CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.083
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
9 godina
neaktivan
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Pozdrav za novu godinu bih radio upgrejd ventilatora i Cpu coolera.

Ventilatore cu uzet neke 120mm nebitno..

Kod Cpu coolera ne znam jeli bolji lc cc120 ili hyper 122Evo(ili kako se vec zove-)

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Idi na LC CC 120, razlika u hlađenju je oko 2 stupnja u korist CM 212 evo ali ne vrijedi davati 100kn vise zbog toga, radije za te pare kupis lc cc 120 i jos jedan dodatan vent tako da imas push pull, sa time ces prestici CM 212 evo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
CROGamerJosip kaže...

Kod Cpu coolera ne znam jeli bolji lc cc120 ili hyper 122Evo(ili kako se vec zove-)

Za taj quad i 3 heatpipe-a kuler je i vise nego dovoljan, 4 je ono da budes miran i za nadogradnju :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
Lucidius kaže...

To i ja kazem, gledajmo brojke:

Corsair ML 120:

CFM - 75

SP - 4.2mmH20

Bequiet SW2:

CFM - 50.5

SP - 1.63mmH20

Bequiet SW3 su 140mm ventovi i nebi mu ni isli na ruku jer treba 120mm, ali evo i njihovi podaci:

CFM - 59.5

SP - 1.08

Poprilicno kilavo 

Posto bitfenix spectre pro nema kod nas, opcija su mu ti Corsair ML120.

Ti stvarno uspoređuješ kruške i jabuke...

Ventovi koji su optimizirani za  radijatore su jedna sorta ventova uz koju dolazi i druga klasa protoka i buke, pogotovo vrste buke, a oni optimizirani za zračne hladnjake ili za kućišta su skroz druga stvar, doslovno kao kruške i jabuke.

Inače po pitanju buke, same brojke ne znače puno...može biti isti broj db(A) a da mi je nečujan dok drgui vent sa istim db(A) me izluđuje, zbog različite frekvencije buke. isto tako onaj koji mene izluđuje tebi može biti nečujan. Nagledao sam se svakakvih kombinacija u praksi i stvarno ima doslovno svega što si možeš zamisliti.

Jednom sam imao čovjeka koji je mao dvije Noctue, obje aktualne, obje 120mm ali različiti model, sa gotovo jednakom specifikacijom buke, međutim njemu je onaj koji je meni bio donekle čujan bio daleko bolji od onog koji je meni bio skroz nečujan...njegov razlog, jer mu stoji u studio gdje snima neke video uratke, i na frekvenciju onog meni nečujnog mu mikrofon poludi, dok na onog drugog, marginalno glasnijeg po brojkama nit ne registrira. Tako da stvarno ima svega u praksi, i prilično je to subjektivno, ovisno od uha do uha, od situacije do situacije itd...

Ali nikako nema smisla uspoređivato ovo što si ti usporedio.

11 godina

Nije pomjesao, nego je usporedio ML120 2400rpm vs SW2 1000rpm. Usporedba treba biti sa SW3 2200rpm za koji jos nemamo dovoljno testiranja.

9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
CROGamerJosip kaže...

Za taj quad i 3 heatpipe-a kuler je i vise nego dovoljan, 4 je ono da budes miran i za nadogradnju :)

Pa i zelim bit miran jer isto planiram upgrejdati proc ali tek kad izadje zen.A hoce li biti 4core ili 8 core to ce presuditi $

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
9 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Lucidius kaže...

To i ja kazem, gledajmo brojke:

Corsair ML 120:

CFM - 75

SP - 4.2mmH20

Bequiet SW2:

CFM - 50.5

SP - 1.63mmH20

Bequiet SW3 su 140mm ventovi i nebi mu ni isli na ruku jer treba 120mm, ali evo i njihovi podaci:

CFM - 59.5

SP - 1.08

Poprilicno kilavo 

Posto bitfenix spectre pro nema kod nas, opcija su mu ti Corsair ML120.

Ti stvarno uspoređuješ kruške i jabuke...

Ventovi koji su optimizirani za  radijatore su jedna sorta ventova uz koju dolazi i druga klasa protoka i buke, pogotovo vrste buke, a oni optimizirani za zračne hladnjake ili za kućišta su skroz druga stvar, doslovno kao kruške i jabuke.

Inače po pitanju buke, same brojke ne znače puno...može biti isti broj db(A) a da mi je nečujan dok drgui vent sa istim db(A) me izluđuje, zbog različite frekvencije buke. isto tako onaj koji mene izluđuje tebi može biti nečujan. Nagledao sam se svakakvih kombinacija u praksi i stvarno ima doslovno svega što si možeš zamisliti.

Jednom sam imao čovjeka koji je mao dvije Noctue, obje aktualne, obje 120mm ali različiti model, sa gotovo jednakom specifikacijom buke, međutim njemu je onaj koji je meni bio donekle čujan bio daleko bolji od onog koji je meni bio skroz nečujan...njegov razlog, jer mu stoji u studio gdje snima neke video uratke, i na frekvenciju onog meni nečujnog mu mikrofon poludi, dok na onog drugog, marginalno glasnijeg po brojkama nit ne registrira. Tako da stvarno ima svega u praksi, i prilično je to subjektivno, ovisno od uha do uha, od situacije do situacije itd...

Ali nikako nema smisla uspoređivato ovo što si ti usporedio.

Sta sam ja pomjesao, decko je trazio ventove za vodeno i to sam mu i preporucio, uostalom letis pred rudo i pricas nesto o glasnoci a stranicu prije imas video review tih ventova gdje mozes cuti kako je u stvari taj corsairov vent ugodno tih zbog potpuno nove vrste okretaja. 

12 godina
Valjda mislis nove vrste lezajeva, ne okretaja :D
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Da to sam mislio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Sta sam ja pomjesao, decko je trazio ventove za vodeno i to sam mu i preporucio, uostalom letis pred rudo i pricas nesto o glasnoci a stranicu prije imas video review tih ventova gdje mozes cuti kako je u stvari taj corsairov vent ugodno tih zbog potpuno nove vrste okretaja. 

Nisam dečko, nego muž, otac. i da hvala na preporuci jer cu uzeti te corsair pro ventove uskoro.

Pozdrav

9 godina
protjeran

Ajde lave ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Kao ovi koje ti imaš na svojoj Noctui nisu sigurno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Pa ovi od 140mm sti imam na cooler i kucistu su bolesno glasni na 1000rpm...fuuššš;)
14 godina
Stjepanj kaže...
Pa ovi od 140mm sti imam na cooler i kucistu su bolesno glasni na 1000rpm...fuuššš;)

Odmah trk u dućan po kućište sa zvučnom izolacijom.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina

toxic

Ej, evo došli i novi Corsair HD120, tj. RGB 120mm ventovi iz Corsaira:

Nisu na razini onih ML120, ali su dovoljno dobri kao ventovi za radijatore. Idu do 1750rpm i imaju pregršt LED efekata, ako te to interesira.

Šta got kupio i ako si već kupio ML120 javi dojmove :)

Evo još dva linka:

http://thermalbench.com/2016/09/03/corsair-hd120-rgb-led-120-mm-fan/4/

http://thermalbench.com/2016/07/12/corsair-ml120-pro-120-mm-fan/3/

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 21:12 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Corsair H100  (stari, ne h100i ne h110)  i i5 2500k  4.5

pasta je neka no name, dva put montiran hladnjak, sarafići dobro postavljeni ali jako jako čudne temperature....ovo bi ovekivao od hyper 212 ne od corsaira h100

vcore 1.28 u biosu

LLC ultra high

PLL 1.7

fanovi na max u push konfiguraciji,

kučište je antec GX300

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nesto nevalja ocigledno, kupi mx-2/4, provjeri dali blok dobro lezi na cpu, dali pumpa radi na max...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Kolko si to platio taj stari H100? pretpostavljam da ni garanciju nema... ako si dao vise od 350kn popusio si 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Platio sam ga 500 kn + poštarina 

pasta je neki užas kineski HC 151, a sto se tice montaže, stvarno je toliko straight forward da se nema sta zajebat.  šarafiće do kraja u backplate i gore cooler.

Ove temp su u prime blendu...pumpa je na max

eh da, zaboravio napomenut da su ventovi u push kombinaciji, guraju van kučišta, ali kako moj case nema dovoljno visine od matične morao sam ga malo povuci prema van.  Ali tih 1cm rupica nebi trebalo igrat neku znacajnu ulogu...

anyways ocekivao sam temp maksimalno 60 na ovoj voltaži....budem sutra razmontirao sve i opet probao.

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 20:17 (smak420).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
smak420 kaže...

Platio sam ga 500 kn + poštarina 

pasta je neki užas kineski HC 151, a sto se tice montaže, stvarno je toliko straight forward da se nema sta zajebat.  šarafiće do kraja u backplate i gore cooler.

Ove temp su u prime blendu...pumpa je na max

eh da, zaboravio napomenut da su ventovi u push kombinaciji, guraju van kučišta, ali kako moj case nema dovoljno visine od matične morao sam ga malo povuci prema van.  Ali tih 1cm rupica nebi trebalo igrat neku znacajnu ulogu...

anyways ocekivao sam temp maksimalno 60 na ovoj voltaži....budem sutra razmontirao sve i opet probao.

inace ta tvoja pasta ima uzasno losu provodljivost cca 1w/mk ako je usporedis s mx-48w/mk! mozda "fali" vode, dali kad protreses cijev jako grglja?

9 godina
protjeran

Bome si se gadno zajebao, za 500kn sam ti ja mogao prodati mog Arctic liquid freezera starog 6 mjeseci sa godinu i pol garancije i 4 venta koji samelje taj prastari H100 u hlađenju i tisini i jos bi dobio i malo MX-4 paste sta mi je ostalo uz njega.

Mislim da ti je na tom Corsairu i dosta vode vec ishlapilo iznutra posto je to prilicno staro i istroseno hlađenje vec pa su zato i peformanse u banani, a relano ni novi H100i nisu neka hlađenja, a kamoli taj H100.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Bome si se gadno zajebao, za 500kn sam ti ja mogao prodati mog Arctic liquid freezera starog 6 mjeseci sa godinu i pol garancije i 4 venta koji samelje taj prastari H100 u hlađenju i tisini i jos bi dobio i malo MX-4 paste sta mi je ostalo uz njega.

Mislim da ti je na tom Corsairu i dosta vode vec ishlapilo iznutra posto je to prilicno staro i istroseno hlađenje vec pa su zato i peformanse u banani, a relano ni novi H100i nisu neka hlađenja, a kamoli taj H100.

Ne pričaj gluposti moj h100i već par godina obuzdava starog Sandya i7 2600k bez da se uznoji.

Corsair vodena su po kvaliteti i izradi godinama ispred tvog Arctica koji kopira Corsair.

9 godina
protjeran

Kakve ti gluposti pises, po cemu su bolja i po cemu to Arctic kopira Corsaira? nisu slicni ni izbliza sta brbljas gluposti. Drzao sam u rukama i Corsairova vodena i Arctica tako da znam sta pricam, i overklokao na njima, Arctic je u rangu Corsaira H110i, H110GTX i H115 po hlađenju (koji su nista drugo nego rebrandovi), a po tisini je neusporedivo bolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 20:58 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

nisam niti sumnjao da tvoje samelje/pojede/unisti .. jer ipak je tvoje najbolje zar ne?

tak je super taj artic da si  ga prodao u roku 06 mjeseci ali neka je bolji od Crosaira.. sada valjda imas najbolje/pouzdanije vodeno

9 godina
protjeran

Nisam ga prodao, imam ga doma, mijenjao sam ga izricito zbog izgleda i zbog toga sta sa Swiftechom imam mogucnost prosirivanja vode na grafu/grafe i sta nije zatvorenog tipa vec je sve modularno i moze se mijenjati i doljevati voda, farba itd.

Eto konfe od frenda sa H100i klik, testirali oba hladnjaka, Arctic 5-6 stupnjeva bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Nisam ga prodao, imam ga doma, mijenjao sam ga izricito zbog izgleda i zbog toga sta sa Swiftechom imam mogucnost prosirivanja vode na grafu/grafe i sta nije zatvorenog tipa vec je sve modularno i moze se mijenjati i doljevati voda, farba itd.

Eto konfe od frenda sa H100i klik, testirali oba hladnjaka, Arctic 5-6 stupnjeva bolji.

oba ste testirali isti dan u istim uvjetima? s istom pastom?

ionako nebitno, bitno je sto uvijek ali uvijek ides s djecjim frazama unisti/izmelje/pojede i to u temi gdje se ne trazi sto sam mogao kupiti itd.. vec se od korisnika foruma trazi da mu se pomogne... ne razumijem foru gdje jos skoro pa svima srljas sol na ranu..

osobno mi se ne svida taj stav..

ako imaš iskustva i znanja izvoli pomoć...

9 godina
protjeran

toxic

Ajde eto ako ja pricam gluposti, ostavi mi svoj broj mobitela, pa te nazovem sutra da dođem kod tebe sa svojim Arcticom pa da istestiramo jel bolji on ili H100i, testirat cemo sa istim ventovima tako da se izbjegnu varijacije u hlađenju na tu temu.

Ako ce tvoj hladiti bolje, ja ti ostavim Arctica, ako Arctic bude bolji ti meni dajes H100i, jel moze?

EDIT:

Pa da se odma kvazi znalci ovog foruma poklope po usima sa svojim biserima i izjavama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 21:12 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Budem sutra stavio AS5 pastu, te malo poradio oko kučišta...

inace su mi temp bile visoke na ovom procu, tako da moguce da je i do njega...imam doma i jedan i5 2500 non k, mogao bi ih isprobat obadva na stocku pa da vidim jel ima kake razlike

uglavnom, ja zadovoljan sve u svemu, u gamingu nisam vidio preko 45 temp, a bome itekako osjetim ovih 4.5 ghz sa svojom GTX 970 u odnosu na 3.6 koliko mi je prije bilo....

a i neka satisfakcija vidjet svoje prvo vodeno hlađenje :D  \o/

sav sam si fensi

edit: Toxic slažem se

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 21:11 (smak420).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Kakve ti gluposti pises, po cemu su bolja i po cemu to Arctic kopira Corsaira? nisu slicni ni izbliza sta brbljas gluposti. Drzao sam u rukama i Corsairova vodena i Arctica tako da znam sta pricam, i overklokao na njima, Arctic je u rangu Corsaira H110i, H110GTX i H115 po hlađenju (koji su nista drugo nego rebrandovi), a po tisini je neusporedivo bolji.

Zbilja visoko dižeš tog jeftikanera (i po cijeni i po završnoj obradi (mada mi se čini da nije ni obrađen do kraja)) i uspoređuješ ga ga h115 a nemože parirat ni mom h100i.

Ja sam nedavno ugradio to Arcticovo čedo jednom prijatelju a prije toga sam ga probao na mom kompu i nije bio bolji (doduše nije bio ni puno gori) negdi 1-2 stupnja zaostaje za mojim (moj ima ispoliranu bazu pa tome i dajem zasluge za bolje temp.).

Kod Arctica zamjeram najviše kvalitetu završne obrade jer imao sam osjećaj da će se raspast u rukama a da ne pričam o rubovima na koje se možeš porezat, dok kod Corsaira toga nema jer već na dodir se osjeti kvaliteta.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice