CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.192.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
12 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Stjepanj kaže...
Texpi kaže...

Kaj će mu uopće cooler od 200kn za 4460?

tocnije 169kn, samo 70 kn vise od 95mm lc-95, koji je odlican, no 120mm je daleko tisi i bolje hladi, nekakav ulog i u buducu nadogradnju cpu-a, veci airflow, a i izgleda bolje, brzo ce ljeto! :p

baš nema nikakve potrebe, ovih 50 stupnjeva smo i mjerili po ljetu, lc cc 95 je nečujan na tom procu, tiše ne može, veći airflow mu ne treba

ulog u budućnost, hm, čisto sumnjam da će tako skoro unaprijediti taj proc

s druge strane, ja kenjam o potrebama hladnjaka, a potrošio sam nepotrebnih 400+ kuna na ovaj be quiet samo zato jer mi dobro izgleda  (doduše i zbog kvalitete, a i potencijala, jer drži mi proc na linpack testu na 60 stupnjeva sa samo 400-500 okretaja)

10 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ljudi ajde mi preporucite dobar hladnjak za fx 8350, al i da je tih, ovaj moj se cuje u tri sobe dalje!

miki12345

0 0 hvala 0
12 godina
miki12345 kaže...

ljudi ajde mi preporucite dobar hladnjak za fx 8350, al i da je tih, ovaj moj se cuje u tri sobe dalje!

Ako nećeš previše klokat dovoljan je LC-cc-120

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
CPU hladnjaci P&O

kakav je -zalman-cnps7x-led? za i5

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Molio bih neki prijedlog zračnog hladnjaka za ovaj i7 6700k sistem što mi još stoji raskopan.

Neda mi se davati više od 350 kuna otprilike za to, jer mi to nije sad neki jedinac da mu se toliko posvetim.
Što kažete na recimo RAIJINTEK EreBoss u odnosu na Scythe Mugen MAX? Ili nešto treće?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovaj mi se pokaza dobar na i7 4790k kojeg sam nedavno sklapa kolegi. Uspješno ga drži ispod 65c na 4.6GHz http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/p-b68/

13 godina
protjeran
Za mugena max trebas dobiti nove sarafe posto imas cpu od papira ;) tako da neznam koliko ti se sad da zajebavati s tim, ovaj sto je nicky predlozio ak on veli da je ok onda u redu, iako mi zgleda slabasno! Barem naspram mugena koji je jedan od top hladnjaka!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Je izgleda slabašno ali me ugodno iznenadija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Velis ugodno?, znaci dobro grije;)
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Ok, ali i meni djeluje (pre)slabašno :/. Mugen maxa su neki nahvalili kao maltene savršen, a inače specijaliziran Frosty tech 
kaže da im je stigao sa vrlo konveksnim podnožjem i nije cijelom površinom nalijegao na procesor i pobrao im je prilično
loše rezultate :/ Baš u tom ogledu rekli su stoga:
the Scythe Mugen Max heatsink is an average performing tower cooler which operates reasonably quietly. Within its ~166mm height range, better cooling performance could be had by the Noctua NH-D15, Reeven Justice, Bequiet Dark Rock Pro3 & Dark Rock 3, Raijintek Ereboss and others, at a similar noise output.
Od navedene konkurencije za isti novac kod nas ima samo Ereboss. Ništa, skočit ću do adm-a, i upiknut što tamo zatknem. Pa javim tempričers ako konačno za ovaj vikend složim funkcionalan stroj.
Zaposljednji haswell, 4790k sam bio uzeo nahvaljen AiO Corsair H80i i to me dosta raspi*dilo. Prvo 3x vadio i namještao da ne naliježe na kondenzatore pored LGA (zbog čega je komp zakuhao), a potom se je njegov USB/Corsair link softver zblesirao i kontrola ventova i pumpe je nestala, a corsair ventovi bez kontrole su baš sumanuti. Nikakav bios update mi više nije vraćao kontrolu. Na kraju sam povadio ventove, stavio dokupljene sa termo kontrolom, i sad radi tako. Što me ne veseli, jer čovjek nikad nezna kako je s pumpom. Reko, zato bolje jednostavan žebelezni zračni i vozi.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 17:53 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Što uzeti za Xeon X5460? Mugen 2 ili Cooler Master D92 i zašto baš ovaj ili onaj? Zna li možda netko za koji TDP su ovi hladnjaci, nigdje ne nađem. 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
testerica kaže...

Što uzeti za Xeon X5460? Mugen 2 ili Cooler Master D92 i zašto baš ovaj ili onaj? Zna li možda netko za koji TDP su ovi hladnjaci, nigdje ne nađem. 

Ja bi ti ptrporučio  D92 zašto što ima direkt toplovodne cijevi dole, isti sistem kod mojeg hypera 612.

13 godina
neaktivan

Uz prethodna dva u ponudi imam još i Zalman CNPS10x Optima, znači što uzeti od ta 3 i zašto?

14 godina
testerica kaže...

Uz prethodna dva u ponudi imam još i Zalman CNPS10x Optima, znači što uzeti od ta 3 i zašto?

Ruku na srce tebi je dovoljan i LC Power LC CC120 od 170kn...tih i dovoljan za umjereni OC,za cijenu tog Zalmana kupiš si još jedan dodatni 12cm ventilator koji će raditi u pushpull + MX2 pastu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 17:37 (3n3m1).
13 godina
neaktivan

Ovo su rabljeni i dobivam ih jeftinije od tog LC Powera, tako da bih uzeo nešto od ta tri. 

14 godina
testerica kaže...

Ovo su rabljeni i dobivam ih jeftinije od tog LC Powera, tako da bih uzeo nešto od ta tri. 

Onda uzmi Zalmana.Mugen 2 je možda nešto bolji (temperatura) ali dosta je glomazan i star.D92 je nešto iza dvojke zbog mogučeg glasnog ventilatora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 17:44 (3n3m1).
12 godina

Ekipo pozz

uzeo sam si intel i7 4790 3.6 pa bi bio i red da uzmem malo neki cooler a ne ovaj sta sam dobio sa njim. Molim prijedloge socket 1150

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
keki kaže...

Ekipo pozz

uzeo sam si intel i7 4790 3.6 pa bi bio i red da uzmem malo neki cooler a ne ovaj sta sam dobio sa njim. Molim prijedloge socket 1150

Pašto nije za OC-anje uzmi LC-cc-120 koji dođe oko 180kn i sasvim je dovoljan.

14 godina
keki kaže...

Ekipo pozz

Kao što kolega kaže uzmi LC CC120,inače dali imaš u BIOSu opciju da ti svih 4/8 jezgre rade pod 4GHz,ako da nema smisla ga koristiti pod 3.6GHz.

12 godina
3n3m1 kaže...
keki kaže...

Ekipo pozz

Kao što kolega kaže uzmi LC CC120,inače dali imaš u BIOSu opciju da ti svih 4/8 jezgre rade pod 4GHz,ako da nema smisla ga koristiti pod 3.6GHz.

Ma ja sam isto htio uzet navedeni cooler jucer kad sam i proc kupovao ali je covijek u ducanu reko da bas nije pametno pa da uzemem malo bolji coler kad vec imam ovakav procesor cijena je bila oko 280-300 kn. Ali trenutno nemaju na skladistu da ce doc u petak.A sto se tice proca nemam pojma ali i ne volim bas nikakva "klokanja". Veliki sam pobornik toga. Treba mi cooler koji ce hladit ovaj proc i koji ce bit tih

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 19:21 (keki).
13 godina
neaktivan

Nikad ne bih pomislio da bi prodavač htio uvaliti skuplji proizvod nekom...

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
_mark0_69 kaže...

Nikad ne bih pomislio da bi prodavač htio uvaliti skuplji proizvod nekom...

Sve to stoji sto kazes kolega.

Ali do sada sam imao i3 proc kojeg je hladio cooler master Hyper T2.

Evo ja i kolega smo ga koristili i niti jedan nije imao problema sa njim.

Ja ne znam kako se ponasa ovaj i7 ipak je to puno jaci procesor od prijasnjeg.

Ali posto ja svoj komp dosta "opterecujem" trebao bi kvalitetno hlađenje koje je tiho ili mozda grijesim.

Bas me zanima sta vi kazete jer ja bas nemam iskustva sa i7 procesorima.

13 godina
protjeran

lC 120 i vise nego dovoljan, kolika je razlika i3 vs i5 u hladenju tolika je i za i5 vs i7! dakle minimalna! samo sto je ovaj i7 na 4ghz napon bi ti trebao biti oko 1V sto je mizerno i taj LC ce to hladiti kao od sale!

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
Stjepanj kaže...

lC 120 i vise nego dovoljan, kolika je razlika i3 vs i5 u hladenju tolika je i za i5 vs i7! dakle minimalna! samo sto je ovaj i7 na 4ghz napon bi ti trebao biti oko 1V sto je mizerno i taj LC ce to hladiti kao od sale!

Daj mi samo reci dali je tih ventilator?

13 godina
protjeran
keki kaže...
Stjepanj kaže...

Daj mi samo reci dali je tih ventilator?

evo tu pogledaj dali ima koja pametna:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/lc-power-lc-cc-120-cpu-hladnjak/214342.aspx

lp

13 godina

Ima gdje za kupiti bracket za Corsair H70i za AMD proceve? Ak neko ima na prodaji nek se javi na pp, dosta je hitno.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
14 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ima gdje za kupiti bracket za Corsair H70i za AMD proceve? Ak neko ima na prodaji nek se javi na pp, dosta je hitno.

Corasir direktno i košta ti 10$, a ako ti treba probaj pitat na njuškalu one koji prodavaju corsair vodena.

14 godina

Bok svima,

Imam Coolermaster 612s hladnjak i htio bih ga i dalje koristiti u Syklake buildu što planiram uskoro uzeti. Ali kako je hladnjak kupljen u 2012 nemam brackete za socket 1150 i 1151 koji bi mi omogućili da ga i dalje koristim. Ima li možda netko te brackete u slučaju da je kupio hladnjak poslije mene, vidim da bi 1150 trebao bit supportan a kako sam skužio 1150=1151.
Intel Socket:
LGA 1366 / 1156 / 1155 / 1150 / 775 *

Kod nas nalazim samo za lga 2011-3, pa ako može tko kako pomoći unaprijed bi bio zahvalan (recite cijenu i dogovorimo se :) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

1151=1150=1155=1156, tako da bi tvoj hladnjak, ako je iz 2012 trebao imat taj mounting, jer se 1156 pojavio kad...negdje tokom 2009 godine.

Ukratko, ako imaš za 1156, ili 1155 onda imaš i za 1150 tj 1151.

14 godina

Hej,

Hvala puno, u tom slučaju ne bi trebalo biti problema (i dodatnog troška) :)

LP!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice