Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
16 godina
Re: Intel i5 Club
centis kaže...
doky01akablava kaže...
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Jeste,nisam se čudio.Da se pojavila dobra ponuda za 3570k ili 3770k,rado bih nadogradijo.Ovako me ispalo 500kn nadogradnja a dobih što sam tražio.Otključan proc i vjerujem manje ulaganje u i7cu,ako jednog dana zatreba

Kakav je cibenech i cpuz ?

Još ništa od toga nisam odvrtio.Iskreno,ne sjetih se.Hvala na prijedlogu

*Cinebench,ajd izvrti ako ti se bude dalo,mene kopka upgrade na i5 3570k 

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...
doky01akablava kaže...
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Jeste,nisam se čudio.Da se pojavila dobra ponuda za 3570k ili 3770k,rado bih nadogradijo.Ovako me ispalo 500kn nadogradnja a dobih što sam tražio.Otključan proc i vjerujem manje ulaganje u i7cu,ako jednog dana zatreba

Ok,sutra budem

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...
doky01akablava kaže...
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Evo ga kolega.Prvi score po defaultu na 3.8ghz x 4,a drugi na 4.5ghz x 4.De i ti odvrti sa svojim da vidim koliki score daje ivy?

16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...
centis kaže...
doky01akablava kaže...
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Evo ga kolega.Prvi score po defaultu na 3.8ghz x 4,a drugi na 4.5ghz x 4.De i ti odvrti sa svojim da vidim koliki score daje ivy?

Evo ga,probati cu veceras BLCk na 103-104 pa da izvucem koji jos bod 

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Evo moj na 4.2Ghz

Battlelog: Glavas_ZG

4 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Imate Cinebench temu ovdje na forumu ovdje.

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Evo moj na 4.2Ghz

Davno je bilo kad sam benchao 3570.Odlican score.Ajde bar kad overclockam 4670k,presisam non k 3770.Zato je 4770k jos miljama daleko

Puls3 kaže...

Imate Cinebench temu ovdje na forumu ovdje.

Kolega ne kvari nam zabavu  Buduci bench prebacujem u odgovarajuci topic

16 godina
Ovo je Intel i5 tema,usporedujemo score procesora i usko je vezan cinebench za i5,zašto da prebacujemo ?

Kako ja tako kaskam,preko 103 blck mi ne ide i taman testiram cinebench i dobijem 410 score lol
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Ovo je Intel i5 tema,usporedujemo score procesora i usko je vezan cinebench za i5,zašto da prebacujemo ?

Kako ja tako kaskam,preko 103 blck mi ne ide i taman testiram cinebench i dobijem 410 score lol

Jesi peglao Witchera i istovremeno benchao Iskljuci ostale programe i pokreni cinebench.Treba to jos dosta gore s obzirom da je pretpostavljam na 4ghz

14 godina
Intel i5 Club

Krivo ste me shvatili, ne morate se prebacivati nego možete usporediti score-ove s drugim procesorima. 

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo kolega, pošto razmišljaš o 3570k...

stock stock
4.1GHz 4.1GHz
Engage...
16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...

Jesi peglao Witchera i istovremeno benchao Iskljuci ostale programe i pokreni cinebench.Treba to jos dosta gore s obzirom da je pretpostavljam na 4ghz

Moguce 

Jean-Luc Picard kaže...

Evo kolega, pošto razmišljaš o 3570k...

Koliko ide maksimalno,jel natjeras na 4.4 GHz ? Ajd izvrti i CPU-Z ako ti se da 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Na 4.6 je bio stabilan, sad je večinom na stocku jer sam na intel cooleru, dignem samo kad treba, ne preko 4.1 GHz.

Evo ako misliš na CPU-Z bench

Engage...
16 godina
Jean-Luc Picard kaže...
doky01akablava kaže...

Na 4.6 je bio stabilan, sad je večinom na stocku jer sam na intel cooleru, dignem samo kad treba, ne preko 4.1 GHz.

Evo ako misliš na CPU-Z bench

4.6,e sad sam zainteresiran,kroz mjesec-dva uzimam 3570k,nadam se da ce uletiti nekakav sa ebaya,jel bi to LC-CC-95 mogao drzati na 4.5 GHz ?

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

4.6,e sad sam zainteresiran,kroz mjesec-dva uzimam 3570k,nadam se da ce uletiti nekakav sa ebaya,jel bi to LC-CC-95 mogao drzati na 4.5 GHz ?

Nisam baš na ti s hladnjacima, al mislim da će ti trebati nešto bolje, jer se kod večeg OC-a dosta grije, barem moj primjerak...

Engage...
12 godina
Jean-Luc Picard kaže...
doky01akablava kaže...

Nisam baš na ti s hladnjacima, al mislim da će ti trebati nešto bolje, jer se kod večeg OC-a dosta grije, barem moj primjerak...

Neće ga "držat" na 4.5ghz sigurno a za toliki klok ja nebi gleda hladnjak ispod 300-350kn, minimalno CM Hyper 212

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Bok ljudi,zanima me taj i5 6400...

Da li je to zadnja generacija intela taj skylake i njegov socket lga 1151,kakvo je stanje s tim socketom za dubucnosz sto se tice neke nadogradnje poslje...

Moze li on DDR4 memoriju vrtit i do koliko MHz?

I ako mi mozete predloziti neku maticnu za taj i5 koja ga podnosi sa ddr4 memorijom.

Jos jedno pitanjce :D koju najjacu graficku karticu taj i 5 moze iskoristiti 100%,a ako moze tu to znaci da sve slabije moze isto?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da Skylake je socket 1151, za dogradnju ubuduce neznamo jer je to zadnja Intelova generacija, moze vrtit DDR4 a do koliko ti ovisi o maticnoj koju uzmes. Moze vrtit vise manje bilo koju karticu

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina

Idu i slijedeći procesori na ove matične, dakle imaš nadogradnju.

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ajd da i ja pitam kad se vec prica o hladnjacima...dali cu moc drzat svoj i5 na stabilnih 4.5 uz Lc power cc 120 hladnjak i p67 pro3 plocu...hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na toj ploči i s tim hladnjakom budi sretan na 4.2, ljudi previše fantazirate o nekim visokim klokovima a nemate adekvatan hardwer tj bolje ploče, hladnjake, napajanja.. Uostalom razlika je par % a riskirate crkavanje komponenti. Ako netko stavi cpuz rez na 4.5ghz to ne znači da je pametno držat 24/7. Držite se zlatne sredine i što nižih temperatura, hardwer će vam duže trajati i bit ćete sretniji.

14 godina
bushido002 kaže...

Ajd da i ja pitam kad se vec prica o hladnjacima...dali cu moc drzat svoj i5 na stabilnih 4.5 uz Lc power cc 120 hladnjak i p67 pro3 plocu...hvala

Vrlo vjerojatno da jer se Sandy dobro clocka i lako hladi a taj hladnjak je solidan.

15 godina

Evo da se pridružim klubu, kupio i5 6600k, kingston beast 2.8Mhz, Asus z170p ploča, proc hladim sa coolermaster seidon v2, vodenim, koje košta cca 360kn i radi svoj posao odlično.

Uzeo sam taj proc jer sam ga povoljno dobio a slagao sam novi komp, od tuda i odluka za ddr4 memoriju i ploču koja podržava OC rama do skoro 3.5Mhz.

Nisam ručno clockao ali iz biosa automatsko clockanje je diglo cpu na 4.4, napon 1.2 te ram na 2.8, jer je dafaultno bez oc moda 2133.

Proc ne prelazi 40c u full loadu, samo u gameovima testirano, radi full stabilno i što je najbolje od svega komp je nečujan.

Sve radi savršeno, nema rušenja ili nekih sličnih problema, komp leti, imao sam i i7 4770k itd, ništa nije radilo kao ovo sada.

