CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Ima li netko ikakvog iskustva s Alpenföhn Matterhorn CPU coolerom? Pronašo sam na netu par testova i čini mi se kao vrlo dobar cooler, pogotovo u push-pull kombinaciji. Neki su čak uspoređivali sam hladnjak sa Venomusom X, pa od tud možda i dobre performanse Matterhorna, ali otom potom.

Žena mi ide u Graz u 6 mj. pa reko nek mi to kupi za rođendan. Cijena u Grazu je 440kn + dodatni vent 130kn = 570kn minus merver, ispalo bi me (tj. nju) negdje oko 450kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Rupy kaže...

Ima li netko ikakvog iskustva s Alpenföhn Matterhorn CPU coolerom? Pronašo sam na netu par testova i čini mi se kao vrlo dobar cooler, pogotovo u push-pull kombinaciji. Neki su čak uspoređivali sam hladnjak sa Venomusom X, pa od tud možda i dobre performanse Matterhorna, ali otom potom.

Žena mi ide u Graz u 6 mj. pa reko nek mi to kupi za rođendan. Cijena u Grazu je 440kn + dodatni vent 130kn = 570kn minus merver, ispalo bi me (tj. nju) negdje oko 450kn.

Meni se čini da je on u rangu Noctue NH-U12P SE2. Nisam nikad imao prilike isprobat taj Matterhorn, ali mislim da bi to trebalo biti u tom rangu. U slučaju da je to točno onda ti se ne isplati uzimat vani, jer Noctua u Hrvatskoj dođe 450kn. Ali provjeri malo performanse, jer stvarno nisam nikad imao prilike raditi sa Matterhornom.

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Može li Scythe Katana 3 ohladiti moj procesor? Pošto sam već na putu za dućan može šta prije odgovor.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Može li Scythe Katana 3 ohladiti moj procesor? Pošto sam već na putu za dućan može šta prije odgovor.

Naravno da može.

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Moežete me preporučiti neki hladnjak za core2duo e6300( lga 775 socket) do 200 kuna? Ovaj standardni bi mi mogao brzo otići.

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Moežete me preporučiti neki hladnjak za core2duo e6300( lga 775 socket) do 200 kuna? Ovaj standardni bi mi mogao brzo otići.

Katana 3?

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ovako.. . Jeli mi netko moze preporuciti što bolji hladnjak za Phenoma 965 BE.  (U skoroj buducnosti planiram ga barem na 3.8/4.0  ghz kloknut pa to uzmite u obzir..) 

Hvala unaprijed.. 

Edit: Što kažete na ovaj?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 12:59 (Agent Rico).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Dobar hladnjak.

Taj, ili Scythe Katana3, Mugen2... Koji god uzmeš od tih nećeš se prevariti.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Jeli normalno da se M3A770DE grije do 50°C?

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Dobar hladnjak.

Jel zna netko koji je najtiši od ta tri? 

15 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...
Pero Dinamit kaže...

Dobar hladnjak.

Mugen 2>Zalman>Katana 3 po glasnoći od najtišeg..

16 godina

Ne kužim kako uopće možete uspoređivat Katanu sa Mugenom i Performom...ti cooleri su klasa iznad..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
Ustvari tri klase iznad. Dvije klase iznad je Hyper212 a klasa iznad je HyperTX3.
2.854 Posts! And counting...
14 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Ja ti imam Mugena 2. Prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševila tišina. Malo je vecih dimnezija, no nece ti biti nikakav problem ugraditi ga. Uopće   se ne čuje u mojem kompu. Moja preporuka!

15 godina
ivanoile kaže...

Bump

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
ivanoile kaže...

Bump

To je u potpunosti normalno. Nema apsolutno nikakve potrebe za brigom.

16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Agent Rico kaže...

Ja ti imam Mugena 2. Prezadovoljan sam s njim, najviše me oduševila tišina. Malo je vecih dimnezija, no nece ti biti nikakav problem ugraditi ga. Uopće   se ne čuje u mojem kompu. Moja preporuka!

Meni se ne cuje jer uopce ne radi ili radi na nesto sitno okretaja, jer je namjesten da drzi 45°C

15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Trebam preporuku što jeftinijeg i boljeg coolera za svoj 1090T planiram ga klokati na makar 3.6-3.7-3.8GHz,uvjet je da je cooler do 300kn i da je tih pošto sam puko na živce od ovog sokoćala što se okreće 6000rpm u idlle-u a nema nikakvih procesa niti ništa. Ja sam gledao Zalmana CNPS10X Performu e sad mene zanima je li to best buy do 300kn ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 11:23 (SpyGi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Trebam preporuku što jeftinijeg i boljeg coolera za svoj 1090T planiram ga klokati na makar 3.6-3.7-3.8GHz,uvjet je da je cooler do 300kn i da je tih pošto sam puko na živce od ovog sokoćala što se okreće 6000rpm u idlle-u a nema nikakvih procesa niti ništa. Ja sam gledao Zalmana CNPS10X Performu e sad mene zanima je li to best buy do 300kn ?

Je.

Probaj navući pare za Yasyu, ali ako nemožeš, onda ZALMAN definitivno.

15 godina
protjeran
Plahi kaže...
SpyGi kaže...

Je.

Možda bi ja mogao i za Mugena 2 navući pošto je samo 5kn skuplji od Yasya-e,mene samo zanima tišina i performanse.

15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...
Plahi kaže...
SpyGi kaže...

Je.

Možda bi ja mogao i za Mugena 2 navući pošto je samo 5kn skuplji od Yasya-e,mene samo zanima tišina i performanse.

Po meni su Mugen i Yasya tiši od performe jer imaju ok ventove.

Ali ako staviš neki dobar vent na zalmana, onda ti je isto.

Performanse ima najbolje od ta tri Yasya.

14 godina
neaktivan
SpyGi kaže...
Plahi kaže...
SpyGi kaže...

Trebam preporuku što jeftinijeg i boljeg coolera za svoj 1090T planiram ga klokati na makar 3.6-3.7-3.8GHz,uvjet je da je cooler do 300kn i da je tih pošto sam puko na živce od ovog sokoćala što se okreće 6000rpm u idlle-u a nema nikakvih procesa niti ništa. Ja sam gledao Zalmana  CNPS10X Performu e sad mene zanima je li to best buy do 300kn ?

Je.

Najbolji izbor za:

OC-ing: Zalman CNPS10X Performa

performanse: Scythe Yasya

tišinu: Scythe Mugen 2

Imam Mugena 2, cooler je u potpunosti bešuman, tih da tiši ne može biti. Yasya je mrvicu bučnija, dok tišina Performi nažalost baš i nije jača strana. Moja preporuka za Mugena!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 15:56 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Vjerovatno planiram prelazak na vodeno hlađenje. Razmišljao sam o Corsair H70 i Antec H2O 920 cijena je ista, možda Antec malo skuplji.

Zanima me koja je razlika između ta dva i koji bi mi bilo bolje uzet?

Kakve ću imat temperature s obzirom na Noctuu?

Kakva će biti buka s tim hlađenjem?

Da li stane u moje kućište?

Koliko mogu dobit za Noctuu?

Hvala

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nick54312 kaže...

Vjerovatno planiram prelazak na vodeno hlađenje. Razmišljao sam o Corsair H70 i Antec H2O 920 cijena je ista, možda Antec malo skuplji.

Hvala

mm...to ti je isti cooler, nije ni Corsair, ni Antec, nego je proizvođač Asetek.

S obzirom na Noctu-u, nisam baš najobjektivinija osoba da t ito govorim, ali po našim testovima D14 nam je bila ili jednaka ili nešto bolja, ali u svakom slučaju tiša.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:55 (miki1981).
15 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
SpyGi kaže...
Plahi kaže...
SpyGi kaže...

Trebam preporuku što jeftinijeg i boljeg coolera za svoj 1090T planiram ga klokati na makar 3.6-3.7-3.8GHz,uvjet je da je cooler do 300kn i da je tih pošto sam puko na živce od ovog sokoćala što se okreće 6000rpm u idlle-u a nema nikakvih procesa niti ništa. Ja sam gledao Zalmana  CNPS10X Performu e sad mene zanima je li to best buy do 300kn ?

Je.

Najbolji izbor za:

Imam Mugena 2, cooler je u potpunosti bešuman, tih da tiši ne može biti. Yasya je mrvicu bučnija, dok tišina Performi nažalost baš i nije jača strana. Moja preporuka za Mugena!

Ma ne treba meni cooler da je tih kao grob -.-,ovaj moj u loadu se okrece na 6000-6500rpm a u idlleu oko 4000rpm -.-..ako je Performa najbolja za OC uezcu nju,uz toje i najjeftinija :)

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
nick54312 kaže...

Hvala

mm...to ti je isti cooler, nije ni Corsair, ni Antec, nego je proizvođač Asetek.

S obzirom na Noctu-u, nisam baš najobjektivinija osoba da t ito govorim, ali po našim testovima D14 nam je bila ili jednaka ili nešto bolja, ali u svakom slučaju tiša.

Hvala ali ipak mi se je dojmio taj "Antec"

Vdim da ovaj "Antec" ima mogućnosti softverskog namještanja brzine ventilatora, tako i razinu buke. Jel ima to H70?

Znači koji da uzmem?

Kruger
15 godina
nick54312 kaže...

Vdim da ovaj "Antec" ima mogućnosti softverskog namještanja brzine ventilatora, tako i razinu buke. Jel ima to H70?

Znači koji da uzmem?

Ne znam, mi smo dobili H70 na test kad su tek došli u HR, i dobili smo bulk primjerak. Nije bilo softwera, niti priče o njemu. 2 brzine si moga odabrat i to je to, ali hardverski, ne softverski.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
nick54312 kaže...

Znači koji da uzmem?

Ne znam, mi smo dobili H70 na test kad su tek došli u HR, i dobili smo bulk primjerak. Nije bilo softwera, niti priče o njemu. 2 brzine si moga odabrat i to je to, ali hardverski, ne softverski.

Koliko vidim "Antec" ima softverski 3 opcije, meni to odogovra pogotovo što su tako male temperature sa i7 980x na 4.6 GHz.

Čini mi se da odluka pala na Anteca, što mislite? (još budem počekao Caesara da vidim što on misli)

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 16:10 (nick54312).
17 godina
Caesar et Brutus kaže...

Najbolji izbor za:

Xigmatek Gaia je ipak najbolji izbor za 220kn bez dileme.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931606&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
nick54312 kaže...
miki1981 kaže...
nick54312 kaže...

Znači koji da uzmem?

Koliko vidim "Antec" ima softverski 3 opcije, meni to odogovra pogotovo što su tako male temperature sa i7 980x na 4.6 GHz.

Čini mi se da odluka pala na Anteca, što mislite? (još budem počekao Caesara da vidim što on misli)

Pa odeš u bios i namjestiš brzinu vrtnje venta jer se priključuje na 4 pin conector u matičnoj i imaš 9 levela 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice