Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.336
|
čitano: 3.128.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
Intel i7 Club

na stjepanj-ov link imate i update koji kaze:

Update [10/4/2016]: Some readers have pointed out something concerning about the benchmark in question. We were using this verified result of the Core i7 6700k as a baseline to compare the new results against. As you can see, it shows a single core score of 4300 and a multi core score of 16756, which gave the percentage figures of 40% and 20% respectively. Unfortunately, however, there is a lot of inconsistency in the scores reported by this benchmark and not all results are alike. The biggest issue is that the clock speed readings appear to be read completely wrong. I was able to find Core i7 6700k multi core scores as low as 11000 and as high as 22000 at seemingly the same clocks. This means that analysing the performance gains depicted in this particular leak gets very difficult without injecting significant subjective opinion, which is why I have decided to edit out the percentage gains from the headline. I apologise for the err on my part in not conducting the necessary due diligence.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Intel i7 Club

Usporedivati rezultate razlicitih verzija benchmarka nema nikakvog smisla, max koji se dobije novom arhitekturom je 5-10% na istim taktovima.

Evo jedan drugi test gdje pri istom clocku kaby lake je brzi samo 1% i 2% od skylake na istom taktu. Po meni do 5% ce bit maximalno brzi od skylaka.

hebo me patak ako nisam link okacio

http://www.expreview.com/49202.html

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 0:25 (Patrick_cro).
14 godina
Intel i7 Club

Kada bi napravili procesor bržeg od Skylake navodno 40% to bi povuklo za sobom i daleko veči čip,više tranzistora,viša potrošnja što u konačnici nema logike kada Intel izjavljuje da Kaby Lake dolazi sa navodno nižom potrošnjom. Po meni se vjerojatno radi o nekim 5% višim perfomansama kod Kaby Lake-a i treba znati da Intel nikako ne može dopustiti da mid range i7 bude osjetno brži u određenim stvarima od X99 platforme. 

+++ AMD Zen +++
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 13:20 (3n3m1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

lol kakvih 40% :D

Evo joker Vam je sve objasnio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Eto Joker je objasnio sve u kratko još samo da Amd izbaci taj zen i da vidimo njegove mogućnosti i benchove i to je to.A li kako god mislim da Amd neće napraviti neka čuda kako to oni dižu u nebesa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dreadmoore kaže...

Eto Joker je objasnio sve u kratko još samo da Amd izbaci taj zen i da vidimo njegove mogućnosti i benchove i to je to.A li kako god mislim da Amd neće napraviti neka čuda kako to oni dižu u nebesa.

Pa naravno da neće jer bi se već odavno pohvalili real time benchevima. Dobit ćemo nešto ranga i5 6400 za 1000-1200kn. Ako uopće i to. Neznaju oni napravit high end cpu na žalost.

Zato sam ja i otišao na i7-icu jer sada znam da sam nekoliko godina bez brige.

15 godina
Intel i7 Club

Ma zato sam i ja promijenio amd i prešao na intel nevjerujem ja njima ništa više.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Možda ne postam u pravu temu, ali čisto da malo prodiskutiramo. Imam legendu Sandyja 2700K na 4.2. Razmišljam si kroz par mjeseci uzeti novu platformu s DDR4 i time, ali sam na mukama Quad vs. Hexa core. Gejmam, encodiram video, radim dosta s VM-ovima i tako.

Što biste preporučili Kaby ili 2011v3? i7 svakako. Znam da još ne možete ništa konkretno reći, jer Kaby ne izlazi do 1. - 2. mj., ali što biste preporučili nekome tko želi futureproof setup idućih bar 5 godina. Novac i nije toliki problem računam si cca 4k proc, 1.7-1.8 MB i 700 RAM.

Čekanje CoffeeLakea nije opcija. Nisam htio na Skylake, jer je to prva DDR4 mainstream serija, pa dok isprave bugove i sve to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Prema tvom trenutnom setupu koji još uvijek nije nikako loš, ništa te ne dođe da sačekaš još ta 3-4mj...

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
14 godina

Pa definitivno bi bilo pametno pričekat mjesec dva dok se ne lansira Kaby Lake pa da vidimo kako stoji. No nije objektivno očekivati neki poseban napredak tako da bi bio bolji za period od 5 godina sa i7 6800K nego i7 7700K s obzirom da svašta radiš. 

17 godina
odjavljen
softwaremaniac kaže...
 Nisam htio na Skylake, jer je to prva DDR4 mainstream serija, pa dok isprave bugove i sve to.

Ne znam kakav je inace ali moja 6700k konfa je bulletproof...

(i to poprilicno undervoltano)

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
softwaremaniac kaže...
 Nisam htio na Skylake, jer je to prva DDR4 mainstream serija, pa dok isprave bugove i sve to.

Ne znam kakav je inace ali moja 6700k konfa je bulletproof...

(i to poprilicno undervoltano)

Ja si želim ispuniti dugogodišnju želju, a to je ROG-ica

Znam da je bilo dosta problema s memorijom na njima na Z170.

Znam da moj setup nije loš, ali želim futureproof konfu. Kao što je ova bila prije cca 5 godina. Pritom naravno mislim na MB i na CPU. :)

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ako uzmes 6+ jezgrasa njima cijena pada kao i autima, tj na vecem si gubitku za cca 2g nego da uzmes "obicni" 4 core i7 kojeg mozes i daleko jednostavnije prodati! ja evo sebi trenutno pikiram neki sylake setup!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

ako uzmes 6+ jezgrasa njima cijena pada kao i autima, tj na vecem si gubitku za cca 2g nego da uzmes "obicni" 4 core i7 kojeg mozes i daleko jednostavnije prodati! ja evo sebi trenutno pikiram neki sylake setup!lp

Imam plan za ovog Sandyja. Stari PC koji je na 775 socketu bi bio zamijenjen Sandyjem ako prijeđem na Kaby, a mislim da ću prijeći na Kaby jer će biti noviji, pa makar imao manje jezgri. Poznavajući Asus, kupit ću to sve negdje u ljeto, jer oni neće izdati Maximus IX Hero do tko zna kad, a ja bez ROG-a ne kupujem, osim ako ne zaseru nešto generalno. Sad su izdali BIOS za nove CPU-ove, a ne sviđa mi se ideja da imam "staru" ploču na novom setupu. Jedino što me brine je taj "manjak" jezgara. Jasno mi je da ću i s jednim i s drugim imati barem 30-40% bolje performanse.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja sam isto u fazi pripreme prelaska na novu platformu, e sad ja inace nisam previse poznat po strpljenju i pikiram na Skylake E platformu sa 6 jezgri, ali posto bi on trebao dolaziti poslije kaby lakea koji dolazi u drugom mjesecu, bojim se da bi se to moglo oduziti sve do ljeta, kraj šestog, početak sedmog mjeseca a to mi je vec daleka buducnost.

Inace, glupo mi je prelaziti sa 4 jezgre opet na 4 jezgre, kod nadogradnje bi htio ici stepenicu vise, znaci 6 jezgri je logican izbor i dobar zalog zas buducnost, glavni protivnik mi je vrijeme.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Ja sam isto u fazi pripreme prelaska na novu platformu, e sad ja inace nisam previse poznat po strpljenju i pikiram na Skylake E platformu sa 6 jezgri, ali posto bi on trebao dolaziti poslije kaby lakea koji dolazi u drugom mjesecu, bojim se da bi se to moglo oduziti sve do ljeta, kraj šestog, početak sedmog mjeseca a to mi je vec daleka buducnost.

Inace, glupo mi je prelaziti sa 4 jezgre opet na 4 jezgre, kod nadogradnje bi htio ici stepenicu vise, znaci 6 jezgri je logican izbor i dobar zalog zas buducnost, glavni protivnik mi je vrijeme.

Vidim da isto razmišljamo.

13 godina
neaktivan

Ja vise i ne pratim ove procesore za Z cipset. Cena im je skoro ista kao 6 core a 25% slabiji u multi aplikacijama.

Osim toga kada se meri Dual i Quad Channel memorija razlika je 5%. Ali kada na Xtreme cipsetu overklokujes Cache tada razlika postaje daleko veca i X potpuno rastura u otpakivanju ovih ogromnih torent igrica zapakovanih u male fajlove gde ljudi i sa i7 cekaju malo duze. Tu Quad Channel klokovan Cache i 6 core zavrse mnogo brze. 

Prava stvar ce biti Intel Skylake Xtreme LGA 2066 DDR4 2666. To ce biti dobar procesor, Rampage 6 Extreme.

Cena za 10 core ce biti sada 1500$, znaci malo jeftinije. Ali najbolja stvar ce biti Intel 6 core sa visokom frekvencijom i 40-48 PCI-E lanes.

Cipset ce nositi sada 20 Gen 3 i bice kompatibilan sa Skylake Xtreme i Kaby Lake Xtreme. To je najbolje kada isti cipset deli se na dve generacije procesora.

Kupis jednu maticnu i posle mozes i ne moras drugu generaciju procesora, zavisi sta izbace. Ja sada drzim i7-5820K klokovan na 4.2GHz i sa Cache na 3.5GHz daje potpuno iste performanse kao i7-5960X default.

A treba samo 1200V. Mozda i manje, ja sam lupio 1200V setovao na Adaptive na 0.800V u idle i podesio 4.2GHz testirao u stability testovima i proslo i vise nisam ni cackao da li moze nize.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
14 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Ja vise i ne pratim ove procesore za Z cipset. Cena im je skoro ista kao 6 core a 25% slabiji u multi aplikacijama.

Osim toga kada se meri Dual i Quad Channel memorija razlika je 5%. Ali kada na Xtreme cipsetu overklokujes Cache tada razlika postaje daleko veca i X potpuno rastura u otpakivanju ovih ogromnih torent igrica zapakovanih u male fajlove gde ljudi i sa i7 cekaju malo duze. Tu Quad Channel klokovan Cache i 6 core zavrse mnogo brze. 

Prava stvar ce biti Intel Skylake Xtreme LGA 2066 DDR4 2666. To ce biti dobar procesor, Rampage 6 Extreme.

Cena za 10 core ce biti sada 1500$, znaci malo jeftinije. Ali najbolja stvar ce biti Intel 6 core sa visokom frekvencijom i 40-48 PCI-E lanes.

Cipset ce nositi sada 20 Gen 3 i bice kompatibilan sa Skylake Xtreme i Kaby Lake Xtreme. To je najbolje kada isti cipset deli se na dve generacije procesora.

Kupis jednu maticnu i posle mozes i ne moras drugu generaciju procesora, zavisi sta izbace. Ja sada drzim i7-5820K klokovan na 4.2GHz i sa Cache na 3.5GHz daje potpuno iste performanse kao i7-5960X default.

A treba samo 1200V. Mozda i manje, ja sam lupio 1200V setovao na Adaptive na 0.800V u idle i podesio 4.2GHz testirao u stability testovima i proslo i vise nisam ni cackao da li moze nize.

De kako to overklokiraš cache? To prvi put čujem, nekako mi je promaklo.

17 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...
 X potpuno rastura u otpakivanju ovih ogromnih torent igrica zapakovanih u male fajlove gde ljudi i sa i7 cekaju malo duze.

LOL, koji argumenti...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Sta koji argumenti pa cim je otpakuje brze torrente znaci da je i u mnogim drugim stvarima dosta bolji.

Necu valjda da kupim CPU gde mu 40% povrsine zauzima ono sto i ne koristim, sto iskljucim, bolje da toga nema a da su tu jos 2 jezgrica.

Pa onda pasta-basta, Ona koju vidite po elektroranjama na kilo sto se kupuje, takva neka, a nama lepo zaliven ljudski.

Kod razmislja da pravi upgrade a nece Xtreme platformu ja mu predlazem da saceka Coffee Lake, glasine govore o prvom 6 core CPU mobile, sto znaci da ce verovatno i desktop.

Intel ce znaci ponuditi prvi six core za laptopove sa nizom potrosnjom od sadasnjih Xtreme, sa internom grafickom i verovatno visokom frekvencijom.

Taj procesor ce prevazici performanse X99 platforme sem u brzini RAMa.

Sada investicija u moguce zadnji 4 Core mainstream pre Zen CPU i kada Intel sam napominje da prelazi mozda na 6 core u mainstream segmentu... ja mislim da nije bas pametno sobzirom na cenu.

Vecinom ljudi gledaju i govore Dovoljno je, Dovoljne je sada za sve... A onda odjednom nije dovoljno i ispada da je bolje da si pre 2 god uzeo ono jace za malko vise.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 10:49 (eVGA-011).
17 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...

A onda odjednom nije dovoljno i ispada da je bolje da si pre 2 god uzeo ono jace za malko vise.

Ljudi guraju novu generaciju kartica na procesorima starim 5 godina bez problema. Tako da prica o necemu sto za dvije godine nije dovoljno - bas i nema smisla.

Uostalom, ovdje pricamo o high-end segmentu i bilo kakvvo pozivanje na logiku i razboritost nema smisla. To su igracke koje ce si priustiti samo oni osjetno dubljeg dzepa i tu prica staje. Na kraju krajeva, rijetkima je stvarno potrebno dvije dodatne jezgre. Oni koji nesto renderiraju (profesionalno) ce svakako ici na dual-socket ploce. 2011 platforma je za tatine decke i money bag ekipu koja si voli priustiti nesto dobro bez realne potrebe za time. Po meni je argument "ma uzet cu si, ko ga jebe" posve dovoljan. Sve drugo je bulsit. Ima onaj neki tu lik na forumu koji slaze stroj za 100k+ kuna. Samo ga benchmarking zanima jer se voli kurciti. I to je OK, barem ne sere bezveze...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 16:07 (Friday).
13 godina
protjeran
Daj friday ne lupetaj :p
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ajde iznesi svoje misljenje u svezi sa kupovanjem 6/8/10 core strojeva za brze raspakiravanje igara sa torrenata...

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
Stjepanj kaže...

Ajde iznesi svoje misljenje u svezi sa kupovanjem 6/8/10 core strojeva za brze raspakiravanje igara sa torrenata...

evo ja ću....

najprije k'o majmun čekam satima da se skine igrica ili danima ako neki klipan u singapuru ne ugasi komp pa se zadnjih 10% vuče ko krepana mačka

onda raspakiram veliki fajl, kad ono dobijem 67 manjih fajlova, majkemugaspalim

raspakiram njih i dobijem 188 još manjih fajlova, issati nejebem

pa tko ne bi dao soma+ eura da se skrati taj postupak, e!

13 godina
protjeran
Friday 6 core cpu nije toliko skuplji koliko ti mislis, to sto je nesto nekakav high-end ne znaci nista jer ce ga u igrama i nekim apl. nadjacati vec sljedeca generacija koja je po intelu svaki mjesec;), 5g star cpu nemre tjerati novu mid end grafu kamoli ista jace, grafe napreduju po 50% godisnje a taj tvoj cpu 5%, lako ti je zakljuciti sta ce se desiti! I spominjanje necijih novaca i kenjanje tj sta ce raditi s njim je glupost i moderator vas je upozorio tko sljedeci put to spomene ide na duze hladenje! I ako si imao i7 920 star 5+g koji si ga k mijenjao za 6700k netko tko nema ni za dual core od 70kn je kao da se ti usporedujes bijednim 6700k i "leopardom" i njegovim bildom od 100k. Ajde nemojte molim vas s tim spikama o lovi.lp
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday 6 core cpu nije toliko skuplji koliko ti mislis, to sto je nesto nekakav high-end ne znaci nista jer ce ga u igrama i nekim apl. nadjacati vec sljedeca generacija koja je po intelu svaki mjesec;), 5g star cpu nemre tjerati novu mid end grafu kamoli ista jace, grafe napreduju po 50% godisnje a taj tvoj cpu 5%, lako ti je zakljuciti sta ce se desiti! I spominjanje necijih novaca i kenjanje tj sta ce raditi s njim je glupost i moderator vas je upozorio tko sljedeci put to spomene ide na duze hladenje! I ako si imao i7 920 star 5+g koji si ga k mijenjao za 6700k netko tko nema ni za dual core od 70kn je kao da se ti usporedujes bijednim 6700k i "leopardom" i njegovim bildom od 100k. Ajde nemojte molim vas s tim spikama o lovi.lp

Ti si promasio poantu mog posta, ali ok...

Ajde sad, u kojim ce to aplikacijama taj 6-core koji NIJE toliko skuplji pokazati bolje rezultate od npr mog vulgaris 6700k? Osim raspakiravanja torrent igara i cinebencha, naravno. Zbog cega je taj procesor bolji zalog za buducnost? I zbog cega je bolji pogotovo jer sam procesor i solidna ploca za njega kostaju ipak dosta vise nego 6700k + ploca.

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sta ga filozofirate, stvar je jednostavna, ako mozes iskorostit jezgre onda se 6 core isplati u odnosu na quada.

Za primjer, 5820K je 50% brzi u renderingu (primjer posla koji koristi sve dostupne jezgre) od 4790K na istom taktu a skuplji je bio 10-ak %. Jedini argument u korist 4790K je bio cijena DDR4 memorije, taj problem vise ne postoji..

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

A cijene maticnih? 4790K moze na bilo koju Z87, a moze i na H87 (Ili neki Q). Ocu rec puno su jeftinije i ima ih da prostis ko dreka. X99 bude ko X79, cijene CPU-ova ce bit ful niske al ce zato cijene polovnih maticnih opet vise nego novih.

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 15:13 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Zbog cega je taj procesor bolji zalog za buducnost?

Pa ovo je bar jednostavno.. jači je oko 50% a dobar je zalog za budućnost zato što će s vremenom dolazit sve više aplikacija i igara koje znaju baratat s 6 jezgri s HTom. Iako, nekome je i i3 zalog za budućnosti, sve ovisi tko i za što ga koristi.

Will this run on my 486?
15 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...

A cijene maticnih? 4790K moze na bilo koju Z87, a moze i na H87 (Ili neki Q). Ocu rec puno su jeftinije i ima ih da prostis ko dreka. X99 bude ko X79, cijene CPU-ova ce bit ful niske al ce zato cijene polovnih maticnih opet vise nego novih.

Je, i cijene maticnih su vise, al opet se sve skupa isplati ako ces imat 50% brzi procesor.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice