CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.192.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
u_hall kaže...
DamageHigh kaže...

Ušparaj još 50 kn i zemi Zalman Performu..samo najbolje o cooleru..

nemaš šta,čovjek je u pravu za 300 kn nema boljega kulera od PERFORME(imao sam ga)....još staviš drugi ventilator i mogu reći da je slabiji od NOCTUE NH-D14 za nekih 5-8 stupnjeva(ali s dva ventilatora) s obzirom da sam noctuu platio  600+ kn...

to pričam iz mog iskustva na procesoru i7 920 DO...

Izgleda da trenutno nema performe za kupiti preko web shopova... sta mislite o scythe ninji3... na stranim webshopovima je cijenom uz bok mugenu i yasya a kod nas je dosta jeftiniji od njih. 

U obzir sam uzeo scythe grand kama cross zbog 14cm ventilatora i sythe rasetsu koji kod linksa dodje 261kn a u adm oko 350kn! 

Neznam sta da uzmem... performu svi hvale a ninja izgleda odlicno ne papiru, nebi htio izgubiti slotove za memoriju pa u obzir uzimam i coolere kojima je protok zraka od gore prema dole ali cini mi se da oni nisu toliko ucinkoviti. Ovaj Grand kama cross izgleda super na papiru ali po reviewima kaska za ostakim tower coolerima. 

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pošto sam planirao uzet 2gb rama, još 1 disk i hlađenje za cpu gledao sam ac freezer 13 u linksu, ali krepao mi radio u autu pa sad moram novog uzimat i okrenuo sam se na rabljene hladnjake (disk i ram će čekat malo). Našao sam za 200kn, 1.5god star mugen 2 rev a i planiram ga uzet,ali imam par pitanja.

1. Koja je razlika između mugena 2 rev a i rev b? Nešto sam našao da je razlika samo u podržavanju nekih socketa, a sve ostalo je isto.

2. Da li će stat u coolermaster cm 690 i na asrock 880g extreme3, to me zanima zbog utora za ram jer planiram uzet još 2gb pa mi je glupo ako sad stavim hladnjak da ga moram za mjesec dana opet skidat i stavljat.

3. Da li je instalacija komplicirana za am3 socket? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ako ode ne dobijem konkretan odgovor,moram otvoriti novu temu.

Problem je u stock cooleru od procesora phenom II X4 955 BE koji pod loadom radi na 6800 rpm!

Sve cekam kako ce se raspasti na komade.

Cool n Quiet je enablan,QFan također sa postavkom na 'slow' i target temp je 50C.

Dakle,kad pređe 50,ako sam u pravu,onda se cooler automatski poveća ali problem je u tome što izgleda bilo koji target temp stavim,

procesor ce se pod loadom zagrijati prije ili kasnije,cooler automatski ide na full speed a ne na neku normalnu brzinu koja odgovara temperaturi

tipa 55 C --- 3000 rpm sto je vise nego dovoljno da ga ohladi nego neee,smrad ode na skoro 7000rpm-a.

Buka je....možete zamisliti.

Ideje?

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Novi cooler..nemaš tu nekakve mudrosti. Tak je kak je, tako je svima.. Govno jednostavno ne hladi ništa, a bučno je ko vrag..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

A majku mu...

Preporuke do 300kn max,samo u linksa.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Scythe Ninja 3. Ili bolje, ako stigne, Zalman Performa

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

A da idem ustedit koju kunu,ima li tko iskustva sa ovim coolerom?

Izgleda mi solidno a najbitniji su mi tihi rad i smanjene vibracije.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Uzeo HR-02...

Vexx555 mi donira AM2/3 dodatak... {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
forzzuk kaže...

A da idem ustedit koju kunu,ima li tko iskustva sa ovim coolerom?

Izgleda mi solidno a najbitniji su mi tihi rad i smanjene vibracije.

AC nema baš neke CPU coolere..