Nisam ručno išao raditi oc jer kad uhvatim vremena onda gameam a i ovo je sasvim ok, tko si može priuštiti toplo preporučam cpu.

Ukratko oduševljen sam sa skylikeom :)

9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Poz,imam i5 6600k i Asrock z 170 pro4S plocu,sve je radilo ok do prekuce,sad kad ukljucim rac stoji mi ona pocetna slika
kad se ulazi u bios dugo !Posle 30-40 sec digne win i radi sve ok .
Sta bi moglo da bude ?

P.S. Ukljucio sam fas boot u BIOS-u ali opet isto ?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 11:41 (goust78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Zoki B kaže...

Sve radi savršeno, nema rušenja ili nekih sličnih problema, komp leti, imao sam i i7 4770k itd, ništa nije radilo kao ovo sada.

Uhh, i7mičari izgleda ovo nisu vidjeli

goust78 kaže...

Poz,imam i5 6600k i Asrock z 170 pro4S plocu,sve je radilo ok do prekuce,sad kad ukljucim rac stoji mi ona pocetna slika
kad se ulazi u bios dugo !Kosle 30-40 sec digne win i radi sve ok .
Sta bi moglo da bude ?

Moguće da je problem vezan za periferiju, probaj komp ukljucit sa iskopcanom tipkovnicom i misem cisto da vidis, restartaj bios na default ili izvadi bateriju iz maticne, pogledaj dal imas najnoviju verziju biosa, i na kraju moze biti do operativnog sustava tj. postavi da hdd/ssd sa c particijom imaju boot prioritet.

Battlelog: Glavas_ZG
15 godina
Glavas_ZG kaže...
Zoki B kaže...

Uhh, i7mičari izgleda ovo nisu vidjeli

goust78 kaže...

kad se ulazi u bios dugo !Kosle 30-40 sec digne win i radi sve ok .
Sta bi moglo da bude ?

Moguće da je problem vezan za periferiju, probaj komp ukljucit sa iskopcanom tipkovnicom i misem cisto da vidis, restartaj bios na default ili izvadi bateriju iz maticne, pogledaj dal imas najnoviju verziju biosa, i na kraju moze biti do operativnog sustava tj. postavi da hdd/ssd sa c particijom imaju boot prioritet.

A mogu oni reći što hoće, ja sam imao i7 4770k i gameo sam s njim tako da.....

Na poslu su mi počele dolaziti hp radne stanice sa i3 6100, malo sam testirao te nisam mogao vjerovati kako to dobro radi, stoga sam i odlučio definitivno na skylike, da moram to probati, jer radi zbilja hebeno.

Do tada sam gledao i prijašnji gen, nakon što sam vidio koliko taj i3 skylike bolje radi od i3 haswella, doduše u poslovnom okruženju, ali jednostavno puno bolje i brže radi, odlučio sam da moram probati skylike, i nije mi žao :)

11 godina
Intel i5 Club

Pa naravno da radi bolje kad je 2 generacije noviji i 25% brži.

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
Zoki B kaže...
 i3 skylike bolje radi od i3 haswella, doduše u poslovnom okruženju, ali jednostavno puno bolje i brže radi, odlučio sam da moram probati skylike, i nije mi žao :)

i3 haswell na 3.7ghz i i3 skylake 3.7 razlika 5%. 

16 godina
bik kaže...
Zoki B kaže...
 i3 skylike bolje radi od i3 haswella, doduše u poslovnom okruženju, ali jednostavno puno bolje i brže radi, odlučio sam da moram probati skylike, i nije mi žao :)

Da,vrlo vjerojatno oboje na DDR3 memoriji.

Cim uparis Skylake sa DDR4 barem 3000 MHz,prica je drugacija.

13 godina
neaktivan
bik kaže...
Zoki B kaže...

A negdje i više. OVdje se lijepo vidi boost koji se dobije sa ddr4 ... 

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 15:36 (molnyi).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice