Pozz zanima me dali se isplati sastaviti komp za gaming od starijih komponenti, konkretno mislim na intel i7 930 socket 1366 npr za novije naslove tipa gta V
Intel i7 930
- poruka: 5
- |
- čitano: 504
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sa socketom 1366 gotovo nikoliko jer matičnih ploča gotovo niti nema, a i ako se nađe koja košta previše. Navedi budžet pa će ti se nešto iskombinirati, te se prebaci u ovu temu Slaganje računala - jednostavno i bezbolno
Pozz zanima me dali se isplati sastaviti komp za gaming od starijih komponenti, konkretno mislim na intel i7 930 socket 1366 npr za novije naslove tipa gta V
neisplati se! jer na novu plocu iz ducana za 250kn puknes bez problema najnoviji i3, i5 ili i7...a ploce 1366 su sve bez garancije i ako ti odapne najezio si!lp
Novije graficke mid i high range graficke nece moci drzati korak sa procesorom.
Ali, recimo ja sam za 500 kn vidio maticnu+procesor. i7 920 i x58 maticnu skupa. A pokrenuo sam gta v na q9550 kojem je jedina razlika sto nema hyperthreading sa 4gb rama, i gtx 560.
Moj savjet je h81 i i5, DDR3 stick od 8GB i neka grafulja, koja nece biti bottleneck za i5 ako nemas para.
Novije graficke mid i high range graficke nece moci drzati korak sa procesorom.
Ali, recimo ja sam za 500 kn vidio maticnu+procesor. i7 920 i x58 maticnu skupa. A pokrenuo sam gta v na q9550 kojem je jedina razlika sto nema hyperthreading sa 4gb rama, i gtx 560.
Moj savjet je h81 i i5, DDR3 stick od 8GB i neka grafulja, koja nece biti bottleneck za i5 ako nemas para.
Ako baš nema para, može i na LGA1155 ići, i oni su jos uvijek jake zvjeri