Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.108.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club

Jedno vrijeme sam trazio dokaz dali je sredina wafera zaista bolja, nazalost jedino na sto sam nailazio je bila puka teorija o tome, apsolutno nikakav dokaz! Cistoca pak wafera na krajevima je dovoljno cista da vecina prode kao valjan, naravno previse osteceni sigurno nece biti upotrebljeni! No eto htio sam samo napomenuti da ovo s sredinom nedonosi zapravo ista bolji cip, cak nije moguce to ni izracunati/dokazati jer su razlike u statistickoj pogresci!:)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 18:41 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Dakle logika nalaže da nakon umakanja seed kristala u polisilikatnu otopinu nakon bridgmanove tehnike kristalna rešetka bi trebala biti najsavršenija u sredini.Malo sam kopao i izgleda da nije tako.Izgleda da su jako česti takozvani schottky(praznina) i frenkel(međuprostorni) defekti.
Također čini se da su praznine poželjne jer u savršenom waferu ne bi bilo moguće dopingirati isti arsenom,borom,fosforom i antimonom i još puno drugih koji mu daju svojstvo poluvodiča.
Izgleda da su glasine da se die bira iz sredine specifično za potrebe vlade i tvrtki mit nastao na raznim overclock forumima,prešao sam neke ee forume i čini se da neki ljudi koji su radili u istraživanju kvalitete kažu da je ta teorija iznimka a ne pravilo.Istina slažu se da je viša iskoristivost kada čip nije na rubu ali ne nužno i uvijek.
Izgleda da je batch koji se pokaže na wafer testu pravi prikaz kvalitete,ujedno uz nešto zvano week code što se zapisuje nakon testiranja i naravno bolje revizije ili stepping.

Nisam baš imao previše vremena,pa je ovo brzinski ako netko ima što nadodati slobodno,jer info na netu je na kapaljku.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
Intel i7 Club

Hebo me pas ja vas kujca ne razumim!!

AUDIOFIL
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja sam samo skuzio da oni umacu te procesore u nes, ko ja maloprije na gablecu rebrica u majonezu xD
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
7 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Treba kontaktirati intel da nam fino oni objasne.Prepustam to nekome kome je engleski ko maternji,pa nek prenese sto su ameri rekli.Da nebi bilo,centis nemas pojma,nisi slusao sto ti covik govorija

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sale_ds kaže...
Ja sam samo skuzio da oni umacu te procesore u nes, ko ja maloprije na gablecu rebrica u majonezu xD

Bem ti i rebarca i majonezu sad san se sitija da još nisan marenda

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Sale_ds kaže...

Bem ti i rebarca i majonezu sad san se sitija da još nisan marenda

Proslo podne,sta se čeka?Ostaćes mali ako ne jedes na vrime-babe bi rekle

14 godina
Intel i7 Club

Pozdrav,

Danas uzimam 6700k i na njega planiram stavit svoj sadašnji cooler CM 612s (prva verzija). Čitao sam malo o skylake bendgateu i vidim da pod listom CM Skylake approved stoji 612 ver 2.. Sad hoće li biti problema sa mojim koji je prva verzija? Ne prodaje se više pa možda zato nije na listi al želim bit ziher, preskup je proc da idem na "šta bude, bude"

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Preskup je proc, cooler je bar 6 puta jeftiniji, tako da se ne isplati riskirati. Nisam još toliko upoznat sa skylake procesorima ali bolje je taj procesor jedno vrijeme držati i na stock cooleru nego riskirati toliki novac. Ali prvo vidi, raspitaj se kod drugih itd. itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Skyburn kaže...

Pozdrav,

Danas uzimam 6700k i na njega planiram stavit svoj sadašnji cooler CM 612s (prva verzija). Čitao sam malo o skylake bendgateu i vidim da pod listom CM Skylake approved stoji 612 ver 2.. Sad hoće li biti problema sa mojim koji je prva verzija? Ne prodaje se više pa možda zato nije na listi al želim bit ziher, preskup je proc da idem na "šta bude, bude"

Hvala unaprijed :)

Najbolje bi bilo kada bi pitao Cooler Master Support jer oni bi trebali da to znaju. Ovako možemo samo nagađati. Ja bi svakako pitao njih jer ipak je to procesor od 3000 kuna. Imaš i njihov Live Chat na stranici.

http://www.coolermaster.com/

Unlock the Power Within
14 godina
Intel i7 Club

Hvala puno,

Evo baš sam završio chat s njima, kompatabilan je (ako bi se još tko raspitivao)

Hvala na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Chico12 kaže...

Preskup je proc, cooler je bar 6 puta jeftiniji, tako da se ne isplati riskirati. Nisam još toliko upoznat sa skylake procesorima ali bolje je taj procesor jedno vrijeme držati i na stock cooleru nego riskirati toliki novac. Ali prvo vidi, raspitaj se kod drugih itd. itd.

Sa i7 6700k ne dolazi stock cooler! 

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav

Pridruzujem se klubu, kolika je clanarina?

Nakon 6 godina, upgrade.

Wooohoooo

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 16:17 (Skoll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Skoll kaže...

Pozdrav

nekakva slika konfe, cpu-a, cpu-z itd...slika overkloka na barem 5ghz i sl.biraj jedno od toga i dobrodosao si!lp

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Skoll kaže...

Pozdrav

nekakva slika konfe, cpu-a, cpu-z itd...slika overkloka na barem 5ghz i sl.biraj jedno od toga i dobrodosao si!lp

13 godina
Intel i7 Club

Pih,798.. MHz

AUDIOFIL
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Oho sad se na skylake spusta na 800mhz kad je neopterecen.Jel i sa haswell takav slucaj ili je kao na ivy-ju 1600mhz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj 4790K ide u idle na 800 Mhz.

Unlock the Power Within
11 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
Chico12 kaže...

Kupiš ga za 20 kuna, ne vidim u čemu je problem. Znam i ja da ne dolazi uz procesor.

12 godina
Chico12 kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...
Chico12 kaže...

Kupiš ga za 20 kuna, ne vidim u čemu je problem. Znam i ja da ne dolazi uz procesor.

Zasto bi netko kupovao stock intelov cooler (20kn) za procesor od 3500+kn? A druga stvar, da taj stock nekaj valja, onda bi ga i dijelili sa procesorom. Ocito je preslab za 6700k.

14 godina
Intel i7 Club

Također 4790K dolazi sa stock hlađenjem i preko ljeta sam imao temperature preko 70°C. Dobro je što su prekinuli trpati/uvaljivati stock hladnjak sa I7 Cpu-ovima. Onaj koji kupi K verziju sigurno neće koristiti stock hladnjak.

Unlock the Power Within
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
A vjerovatno neće. Ali sigurno ima ljudi koji bi uzeli 6700k sa nekom h ili b pločom da ga uopće ne overclockaju. Treba uzeti u obzir da za razliku od non k verzije ima za 600mhz veći clock. Sjećam se da je masu uredskih I7 računala 2600, 3770 dolazilo sa običnim stock coolerima. Važno je da je dobra pasta ispod coolera I koliko toliko dobar airflow I nema problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Chico12 kaže...
A vjerovatno neće. Ali sigurno ima ljudi koji bi uzeli 6700k sa nekom h ili b pločom da ga uopće ne overclockaju. Treba uzeti u obzir da za razliku od non k verzije ima za 600mhz veći clock. Sjećam se da je masu uredskih I7 računala 2600, 3770 dolazilo sa običnim stock coolerima. Važno je da je dobra pasta ispod coolera I koliko toliko dobar airflow I nema problema.

U pravu si, kod mene na poslu su u serverskim racunalima i7-mice.

Ako mi daju otkaz mogli bi lako preći na pentiume u mojoj zadnjoj smijeni.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 22:04 (Glavas_ZG).
10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Na HCL forumu je spomenuto da haswell ima naj lošiju pastu ispod IHS-a, lošiju i od Ivy Bridgea ?

0 0 hvala 0
12 godina
Haso ima majonezu ispod poklopca, zar nisi povezao nagli rast dionica zvijezde d.d. malo prije izlaska haswella :D
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Na HCL forumu je spomenuto da haswell ima naj lošiju pastu ispod IHS-a, lošiju i od Ivy Bridgea ?

hcl? wtf is that? jok, naj gori je ivy bridge! mislim da su ispod stavili onu pastu sto dobis nakeljenu na stoc cooler!

10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Evo jedan interesantan video:

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ti spavas? pa o tome se razglabalo cijeli prosli tjedan! cak smo i temu otvorili!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

6700K delidding

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ti spavas? pa o tome se razglabalo cijeli prosli tjedan! cak smo i temu otvorili!lp

Lipi, nije isti video u pitanju

Ovaj video koji sam stavio je od sredine orjentiran na i7 3770k i njegove preformase, a stavio sam ga jer nas ima mnogo sa 1155 koji bi u budućnosti mogli profitirati baš sa i7 3770 (k).

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice