Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.065.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
KerFlorijan kaže...

Informaciju dobio od Intela,direktno,to ne znači da će ovakve cijene bit kod nas.

naravno da nece no 2000kn+ nasa hr davanja, mislim da bu 2500kn kao i i7 4790k, osim ak ovim trgovcima ne grune u glavu gle to je 6 jezgras daj stavimo to odma na 5000kn...{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...
KerFlorijan kaže...

Informaciju dobio od Intela,direktno,to ne znači da će ovakve cijene bit kod nas.

naravno da nece no 2000kn+ nasa hr davanja, mislim da bu 2500kn kao i i7 4790k, osim ak ovim trgovcima ne grune u glavu gle to je 6 jezgras daj stavimo to odma na 5000kn...{#}

onda ti trgovci moje pare nece vidjet. fala bogu pa nitko nije sakat za narucit izvana. vec neko vrijeme planiram penzionirat svog fx-a pa ako cijene zaista budu takve ovaj entry level ce se vrlo vjerojatno ugnijezdit kod mene

11 godina
protjeran
Intel i7 Club

Računajte onda na DDR4 i X99,nije to jeftina cifra.

Radi sve dok ti se idoli ne pretvore u konkurenciju.

3 2 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Hoće li moći ovi novi Haswelli-e raditi na ddr3 i na x79 matičnim?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
KerFlorijan kaže...

Kaj se mene tice 2700-2800kn je super cjena u odnosu na 2300 koje sam dao za 4820K, ali nažalost će 5820k imat samo 28PCIE stazica (8x/8x/8x/4x)

@Chico

Ne na obadva pitanja.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 0:44 (8ax).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Od kud ti ta informacija da ce downgredati cpu, mislim nekuzim logiku..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

istina da ce 5820k imat 28, ali za high end dual gpu i vise nego dovoljno. pcie 3.0 prvi slot x16 a drugi x8. ko misli slagat 3-4 titanice uzet ce skuplju alternativu, a pare mu ocito nece predstavljat problem u tom slucaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

stigo i7 4790k , a sa njim i mala nesreca {#}

Prilikom mjenjanja cpu-a ostetio se pin na maticnoj i ne rade prva 2 slota za rame .." e tako mi i treba kad se zurim

e sad neznam dal da reklamiram  i napravim se blesav 

H2O Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagy15061984 kaže...

Prilikom mjenjanja cpu-a ostetio se pin na maticnoj i ne rade prva 2 slota za rame .." e tako mi i treba kad se zurim

Napravi se blesav pa ko prođe prođe

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
16 godina
Stjepanj kaže...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
11 godina
Intel i7 Club

Onda niko neće kupovati 5930k ako tako bude. Isti procesor za 200$ skuplji.

Hejjjjj
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
8ax kaže...
Stjepanj kaže...

hvala kolega, zauzet sam u zadnje vrijeme ne stignem za komp!{#}, sad me jos sam zanima jacina jezgre kod tih 6 jezgrasa! jedva cekam!LP

17 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...

Evo ti videić, kao naručen za tebe, danas uploadan. Ako je vidljivo iskrivljenje nema šanse da će proći pod garanciju jer je to prvo što se gleda. Pokušaj ih ispravit ali nježno, ja sam do sad ukupno dvije LGA1156 i dvije LGA1155 ploče spasio ovako.

15 godina
Intel i7 Club

zanima me misljenje izmdju i7 4770k i i7 4790k jel ima tu neke velike razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dreadmoore kaže...

Nikakve! Koji ti bude jeftiniji uzmi ga. 4790k je klokani 4770k. Isto se overclockaju i 4790k ima malo bolje temperature, ali malo. Isti čip.

Hejjjjj
11 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jel netko spominje overclock? :D

2 1 hvala 1
13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

naravno da ima, zamjetne okom ne, no u benchevima da ,4790k ima nesto brzu jezgru, pa prema tome i izbor je jasan za iste novce...a i ogroman turbo klok po defaultu nije za baciti{#}

14 godina
Stjepanj kaže...

a i ogroman turbo klok po defaultu nije za baciti{#}

Ne trebaš ga ni OCati. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
13 godina
protjeran
KerFlorijan kaže...

ma hebes samo 2 jezgre, bog i batina je onaj skor kad klokas s svim jezgrama...{#}lp

11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
KerFlorijan kaže...

ma hebes samo 2 jezgre, bog i batina je onaj skor kad klokas s svim jezgrama...{#}lp

morali su disableat 6 jezgri....mislim da je ovo samo radi nekog rekorda clockano...

16 godina
neaktivan
PC gaming a minute to learn a lifetime to master ( Wildstar: Hazzak-EU Exile - Nick: Loo)
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ja sam nedavno kupio 4790K i ako ništa drugo u odnosu na 4770K znaš da si dobio primjerak koji sigurno radi na 4,4Ghz. Razlika u cijeni je minimalna.

Malo se igram sa vojom novom igračkom  i testiram procesor, kako stignem.

Po defaultu ploča za 4,4Ghz turbo mod na 4790K daje 1.267V. Proc se kod najvećeg opterećenja sa IBTom (IntelBurnTest) grije do 95C sa vrhunskim zračnim hlađenjem (NHD14)

Sad sam malo probavao snižavati napon, jer se i tako može otkriti koliko "dobar" proc se dobilo za klokanje.

Za sad sam došao do 1.1265V (12,5% manje) i proc još uvijek stabilno radi na 4,4Ghz. IBT sa ovim naponom proc zagrije samo do 72C, a 3Dmark samo do 57C.

Obe temperature su temperature najtoplije jezgre koja odskače cca 7% od najhladnije. Samo IBT zagrijava proc ovako jako, Prime ne može toliko zagrijati ovaj procesor, ni blizu.  

Ako ništa drugo to je jako velika rijetkost sa 4770K da rade na 4,4Ghz pri tom relativno niskom naponu za 4,4Ghz, pa je to glas za 4790K jer je razlika u cijeni minimalna.

Pa...ti vidi jel' ćeš rađe riskirati 4790K koji sigurno radi na 4,4 ili 4770K pa ako budeš jako loše sreće nećeš moći niti toliko.

Ja sam, nakon igranja sa naponom na svom 4790K sad malo optimističniji oko dostizanja 5Ghz. Samo, kako ulovim vremena da proučim sve do detalja, ne da mi se pikati napamet.

BTW ako nekoga zanima proc je Batch L423B530 (Malaysia 2014W23) Rev-C0

Igral bum se i dalje, ali nemam baš vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 21:14 (mamiheli).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

mamiheli ako ništa drugo u odnosu na 4770K znaš da si dobio primjerak koji sigurno radi na 4,4Ghz{#}{#}lp

Moj PC  
1 2 hvala 0
10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

mamiheli ako ništa drugo u odnosu na 4770K znaš da si dobio primjerak koji sigurno radi na 4,4Ghz{#}{#}lp

Daj mi reci imaš li nekakvu bazu 4770K procesora, koliki postotak njih radi na 4,4Ghz pri 1,125V?

Daj mi reci da li bi ti dao ruku u vatru da svaki 4770K radi na 4,4Ghz svima?

Naime 4790K će raditi na 4,4 sa intelovim hladnjakom koji dolazi sa njime, sa onom malom šugom. Da li će 4770K svaki raditi na 4,4Ghz sa intelovim hladnjakom koji dolazi sa njime?

Ja nisam rekao ništa što ne stoji i što bi onome tko plaća vrlo malu razliku u cijeni mogla biti zanimljiva informacija.

17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

zanima me koliko će bugovcima trebati za test?

13 godina
mamiheli kaže...
Stjepanj kaže...

Daj mi reci imaš li nekakvu bazu 4770K procesora, koliki postotak njih radi na 4,4Ghz pri 1,125V?

Daj mi reci da li bi ti dao ruku u vatru da svaki 4770K radi na 4,4Ghz svima?

Naime 4790K će raditi na 4,4 sa intelovim hladnjakom koji dolazi sa njime, sa onom malom šugom. Da li će 4770K svaki raditi na 4,4Ghz sa intelovim hladnjakom koji dolazi sa njime?

Ja nisam rekao ništa što ne stoji i što bi onome tko plaća vrlo malu razliku u cijeni mogla biti zanimljiva informacija.

Preko 90% i7 3770K će postić 4.4 GHz,pa tako vjerujem da neće bit problema i sa 4770K,samo je razlika u voltaži od primjerka do primjerka!!

AUDIOFIL
17 godina
Intel i7 Club

lol za i7 3770k ja sam sve zivo i mrtvo isprobavao za 4.4 da dobijem 24/7 clock i max sto sam mogao izvuc koji furam 24/7 od kad sam ga kupio prije godinu dana je 4.2 !

a i dosta mojih kolega ima isti slucaj tako da je premija dobit dobar primjerak e sad neznam za hasswel (nisam se pretjerano informirao ) al mislim da je i dalje ista stvar.

ono sto je kolega rekao gore za haswel refresh k seriju je ta da si ziher sa istom na 4.4 bez ikakvog kloka sa stock kulerom sto je odlicno za nekog tko uzima novi konfu 

tj. isplativije mu je naspram haswel vulgaris , ja da biram sad izmeju i7 3770k ,4770k i 4790 uzeo bi refresh jer vec u startu bez ikakvog dodatnog ulaganja u hladjene se dosta ustedi 

pa se mogu konbirnirat i bolje  konponente od same konfe  ! sto se tice turbo busta 4.4 je vise nego dovoljno za 2 hig end gpu kartice iz oba tabora da ih zakuca 100% svaku AAA igru al max out na full HD minimalno (ne igram BF ni CoD tj. di je pristuan  BN 64pigraca !tako da me bas briga ...) ,ukratko haswell refresh BIG ftw!

p.s ja osobno necu nista mjenjat do skylake {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 0:17 (4mal).
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Prvi Intelov octa-core.
AMD say goodbye{#}.

Ne znam je li smiješno ili što AMD-ovih 8 jezgri ne može parirati Intelovim 4-jezgrenim, friziranim monstrumima. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
4 3 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

u cemu parirat lol pa sto se tice igra su razlika par fps-a dok kod ostalog i7 sisa bilo koji octa core, osim u par programa ne sjecam se tocno naziva di dolazi iskoristnje AMD-ovih coreva !

daklem tko uzima iskljucivo za igre komp dosta mu je neki octa AMD koji vozi high end kartice oba tabora bez bn-a u single ili cf/sli konbinaciji   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 0:22 (4mal).
Moj PC  
3 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice