Core i7 realna usporedba

poruka: 45
|
čitano: 13.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Core i7 realna uzsporedba
Sima007 kaže...
Horned Reaer kaže...
o pa dobro si ga digao...koju plocu imas? Ja se nisam usudio dizati na vise od 3.4 ghz
 Ploca ja Asus P6T Deluxe
 Moja je Asus p6t , brijem da bi i ja svojom mogao dobiti iste rezultate...bas budem probao :)...Na koliko mhz ti radi ram ?
Intel Core i7 920 @3.3 GHZ, Asus P6T, 3GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T220, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horned.jpg[/img]
16 godina
Core i7 realna usporedba

940 i 920 ovo je skoro isto... nikako se ne ispalti davati duplo više novaca za ovaj 940

kupite si ovaj 920 i uzmete neki dobar hladnjak za njega pa ga kloknete oko 3,5 ili više i žvakat će ovaj duplo skuplji bez problema za manje novca

znate i sami da intel previše cijeni svoje nove procesore i svoje gigaherce i nemojte se zavaravati

wow ovaj 920 radi na 2,66 a ovaj 940 na 2,93, kako velika razlikaBelji se

naravno da je bolji ovaj 940 ali pitanje je koliko se isplati davati duplo više novaca... pa razmislite, bolje uzmite 920 i dobar hladnjak i kloknete ga dobro i sigurno je pametnije(jeftinije i brže kad se kloka)

ovo se odnosi na one koji se još uvjek pitaju što uzeti jer vi iskusniji valjda znate što je marketinški trik

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 3:38 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...
Moja je Asus p6t , brijem da bi i ja svojom mogao dobiti iste rezultate...bas budem probao :)...Na koliko mhz ti radi ram ?
 Vjerovatno bi, moja memorija je Transcend  1333MHz, a radi mi na 1528MHz(8-8-8-20) na 1.58V
16 godina
protjeran

Gle ovako, to je jedna od najsuludijih stvari koje sam čuo u zadnje vrijeme. On nema internet a misli se igrat sa I7 pločama i procesorima...Gle ovako, ni dan-danas 4 mjeseca nakon što je ta tehnologija izašla NE POSTOJE driveri za ama baš sve...A ovi "likovi koji se kuže u računala" i "slažu konfiguracije"...E sad kad bih Vam rekao da su oni u stvari najveći izvor problema..Pazi sad , samo za složiti BIOS na takvom stroju ( u čemu je i najveća kvaka 22, dal će raditi kako treba, ili će raditi kao stari P4 na 32 bita)...Uglavnom, netko bi trebao objasniti tim "likovima koji slažu nešto" da moj 12 godišnji sin ga može sastaviti uz moje upute, kao lego-igračku, ALI podesiti sve sitne parametre oko timinga memorija i brzine buseva, te kako pravilno setirati djelitelj, e pa vidiš za to i meni treba 2 dana testiranja različitih opcija u BIOS-u. A to da nema internet a htio bi takvu mašinu..e nek mu je sa srećom, onda mi je odmah jasno da pojma o pojmu nema gdje će skinuti i KOJE drivere optimizirane baš za taj sistem. Bez uvrede, ali postoje možda 4 čovjeka koja se kuže , a pogotovo u ASUS-ove ploče i njihov BIOS, a čak i mi neznamo sve trikove nego razmjenjujemo informacije na forumu sa JAKO malo ljudi koji imaju slične mašine..Jer, samo jedan primjer: Itekako je bitno KOJU memoriju ćeš staviti unutra..E sad. ako ideš na najeftiniji krš za koji će te prodavač uvjeriti da je DDR3, a to je malo sutra, nego je DDR2 koju su ubacili u ploču "da vide jel radi" a mašina se bootala...Pa misle da radi..Dok ne pokreneš Photoshop ( hehehehe)...Uglavnom..ljudi koji kupuju mašine "od frendova koji se kuže" na kraju počniu malko i testirati svoj stroj..i njuškati po NET-u i onda shvate da je otakva slična mašina ,složena ispravno , jedno 30% brža od njihove..I onda počnu daviti nas po forumima..A ne kuže da se takva mašina slaže i testira jedno dobrih 7 dana , a ne za jedno popodne..Ali nekmu je sa srećom. ako već imalovu nek se ne zeka puno sa "stručnjacima" koji u slobodno vrijme "slažu mašine" a u radnom vremenu "čuvaju ovce"...Nek si kupi Alienware X-58..Ta mašina je složena kaio treba i ima svu moguću podršku...Jes, pale su cijene, sad gotov aline možeš dobiti za 14.000 kuna, koji garantirano tuče sve po brzini i kvaliteti...

16 godina
protjeran

Imaš još jedan trik..u svakoj generaciji procesora postoji jedan koji je otključan, samo ga trebaš naći. I taj se kupuje,pošto košta duplo manje od najjačeg u seriji, a što se coolinga tiče, pa nisi valjda glup staviti na overclockani processor njegov standardni hladnjak? Osim toga tko se igra sa overclockanjem mora biti svjestan da će iskašljati isto tako dosta love za cooling system..To jednostavno ne ide jedno bez drugoga..A overclockere "iz podruma" bih malko savjetovao nek si dobave jedan od AeroCool kontrolnih sistema za sve fan-ove u mašini , koji koristi svoje temp senzore, i programabilan je...Pa da vide kako im se processor približava temperaturi od 65C , hehe..Moj je overclockan na duplu nazivnu brzinu, skoro duplu..i ima stabilnu temperaturu od 36 C. Zahlman 380 aktivno-pasivni cooler na njemu. Jest da je veličine kancelarijskog ventilatora, ali temperatura jezgri ne miče s mjesta ni kad startaš 4 grafički zahtjevne aplikacije ISTOVREMENO. Prije se pregriju grafulje..pošto je i njihov clock malko višlji nego što bi trebao biti. Ako nekog zanima pravilno igranje s tima stvarima : OMEGA drivers..drugim riječima baci u ladicu sve DVD-e i CD-e koje si dobio s mašinom, i kreni na cjelodnevnu potragu preko neta-a. Kad vidim "usera" koji samo stavlja "originalni" CD s driverima u svoju mašinu, da bi "instalirao nešto" već si brojim kolko ću mu naplatiti štetu koju je učinio time, sa smiješkom..

16 godina
neaktivan
Core i7 realna usporedba

moj 940 ide na 4 bez problema

I7 940 @4.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

I7 je defo preskup. Cijena nije pala, nego čak i porasla u zadnja 4 mjeseca. Quad core mašine nisu ništa sporije a duplo manje koštaju. Osim toga kome to treba? Možeš ti uzet I7, DDR3, ali ako ne ikašlješ oko 500 US$ za jednu grafulju ( 295 serija) , a trebaju ti dvije..nikad nećeš vidjeti performanse sistema..BTW, koji operativni sistem furate na tome? Vistu možda? hahaha i to vjerojatno 32-bit home edition...Zaboravi..ovo je tolko neozbilljno sve zajedno da mi se neda gubit vrijeme i davat besplatne savjete koji inače koštaju...Dobra mišina je onoliko dobra koliko je dobar software u njoj..Inače je to hrpa željeza ,plastike i silikona..To nek vam bude osnova za promišljanje o tome...A po mojem skromnom mišljenju , i još nas par koji rade taj posao..I7 je zasada bacanje novaca. Jednostavno nije toliko bolji i brži od Q9550 da bi to opravdalo cijenu. A ima još skrivenih trikova. Tko ZNA uopće složiti taj BIOS? Zasada nitko. Jer se mijenja, svaki tjedan možeš skinuti "novu verziju". A da vidim kolko vas ima muda fleshat BIOS svaki tjedan? A najbolje mi je kad lik kaže "stavio sam Kingmax memorije u njega i to radi".  Ajme...Onda znam da ima "kantu" koji je poprilično platio, a koja ne daje ni 50% svojeg potencijala..Naime 6GB (3x2) onog smeća od Kingmaxa ne radi...Ne na XP-u. . A s 4 ne radi kako treba radi glupog vistinog adresiranja memorijskih chunkov-a (zato vam ne radi Halo 2 na XP-u bez malo trikova)..Osim toga to je prošlost..Vista je defo najgori operativni sistem koji je microsoft ikada izdao. Windows 7 bi to trebao srediti, zasada jest , i vrlo je stabilan čak u BETA 1 8prerelease) verziji.. Ali , naravno , driveri...kao i uvjek, nema pola drivera ako imate imalo "egzotičnu" mašinu. Što je u stvari i normalno, jer tko kupuje end-of-the line strojeve, kao već gotove konfiguracije? Nitko. Ili tuljani. Ali naravno uvjek će biti zagovornika VIste, ako i zagovornika XP SER pack 2, koji je daleko bolji i stabilniji..Ne ser pack 3, ne hoda na 64 bitnim mašinama. Ako želiš par bluescreenova , onda stavi SP3.. Ili čekaj (dobavi) Win 7. I kao Prerelease je dalko bolji od viste.

16 godina
protjeran
RE: Core i7 realna usporedba

Kaže ovaj gore "+monitor u boji"..stručnjak, vidi se iz aviona. A konfiguraciju je pokupio s neta, vjerojatno...

16 godina
protjeran

ok idem rasčlaniti, daj mi reci koji je to djelitelj za 1600 Mhz, da bi ispao taj broj? Dalje, Kaže da ima HT 1000W napajanje.. Hahaha, Samo 295 kartica "pije" 437 W, a kao ima dvije (malo sutra) onda vjerojatno mu se fanovi,memorije i procesor napajaju "teslinom energijom, snagom volje, ili malim zelenim". Suludo je ne staviti išta osim Taganovog napajanja u takav stroj. Samo zbroj potrošnje video kartica skoro nadmašuje 1kw snage tog napajanja, Dakle to ne radi... Čisto radi usporedbe : Coolermaster je zadnja krama , Zahlmann su ventilatori koje stavljaš u takve mašine, zato jedan i košta kao 10 coolermastera. Moja mašina ih ima točno 16.. A druga mašina ,identična , samo je stavljeno vodeno hlađenje, za test, koje je koštalo odoka ko i njegova ploča+processor+RAM.  Ali nije hodalo, pa je "otišlo" i povratak nazad Zahlmanu i AeroCool-u. I procesor ne prelazi 36C nikada, nit pod najvećim opterećenjem ide do 37-38C..odi pa si kupi Alienware...Ili ću ti ga složiti ja. Ali ne za sitnu lovu..Ako želiš da to radi onda je MINIMUM minimuma 2KW Taganovo napajanje, za početak. UPS ti je isto pod obavezno. Kingmax dajem djeci da igraju "domino" s njima. Corsair memorije sa pasivnim hladnjacima (doživotna garancija)..920 processor, Zahlman fi 380 aktivno-pasivni cooler na njemu, onaj iz boxa slobodno baci , ili nakalemi na video karticu da joj pomogne pri hlađenju.. 12 GB corsaira će koštat jedno kao i nečija konfiguracija..2TB hard driveova RAID, jedan eksterni 1TB archive drive, i 2x velociraptori u RAID-u u mašini..Svaki dolazi za oklopom i 2 ventilatora na njemu.. To ti je zasada već preko 800 W, dalje....quad core 295 (437 W) jedna ili dvije..recimo dvije (1000 US$)..1870 W..Možeš nakačiti još jedino pal ledica...da svijetli ono, da se ljudi dive kad ga vide, ali to je to..već si blizu crvene crte koju napajanje može podnijeti..plus..14x 5W zahlmani = 1940 W. Bolje nemoj uključiti ništa na USB , recimo kameru, ili još jedan HDD koji nema vlastito napajanje jel bi se moglo desiti da stvar kaže PUFF....malo dima , i šteta jedno 1200 čuna , na više, (novo napajanje)..A tek data loss...

16 godina
Thanatos kaže...

ako mi netko može reći koja je točno razlika u ova dva procesora:

Intel Core i7 920 BOX, 4×2.66GHz, 1333MHz, LGA1366, 8MB ---  2470 KN

Intel Core i7 940 BOX, 4×2.93GHz, 1333MHz, LGA1366, 8MB  ---  4855 KN

cijene su iz Vemil-a, e vidim da ovaj drugi ima viši takt a ostalo sve je isto i sad je moje pitanje koliko se isplati kupiti skuplji i dali se uopće isplati ili je to samo neki trik ako me kužite, koje su realne razlike u performansama...

NAPOMENA: ova pitanja se odnose ako ne misliš overclockati i nemojte molim vas uletavati s onim: uzmi ti amd, uzmi neki drugi proc.. bla bla, ja vas lijepo pitam koja je realna razlika između ova dva

znam da onaj oko 8000 KN da ima otklučan množitelj itd...

hvala unaprijed

Daj mi reći kaj će ti i7 . Bezvezno bacanje novaca , osim ak si profesionalac i to će ti se vratiti .
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis. |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan
raven34 kaže...

... Hahaha, Samo 295 kartica "pije" 437 W, ....

Nakon ovakve gluposti, sve ostalo što kažeš sasvim je nebitno i post ti se može preskočiti.
Ipak, dao sam si truda i pročitao dalje, ali to je samo potvrdilo moju pretpostavku da pričaš gluposti.

Nažalost, nisi sve uspio strpati u jedan post da se lakše zaobiđe. Preporučam ti da više ne pišeš i poštediš nas.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 12:57 (naxeem).
16 godina
neaktivan
raven34 kaže...

To ti je zasada već preko 800 W, dalje....quad core 295 (437 W) jedna ili dvije..recimo dvije (1000 US$)..1870 W..Možeš nakačiti još jedino pal ledica...da svijetli ono, da se ljudi dive kad ga vide, ali to je to..već si blizu crvene crte koju napajanje može podnijeti..plus..14x 5W zahlmani = 1940 W.

OMG...kolika količina gluposti na jednom mjestu...tebi treba ban jer će te još neki nadobudni klinac i poslušati...prestrašno...
Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
16 godina
protjeran
Core i7 realna usporedba

isuse ko je ovog pustio na forum..Plač

ANTEC900,CORE2DUOe6400@3.2GHZ,GF8800GTZALMANVF1000.ABIT-AB9PRO-CHIEFTEC650W,PATRIOTextreme4GB 4.4.4.12-samsung22wide-audigy2zs-creativelabs5.1 5700digital.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Raven34 ajde molim te malo paragrafiraj postove, koristi tipku uredi, stavi ulomak, razmak medju ulomcima i slicno. Covjek se ni ne moze skoncentrirat procitat kad si text katastrofalno formatiro. Iza tocke ide razmak, iza zareza isto, cemu svako malo dvotocje, trotocje sta je ovo. Tko te ucio pisat?

Natjero sam se procitat, toliko samodopadnosti dugo nisam vidio. Katastrofa. Neces davat savjete koji inace kostaju? Jel ti znas koncepciju iza foruma? Tko te uopce ista pito? Ako ne zelis pomoc nemoj, bolje suti i ne teroriziraj nas sa svojim ne formatiranim textovima.

Necu ulazit u tocnost informacija koje si naveo, postoje iskusniji pa neka to komentiraju ali ovakav arogantni stav. Da mi tako netko uzivo pridje i pocne pricat, popio bi samo takvu šamarčinu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 18:54 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Core i7 realna usporedba

@raven:

Kao prvo nauci se pisat citke postove.

Kao drugo procitaj pravila. Cemu takvo bacanje posta za postom.

Kao trece bolje nemoj brljat takve gluposti pošto ce te se samo ismijat.

Ima sigurno foruma gdje ce te se ozbiljno shvatit ali ne ovdje i iskreno receno ne trpim takve dezinformacije i brljanje gluposti u mojim podforumima.

Shvati to kao upozorenje.

Ako nešto nije jasno procitaj prvu recenicu.

Ako još uvijek nešto nije jasno procitaj i drugu.

A trecu nemoj ni slucajno preskocit.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice