Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Intel Kaby Lake

evo spustio sam core voltage na 1.370 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 19:46 (siick_bubble_gumm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel Kaby Lake

Temp prevelike,daj opali CPU-z da vidim napon,nemoj koristit Prime95 za testiranje,AIDA64 sasvim dovoljna ili IntelBUrrn Test!!

Koliko vidim ide ti oko 1.4V,treba vidit jel se dize pod opterecenjem,LLC zna radit to!!

Uglavnom spuštaj napon i clock ako treba!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Daj napravi šta sam ti savjetovao, skini hladnjak očisti pastu, izvadi CPU i ponovno ga stavi na ploču, mrvica paste u X tanki sloj, vrati hladnjak ispravno - lupi defaulte u BIOS-u i da vidimo onda napon.

Brojke zbilja izgledaju kritično, osjetiš li da komp ispuhuje topao zrak van na stražnjim ventovima (ako ih imaš) ?

https://s28.postimg.org/svtbvig65/i7_7700k.jpg

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 19:55 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Intel Kaby Lake

O čem pričate vi ??? Nije ništa krivo montirao i bez obzira što ima NH-D15 s 1.4V i 5.0Ghz nije čudo da ide pod P95 preko 90C jer je to tako već s tri generacije smeća od paste i načina kako Intel radi i prodaje skupe "overclock frendly" procesore. Taman kako sam i rekao a to je da delida imao bi super temperature. Druga je sad stvar što kolega malo zna o clockanju pa dok nadođe kako to ide i kako što podesiti. Ja bi probao sa 1.3V i koliko ide ide, ne više. Ako delidaš onda možeš i do 1.35V i Noctua će to držati pod kontrolom ali bez delidanja je to cirkus ako dižeš napone. Eto ova druga slika gdje spominje 1.37V mu je super jer vidim da je tu u 80-tim temperatura što je super za stock smeće od Intelovog hlađenja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 20:08 (itomic009).
17 godina
Intel Kaby Lake

Pa nije stock hladnjak nego noctua nh d15, tako da temp i nisu bajne.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Koju si verziju Prime95 koristio?

Sve iznad 26.6 ne valja, jer na novijim verzijama Prime koristi AVX instrukcije i to uzorkuje nerealno visoke temperature

probaj sa 26.6 pa vidi kolike su ti temp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel Kaby Lake

ma nek se ostavi prime testa, to je spalionica za procesore

gore je netko naveo testove, a može probati i occt linpack test i to ako prođe pokazat će mu najviše temperature koje može dobiti u realnom radu i gejmingu

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Iz slike se vidi da je koristio stari prime, on nije pretjerivanje. Da je noviji prime odma bi otisao na 100°C i shutdown...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Intel Kaby Lake

ovako, prime je 26.6, koristio sam stress test na small FFT 1 sat. 

stavio sam sad vcore na 1.350 i imam max temp u stressu 88C 

zadovoljan sam i nebi vise nista da eksperimentisem jer se ne razumijem. oprostite vi koji ste profi overclockeri i znate bolje i smijete mi se sto mi je ovo ovako ovo onako jebiga,

sretan sam da radi sve, nije mi se chrashao, u igrama jos manje temp imam i super. 

hvala lijepo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

kao sto se vidi gore u zadnjem ss-u njemu minimalni napon u idle-u pokazuje 1.360V@39°c@4.2ghz, zato su i temp manje tj na 81°c(zbog manjeg takta, dakle nije na 5ghz),

meni je zabrinjavajuce ovih zabiljezenih 2.7v(max)...kao i 96°c u ss prije!

Jel toliki problem upaliti CPU-z prije Prime-a 95 i pogledati koji je napon u loadu, takoder kao i opcija u biosu LLC(Load Line Calibration) na koji Level je namjestena auto/1-7)?...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
Tad kad sam postavio taj SS nije mi bio ukljucen turbo. Zbog toga je pisalo 4.2 sad je na 5 jer ga sam ukljucio.
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Ovaj stvarno vjeruje da bi proc radio na 2.7v  

Jasno je iz aviona da se radi o gresci u ocitavanju 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Luci na koliko ti radiš "v",220?
:D
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

1.250v 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kaj za 4ghz?😂
13 godina
Dobar,hahahah!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Izgleda da trebas drugu dioptriju kada su ti slova i brojke pod "Moj pc" premale, doduse za vid smo i ranije ustanovili da ti nije bajan 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Izgleda da trebas drugu dioptriju kada su ti slova i brojke pod "Moj pc" premale, doduse za vid smo i ranije ustanovili da ti nije bajan 

Osjećam negativnu energiju opet, #izdržiLuci bar koji tjedan u komadu bez kartona

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 10:13 (Prince-Artas).
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Zasto negativnu? ja mu dobronamjerno pricam da provjeri vid jos dok je mlad, kasnije ce mu biti kasno, vidis da me pitao jel za 1.250v koristim 4GHz a pod moj PC jasno pise 4.5GHz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
I5 na 4.5ghz da koristi 1.250, daj molim te...ne vidim ja lose vec ti neznas😎
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
I5 na 4.5ghz da koristi 1.250, daj molim te...ne vidim ja lose vec ti neznas😎

Nego koliko bi trebao za 4.5ghz? 

9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Pa sta je tu cudno, opet trabunjas gluposti. Nije ista tolerancija na voltazu kod Skylakea i Haswella, Haswelli su opcenito sweetspot na nekih 4.5-4.6GHz, devils kanjon je bolji kloker zbog kvalitetnije paste  pa mogu i na 4.7-4.8 raditi stabilno.

Pogledaj kako stoje stvari prije nego krenes sa svojim biserima, imas pun youtube snimaka kod overkloka i komentara ispod pa se lako zakljuci kako se Haswel kloka, isto tako imas i recenzije itd itd...

Meni za 4.6 vec treba nekih 1.3v da se ne rusi u stress testu, ali svjedno ga nemrem dobit skroz stabilnog zato jer se srusi random jednom u tjedan dana, bilo u igri ili tokom surfanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

odjednom vama za i5@4.5ghz treba vise napona nego meni za prosjecni i7 4790k@4.6@1.260V meni ste govorili da se sramotim s tim a pogledaj vas...i5 je drek za overklokat i hladiti naspram i7lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Opet Stjepanj protiv cijelog svijeta 

Imas pun kufer ljudi kojima je 1.25 dovoljno tek za 4.4 na 4670k, proucimalom po netu prije nego krenes u raspravu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 12:17 (Lucidius).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Samo trebate priznati da imate i da ste imali(u slucaju anshe) smece od primjeraka! vidite kak to ljepo zvuci?eod!LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 12:18 (Stjepanj).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Intel Kaby Lake

Obzirom na naslov teme, da proslijedim za one koje će zanimati. 

LINK; http://www.geeky-gadgets.com/new-macbook-pro-models-revealed-in-latest-macos-beta-08-02-2017/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

odjednom vama za i5@4.5ghz treba vise napona nego meni za prosjecni i7 4790k@4.6@1.260V meni ste govorili da se sramotim s tim a pogledaj vas...i5 je drek za overklokat i hladiti naspram i7lp

i5 je lošije binan od i7 zato ga je teže klokat i zato je manje voltaže potrebno za isti klok. Zato i jesi i5 ice redovito na manjem kloku stock, valjda.

pogle ovdje

http://www.tweaktown.com/asktheexperts/103/since_intel_s_core_i7_is_cherry_picked_during_the_binning_process_does_that_make_them_better_than_the_core_i3_or_i5_for_general_performance_and_gaming/index.html

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

LINK; http://www.geeky-gadgets.com/new-macbook-pro-models-revealed-in-latest-macos-beta-08-02-2017/

Mislim da nikoga ne zanima.

Ionako će na appleovom siteu samo pisat i7, ne i generacija. Što znači da većina jabučara nema pojma je li haswell, broadwell ili kaby unutra. Bitno je da piše i7. Većina...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Bitno je da piše i7.

Bitno je da pise apple, jebe se vecini sta je ispod haube

Freak Show Inc.
14 godina
eywa33 kaže...
ATJLučko kaže...

Mislim da nikoga ne zanima.

Ionako će na appleovom siteu samo pisat i7, ne i generacija. Što znači da većina jabučara nema pojma je li haswell, broadwell ili kaby unutra. Bitno je da piše i7. Većina...

Makar u 99.99% odgovaram od početka, ovaj puta ću od kraja! 

Na svu sreću ne spadam u većinu, pa po bilo kojem osnovu ili kontekstu, obzirom da sam picajzla pa uvijek padam "na detalje", pa i onakve onakvog tipa, što je konkretno ispod haube. 

Ovaj link sam istina, stavio najviše samo zbog činjenice da se podignula velika bura i prašina, kako po dolasku novih linija MBP-a sa "slabijom" linijom HW-a, izgleda mi da su nekih stvari postali svjesni i tamo u "dolini", pa su se možda opametili, makar malo! 

Koliko će to u konačnici biti pozitivno, korisno, tek treba se vidjeti. 

ATJ Lučko
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice