Dali se isplati radit upgrade?

poruka: 51
|
čitano: 6.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Dali se isplati radit upgrade?
CrniVrag55 kaže...

Znaci a sada se kao ne isplati ic? Pa uvijek ce doc novi i bolji jaci procesori. Tehnologija raste iz dana u dan. Drago mi je kaj me odgovaras da potrosim 3000kn. Ali sada iskreno da imas viska novaca nebi isao na novu platformu? Jer koliko vidim imamo isti procesor. 

Ne nebi išao jel nema potrebe.

Kada bi išao mjenjao bi sve, cpu+mbo+gpu, jer da i imam sada 4770k crysis 3 mi i dalje nebi išao kako treba.

U tome je i poanta. 

No tvoji novci, tvoja odluka.

To je odg na pitanje isplati li mi se upgrade, a da li je dobar ulog za budućnost to ti nitko ne može reći jer nitko ne može znati što nas očekuje u budućnosti i kakve će biti realne razlike u performansama kao i cijene hardwera.

Ako će tebe usrečiti nova platforma samo naprijed, ali bez bolje grafe u gaming smislu i nečeš vidjeti neki pomak, e sad dal je to vrijedno 3 soma kuna naravno da ne.

OVER and out, imam i pametnijeg posla nego odg na ovakva pitanja :(

12 godina

Ti si i inače tvrdoglav?

Ili budeš išao na neki drugi formu dok se netko ne složi s tobom, neovisno jel to dobro ili nije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 17:47 (Syke).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok, hvala vam momci.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemoj da nadogradjujes to bolje ga prodaj i dodaj malo uzmi drugi-ovako ti se ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Nemoj da nadogradjujes to bolje ga prodaj i dodaj malo uzmi drugi-ovako ti se ne isplati.

Sorry, ali ovo tvoje mi ne igra nikakvu ulogu :) Kada prodajes maticnu plocu i procesor to je prakticki ko da si izmjenio cijeli komp, jer zakaj bi prodavao bas cijeli komp, kad su mi ssd i wd green prakticki novi. A nabavio sam ih  po maloj cijeni. Sa grafickom i napajanjem i ramima sam zadovoljan. 

11 godina
neaktivan

Prosta stvar nema tu velike matematike,ako imas volju da prodajes komponetu po komponentu zasto da ne...

-Neznam u koje spadas da juris nov kad kupujes ili moze i polovan ja sam se sa polovnajcima zadovoljavao vidi sta ti se vise isplati

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 18:12 (cardadule).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala, budem si ja jos razmislio jako dobro. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja nemrem vjerovat, da na svakom forumu mi kazu da ne radim upgrejd kompjutera jer mi je on jos jako dobar. Pa kaj sam ja tak onda lud? Na kraju jos nisam nista uzeo.. Novci cekaju da ih potrosim a ja jos nisam krenuo. Pa kaj je onda zapravo do mene problem kaj mislim da cu imat toliki boost kada bi kupio 1150 socket? tj i5 4670k i neku z87 plocu?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
CrniVrag55 kaže...

Ja nemrem vjerovat, da na svakom forumu mi kazu da ne radim upgrejd kompjutera jer mi je on jos jako dobar. Pa kaj sam ja tak onda lud? Na kraju jos nisam nista uzeo.. Novci cekaju da ih potrosim a ja jos nisam krenuo. Pa kaj je onda zapravo do mene problem kaj mislim da cu imat toliki boost kada bi kupio 1150 socket? tj i5 4670k i neku z87 plocu?

Nemoj kupovati i točka! 

Radi na usavršavanju trenutnog sistema, kupi neko bolje kućište (ako imaš MicroATX matičnu onda uzmeš Corsair 350D ili Fractal Design Define R4 ako voliš malo veća kućišta), neko ultra-tiho full modularno napajanje, Noctua NH-D14 CPU cooler i par low-noise ventova za case, ostalo prodaš i imaš nečujnu konfiguraciju.

12 godina
neaktivan

Imam thermaltake element T kuciste, kupljen prije god dana, ne isplati mi se kuciste kupovat, za mene je ovo vise nego dobro.  Glupo mi je kupovat hladnjak a pogotovo sta si ti predlozio kad mi je maticna low end od 300kn a taj hladnjak dode vise, i tak onak nemrem niti clockat procesor kao sto sam i naveo jer imam slabu maticnu. A cooler  vec i imam xilence. http://www.dvhardware.net/news/xilence_4all_r3_hsf.jpg

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
CrniVrag55 kaže...

Imam thermaltake element T kuciste, kupljen prije god dana, ne isplati mi se kuciste kupovat, za mene je ovo vise nego dobro.  Glupo mi je kupovat hladnjak a pogotovo sta si ti predlozio kad mi je maticna low end od 300kn a taj hladnjak dode vise, i tak onak nemrem niti clockat procesor kao sto sam i naveo jer imam slabu maticnu. A cooler  vec i imam xilence. http://www.dvhardware.net/news/xilence_4all_r3_hsf.jpg

Ajde dobro, nisi ti baš "entuzijast" pa ti ni ne treba.

Ovo sam sve predložio da ti konfiguracija bude savršeno tiha i hladna (iako sumnjam da si noise freak kao ja).

Pa kupi bolju maticnu i onda Noctua NH-D14 i naclockaj ga koliko ide (taj procesor se može stvarno jako naclockati).

Nemožeš tog Xilence uspoređivati sa NH-D14, NH-D14 je nekoliko razina iznad, i po tišini i po performansama...

12 godina
neaktivan

Pa znam da je, nego sam zato i rekao da bi bio glup potez kupit takav skup hladnjak a imam jeftinu plocu. A sa druge strane jedino da mi da netko kvalitetnu 1156 plocu onda bi uzeo, ali da ja kupim to ne. A ništa onda, ak stvarno mislite da netrebam upgrejd i da stvarno nebi imao velik boost onda necu kupovat.. Ne znam kaj da vise kazem a i mislim :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 22:50 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ako ćeš u budućnosti kupovati jaču grafičku (tipa 280x) onda kupi i jaču matičnu i OCaj proc.

Isto tako bi sad mogao prodati HD 7870 i kupiti jaču matičnu i AMD 280X.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zapravo to je i meni bio plan i na kraju imam 4000kn sa strane. Da kupim plocu i proc ispast ce me 2600 kn. 500 kn za corsair cx 600 bronze te 2300 kn za r9 280x stim da bi prodao 7870 grafu za 1000Kn. I sve bi ljepo imao. A da ne brojim da bi mi ostali novci kad bi prodao maticnu i procesor za ajmo rec 500-600kn. Te bi jos mogao prodat trenutno napajanje za 150-200 kn samo da ga se riješim.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
CrniVrag55 kaže...

Zapravo to je i meni bio plan i na kraju imam 4000kn sa strane. Da kupim plocu i proc ispast ce me 2600 kn. 500 kn za corsair cx 600 bronze te 2300 kn za r9 280x stim da bi prodao 7870 grafu za 1000Kn. I sve bi ljepo imao. A da ne brojim da bi mi ostali novci kad bi prodao maticnu i procesor za ajmo rec 500-600kn. Te bi jos mogao prodat trenutno napajanje za 150-200 kn samo da ga se riješim.

A ćemu nova platforma? Jednostavno kupiš bolju ploču za trenutnu platformu i ostaviš procesor zato jer taj procesor može gurati 280X kad je naclockan i to je bezvezno trošenje para (kupovanje nove platforme, tj. novog proca i matične).

Zašto bi kupovao CX 600? Ima na stotine boljih napajanja, ako ne treba biti modularno onda uzmeš XFX 550 koje isporučuje više "snage" i puno je kvalitetnije (Seasonic, a Corsair CX je CWT, dok je samo Corsair AX napravljena od strane Seasonica).

A ako baš imaš toliku želju da kupiš najnoviju platformu onda uzmi i5 4670K + MSI Z87 G43 Gaming + Sapphire R9 280X VaporX 3GB.

+ obavezno napajanje: Seasonic SS-620GM, 620W, 80+ bronze, modularno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 23:54 (Deawood).
13 godina

za par godina ces drukcije razmisljat. ja imam q6600 i hd4870 sa 512 mb staro vec skoro 5 godina i ja sam zadovoljan. nemoj ulupat pare bezveze i nemoj da te novi haswell procesor cine sretnim i nova grafa isto. ja sam svjestan da je pc potrosni materijal i da moja grafa koja je u pocetku vrijedila 1800 kn sada vrijedi 300 kn. budi sretan sa onime sto imas a imas i vise nego solidan pc. ovo je kao pubertet: sa 15 godina mislis da si samo ti u pravu a sa npr 20 vec gledas drukcije na neke cinjenice

edit: tko je lupio td bilo bi ok da se izjasni, ako nece, neka zauvjek suti

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 0:48 (peace_of_cake).

2 2 hvala 0
13 godina
odjavljen

A gledaj, kad ti dođe novi komad hardvera to je prekrasni osjećaj.

Iako jest materijalizam, ali ja na to više gledam kao entuzijazam.

0 0 hvala 0
13 godina

istina ali za mene upgrade je ok samo ako netko ima 478 socket, sve ostalo je nepotrebno. core2duo i novije je dovoljno za sve svakodnevne aktivnosti. ako netko zarađuje od gaminga onda  je ok kupit novije ali ako igra samo da izgubi vrijeme onda je to bacanje para

1 2 hvala 1
13 godina
protjeran
478soket je dovoljan ak ides u vrtic, a c2d ak si krenuo u osnovnu skolu!:-)đizs" svasta ce se ovdje procitati!sry...lp
||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan

A gle kada sam imao 15-16 god razmisljao sam samo o mobitelima, eto a danas imam nokiu 113 od 200 kn i zadovoljan sam sa njom. Da ljudi se mjenaju sa vremenom, ali opet nemres govorit nekom da je npr dual core dobar izbor, jer je i tebi, ko da ja sad tebi kazem da ti netreba to i to jer meni netreba. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 11:31 (CrniVrag55).

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Samo da javim da sam skoro prije mj dana kupio nove komponente a prije tjedan dana novo kuciste ;) Pa pogledajte pod moj PC {#}

I mogu vam reć da mi nije žao kaj sam potrosio 3 soma kuna, a prijasnje komponente sam prodao tj proc i maticnu. Sada sam miran dulje vrijeme, jos nova grafička i napajanje i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 10:27 (CrniVrag55).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice