CPU sa 256 jezgri

poruka: 29
|
čitano: 4.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri

Evo pa vidite, ja imam samo jednu 64-tinu ove slike.

http://software.intel.com/en-us/blogs/wordpress/wp-content/uploads/2009/01/256lp-hpsuperdome.jpg

256 jezgri

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CPU sa 256 jezgri
ManchesterUTD kaže...

http://software.intel.com/en-us/blogs/wordpress/wp-content/uploads/2009/01/256lp-hpsuperdome.jpg

256 jezgri

Prvo me zanima gdje si to našao
a drugo što ga je toliko uspjelo opteretit?????????
17 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
 Zanima me koliko ima bodova u 3D marku 06
hehe
oko 50000
16 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri

91 % opterečenje ????

AMD Phenom 9600 @3.0 ,4 gb 800mhz , GF GTX280, vx550
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
c0x0x kaže...

91 % opterečenje ????

Pokušaj ti opteretit 256 jezgri!!!
17 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri

A server je, zasto se nemoze opteretit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri

Za 30-tak godina to neće biti čudno... Smijeh

Jel oni mogu pokrenuti GTA IV na ultra-high na rezoluciji 1920x1080???

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Zapravo mislim da i nemogu
jer ako je SERVER-nema grafu-nema igranja
17 godina
protjeran
CPU sa 256 jezgri

Ludo, iako malo čudno, pa koliko je to procesora potrebno da bi se postigla tolika brojka.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CPU sa 256 jezgri

i meni bi se to događalo samo šta nije bilo sredine odma od 0-100% CPu usage

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mayales kaže...

Ludo, iako malo čudno, pa koliko je to procesora potrebno da bi se postigla tolika brojka.

Ma ne radi se to kao ovi CPU za desktop racunala, nego to ti se stavljaju cpu na PCB direktno.
17 godina
neaktivan
Makić kaže...

i meni bi se to događalo samo šta nije bilo sredine odma od 0-100% CPu usage

Da, ali ti imaš 64 ili 128 puta manje jezgri... (možda i 256 puta manje jezgri)
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan
CPU sa 256 jezgri

bilo sad u zadnjem Bug-u...sto vise jezgri dodajes performanse ti se ne povećavaju proporcionalno već se smanjuje povećanje performansi...kad tako slažeš sve više jezgri dođeš do jednog broja kad je besmisleno dodavati jezgre jer to nema nikakvog efekta

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Genuine Windows Vista Ultimate x64 SP2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
i_rambo_plache kaže...

Mogu - microsoft ima tehnologiju da se procesor koristi kao grafička kartica. i7 je na 800x600 rezoluciji i najmanjim detaljima davao 8fps u Crysisu.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

bilo sad u zadnjem Bug-u...sto vise jezgri dodajes performanse ti se ne povećavaju proporcionalno već se smanjuje povećanje performansi...kad tako slažeš sve više jezgri dođeš do jednog broja kad je besmisleno dodavati jezgre jer to nema nikakvog efekta

Majstore ovo je SERVER njemu je svaka jezgra bitna, jer svaka jezgra usluzuje jednog ili vise korisnika, nije ovo desktip CPU.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 18:54 (ManchesterUTD).
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

256 jezgri

jesi li ti siguran da je to jedan procesor sa 256 jezgri, da to nije više višejezgrenih procesora na jednom MBO-u?
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...
ManchesterUTD kaže...

256 jezgri

jesi li ti siguran da je to jedan procesor sa 256 jezgri, da to nije više višejezgrenih procesora na jednom MBO-u?
 Pa zar nikad nisi vidio kako se prave serveri, evo slika
http://blogs.technet.com/blogfiles/canitpro/WindowsLiveWriter/HPCintherealworld_13CDC/DSCN0488_1.jpg
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
IRebic kaže...
ManchesterUTD kaže...

256 jezgri

Pa zar nikad nisi vidio kako se prave serveri, evo slika
http://blogs.technet.com/blogfiles/canitpro/WindowsLiveWriter/HPCintherealworld_13CDC/DSCN0488_1.jpg
 Postoje i procesori veličine CD i i7 koji imaju 50-60 procesora.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
protjeran
CPU sa 256 jezgri

Ti si to sigurno zamijenio sa WAFEROM

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...

Ti si to sigurno zamijenio sa WAFEROM

Ne, to što ti smatraš da jezgra mora biti masivna kao kod CD ili i7 ne mora biti točno.  Može biti više manjih jezgri, kao što nVidia GTX 280 ima procesnih 240 jezgri u svome čipu.
16 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
i_rambo_plache kaže...

to je GTA u teksualnom obliku

npr. "ulaziš u auto. skrečeš desno. napadnu te manijaki. izlaziš iz auta. vadiš pištolj. pucaš. pucaš. pucaš. mrtav si."
xfire: ravingrabbid MSN: fgrabant@hotmail.com
16 godina
protjeran
CPU sa 256 jezgri

I mogu li oni zamijenit GPU, nemogu, i to nisu jezgre nego STREAM PROCESORI

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...

Ti stream procesori se nazivaju jezgre kod GPU-a!
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...

Sam ja negdje rekao da oni mogu zamijeniti GPU? Zašto GTX 280 ima 240 malih stream procesora a ne jedan ogroman stream procersor? Zato da može raditi i obrađivati više fragmenata podataka ili podatke simultano. Šta je tebi toliko teško shvatiti da umijesto 1 jezgre od 300 milijuna tranzistora neki procesori imaju 100 jezgri po 3 milijuna tranzistora? Negdje je potrebna jako mala snaga ali uz ogroman multitasking.

Ako još ne vjeruješ. Procesor Azul Vega ima 54 jezge specijalno dizajnirane za Javu. I koristi se u serverima na kojima je važno izvođenje java programa za puno korisnika (multitasking)
16 godina
protjeran
LionKing kaže...
UTDManchester kaže...

nenazivaju se jezgre, jer jos ne postoji GPU sa vise jezgri, nego postoji sa vise streamp rocesora.
16 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
 Sam ja negdje rekao da oni mogu zamijeniti GPU? Zašto GTX 280 ima 240 malih stream procesora a ne jedan ogroman stream procersor? Zato da može raditi i obrađivati više fragmenata podataka ili podatke simultano. Šta je tebi toliko teško shvatiti da umijesto 1 jezgre od 300 milijuna tranzistora neki procesori imaju 100 jezgri po 3 milijuna tranzistora? Negdje je potrebna jako mala snaga ali uz ogroman multitasking.

Ako još ne vjeruješ. Procesor Azul Vega ima 54 jezge specijalno dizajnirane za Javu. I koristi se u serverima na kojima je važno izvođenje java programa za puno korisnika (multitasking)
 Ma nema se ovo sta usporedjivat sa gtx 280 jer to nema nikakve veze sa ovih 256 jezgri, i ovo uopce ne izgleda na CPU/GPU kako ti mislis.

17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...
LionKing kaže...
UTDManchester kaže...

nenazivaju se jezgre, jer jos ne postoji GPU sa vise jezgri, nego postoji sa vise streamp rocesora.
.....With more gaming horsepower than ever before and 1GB of memory, the GeForce GTX 280 GPU’s 240 processing cores make games such as ......

Ako nVidia sama ih zove procesne jezgre (ili procesorska jezgra), a ne stream procesor onda ti nemaš šta nama pričati. Ili si pod dojmom da ti znaš bolje od njih?
UTDManchester kaže...
Paolo2612 kaže...

Ma nema se ovo sta usporedjivat sa gtx 280 jer to nema nikakve veze sa ovih 256 jezgri, i ovo uopce ne izgleda na CPU/GPU kako ti mislis.

Krivo si me shvatio. Ja sam samo povukao paralelu i usporedio Vegu i još neke ostale procesore sa jednim čipom koji imaju više manjih procesora sa GTX 280
16 godina
CPU sa 256 jezgri

Uhhhh... što ste 'zabrijali'...

Dali je netko od ovdje prisutnih uopće pročitao tekst sa stranice na kojoj se nalazi dotična slika?!

Naslov teme je malo 'promašen' jer se ne radi o jezgrama (mada i u originalu koriste pogrešnu riječ "core") nego o logičkim procesorima, a njih može biti više na jednoj jezgri.

To što danas postoje API-i za iskorištavanje GPU kao CPU ne znači ništa u odnosu na gore navedenu sliku, jer njih Windowsi ne 'vide' kao logičke procesore.

BTW Ako vam se ne da čitati, radi se o testiranju Windows Servera 2008 R2 na kojemu se 'vrti' SQL Server sa simuliranim opterećenjem  koje koristi svih 256 logičkih procesora (koliko ih može koristiti njihov zadnji kernel).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice