Jedna jezgra mi ima 32; a druga 29 stupnjeva C. Jel to normalno ili može bit da ventilator nije dobro uštiman..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedna jezgra mi ima 32; a druga 29 stupnjeva C. Jel to normalno ili može bit da ventilator nije dobro uštiman..
Vjerojatnije je da je jedna jezgra opterecenija od druge ili da postoji mala greska u ocitanju.
Vjerojatnije je da je jedna jezgra opterecenija od druge ili da postoji mala greska u ocitanju.
Kako se rješava da greška o očitanju i da li se može vidit da li je zaista do toga
To je normalno, nije nikakva greška, tako je i meni jer ti je jedna jezgra opterećenija. Nemoj se zabrinjavat zbog tog
Ajde reci kako ovo objašnjavaš? To ti je slika prije možda tjedan dana napravljena vidi cpu i core 0 i core 1
ne vjeruj everestu uvijek... nisu sve temperature 100% točne... niti ponekad ni ne odgovaraju uopće... meni je proc bio jednom na 120 stupnjeva a radio je na normalnih 39... krivo očitanje...
Ajde reci kako ovo objašnjavaš? To ti je slika prije možda tjedan dana napravljena vidi cpu i core 0 i core 1
ne vjeruj everestu uvijek... nisu sve temperature 100% točne... niti ponekad ni ne odgovaraju uopće... meni je proc bio jednom na 120 stupnjeva a radio je na normalnih 39... krivo očitanje...
Znam ali i speed fan je isto tako ispiso!
znaći ni everest nekad nezna reć prave temp.
Znam ali i speed fan je isto tako ispiso!
a onda ti bios šalje kriva očitanja, pa vjerovatno svaki program dobije isto očitanje... tako da dokle god ne budes obasipan errorima bez razloga, sve je u redu...
Gigabyte često zna tweekati BIOS da lažira senzore...
Osobito MBO senzore.
A što se CPU-a tiče, moguće je čak da ti je senzor u CPU-u neispravan.
Imaš 3 senzora: jedan u svakoj jezgri "on die", dakle u elektronici, a jedan je ispod heatspreadera,
tj. poklopca koji sakriva jezgru procesora, i moguće je da ti je taj senzor neispravan.
Ali nemoj se ništa brinuti, za različite temperature jezgara, to je normalno, uvjek jedna radi više, ne
koriste svi appovi dvije i više jezgri.
Gigabyte često zna tweekati BIOS da lažira senzore...
Osobito MBO senzore.
A što se CPU-a tiče, moguće je čak da ti je senzor u CPU-u neispravan.
Imaš 3 senzora: jedan u svakoj jezgri "on die", dakle u elektronici, a jedan je ispod heatspreadera,
tj. poklopca koji sakriva jezgru procesora, i moguće je da ti je taj senzor neispravan.
Ali nemoj se ništa brinuti, za različite temperature jezgara, to je normalno, uvjek jedna radi više, ne
koriste svi appovi dvije i više jezgri.
Ma sve je kak treba nego taj dan sam kloko proc malo pa zato su prva i druga jezgra takve a sam cpu na 7 neznam zašto al stvarno mi je čudno evo sad iščitava kako treba!
Ja mislim da ta temperatura CPU-a ne znači baš sam CPU nego cijeli socket, tj. prostor i oko CPU-a Jel točno?