Puno bolji izbor za tu lovu ti je Scythe Katana 3.

15 godina

Dosao nam je novi cooler:Arctic Cooling Freezer 13.Cijena u Linksu : 249kn

Ima 4 toplovodne cijevi u obliku slova U,dok samo tijelo ima oblik slova V.Masa mu je oko 800g i dolazi sa jednim 92mm ventilatorom.Na bazu hladnjaka koja je bakrena vec je stavljena termalna pasta.Prema testovima koje sam vidio,malo je losiji od TT Jing,a za oko  10°C ima nize temp od AC Freezera 7 PRO Rev.2.

Ovaj hladnjak dolazi u dvije varijante:obican i Pro.Pro verzija ima masu oko 1050g,2 ventilatora,jedan od 120mm i jedan iznad baze hladnjaka od 50mm.

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu.html

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ARCTIC+COOLING+Freezer+13%2C+s.+775%2F1156%2F1366%2F754%2F939%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206

Verzija PRO Verzija PRO
Verzija PRO Verzija PRO
obicna verzija obicna verzija
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koji od ova 2 coolera?

Scythe Yasya

Noctua NH-U12P

5 Scythe Yasya
12 Noctua NH-U12P
Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja osobno bi uzeo Noctuu. Yasya je veća, i bučnija (1900 rpm vs. 1300 rpm kod Noctue). To joj naravno donosi neka 3 stupnja bolje performanse kada se proc OC-a, ali i nikakvu prednost pred Noctuom na stocku. Pogledaj sljedeće grafove, pa će ti sve biti jasno.

Sada, želiš li trpiti veću buku pod cijenu 3°C (kod overclocka), ti odluči. Ja bih osobno uzeo Noctuu, jer kažem, manja je i tiša, a mrvicu lošija.

Btw. nisam siguran gdje si ti točno našao kod nas NH-U12P, ali imaš u Oprić informatici NH-U12P SE2 (385 kn) koji je uglavnom bolji od Yasye, a samo 15 kn skuplji, međutim puno tiši od Yasye.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 12:36 (DamageHigh).
15 godina
DamageHigh kaže...

Ja osobno bi uzeo Noctuu. Yasya je veća, i bučnija (1900 rpm vs. 1300 rpm kod Noctue). To joj naravno donosi neka 3 stupnja bolje performanse kada se proc OC-a, ali i nikakvu prednost pred Noctuom na stocku. Pogledaj sljedeće grafove, pa će ti sve biti jasno.  Sada, želiš li trpiti veću buku pod cijenu 3°C (kod overclocka), ti odluči. Ja bih osobno uzeo Noctuu, jer kažem, manja je i tiša, a mrvicu lošija.

Btw. nisam siguran gdje si ti točno našao kod nas NH-U12P, ali imaš u Oprić informatici NH-U12P SE2 (385 kn) koji je uglavnom bolji od Yasye, a samo 15 kn skuplji, međutim puno tiši od Yasye.

Moram ovo ispraviti, podatak je polu točan...naime cijena je  BILA 385kn ali to je BEZ PDV-a, inače upravo smo malo korigirali cijene na niže, pa je sada cijena tog modela smanjena na cca 365 + PDV = 450 kn, u odnosu na prijašnjih cca 474.

Evo samo da se nebi širile pogrešne informacije.

Inače novi cjenik sa sniženim cijenama je u pripremi, i biti će online tokom nadolazećeg tjedna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 12:35 (miki1981).
16 godina

Evo prekrižih..hvala.

Nego miki, ti radiš tamo?

15 godina
DamageHigh kaže...

Evo prekrižih..hvala.

Nego miki, ti radiš tamo?

Mogli bi to tako reći, da... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 12:38 (miki1981).
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Noctuu sam nasao polovnu, 20kn jeftiniju od Yasye. Dakle cijena oko 240kn.
Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Noctua je top cooler ali je i cijena shodno top... Evo recimo njihov C14 cooler dođe više nego cijela moja matična ploča. Ne kažem da cooler ne valja ali bilo bi zgodno kad bi imali nešto u rangu BIG Shurikena za te pare pa makar bio bučniji od ostalih Noctua proizvoda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gman kaže...
Noctuu sam nasao polovnu, 20kn jeftiniju od Yasye. Dakle cijena oko 240kn.

Pa ako je još jeftiniji od Yasye, onda nemaš kaj mislit. Uzimaj Noctuu.

15 godina
dajstadas kaže...

Noctua je top cooler ali je i cijena shodno top... Evo recimo njihov C14 cooler dođe više nego cijela moja matična ploča. Ne kažem da cooler ne valja ali bilo bi zgodno kad bi imali nešto u rangu BIG Shurikena za te pare pa makar bio bučniji od ostalih Noctua proizvoda.

Zato postoji Coolink, njihov budget brand, koji jest da ima samo jedan hladnjak, al je ispod 400 kn i isto je dual tower, i ima odlične performanse

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
dajstadas kaže...

Zato postoji Coolink, njihov budget brand, koji jest da ima samo jedan hladnjak, al je ispod 400 kn i isto je dual tower, i ima odlične performanse

Hvala na info... Idem vidjet ima li neki low profile cooler...

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/arctic-cooling-freezer-7-pro-rev2-problemi/89501.aspx

Zaboravio sam na ovu temu i otvorio novu pa možete li se tamo nadovezati jer imam sitnih problema sa coolerom.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dajstadas kaže...
miki1981 kaže...
dajstadas kaže...

Hvala na info... Idem vidjet ima li neki low profile cooler...

Nema, Coolink ima samo Corator DS hladnjak, i to je veliki dual tower hladnjak.

Noctua C12P SE14 ti je low profile, nazovimo ga mlađim bratom C14-ke, i košta cca 100 kn manje od C14, znači 450kn+dostava. Ali njega trenutno nemam na lageru.

15 godina

Imam jedan problemcic sa drugim ventom na kucistu,onim ispusnim.On u prvih 5-10 min buci kao da imam motor u kucistu,nakon 5-10 min on se stisa.Treba li zamjena?

15 godina
ivanoile kaže...

Imam jedan problemcic sa drugim ventom na kucistu,onim ispusnim.On u prvih 5-10 min buci kao da imam motor u kucistu,nakon 5-10 min on se stisa.Treba li zamjena?

Hmm...zar to nije jasno samo po sebi...? {#}

15 godina

Al to je rijetko kad,inace je tih i dobar.To se prvi put dns dogodilo.A tako mi je drag{#}.Idem ga onda cekicem razvalit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 11:21 (ivanoile).
15 godina
CPU hladnjaci P&O

koji hladnjak odabrati za Phenom x4 945

Samurai ZZ ili CM Hyper TX3

najbitnija mi je tišina i da hladi ok. neću raditi nikakav veliki OC

mislio sam uzeti Katanu 3 ali trenutno je nema u ADM-u ali ako dođe za oko tjedan-dva kada budem uzimao komp onda ću uzeti nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ja bih sacekao dok Katana 3 stigne u ADM. Sve najbolje o cooleru, sigurno Best Buy za te novce.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gman kaže...

Ja bih sacekao dok Katana 3 stigne u ADM. Sve najbolje o cooleru, sigurno Best Buy za te novce.

ako ne dođe kojeg da uzmem od ova dva? Samurai mi se čini nekako bolji i tiši

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ja bih uzeo TX3,a sad. Zasto ti je toliki problem sacekati dok Katana 3 ne stigne u ADM? Pa mozes ju uzeti i kasnije pa sam ubaciti.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O
To mi se baš ne isplati jer onda moram opet plaćati dostavu i sam ga moram ugraditi ,a ovako kada ga kupim uz konfu oni besplatno ugrade.
Sad ću poslati mail ADM pa ću vidjeti
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice