DFI Blood Iron

poruka: 12
|
čitano: 2.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

ovo je zadnja tema koju pokrecem u vezi maticne, obecajem Šutim

vec dugo trazim zamjenu za svoju biostarku kako bih bar malo clockno q9550 i bio sam skoro sigurno odlucio uzeti Asus P5Q SE 2, ali sam vidio da ima uzasan vdrop i da i nije neki clocker, da jedva ide preko 3.4 Ghz..novu maticnu ne zelim samo radi clocka, nego i radi opce kvalitete, dugotrajnosti..

naletio sam na DFI Blood Iron Elite P45-T2S

za oko 200KM ova ploca nudi ogroman OC potencijal, bar tako pisu po netu (naso sam da je neki lik iz njemacke sa njom na vodiku klokno qx9650 na 5.9Ghz)

moj konacni cilj za clock je 3.6Ghz sa mugen 2 (koji cu naknadno uzeti)

pitanje je prosto, citao sam da ploca ne podrzava bas svakakav ram, tako da sam na stranici od DFI trazio kompatibilnost za proc i memoriju..proc je podrzan (i E0 steping) ali kada pokusam otvoriti za memoriju, stranica se srusi, i stalno tako..

zna li iko jel ploca podrzava Take MS ddr2 memoriju, 800Mhz ??

i sva iskustva i komentari u vezi ove ploce su dobrodosli..

hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 14:55 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

ne zavisi sve o ploči treba imat dobar primjerak procesora

Neznam di se ide za to .

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

znam i to..ali mislim da je E0 steping najbolji, a za primjerak..ne mogu ni znati kakav je dok ne pokusam nanekoj boljoj ploci kloknut..i ne ganjam neke rekorde, 3.6 Ghz su mi krajnji cilj, a mozda i spustim za svakodnevan rad..ali zelim kvalitetnu plocu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

zna li iko ??

stvarno si namjeravam uzet ovu plocu,ali ako cu imati problema sa ramom, morati vracat (ne zelim kupovat jos i ram novi) i tako nesto slicno, radije necu..

u svakom slucaju cu pitati prodavaca sta ako rami ne rade, ali zna li neko da li rade ??

na stranici od DFI pise da ne podrzava takeMS, tacnije, nema ga na listi podrzanih..

jel to automatski znaci da ne radi ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

zadnji pokusaj Šutim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DFI Blood Iron

Ma lista im je nepotpuna...

Najbolje je provjeriti na licu mjesta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: DFI Blood Iron

ajd ok..

a vidim ti imas DFI plocu..imas li me na ista upozorit prije nego sto je kupim Belji se

16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

ajd ok..

a vidim ti imas DFI plocu..imas li me na ista upozorit prije nego sto je kupim Belji se

Ja uvijek imam DFI plocu, jos tamo od nforce2 chipseta Smijeh.

Ne znam na sto bi te upozorio. Sve su mi radile bez ikakvih problema.

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
ismar89 kaže...

ajd ok..

Ja uvijek imam DFI plocu, jos tamo od nforce2 chipseta Smijeh.

Ne znam na sto bi te upozorio. Sve su mi radile bez ikakvih problema.

cito sam puno stvari o njima, posebno o ovoj..cak da nekome nije radila radi mugen2, koji je kao previse savio plocu, i nece da se upali..

do kojekakvih problema sa ramima itd..

16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

cito sam puno stvari o njima, posebno o ovoj..cak da nekome nije radila radi mugen2, koji je kao previse savio plocu, i nece da se upali..

do kojekakvih problema sa ramima itd..

Cuj, ako ju je previse savio, onda tesko da bi ijedna vise radila.

U kompatibilnost s memorijom necu ulaziti. Imao sam svasta na DFI plocama i nikada probleme nisam imao. Doduse, vise nema kingmaxa (ili mozda ima) kojeg ne bi savjetovao...

Kako rekoh. Najbolja je proba da probas osobno memoriju.

Mozda su novije DFI imale neke probleme (buduci da ih bas ne vidjam kod nas vise), ali ja nisam naletio na te probleme.

15 godina
neaktivan
DFI Blood Iron

ma vidio sam da niko ovde skoro nema DFI, i naso sam i razlog, u ADM-u ih i nema Belji se

a sto se tice memorije, takeMS je, koji je po kvaliteti tu negdje sa kingmax, mozda trun losiji..

zato me i jest briga..ali vidjet cu sa prodavacem kako da rijesim taj problem i provjerim kompatibilnost..

zelim samo plocu koja je sto stabilnija, kvalitetnija i dobro clocka, a da nema sve one dodatne "sminke" koja nabija cijenu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

ma vidio sam da niko ovde skoro nema DFI, i naso sam i razlog, u ADM-u ih i nema Belji se

a sto se tice memorije, takeMS je, koji je po kvaliteti tu negdje sa kingmax, mozda trun losiji..

zato me i jest briga..ali vidjet cu sa prodavacem kako da rijesim taj problem i provjerim kompatibilnost..

zelim samo plocu koja je sto stabilnija, kvalitetnija i dobro clocka, a da nema sve one dodatne "sminke" koja nabija cijenu..

Problem kod Kingmaxa je sto se on nije drzao tzv. JEDECovih standarda za memoriju, pa su znali izbacivati nesto na svoju ruku pa je znalo biti svega i svacega.

Nije mi namjera bila govoriti o kvalitete Kingmax memorija. No, kako rekoh. Najbolje provjeris na licu mjesta i to je to, a i, ako ne radi dogovoris da ti zamjeni i rijesen problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice