- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jbga sad je vec kasnolp
Može to i bolje

tesko druze,
CM Seidon 120V s jednim fanom drzi do tamo 1.25V i7 s Ht-om, dalje nema sanse...tj odvrtio sam vise manje sve testove na 4,7ghz bez problema(temp do 75°c+)!
stavio sam ga na 4.2ghz@1.050V i tu je malac najsretniji!

Čestitke na i7 Stjepko . Napokon si se vratio u svoj club.
Čestitke na i7 Stjepko . Napokon si se vratio u svoj club.
Tx druze! jos samo da mi je "malo" bolje hladenje
lp
Ajde Stjepko zavrti small fft na 4.7ghz
Ajde Stjepko zavrti small fft na 4.7ghz
ili bi 4790k throtlao ili bi seidon explodirao uglavnom nevalja ni jedno ni drugo
ali dobro se i drzi, mislio sam da nece ni na stocku da ga hladi kak spada...
Pa i da nasadiš moju Noctu na taj CPU ne bi se usrećio s hlađenjem kad je Intel fušario na prijenosu topline. Ja manje više nemam razlike u hlađenju svog i7 sa single tower odličnim hladnjakom Venomus X ili ovom dual tower mrcinom NH-D15, što naravno ne bi trebao biti slučaj ali je. Slično bi bilo i kod tebe. Mada, u cijeni kojoj sam platio za pojedini hladnjak imam fine razlike .
Da, intel je totalno zasrao sta nisu lemili heatspreader. Radiator od vodenog bi mi bio jedva mlak na dodir sa 4690K @ 85C, a 5820K bogami dobrano ugrije radiator a temperatura procesora niza.

Ja ti držim svoga na 4 Ghz sa 1.042V i tu je full stabilan i ne prelazi 43 stupnja u igrama. Ovo tvoje je sasvim ok i nemaš brige.

Pozdrav svim intelovcima.
Molio bih pomoc posto imam ne dilemu vec trilemu godinama sam bio na amd-u znaci zadnjih 5 god cpu gpu no sad je doslo vrijeme za promjene sve vise se premisljam o intelovim procesorima i mislim da bi mi mogli pomoci oko odabira jer amd vec zadnjih godina kolko sam uspio tu procitat po forumu dosta kaska za intelom.
A radi se o sljedecim procesorima i7 5820k i7 4790k i i7 6700k. Po vama koji bi bio vise future proof i koji bi bio najisplativiji za uzeti jer volio bi da budem miran jedno 4-5 godina bez ulaganja u cpu i mbo recimo i ako sta bude kaskao da se da dosta kloknuti pa da se smanji taj zaostatak u performansama za nadolazece nove procesore.
Navedite prednosti mane za svaki procesor neka svoja iskustva s tim procesorima svaki komentar je dobrodosao bio on objektivan il subjektivan.
Hvala na sugestijama i komentarima
5820K je najfuture-proof od navedenih, ipak je to 50% vise jezgri/threadova, a i jeftiniji je od 6700K tako da je izbor jasan. Imaj na umu da ti treba solidan cooler za njega da bi ga drzao iznad 4ghz.
ali matične nisu baš jeftine
tj htio si reci da su za 1150(4790K) samo 250kn! 4790k je sad trenutno best-buy i7! 1700kn za x99 plocu je previse(ak mene pitas/i to najgora)lp
Bio sam ti poslo poruku ansha za i7 5820 k kakvi su dojmovi kak si zadovoljan s njime?
A znam da definitivno cu ako budem uzimao 5820k ici ce noctua ili neko vodeno hladjenje all in one.
Gledo sam si i 4790k i 6700k nekako ddr3 ce izac iz upotrebe kroz koju god tj prestat ce se proizvodit pa ono nema smisla ici na to ako planiram konfu future proof a opet s druge strane 6700k i ddr4 nije se nesto dobilo u performansama a i citam komentare po forumu da se neisplati davat novce za minorne performanse naspram 4790k.
Tako da i7 5820k i extra 2 cores vise se mozda najvise i isplati kao sto ti kazes i to bi trebalo potrajati duzi niz godina.
Bio sam ti poslo poruku ansha za i7 5820 k kakvi su dojmovi kak si zadovoljan s njime?
A znam da definitivno cu ako budem uzimao 5820k ici ce noctua ili neko vodeno hladjenje all in one.
Gledo sam si i 4790k i 6700k nekako ddr3 ce izac iz upotrebe kroz koju god tj prestat ce se proizvodit pa ono nema smisla ici na to ako planiram konfu future proof a opet s druge strane 6700k i ddr4 nije se nesto dobilo u performansama a i citam komentare po forumu da se neisplati davat novce za minorne performanse naspram 4790k.
Tako da i7 5820k i extra 2 cores vise se mozda najvise i isplati kao sto ti kazes i to bi trebalo potrajati duzi niz godina.
pa ako 4790 drzi maximalni usage svih jezgri u bf4mp na 60%(4.2ghz), zamisli koliko ce mu trebati da dode do tih 100%, pitaj za tamo 10g... mislim da se x99 neisplati uzimati zbog 1000kn vise sto moras dati samo za plocu! za 700kn kupis vrh plocu za devils canona!
tj htio si reci da su za 1150(4790K) samo 250kn! 4790k je sad trenutno best-buy i7! 1700kn za x99 plocu je previse(ak mene pitas/i to najgora)lp
Sami 5820K je puno bolji buy od 4790K jer je 50% jaci procesor za otprilike istu ili malko vecu cijenu. Stavljat 4790K na plocu od 250kn je idiotizam, a "najgora" X99 ploca je po kvaliteti/power delivery-u/featurima jednaka Z97 high-end plocama.
I kad uracunas cijenu ploce, X99 ima bolji omjer cijene i performansi, naravno ako imas kako iskoristiti ga (renderi itd).
Znam da nisu jeftine te x99 ploce vec sam si ja to gledao cijene za njih al plan mi je u iducih 5 godina da se nema vise nikakvih ulaganja recimo cpu mbo rami psu hdd ssd to sigurno nebi dirao eventualno kroz 2-3 godine bi jedino zamjenio grafu u to bi ulozio definitivno.
Poanta toga je da bi sad ulozio nekih1200-1500 e u kutiju i da sam miran par godina bez kune ulaganja u konfu.
Znam da nisu jeftine te x99 ploce vec sam si ja to gledao cijene za njih al plan mi je u iducih 5 godina da se nema vise nikakvih ulaganja recimo cpu mbo rami psu hdd ssd to sigurno nebi dirao eventualno kroz 2-3 godine bi jedino zamjenio grafu u to bi ulozio definitivno.
Poanta toga je da bi sad ulozio nekih1200-1500 e u kutiju i da sam miran par godina bez kune ulaganja u konfu.
jedini savijet ako ces uzimati high-end socket mora ici ploca s 3godine garancije, stovise ako ikako mozes uzeti evga plocu i nadoplati za 5g! jer kad krepa van garancije nayebo si tesko s parama! takoder ako naides na plocu koja ima musica zato odi na gugl i istrazi svaku plocu po svim mogucim forumima!
i7 5820k
asus x99 pro 3.1
Trenutno mi se vrti ova kombinacija.Evo u razmatranju sam ovako nesto ovaj procesor bazirano na asus ploci mislim da s asusom nemogu pogrijesit da su to kvalitetne ploce neznam ispravite me ako grijesim.
Ta ploca je dobila dobre ocjene na jednom review-u sad neznam tocno gdje to morac cu malo proguglat.
i7 5820k
asus x99 pro 3.1
Trenutno mi se vrti ova kombinacija.Evo u razmatranju sam ovako nesto ovaj procesor bazirano na asus ploci mislim da s asusom nemogu pogrijesit da su to kvalitetne ploce neznam ispravite me ako grijesim.
Ta ploca je dobila dobre ocjene na jednom review-u sad neznam tocno gdje to morac cu malo proguglat.
evo ovdje se uvjek nade korisnih komentara ljudi koji su je kupili:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132517
procitas sve i ako naides na neki problem koji se ponavalja a tebe bi mogao zasmetati (kao i u buducnosti) trazi dalje...
Asus-ove X99 ploce su imale problema sa voltage spike-ovima pa su znale skurit procesor.
Moja preporuka ti je ovaj MSI sta ja imam, jedna je od najjeftinijih a vrhunska je i nikakvih problema ni musica nisam imao.
asus stvarno po izradi ima najbolje ploče, super uefi i support. što se tiče kvarova, rekao bih da je sve to slično. svaka generacija ima neku grešku u određenoj seriji. ja sam za svoj 5820k htio uzeti x99 e-ws jer se 'ložim' na ws (iako to nije pravi ws) sustave i komponente te samu stabilnost takvih sustava. Na kraju sam se odlučio na najjeftiniju asusovu opciju iliti x99-a koja je nakon manje od pola godine odlučila da joj a1 ram utor ne radi. pošto nije više bilo te verzije, nadoplatio sam nešto za trenutnu x99-a/usb3.1 s kojom sam se na početku još malo borio jer nije prihvaćala 16gb rama dok nisam dočekao novu verziju bios-a nakon koje 'kuc kuc kuc' sad radi sve kako bi i trebalo. nekad sam imao gigu x58-ud3r za i7 920 i to mi je bio najstabilniji sistem ikada. s time nikad dodatnog posla i tko zna kakvih mušica. nakon što sam prodao taj komp zbog kupnje novog, našao sam povoljno na njušci kombo i7 920, x58a-ud3r (daklem A verzija ima usb 3.o, sata 3-600) i 6 gb rama koji i dan danas služi kao pomoćna pila kad ova glavna zajebaje. fora je u tome što s tom x58a pločom stalno neka govna oko čipseta s usb-om. malo rade, pa malo u device manageru usb 3 kontroler nije prepoznat itd. Htio sam reći da danas jednostavno nema proizvoda za koji mogu tvrditi da će raditi bez greške i koje kakvih drugih problema. Ali da, 5820k ako gledaš što dalje u budućnost. Gadno su poskupili ti procevi u konverziji valuta. Prije koje leto sam i7 3770k iz adm-a imao za 2500kn a sad skylake i7 6700k košta 3800kn. Jao majko da sad komp kupujem.
EDIT: lol, pa 5820k je jeftiniji od novog 6700k a pojede ga na svakom koraku a čak bi rekao da se slično clockaju iako je base takt dosta manji kod 5820
na baseu. nije klokan trenutno jer mi se neda stisnut del dok se pali da uđem u bios
Mislim da cu na 5820k jer ce on potrajati gledajuci na duze staze to znaci jedno 4-5 godina sam miran i mislim da je to isplativija u ovom trenu kupnja gledajuci cijenu i7 6700k stvarno je dosta osla gore naspram kad je izisao tamo prije 2-3 mjeseca bio je nekih 3070 a sad je na 3800kn narasla cijena a kod tog 5820k je malo nesto niza cijena vrti se oko 3000-3300kn u njemackoj gledajuci performanse bolji je od skylake tako da je i to prevagnulo na tu stranu.
S druge strane sto kaze stjepanj istina da se sloziti jeftinija konfa s 4790k al neznam nekako bi vise volio gradit novu konfiguraciju baziranu na ddr4 i svim tim novitetima koji su izasli ili ce izaci a gledajuci isto tako i nije vise neka toliko razlika u cijeni ddr3-ddr4 tako da ono bio bi mozda i na gubitku ako bi isao na ddr3.Malo po malo ddr3 je na izlaznim vratima tako da mozda i opravdanija mi je kupnja ddr4 konfe vise ce mi biti future proof nego ddr3.
A ako mi i ponestane snage za 3-4 god definitivno se da cloknuti 5820k a tu su jos i extra 2 jezgre vise.
To je moje mišljenje gledajuci na sve ovo sto ste sugerirali i savjetovali a opet nemam bas para da mogu svake godine mjenjat komponente kad god nesto izidje pa da se to odma i kupi.Jbg svi znamo kakav je hrvatski minimalac :)
Nadam se da necu pozaliti i pogrijesit ako uzmem 5820k.
i na koliko drzis i7 5820k ??
ja sam sa svojim na 4375 Mhz / 1.210
Bus ti je na 125mhz zbog rama pretpostavljam? Ja sam na 44x100 @1.225V
Do kolikog napona mozes vrtit prime small fft sa svojim hladjenjem?