Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.097.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club
d4rkd3atH kaže...
Stolnik kaže...

Danas mi tip dofurao "2600k", stavim ga u ploču, sve se lijepo boot-a i kažem si, aj idem pokrenem CPU-Z, pokrenem i vidim da je non-K verzija tj. samo i7 2600, tip se počeo ispričavat da nije znao. 

Sad me zanima dal tko ovdje prodaje i7 2600ili i7 3770k, kupujem odmah! Hvala 

aj bar ti ga je doneso :D

haha a kao nije imao pojma

Jep, bar to :D zamisli da ga poslao poštom, Bog zna kaj bi bilo...dok sam vidio u CPU-Z i7 2600 kažem, čekaj malo, uzmem tablet i idem gledat njegov oglas i uvjerim se da je u oglasu 2 put naveo 2600K, kažem mu i onda se počeo ispričavat da nije znao, da je on naručio 2600K al su mu PC slagali u dućanu i možda zamjenili CPU itd itd...

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
14 godina

Barem je radio, za razliku od meni

13 godina
Luka123 kaže...

Eto, nista se "nedira" je da je na knap, ali nigdje se nista neudara.....

Nadam se da si čuknuo 8 pinski EPS na ploču prije nego si instalirao hladnjak...Ja sam na R5 nedavno zaboravio redosljed i nema teorije da ruku zavučeš...Izdero sam sve prste pokušavajuć...

Inače drago mi je da si uspio, meni su u FUTURI rekli da ne stane...Btw jesi ga probao rotirati prema dolje ? Kakva je tu situacija ?

Paradox1 kaže...

Još to stane nutra! 

Jedan ventilator i jos neki na bude na njemu

Stjepko je imao neki pokus sa dva venta ispod ili iznad gpu-a...Čak je spustio temp s tim....

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 19:57 (DarthMarkus).
14 godina
Intel i7 Club

Danas sam tek skužio da ako ostavim Turbo uključenim u full loadu cpu vuče skoro 150W, a bez njega normalno 130W. Još ću se probati poigrati s Oc-anjem da ga dobim stablnim na 4GHz.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Kompresor, 

neki trkači da puše 3bara cijelo vrijeme i tjt 

Šljiviš potrošnju i buku

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

3.5GHz na 1.304V, max temp jezgri 73, 72, 67, 69. Meni sasvim dovoljno, moze i vise, ali neda mi se dalje igrati. Trubo naravno isključen ;)

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Evo da se i ja prikljucim.

4790k na Formuli VI.

4.6 ma 1.280. Nazalost ne ide gore.

probao 4.7 na 1.3 i nakon 5 sec aide64 friza.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...
Luka123 kaže...

Eto, nista se "nedira" je da je na knap, ali nigdje se nista neudara.....

Nadam se da si čuknuo 8 pinski EPS na ploču prije nego si instalirao hladnjak...Ja sam na R5 nedavno zaboravio redosljed i nema teorije da ruku zavučeš...Izdero sam sve prste pokušavajuć...

Inače drago mi je da si uspio, meni su u FUTURI rekli da ne stane...Btw jesi ga probao rotirati prema dolje ? Kakva je tu situacija ?

Pa vec je sve bilo spojeno, spojio sam direktno ventilator bez da sam ista skidao, samo naravno 2 3pinska ventilatora od njega sam prvo ustekao u cpu-1 i jos jedan dodatni, i sve zavidao, na drugu stranu nisam okretao iskreno, a niti se  da testirati to sada, mislim da cu jedino jos zamjeniti ove ventilatore od zalmana nisam bas zadovoljan s njima, ova dva gore ispuhuju zrak gore, dok jedan ovaj naprijed sto svjetli plavo uvlaci zrak unutra, mislim da bih mogao barem ta 2 naprijed sto vuku zrak unutar kucista zamjeniti za neke silent sa vise rpm-a.

Od Noctue ovi rade na oko 1300 rpm-a malo manje.

ovo govorim jer kad otvorim kuciste osjecam vrucinu u njemum, topli zrak. Prijasnje kuciste iz 2006 je da je prastaro, ali je bilo potpuno otvoreno i na sebi je imao mrezice koje su stitile ga od prasine, i protok zraka je bio bolji.

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Daj ti Siege of Shanghai, Silk Road jednostavno nije toliko zahtjevna mapa bez obzira na broj igrača :)

I daj neki framerate uz to, stavi samo GPU usage i framerate monitor u afterburneru da imamo referencu na koliko je to fps

Probao sam,ma ta mapa mora biti bugirana,nema sanse da mi daje samo cca 100fps na ultri.

i7 3770 i amd 7990,ima da ga jede 2 put toliko.

probat cu jos koj put na nekom drugom serveru pa stavljam print screen

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 13:45 (Naguljizov).
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Iako sam vlasnik jednog i7 950, prešao sam na nešto drugačije

Moj PC  
9 0 hvala 4
16 godina
Naguljizov kaže...
izvone kaže...

Evo ovo je usage od igranja gta 5,tu i tamo prodje do 99,jel to sve ok? gura sve normalno moj proc?

Tek sad vidio "active core count =1" ?

Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

To mu je trenutno valjda dok je izletio u windowse. Da mu je stvarno samo 1 jezgra aktivna ne bi on imao 20fpsa a ne stabilnih 60. 

hmm,sad gledam stalno mi active core count 1..jel to greska u programu ili?

17 godina
neaktivan
izvone kaže...

Nije nikakva greška, upali recimo cinebench r15(ili nešto drugo što optereti procesor) pa onda prati active count, trebalo bi onda bit više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 22:18 (Penryn).
14 godina
neaktivan
izvone kaže...
Naguljizov kaže...
izvone kaže...

Evo ovo je usage od igranja gta 5,tu i tamo prodje do 99,jel to sve ok? gura sve normalno moj proc?

Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

To mu je trenutno valjda dok je izletio u windowse. Da mu je stvarno samo 1 jezgra aktivna ne bi on imao 20fpsa a ne stabilnih 60. 

Probaj unpark core

13 godina
Intel i7 Club

Evo sad sam si složio finu konficu, 6700k + asus max hero + stara dobra noctua nh- d14...U primeu nakon pol ćuke testiranja 47 stupnjeva na stock postavkama (max 4.2 Ghz)...Ja sretan ko mala beba..

Ono što me je najviše oduševilo kod ASUSA je fakat maestralan bios, pardon uefi - toliko je jednostavan i pregledan da stvarno možeš kloknit proc sa tri klika...Dodao bi i integriranu zvučnu sa DAC om kao veliki + ...

Minus ? Nema klasičnog PCI-a, samo 3 komada PCIe x1 , tako da mi wi fi mrežna ne radi

Budem žešće klokao kad kupim grafu...

E da, ako ko želi prodajem MSI-evu z170 ploču koju sam dobio od stručnjaka a metanje procesora (zovem ga inžinjer iz zajebancije) sa savijenim pinovima (mislim da čak i jedan fali)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 17:16 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Penryn kaže...

Nije nikakva greška, upali recimo cinebench r15(ili nešto drugo što optereti procesor) pa onda prati active count, trebalo bi onda bit više.

Naguljizov kaže...

Probaj unpark core

Zgleda da za to (unpark) nece biti potrebe,u testiranju se pale 4,al ni u jednoj igri (wot,gta v,fifa,civ) nadam se da je tako jedan core sve u redu...,ovako se pale 4,evo i scorea...

temp su povisene al po meni ok...

Hvala na pomoci...panika uzalud haha

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Dosao mi je novi i7 k verzija proslog 3770 ,ali mjenjanjem biosa na grafi,cini mi se da san je ubio  ne dela više..

0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Šta ti je matična otišla,pa jesi flesha pravi BIOS??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Pa još ju uvijek možeš probat oživit. stavi u pc neku drugu grafu i svoju pa flashaj orginal bios (nadam se da si ga spremio(malo pročitaj po netu)). Sjecam se da je bio i jedan tutorial na forumu za to, nešto spoji se 1 i 8 pin bios čipa žicom, pa se čip učita kao prazan ili tak neš. Nemrem nać tu temu 

A i kaj nebi grafa trebala imat onaj BIOS Switch

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 13:04 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Da je bar matična zamjenuo bih je ali grafa mi ne radi ,malo teza zamjena amd 7990
Nasao sam jedan forum u s vezi GPU Throttling i kako ga ispraviti updejtanjem novog biosa,i po uputama sam radio kao lik kaze ali kad upalim komp bude sve ok minut dva ,onda jednostavno zamrzne,dalje od toga vise ne ide..

što se tiće tih pinova ,to sam čitao,dao sam jednom frendu koji se ono bas kuzi u te stvari tata mata,kaze on da je to last resort,ali da ce je probat rijesit bez toga.

Imam i switch ali ne radi,mislim tamo je lockan bios onaj defultni,trebao bi raditi ali ne radi ni taj..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 13:08 (Naguljizov).
17 godina
Intel i7 Club

Ako radi minut-dva, imaš li vreena da ti se podigne sistem i da flashuješ ispravan BIOS?  Ne mogu da verujem da si toliki baksuz da ti ne radi prekidač. :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Ako na matičnu možeš stavit dvije grafike,stavi još jednu koja valja,bootaj i flashaj pravi BIOS na pokvarenu grafu,to bih trebalo riješit problem!Ako nemaš stari BIOS,potraži po internetu,ja sam našao par puta bazu BIOSa za i fleshao staru  MSI GTX 770!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nego sto nego sam bakzus,a to sa drugom grafikom vec sam probao sa cpu integriranom grafikom i nije uspjelo svejedno mi stvara konflikt da opet zamrzne cijeli sustav.

EDIT : evo mi je došla nova i7 k verzija ,ne veselim se uopće koliko bih trebao :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 10:48 (Naguljizov).

0 0 hvala 0
13 godina
Nema ti druge nego da odes kod nekog i probas kod njega ubacit svoju "mrtvu" grafu i pokusas bootat i fleshat!!
Mozda uspiješ!!
Nisam nikad fleshao BIOS osim na Nvidiji,vjerovatno je postupak slican!?
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Nema ti druge nego da odes kod nekog i probas kod njega ubacit svoju "mrtvu" grafu i pokusas bootat i fleshat!!
Mozda uspiješ!!
Nisam nikad fleshao BIOS osim na Nvidiji,vjerovatno je postupak slican!?

Prijo ,iz tvojih usta u božije uši, danas sutra najkasnije će mi javiti ,liku kojem sam dao. Drž fige.

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pridruzujem se i ja ovom klubu, danas uzeo i7 6700K. Nazalost, cooler mi jos nije stigao u ADM-u pa nisam stigao sklepati komp do kraja, ali mi je drago da sam se maknuo sa svoj krame u potpisu na kojoj jos trenutno pisem ovaj post :)

Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Grafa vračena u život, djelomično . Pomiria sam se da je više nema ali eto back to life, manje jedan gpu,sad je 7970 ili r9 280 ..

0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Šta otišao jedan GPU??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Šta otišao jedan GPU??

da

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

I7 3770 non k for sale .

0 0 hvala 0
9 godina
Intel i7 Club
Pozz, evo novi sam ovdje, pa me zanima prelazim sa phenoma x6 na i7 pa me zanima koji od ova dva, prvenstveno ce bit gaming, pa malo videobrade i rendanja.
5 i7 4790K
27 i7 6700K
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice