Vodeno koje moze uzet za 400kn je to smece koje ti imas. To hladi u rangu Lc cc 120 i Aidosa koji kostaju 150kn.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Cekaj jesam ja kriv sta ti pises gluposti? Ko normalan kupuje najeftinija AIO hladjenja?? Skuplja su, bucnija i losije hlade od zracnih hladnjaka.
Ne znam za taj LC, ali generalno se po ceni jeftinog vodenog hlađenja, ili nižoj, može naći "običan" kuler jednakih ili boljih performansi. Tek vodena od oko 100€ su stvarno ozbiljna.
Upravo to, Seidon je u rangu 212 Evo, koji je opet tu negdje ili minimalno bolji od ova 2 sta sam spomenuo a kostaju 150kn.
Cekaj jesam ja kriv sta ti pises gluposti? Ko normalan kupuje najeftinija AIO hladjenja?? Skuplja su, bucnija i losije hlade od zracnih hladnjaka.
Cuj njega tko normalan kupuje nesto jeftino, pa do neki dan si imao kramu od racunala, sad si nekim cudom nabavio i5 i popio svu pamet a izgleda i bogatstvo svijeta! Jadni mi sirotani koji nemamo min 100€ za tvoja normalna hladenja! Ovo hladenje drzi na 60 stupnjeva haswella i7@3.9ghz u primeu95(ljeti cca 65),na 600rpm-a, meni to neizgleda kao sranje od hladenja! Doma se tako razgovaraj!

Cuj njega tko normalan kupuje nesto jeftino, pa do neki dan si imao kramu od racunala, sad si nekim cudom nabavio i5 i popio svu pamet a izgleda i bogatstvo svijeta! Jadni mi sirotani koji nemamo min 100€ za tvoja normalna hladenja! Ovo hladenje drzi na 60 stupnjeva haswella i7@3.9ghz u primeu95(ljeti cca 65),na 600rpm-a, meni to neizgleda kao sranje od hladenja! Doma se tako razgovaraj!
Pjesnik je htio reci da su jeftina AIO hladjenja preskupa za ono sta nude. Sve ti treba crtat...
Za 400kn je sranje.. A i 60C pri tom naponu (sumnjivo nisko za 3.9ghz) nije rezultat za hvalit se.
Pa za razliku od tebe koji si jucer nabavio prvo racunalo ja se imam i to kako cime pohvaliti...no raspravljati s nekim poput tebe nema smisla! Imas temu o doticnom hladenju ovdje ako te zanima! A ako zelis raspravu testiraj za sve nas na koliko ti se przi taj i5 u primeu95 s nekim coolerom koji je u rangu s ovim vodenim smecem!pa se vrati! Prihvacam poraz kao heroj;)lp

Da ne zaboravim na 600rpm-a, da malo zakomliciramo test, ajde budem dobar mozes na duplo vise rpm-a tocnije 1200!...

Ja također planiram da kupim istu matičnu ploču i dugo sam razmišljao o tome koji procesor kupiti. Mislim da je za tu ploču najbolje kupiti 5930K ili 5960x procesor. Stvar je u tome da kad daješ toliki novac, napravi kako treba a ne ostavljati na pola.
Mislim na to kako je Intel bolje izveo hlađenje na H-E, nego na običnim Haswellima pa se pitam zašto su uopće mijenjali, jer nije baš Sandy bio skuplji toliko od Ivy i Haswella da štede na međusloju....
A nemam pojma zašto su to napravili, jedino mi uvijek može past na pamet financije ali ne znam što je skuplje. Uglavnom kako god, sjebali su to i na Ivy a prenjelo se i na Haswell. Nadam se da će sa Skylake platformom to vratit u normalu inače ode overclockanje.
Da ne zaboravim na 600rpm-a, da malo zakomliciramo test, ajde budem dobar mozes na duplo vise rpm-a tocnije 1200!...
Na 0.88V i pasivno hladjen je ispod 60C. Moja pobjeda.
Ja također planiram da kupim istu matičnu ploču i dugo sam razmišljao o tome koji procesor kupiti. Mislim da je za tu ploču najbolje kupiti 5930K ili 5960x procesor. Stvar je u tome da kad daješ toliki novac, napravi kako treba a ne ostavljati na pola.
Zašto je to na pola. Jedina razlika između 820 i 930 je u pci laneovima i 1500kn a to mi nadoknati ploča koja na sebi ima plx čip
Opet ovisi koliko grafičkih kartica ćeš kjoristiti u tom računalu. Ako ćeš koristiti do dvije grafičke kartice ta matična ploča se ne isplati. Ako ćeš koristiti 3 ili 4 grafičke kartice onda se isplati. U prvom slučaju je bolje kupiti x99 ploču koja već ima podršku 16X/16X i kupiti jači procesor (kojim dobiješ još 4 jezgre).
Opet ovisi koliko grafičkih kartica ćeš kjoristiti u tom računalu. Ako ćeš koristiti do dvije grafičke kartice ta matična ploča se ne isplati. Ako ćeš koristiti 3 ili 4 grafičke kartice onda se isplati. U prvom slučaju je bolje kupiti x99 ploču koja već ima podršku 16X/16X i kupiti jači procesor (kojim dobiješ još 4 jezgre).
Ti sad govoriš o procesoru koji košta kao jedno monstruozno gaming računalo. Pa svaka ima podršku ako ima dva x16 utora. Dalje je na procesoru i laneovima. Mbo sa plx-om ne služi samo za grafičke. Btw, na jetra mi idu sve te ploče koje u nazivu imaju gaming a x99 čipset uopće ne služi tome. A tek šarenilo. Ja se palim više na ws opremu i znam da što je ploča ružnija, to će biti trajnija a i bolje opremljenija. Da se razumijemo, ja bi najradije da mogu otići u trgovinu i izabrati sve najjače, platit kešem na kasi i popit pivicu u prvoj birtiji pa dalje bezbrižno u život. Ali tako mi ni 50k kn nebi bilo dovoljno pa će i ovo biti ok za sad. Još uvijek mogu cpu mijenjat/nadoplatit za jači ali u ovoj seriji to nema svrhe. U ivy-e je bila puno veća razlika 820-930.
Ti sad govoriš o procesoru koji košta kao jedno monstruozno gaming računalo. Pa svaka ima podršku ako ima dva x16 utora. Dalje je na procesoru i laneovima. Mbo sa plx-om ne služi samo za grafičke. Btw, na jetra mi idu sve te ploče koje u nazivu imaju gaming a x99 čipset uopće ne služi tome. A tek šarenilo. Ja se palim više na ws opremu i znam da što je ploča ružnija, to će biti trajnija a i bolje opremljenija. Da se razumijemo, ja bi najradije da mogu otići u trgovinu i izabrati sve najjače, platit kešem na kasi i popit pivicu u prvoj birtiji pa dalje bezbrižno u život. Ali tako mi ni 50k kn nebi bilo dovoljno pa će i ovo biti ok za sad. Još uvijek mogu cpu mijenjat/nadoplatit za jači ali u ovoj seriji to nema svrhe. U ivy-e je bila puno veća razlika 820-930.
Da, govorim o PCIE 3.0@X16/X16. ASUS x99 E WS ima PCIE 3.0 @ X16/X16/X16/X16. Za cijenu same matične ploče može se sastaviti solidno gamersko računalo (o procesoru da ne govorimo). Hoću da kažem da je ova ploča namjenjena samom vrhu i da je se ne isplati kupovati ukoliko nećeš imati najmanje tri grafičke kartice. Onaj tko ima novac za ovu kombinaciju 5960X mu nije upitan. PLX u ovoj matičnoj ploči je isključivo namjenjen izvlačenju dodatne snage iz grafičkih kartica pomoću 4XPCIE3.0@X16.
Ako misliš uzimati 5820 i jednu/dvije GPU nemoj kupovati ovu matičnu ploču jer kad odlučiš da nadogradiš računar ista će već biti prevaziđena. Možda je veseliji izbor Rampage V Extreme sa kojom se možeš zezati u overclocking-u do mile volje.
Ok dali su ove cijene normalne, i7 4790k je kostao cca 2400-2500kn kad je tek izasao sad je za cak i 700kn skuplji! pa za te novce imam i7 5930k
Stavio je link na nabavu, kosta 2900kn sta ipak nije 700kn skuplje al je dosta skuplje nego prije..
Stavio je link na nabavu, kosta 2900kn sta ipak nije 700kn skuplje al je dosta skuplje nego prije..
S poštarinama vani 2500kn... dakle, velika razlika. Da je 2700 ajde nekako, ali 2900 je već previše.

Srica da sam ja svog kupio taman prije pocetka poskupljena... platio sam ga nesto sitno ispod 2400kn.
Da ga sad idem prodavati neznam koju bi mu cijenu stavio...
Srica da sam ja svog kupio taman prije pocetka poskupljena... platio sam ga nesto sitno ispod 2400kn.
najjeftinija cijena u ducanu - 5-10% bi bio moj recept :D
teško, obzirom na forumske popuste u nekim dućanima to ti pada na 2-7% (60-200kn) mislim da bi svako za tu razliku u cijeni uzeo novi iz dućana.... sa punom garancijom i manje rizika od kupovine preko foruma/njuškala....
hehe, to bi bio dobar posa!
@Stjepanj
Vidim da si stavio oglas da kupujes 4790k... zasto kad vec imas 4790s? To mi uz trenutne cijene i nije najisplaiviji potez.
Dok dolar ne opadne neće ni cijene.
To onaj tip s njuskala? On je prodavao za 1900k novog zapakiranog, mislim da jos uvijek ima 5820K za 2300kn sta je isto super cijena.
Pogledaj malo forume vani, znaju prodavati 5960X za ispod 600 eura.