Koju maticnu imas? Kolko znam Gigabyte i Asus u biosu imaju opciju odabira CPU uCode 0x104, tek onda mozes stvarno undervoltati procesor, ali samo preko throttlestop aplikacije, ako undervoltas preko biosa samo gubis na performansama. Uglavnom, s b660 i b760 je Intel onemogucio UV cak i na K procesorima, ostala je samo opcija kak sam gore napisao.
edit. ako se odlucis na tu opciju, prije isprobavanja throttlestopa treba obrisati intel xtu, sve programe od maticne tipa gigabyte control centre i slicno i u win defenderu iskljuciti postavku integritet memorije ili kak se vec zove
edit2. nakon odabira 0x104 koda u biosu (ako nemas tu opciju instaliraj zadnji bios), takoder treba CPU Vcore loadline i current calibration staviti na normal ili standard (jednu od dvije najnize postavke)
Skinuo sam zadnju verziju BIOSa za Gigabyte B760 koja dopušta undervolting ali nakon zamjene hlađenja temp su ok pa još se mislim da li updejtati BIOS ili ne(bojim se da ne krene što po krivu).Evo rezultata u Cinebenchu r23 pa mi recite isplati li se undervoltati proc.
Btw,da li se dovoljno jasno vide ova dva screenshota R23 benchmarka?