNPS12X . On mi stane u kuciste, ali bi me najvjerojatnije zezao za visinu RAM-a. Kuciste mi nema prozirnih stranica pa bi ovaj ljepotan bio skriven od pogleda (sto je grijeh ).
Ili su ovi hladnjaci overkill za X4 960T?
Pa da uzmem neku jeftiniju varijantu kao Spire Thermax II i da ga drzim na najmanje okretaja, zbog buke?
Noctua NH-D14 je visoka 160mm. Dakle od površine proca do vrha D14 imaš 160 mm. Inače u neka 180mm kućišta stane, u neka ne.
Zalman CNPS12X ima visinu od 157mm, dakle samo 3 milimetra je niži od D14, tako da ako si 100% siguran da on stane, onda će ti i D14 stat, možda eventualno će ti dirat bočnu stranicu kad je zatvoriš, što i nije neki problem, već smo ih dosta i tako montirali i stranke zadovoljne.
Hoće li Noctua NH D14 stati u ovog mog HAF-a 912 Plus, hoću li imati problema sa RAM memorijom, ovi Hyper X moduli su niski. Šta mislite?
Hoće li Noctua NH D14 stati u ovog mog HAF-a 912 Plus, hoću li imati problema sa RAM memorijom, ovi Hyper X moduli su niski. Šta mislite?
Hoće, Haf 912 plus je sirok 230mm , a Noctua 160mm tak da ce stat bez problema !
Noctua NH-D14 je visoka 160mm. Dakle od površine proca do vrha D14 imaš 160 mm. Inače u neka 180mm kućišta stane, u neka ne.
Zalman CNPS12X ima visinu od 157mm, dakle samo 3 milimetra je niži od D14, tako da ako si 100% siguran da on stane, onda će ti i D14 stat, možda eventualno će ti dirat bočnu stranicu kad je zatvoriš, što i nije neki problem, već smo ih dosta i tako montirali i stranke zadovoljne.
Povodio sam se za ovom slikom http://www.zalman.com/images/productinfo/12X_05.jpg
Znaci visina procesora je 5mm od maticne?
Budem premjerio jos jednom kod kuce, ali vjerojatno bi stala Noctua
Nestane ti nijedan cooler od 160 mm u kućište širine 180 mm. Ako nekaniš rušit svjetske rekorde onda su ti cooler overkill lagano jel su to najbolji zračni hladnjaci na svijetu. Za clockanje Phenoma sa naponom do 1.5V ti netrebaju takve mrcine. Sad je bez konkurencije najbolji za što manje para CM Hyper 612 za 280 kn u Linksu.
Naručena je Noctua NH D14, kad dođe napisat ću vam utiske
Nestane ti nijedan cooler od 160 mm u kućište širine 180 mm. Ako nekaniš rušit svjetske rekorde onda su ti cooler overkill lagano jel su to najbolji zračni hladnjaci na svijetu. Za clockanje Phenoma sa naponom do 1.5V ti netrebaju takve mrcine. Sad je bez konkurencije najbolji za što manje para CM Hyper 612 za 280 kn u Linksu.
Ima kućišta u koja stane. Ugrađivao sam ih ja. Čim je kućište veći šrot to je veća šansa da 160mm hladnjak stane u 180 mm kućište. U ona kvalitetena od 180mm ne stane nikako, u neka šrot 180mm stane.
Ima kućišta u koja stane. Ugrađivao sam ih ja. Čim je kućište veći šrot to je veća šansa da 160mm hladnjak stane u 180 mm kućište. U ona kvalitetena od 180mm ne stane nikako, u neka šrot 180mm stane.
Zato sto kvalitetnija kucista imaju veci prostor iza ploce za cable management
A sad to i ako stane, nezanm kako stane da nema kontakta sa stranicom. Ja sam stavljao Gaiu u jeftino kućište od 180 mm i to NE ide. Uglavnom ,preporučam svima koji stavljau dobre aftermarket hladnjake da imaju 200+ mm kućišta.
A sad to i ako stane, nezanm kako stane da nema kontakta sa stranicom. Ja sam stavljao Gaiu u jeftino kućište od 180 mm i to NE ide. Uglavnom ,preporučam svima koji stavljau dobre aftermarket hladnjake da imaju 200+ mm kućišta.
Pa to sam mu i rekao, da mu može dirat stranicu. Ali u neka stane čak i bez dodira. nisam ni ja vjerovao ali ugradio ih podosta. ljudi žele D14, kućište će zamijenit kasnije i ok. Ja rekao ok, probat ćemo, ali vjerojatno ćeš morat imat otvorenu stranicu. Kaže čovjek ok. Međutim ja ugradio, i ono stane, stranica se zatvara. I naišao sam na nekoliko takvih 180mm kućišta.
Inače ne mora biti 200mm, u svako CM Elite serije 3 stane bez frke, a oni su, mislim 190mm. Stane i još ima prostora.
C14 je jedan jedini model. nema nikakvih verzija. Podjednako je dobar kad ima oba venta namontirana, ali tada je i nešto glasniji od D14, zbog drukčije konstrukcije.
Njegova prednost je što se može montirati u uska kućišta, jer je takve konstrukcije da puši prema ploči i vent se može staviti između proca i rebara pa je prilično nizak (105mm).
inače dolazi sa dva 140mm venta.
Izmjerio sam tocno koliko imam mjesta od maticne (ne procesora) do ruba kucista, 155mm
Izgleda da cu morati kupiti vece kuciste, ako zelim bolji hladnjak ili uzeti neki slabiji hladnjak.
Po testovima je ovaj Hyper 612 prilicno tih.
Mozda uzmem njega i vece kuciste umjesto Noctue.
Imate kakvih savjeta za kuciste?
Moze i na private, ako ne zelite offtopicariti.
Uzeo sam CM HAF 912 Plus i CM Hyper 612S.
Samo da instaliranje prode ok posto je malo zeznutije