Driveri za maticnu plocu

poruka: 8
|
čitano: 7.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Driveri za maticnu plocu

Imam maticnu plocu ASUS P5K-E i ne sijecam se da sam ikad instalirao bilo kakve drivere za nju. (Reinstalirao sam OS nekoliko puta)

Cemu sluze ti driveri za maticnu, kada ocito moze i bez njih?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Driveri za maticnu plocu

instalacija prilozenih drivera nije potrebna da bi uredaj radio, u stvari driveri po kojima rade su oni nativni microsoftovi tako da nije istina da u tvom slucaju maticna radi bez drivera... instalacijom prilozenih drivera povecavas funkcionalnost, mogucnost i performanse uredaja....

AMD Athlon X2 6000+ 3.1Ghz / Gigabyte GA-56S-S3 / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 14:55 (igy).
17 godina
Driveri za maticnu plocu

Da, naravno, Windows instalira svoje drivere.

Uglavnom, posebni driveri za maticnu plocu se instaliraju samo onda kada je to nuzno, odnosno kada neki dio maticne ploce ne radi s driverima od Windowsa...

Inace, nakon instalacije Windowsa 7 bete koju trenutno koristim, nisam instalirao niti jedan jedini driver - niti za graficku (GeForce 8500), niti za maticnu, monitor, bezicnu Logitech tipkovnicu+misa, mreznu karticu, eksterno kuciste.... svidja mi se kako Windowsi u tom pogledu kopiraju jednostavnost Apple-a. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Šime kaže...

Uglavnom, posebni driveri za maticnu plocu se instaliraju samo onda kada je to nuzno, odnosno kada neki dio maticne ploce ne radi s driverima od Windowsa...

Pa ne bih se potpuno slozio s time, mislim da je preporucljivije instalirati drivere nego ne, osim u slucaju kada oni iz nekog razloga nisu kompatibilni s windowsima, nekim dr uređajem ili programom ako uređaj mozes koristiti s windows driverima
AMD Athlon X2 6000+ 3.1Ghz / Gigabyte GA-56S-S3 / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
17 godina
neaktivan
igy kaže...
Šime kaže...

Pa ne bih se potpuno slozio s time, mislim da je preporucljivije instalirati drivere nego ne, osim u slucaju kada oni iz nekog razloga nisu kompatibilni s windowsima, nekim dr uređajem ili programom ako uređaj mozes koristiti s windows driverima
igy je u pravu.
Automatski ce se instalirati samo diveri certificirani kod Microsofta,
ali se za ATI nece instalirati npr 'Control Center' (CCC) uz driver
ili neki ispravlljeni bolji driveri koji nisu u medjuvremenu prijavljeni Microsoftu.
Uglavnom se prilikom instalacije instaliraju opci (genericki) driveri
koju mogu i ne moraju biti gori od novijih.
Slicno je s driverima za maticnu plocu (treba paziti i na verziju BIOS-a).
Realtek, na primjer, na svojim stranicama svako malo daje novu verziju drivera.
Treba paziti da se npr za CCC instalira pripadna verzija automatski instaliranom driveru,
ako prihvaceni driver dobro radi. Slicno je s TV karticama.
Pozdrav
-----------------------------------------------
Usput, za svaki driver, osobito kod graficke kartice, treba napraviti neki test
i drzati se onoga koji pokazuje najbolje rezultate. Posljednji izdani driver nije nuzno najbolji.
Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 17:20 (drradic).
16 godina
neaktivan
Driveri za maticnu plocu

e a kak da ja znam jel sam instalirao drajvere od maticne ploce, jer to negdje pise, jer sam sad instaliro nove windowse pa neznam uopce koje sam sve drajvere instaliro

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Driveri za maticnu plocu

Uvijek je bolje instalirati drivere (bez obzira što windowsi imaju svoje generičke), jer povećavaju funkcionalnost, brzinu, stabilnost, kao što je igy rekao.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 12:58 (Joka).

0 0 hvala 0
17 godina
karlo94 kaže...

e a kak da ja znam jel sam instalirao drajvere od maticne ploce, jer to negdje pise, jer sam sad instaliro nove windowse pa neznam uopce koje sam sve drajvere instaliro

Drivere instaliras prema cipsetu na maticnoj a svaki driver ima svoju verziju koju citas tamo odakle si skinuo... Osnova instalacije je driver za cipset i zvuk...
a jesi li sve ok instalrao pokazat ce ti my computer pa device manager, ako nema usklicnika sve je ok
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 16:17 (igy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice