cek dodes u temu i7 i velis da bi mogao profitirati od i7
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ja sam ti jedan od primjera ...i7 k ivi fino fila moj cf ko iz bpeec-ke ...sve fino fercera rista ;-)
Skylake ima samo 5 pcb layer-a, haswell 8(sto je 60% vise)! jedna gtx970 cak 10! povrsinom puno manjom od jednog gtx970 pcb-a doticno savijanje je mozda i zanemarivo! ovo je extreman slucaj kod delidanja!lp
moj je delidan :)
moj je delidan :)
kad vec to spominjes evo nasao sam napokon tekst zasto intel stavlja pastu ispod poklopca(ihs)
jako ljepo objasnjeno!
http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/
Dakle ocigledno vise nikad nebumo vidjeli zavarene procesore, jer ostecuju procesor i materijal je preskup! iako eto jedna termalna pasta od "tekuceg metala" postize identicne rezultate kao i zavaren cpu!
ipak nije sve tako crno, jos samo da ih ne moramo delidati...lp
Kako to do sad nije bilo preskupo? Da mogu, samo bi nam skice za izradu procesora prodavali po istoj cijeni.
Kako to do sad nije bilo preskupo? Da mogu, samo bi nam skice za izradu procesora prodavali po istoj cijeni.
prije 8g kad se "vario" sany bridge gorivo je bilo skoro 50% jeftinije, zlato 300%(cca)!
a evo i par grafova cijene zlata i indijuma za predodbu:
Ako si citao tekst doticni indijum bi za jedan jedini cpu kostao i 35kn po komadu...
a Intel ih je u 2014 g u jednom kvartalu uspio prodati cak 100 milijona!
mislim da smo svi shvatili poantu kao i ja(napokon)LP
...kad vec to spominjes evo nasao sam napokon tekst zasto intel stavlja pastu ispod poklopca(ihs)...
Jel se netko ikad malo raspitivao zašto pod milim Bogom uopće stavljaju poklopac? Da li je itko delidao proc i stavio hladnjak drito gore?
Ako se sjećamo starih procesora (Pentiuma i inih) stavljao si hladnjak direktno na čip bez ikakvih među poklopaca.
A što se dešava sa zrakom koji se zadržava ispod poklopca i koji nemože nigdje?
I Pentiumi su imali neko pakovanje (plastično ili keramičko), sama silicijumska pločica je otprilike bila veličine 17mm x 17mm, pa je oko toga išla određena zaštita. Athloni XP nisu imali IHS, ali su takođe imali nekakvu zaštitnu metalnu kopuljicu. GPU-ovi su dugo bili izloženi, ne znam kakva je sad situacija. Ključni problem je bezbednost, s obzirom na masu novih hladnjaka.
Pentium klamatah tak nesto
Pentium klamatah tak nesto je prvi sa zastitom :-)
da malo prozujim i ovim klubom
Undervoltaj to debelo..
Undervoltaj to debelo..
jbg, u zadnje vrijeme su mi manje više svi bili oc-ani i falilo je juicea, ali evo ga sad sa -0.125, zaboravih da se može i undervoltat...
sad još samo dobrano ispitat ovih -0.125 iako se za sada čini ok
Koji coler koristiš??
raijintek aidos
jbg, u zadnje vrijeme su mi manje više svi bili oc-ani i falilo je juicea, ali evo ga sad sa -0.125, zaboravih da se može i undervoltat...
ajde meni su oba 4770 i 4770s radili na 0,960V, ide to sigurno ispod 1V!
ajde meni su oba 4770 i 4770s radili na 0,960V, ide to sigurno ispod 1V!
sa -.150 se ne boota u win....
pa ak si uspio smanjiti za -0.100V+ i to je odlicno!
Da, 4-5 kuna mjesećno dobro dođe
u tom slučaju sad mi isplati 750 kn za 10 god. pa si miran.

Undervoltaj to debelo..
Pošto sam na vodenom već dugo ,nekako mi te temperature izgledaju dosta velike,pogotovo kad je sve na stocku!!64-71 max,to much!
u tom slučaju sad mi isplati 750 kn za 10 god. pa si miran.
Ili oroči na deset godina razliku u jeftinijoj komponenti pa podigni za deset godina
4.4Ghz,1.22v
CPUz stres test
Šugavi ,prevarantski ,nikakvi..Corsair H100i
Moj H100i nije ni šugav ni prevarantski ni nikakav već je odličan a prije bi reka da je šugavi, prevarantski i nikakvi intel sa stavljanjem zubne paste ispod IHS-a kriv za tvoje temperature.

4.4Ghz,1.22v
CPUz stres test
Šugavi ,prevarantski ,nikakvi..Corsair H100i
A jak ti je program za stress test, zagrij to posteno s necim..