Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.278
|
čitano: 3.089.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
Leopard_st kaže...

Zavisi za sta ti treba.

Za sve mi treba...virtualizacija OS, video i photo editing, web server, multimedia server, gejming......

Pogledajte svi vi koji namjeravate mozda upgrejdati proc koji je omjer cijene dobiveno ulozeno, malo sam preuredio chart sa cpubenchmark.net i izbacio sve one silne xeone i ostavio samo proceve za "široke mase"

CPU benchmarks + prices

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Dali se zna neki datum izlaska Skylake-a?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fat_tony kaže...

Dali se zna neki datum izlaska Skylake-a?

10. Mjesec!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

http://www.cpu-world.com/Releases/Desktop_CPU_releases_(2015).html

Ovdje pise 9.mjesec...ali u hr vjerojatno u 10.mj

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Predstavljanje bi trebalo bit početkom 8. mjeseca na Gamescomu, a u prodaji valjda ubrzo nakon toga. link

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sutra mi dolazi ploca

Gigabyte G1 Sniper Z87 Gigabyte G1 Sniper Z87
, jos samo i7...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Sutra mi dolazi ploca , jos samo i7...

sto nisi uzeo z97 chipset za buduće nadogradnje ?!

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ma kakve buduce, nema togaovo je ploca koju sam htio jos kad je izasla(istina sniper 5 je jos bolja)...kad se moze uzme se, kad nema neuzmesnek ona samo radi bez musica znam da s njom mogu na 5ghziako ce biti dovoljno i 100mhz oc da skinem sve nicky.sl-jeve skorove s sandy-em

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 0:21 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Koji i7 uzimas? 5ghz je stvar proca a ne ploce, sansa ti je 10-ak % da ces naletit na 4790K koji se da benchat na 5ghz, 4.8ghz je realisticniji cilj.

I trebat ce ti nesto dosta mocnije od Seidona 120 za hladit proc na naponima iznad 1.3V.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kolega moj ploca je najvaznija stvar od pamtivjeka, nju mozes birati cpu ne...cekam 4790k!lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Kolega moj ploca je najvaznija stvar od pamtivjeka, nju mozes birati cpu ne...cekam 4790k!lp

Stjepanje svaka iole bolja z97/87 ploca sa vise od 4 faznom regulacijom nece imat problema sa clockanjem haswell-a. Koliko ce povuc ovisi 99% o sreci s procesorom. 

Postoje primjerci koji idu na 5ghz sa 1.2V, a ima ih sta ne zele preko 4.6 ni sa 1.4V i to ni jedna ploca nece promijenit.

Kazes da procesor ne biras? Clockeri sta imaju love uzmu 10 komada pa i te kako biraju...

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Prije su ploče bile važne jer nisi imao unlockan množitelj pa si morao ganjati FSB a što je ovisilo o ploči, tj. northbridgeu. Isto tako prije dok je VRM na pločama davao napon direkt procesoru tj. jezgrama, cacheu trebao si imat što kvalitetniju reg napona da napon ne pleše, da ne droppa itd. A sad Haswell ima VRM u sebi, tj. taj VRM od ploče dobije "grubih" 1.9v a on onda fino regulira koliko kome, jezgri, cacheu, će dati točno u mV soka.

Eto zato što ne znaš ovo sve te ne priznajem kao ozbiljnog clockera. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 13:51 (Penryn).
12 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Stjepanje svaka iole bolja z97/87 ploca sa vise od 4 faznom regulacijom nece imat problema sa clockanjem haswell-a. Koliko ce povuc ovisi 99% o sreci s procesorom. 

Postoje primjerci koji idu na 5ghz sa 1.2V, a ima ih sta ne zele preko 4.6 ni sa 1.4V i to ni jedna ploca nece promijenit.

Kazes da procesor ne biras? Clockeri sta imaju love uzmu 10 komada pa i te kako biraju...

Igra ploča itekako važnu ulogu i presudna je za dobar i stabilan klok uz naravno iznadprosjecan cpu.

Ja sam imao gigu z68 ne sićan se tocnog modela al bila je 1600kn i nije mogla ni blizu kloku koji sam postigao na trenutnoj asusici a o AsRocku z77 extreme4 ja mislim da se tako zove neću ni pricat posto nije ubola niti 4.7ghz stabilnih (kad dođem s posla provjeriću koji je model jer eno leži u kutiji u garaži).

Velike razlike u kloku na rezličitim pločama s istim cpu-om sam doživio i prozivio na vlastitoj koži zato virujte mi #ploča je od presudne važnosti#

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
Onda si vas dvojica(ansha i penryn) uzmite ploce s 4faznom regulacijom pa nek vam taj vas cpu sve ostalo sam napravi, koje nebuloze za nepovjerovati, papir i praksa kolege moje nema veze jedno s drugim, od 10 istih ploca svaka ce dati drugaciji maximalni klok istom cpu...dakle ohladite s tim google pametovanjem!lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Onda si vas dvojica(ansha i penryn) uzmite ploce s 4faznom regulacijom pa nek vam taj vas cpu sve ostalo sam napravi, koje nebuloze za nepovjerovati, papir i praksa kolege moje nema veze jedno s drugim, od 10 istih ploca svaka ce dati drugaciji maximalni klok istom cpu...dakle ohladite s tim google pametovanjem!lp

Ti si stvarno za stat i plakat jedan lik 

Dragi ti se trenutno teoreticar a ja prakticar jer ja imam K Haswella i znam ga u dusu kako se clocka. Sta spominjes 4 faznu kad sam rekao sve osim 4 fazne? Dakle 6 i iznad. Razlicite ploce mogu trazit malo manji ili veci napon, ali max clock je u 99% slucaja isti.

13 godina
protjeran
Samo blebecete...svaki tupavi klinac zna staviti mnozitelj na 46 i restartat racunalo! Kad se budete igrali na 5+ghz javite se!:p
12 godina
Stjepanj kaže...
Samo blebecete...svaki tupavi klinac zna staviti mnozitelj na 46 i restartat racunalo! Kad se budete igrali na 5+ghz javite se!:p

Nebi on ni FX 9590 uspija natirat na 5 ghz

13 godina
protjeran
Hahaha! Nemoj tako grubo:p
12 godina
Stjepanj kaže...
Hahaha! Nemoj tako grubo:p

Jebga kad sam iziritiran onda i nisam baš uračunljiv al ovaj put iskreno smatram da je zaslužija.

Prvo i osnovno iza tebe postoje upečatljivi oc tragovi s i7 procesorom a on ga nije ni vidija uživo pa ti ide pametovat, e vidiš takve stvari ja nemogu istrpit.

13 godina

eo probao sam malo clocknuti procesor 4.8 GHz na 1.3V LINK

probao sam staviti i na 5.0 GHz sa 1.4V ali mi neće ni u Windows uci

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Odlicno kolegamalo ih je doguralo do tih brojki,

no evo dok ja svog Devila cekam ugradio sam plocu i "skoro" sve pripremio:

lp

Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Je ziher, stvarno malo ih se moze bootat na 4.8ghz  Svaki prvi recimo...

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

aj dosadan si vise..."botaj" ti svog pa se hvali!ili jos bolje vrti prime95 barem 48sati...nebitno, validacija je uspjesna no kaj ti znas o tome ti si tek na 4,6ghz s kako ono ti velis i5+ht

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ne kužim, ja sam svoj bez muke preko Dual intelligent njnjnj 5 stavio na 4.8, on malo odvrtio, zapuho se i poslije restarta bio na 4.8... Dalje nisam ni testirao kad realno nemam potrebe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Odlicno kolegamalo ih je doguralo do tih brojki,

no evo dok ja svog Devila cekam ugradio sam plocu i "skoro" sve pripremio:

lp

stjepanj poslao sam ti private poruku vezano za cpu i7 koji ti uskoro dolazi i za tu mbo imam neka pitanja jer planiram ici u nadogradnju svog pc-a ova kanta trenutno stara mi je 5 godina a i vrijeme je da se malo vise ulozi para u novi pc da budem miran 2-3 godine pa javi se ako ti nije problem.

15 godina
Intel i7 Club

Cisto informativno...

koliko je moguce clockati i7 na Macbooku Pro?

Rijec je o 2.2 GHz Intel Core i7 procesoru.

Zahvaljujem na odgovoru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Nemoguće je clockati procesor na macbooku. A i ne treba ti to kad os x radi odlično i na običnom core 2 duo procesoru.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 22:58 (Chico12).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Chico12 kaže...

Nemoguće je clockati procesor na macbooku. A i ne treba ti to kad os x radi odlično i na običnom core 2 duo procesoru.

Hočeš reć da winsi ne rade dobro i da zato klokamo procesore  

11 godina
nicky.sl kaže...
Chico12 kaže...

Hočeš reć da winsi ne rade dobro i da zato klokamo procesore  

Ne, ne, ali da rade lošije, rade. 

Evo samo jedan primjer. Imam mac mini late 2006 i služi mi onako najviše za gledanje filmova. U njemu je core duo 1.83ghz(32bit) cpu i 2gb ram-a. Instaliran snow leopard 10.6.8 i na boot campu win7 32bit.

Snow leopard na hdd-u se boota za ispod 30sec, a win 7 za nešto ispod 1 min. Snow leopard kad se boota odmah je spreman za rad, a windowsu treba barem još jedan minut da dođe sebi.

Hejjjjj
11 godina
Intel i7 Club

Isplati li se dati i5 3470 i otpr. 700 kuna za i7 3770k?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice