Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.336
|
čitano: 3.128.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7/i9 Club

Ako je već back kompatibilan sa z370 onda naraFski DA...Čisto sumnjam da bi na z390 pucali novi socket...

Moja Noctua NHD 14 im je zahvalna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2018 17:50 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Intel i7/i9 Club
DarthMarkus kaže...

Ako je već kompatibilan sa z370 onda naraFski DA...

Po mojoj procjeni kod nas će koštat 3500-4000kn. 

13 godina
Intel i7/i9 Club

I ja to kontam...Preko 4 soma bi bilo suludo, ali to je ipak Intel...

Kad su oni išta dali mule !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako bude do 4000 ja ću ga vjerovatno uzet. Ako će bi preko 4k mislim da se ne isplati.
13 godina
Intel i7/i9 Club

I ja...

Ako bude preko 4 soma, ja možda čak i piknem 8700k koji sigurno bude išao još dole...

Ili onaj 8/8 9700k...

Samo čekam cijene ko ozeblo sunce.

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

A da, ako bude nekih 500injak eura cijena za 9900k onda to spada ajmo rec u normalu, 30% jace perf platis 35% visu cijenu od 8700k...ako bude preko 4000+ onda to spada u kategoriju sisanja ovcica 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

A da, ako bude nekih 500injak eura cijena za 9900k onda to spada ajmo rec u normalu, 30% jace perf platis 35% visu cijenu od 8700k...ako bude preko 4000+ onda to spada u kategoriju sisanja ovcica 

30% bolje performanse? Sad opet svi renderamo? 

U igrama razlike nebu bilo, jaaako rijetko i jaaako malo...

13 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Ma bit će novi čipset jer stare ploče nemaju dovoljno dobar power delivery za dodatne jezgre. /s

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Ma bit će novi čipset jer stare ploče nemaju dovoljno dobar power delivery za dodatne jezgre. /s

Bit ce nove ploce/cipset al radit ce bez greske i na starim plocama...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

30% bolje performanse? Sad opet svi renderamo? 

U igrama razlike nebu bilo, jaaako rijetko i jaaako malo...

I ovako imam 200fps sa 8700k, 260fps mi stvarno ne treba, ali eto za hobi renderase i wannabe virtualka gurue tih 30% ce dobro doci 

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

I ovako imam 200fps sa 8700k, 260fps mi stvarno ne treba, ali eto za hobi renderase i wannabe virtualka gurue tih 30% ce dobro doci 

Oni od davno imaju na izbor i puno brze procesore...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...

Oni od davno imaju na izbor i puno brze procesore...

pa nisu valjda Tonci i slicna ekipa sa 7980xe i threadripperima hobi entuzijasti i wannabe gurui, valjda su profici i u skladu s time nabavili najjace dostupne procesore. 

15 godina
Intel i7/i9 Club

Eto bas mi je jako bitno kad ce zavrsiti ode spavati pa kad god zavrsi zavrsio je malo rendam jedan video od 16GB za youtube Crysis  

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Zna netko sto bi ova temperatura mogla biti? Sumnjam na VRM... Sve stock, MCE off... 90-92c na desktopu!?!

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...

Zna netko sto bi ova temperatura mogla biti? Sumnjam na VRM... Sve stock, MCE off... 90-92c na desktopu!?!

Ja također imam takvo nešto, ne obazirem se previše na to

RIP Šaban (21.6.2016)
11 godina
neaktivan

Imao sam i ja taj tmpin sensor koji je divljao na AMD sistemu. Ali ovo me brine pošto ne divlja, vec ide od 88c do 94c u idleu...

17 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bome 9600k ili 9700k teska odluka?, s zalemljenim 8 core-om sam miran koju godinu sto se tice mijenjanja procesora a bas sam lak na njih..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Izgleda da je stvarno all core turbo 4.7ghz, znaci da su odlucili konkurirat amd-u u laganju sta se tdp-a tice. 95W? 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

ma uzimam i9 9900k ako neće bit preskup i miran sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
crash11 kaže...

Za igranje je i više nego dovoljan 8700k, treba ga loviti sa čim nižom cijenom, upariti ga s kvalitetnom pločom (ASUS Hero, Apex, Asrock Taichi),

Samsung B-die memorijom i vrhunskim hladnjakom uz naravno dobro odrađen delid i pristojan OC to je pun pogodak, a za rendering tu je

Threadripper, taj i9 po meni je procesor bez namjene ikakve i treba ga zaobilaziti, i7 ovaj drugi bi isto mogao biti dobar odabir ako cijenom

bude u rangu tu negdje oko ili malo ispod 3000 kn, ostatak love treba uložiti u dobar GPU, kvalitetnu periferiju.

15 godina
protjeran
crash11 kaže...

Nije valjda da ti je 4k kuna preskupo?

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...

Nije valjda da ti je 4k kuna preskupo?

Ako bude oko 3500-4000 onda ću uzet, ako bude preko tog onda se ne isplati.

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Bome 9600k ili 9700k teska odluka?, s zalemljenim 8 core-om sam miran koju godinu sto se tice mijenjanja procesora a bas sam lak na njih..lp

9600k vec vise manje imaš... Svaki 8600k koji sam vidio ide lako na 5ghz, a ti si ga clockao i više, a preko 5ghz ne treba apsolutno nikom. Isto jezgri isto sve, sad ako bude lemljen (ne mora bit, možda budu samo i9 i i7) onda ce se moc clockat, ali opet, sta ce ikome +5ghz osim za benchanje?

Ako imas 8700k ista stvar, 6c/12t vs, 8c/8t? Za gaming možda bolje 8 core, iako je i 6c/12t pre teško zagušiti gamingom, barem koliko sam ja pokušavao. Meni taj 9600k nije nimalo zanimljiv, doslovno 8600k sa malo vecim clockom (barem tako leakovi kazu).

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2018 23:17 (D3lBoy).
12 godina
Intel i7/i9 Club

intel gonna intel

https://www.techpowerup.com/247028/intel-gags-customers-from-publishing-performance-impact-of-microcode-updates

"Intel's microcode updates that mitigate these vulnerabilities impact performance. Intel isn't too happy about public performance numbers put out by its customers, which it fears could blunt the competitive edge of its products. The company has hence updated the license terms governing the microcode update distribution to explicitly forbid its users from publishing comparative "before/after" performance numbers of patched processors."

treba sad pricekat benchmarke koji pokazuju koliko performansi su intel procesori izgubili sa svim tim security updejtovima (kojih ce jos biti..)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Izgubljene gaming performanse za desktop korisnike us minimalne, ali je zato samaranje konkurencije maksimalno. 

13 godina
neaktivan

Iako je to zasad relativno točno, možda dolaze patchevi koji će imat veći utjecaj pa se intel pokušava zaštiti ovako. Treba bit objektivan i priznat da im ovo nije baš "popularan" potez, gdje ima dima - ima i vatre.

13 godina
protjeran

Naravno da im potez nije bajan, ali sumnjam da ih brine tih par % (ako i tolko) manje performanse na desktom procesorima, problemi su sa serverima itd.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Iako je to zasad relativno točno, možda dolaze patchevi koji će imat veći utjecaj pa se intel pokušava zaštiti ovako. Treba bit objektivan i priznat da im ovo nije baš "popularan" potez, gdje ima dima - ima i vatre.

Sigurno da je ovo lose, al kucni korisnici i pogotovo gameri stvarno nemaju razloga stavljat patcheve. Osim ako budu neizbjezni, to nije dobro...

12 godina
ansha kaže...
_mark0_69 kaže...

Sigurno da je ovo lose, al kucni korisnici i pogotovo gameri stvarno nemaju razloga stavljat patcheve. Osim ako budu neizbjezni, to nije dobro...

pa neizbjezni su

ja na ryzenu i jucer mi windows update podvaljuje 1803 update koji donosi spectre microcode update za intel procesore...

sve to microsoft mora pakirati u updejtove i kad tad ces ih morati instalirati

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice