Core 2 Duo i Radeon HD 5xxx

poruka: 116
|
čitano: 13.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Core 2 Duo i Radeon HD 5xxx
mrog 33 kaže...

A da za ocanje je uvijek bolje visok multi i mali FSB

Za jednostavnije clockanje..

Ipak je malo bolje na istom taktu procesora imati viši fsb a manji množitelj nego obratno..jer je tada

brzina prema ostalim dijelovima komp-a ipak malo brža.(iako zanemarivo)

15 godina
neaktivan
the economist kaže...
rebelsy kaže...

evo za 2-3 dana dobivam hd5870 .. medjutim imam e7200 2.53 ... i neki cooler master cooler hyper x (za 150-200kn)

nemam para sad trenutno za neki quad ... ali jel bi bilo dobro kad bih natjerao na 3.0 proc ili barem 2.8 ?

imamo identične konfiguracije, ja sam danas napokon naručio grafu HD 5770, mislim da je to za 20" monitor idealno, čini mi se da je HD 5870 overkill za 20" monitor, jel se misliš igrati na nekom LCD-u? aj javi kako to radi na tom našem procesoru, čisto da vidim gdje sam... možeš na kakvoj igri izmjeriti fps-e molim te...

imam philips monitor 20''

a grafu sam osvojio na nagradnoj igri .. tak ta nije me briga oce li biti overkill :) kad nakupim para uzet cu neki quad i to je to ... :D

samo da pitam za napajanje oce li biti dovoljno .. Cooler Master Real Power Pro M620 W ?

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 21:55 (rebelsy).
16 godina
neaktivan

to je dobro pitanje, ja imam corsair 450 w tako da mislim da ću biti ok ali HD 5770 je mali potrošač, mislim da bi za 5870 trebalo neko 450-500 w brand name, pogotovo ako ćeš još uzeti quada...

na tvom mjestu ja bi prodao tu grafu i uzeo slabiju :))

15 godina
neaktivan

za kolko bi je mogo prodat? nemam garancije .. samo onu od sapphira ... :)

i koju da onda uzmem ? 4870 ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 22:12 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

A da za ocanje je uvijek bolje visok multi i mali FSB

Eh to ovisi o razlogu clockanja.Ako tražim max moguči takt onda naravno da je bolje što veči multipler,a manji temeljni takt.

No ako se traži stabilan OC sa kojim če konfa radit 24/7 onda je bolje veči temeljni takt a manji množitelj.Jer temeljni takt ne podiže samo preformanse proca,več cijelog sistema(RAM,GPU).

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
the economist kaže...

to je dobro pitanje, ja imam corsair 450 w tako da mislim da ću biti ok ali HD 5770 je mali potrošač, mislim da bi za 5870 trebalo neko 450-500 w brand name, pogotovo ako ćeš još uzeti quada...

na tvom mjestu ja bi prodao tu grafu i uzeo slabiju :))

Moja mrcina od Seasonica(430W 80+) drži HD5870+OC-ani proc bez beda i ktome je tih pri idile i loadu.

I zašto nebi Cooler Master od 650W držao tu grafulju?Drži on to bez problema 24/7.

15 godina
neaktivan

da taj seasonic ti može držat 5870, al preporučam ti da kupiš napajanje od 1000w jel je nVidia sa 480gtx nametnula nove standarde koje ati nemože pratiti, za GTX480 zaostaje 150w..lol

Mrog
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

da taj seasonic ti može držat 5870, al preporučam ti da kupiš napajanje od 1000w jel je nVidia sa 480gtx nametnula nove standarde koje ati nemože pratiti, za GTX480 zaostaje 150w..lol

mislis nvidia nemoze pratiti atijeve standarde ?

ta gtx480 trosi ko nenormalna ... grije se ... skupa je ... daje iste performanse kao hd5870 ... fail od nvidie ...

15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...
mrog 33 kaže...

mislis nvidia nemoze pratiti atijeve standarde ?

ta gtx480 trosi ko nenormalna ... grije se ... skupa je ... daje iste performanse kao hd5870 ... fail od nvidie ...

Ma to je bila šala zar nevidiš lol na kraju

Mrog
15 godina
neaktivan

Evo ljudi nakon svih ovih prepiranja niko nije odgovorio jozi na pitanje, evo pa ću ja.

Znači Core 2 Duo E8400 može tjerati najnovije grafe bez problema na stock brzini, a za sli/Crossfire može se lagano overclokati na 4.0 i mirna bosna

A evo i uspredbe sa i7 920 što bi trebalo razješiti sve dvojbe http://www.anandtech.com/bench/Product/47?vs=56

EDIT: da se na far cry 2 pojačaju detalji do kraja razlika bi opet bila kakvih 5 fps max

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 9:50 (mrog 33).
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Evo ljudi nakon svih ovih prepiranja niko nije odgovorio jozi na pitanje, evo pa ću ja.

Znači Core 2 Duo E8400 može tjerati najnovije grafe bez problema na stock brzini, a za sli/Crossfire može se lagano overclokati na 4.0 i mirna bosna

A evo i uspredbe sa i7 920 što bi trebalo razješiti sve dvojbe http://www.anandtech.com/bench/Product/47?vs=56

EDIT: da se na far cry 2 pojačaju detalji do kraja razlika bi opet bila kakvih 5 fps max

Hvala mrog33. A da li mi je isplatljivije uzet quada q9550 ili c2d e8400

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan

Ha gledaj ko što vidiš e8400 se dobro nosi i sa  i7 920 i nije loš za gaming, ali između njega q9550 ja bi uzeo quad, jer od viška glava ne boli a i da se dosta dobro klokat.

Sad sve ovisi o tvojem budžetu jer u adm-u e8400 dođe 1200kn, a q9550 2000kn.

EDIT: ovo i razlika između q9550 i e8400 http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=50

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 11:46 (mrog 33).
15 godina
odjavljen

Posjedujem E8400 i svakuuuu igru guram na maksimalnim detaljima, jedino je iznimka Metro 2033 kod kojeg nemogu upalit AA da bi igrao ugodno.

A još uvjek imam dual core.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja s e7400 imam dosta dobre perfomanse

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

E, jer igraš maybe Metro 2033 ili GTA 4 si igro možda? Mene ful zanima, a prodo sam si 4870 1G lani prije nego sam uzo HD5850. Sad sam ju clockao samo me zanima jer može na High Metro i GTA s tom tvojom. Onako iz prve ruke, a ne da po netu reviewe svakojake čitam stalno. Koji kažu-koji lažu-rekla-kazala...:S

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
15 godina
odjavljen

Ja Metro 2033 na svojoj konfi igram 1920x1080 High, 16xAF, Bez AA i DX10, u prosjeku 20-30FPS, nekad i iznad toga.

17 godina
protjeran

Ma htio sam da mi on odg zbog toga jer sam imo HD4870 1G kao on! Inače konf. vam baš i nisu slične. Ti imaš dosta jači CPU i bolju graf. Kako ti je to igrivo sa 20 FPS-a?:S

15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Ma htio sam da mi on odg zbog toga jer sam imo HD4870 1G kao on! Inače konf. vam baš i nisu slične. Ti imaš dosta jači CPU i bolju graf. Kako ti je to igrivo sa 20 FPS-a?:S

Ma ide on vrlo često iznad 20FPS, u najmogućem gorem slučaju je 20FPS.

17 godina
protjeran

Tako je meni bio Crysis na HD4870 oko 20 do 30 jedva na Very High. Sad imam 35-36 konstantno samo više ne da mi se igrat...:D Stara igra več dojadilo mi!!!

15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Tako je meni bio Crysis na HD4870 oko 20 do 30 jedva na Very High. Sad imam 35-36 konstantno samo više ne da mi se igrat...:D Stara igra več dojadilo mi!!!

Da, ali još uvjek najteža igra za hardver. Meni je na starom T220 išao odlično, čak i sa AA 2xAA glatko, no odkad sam kupio novi monitor sve teže i teže ide na 1920x1080.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
stoncin3 kaže...

Da, ali još uvjek najteža igra za hardver. Meni je na starom T220 išao odlično, čak i sa AA 2xAA glatko, no odkad sam kupio novi monitor sve teže i teže ide na 1920x1080.

Mislim da je ipak Crysis skinut sa trona,a igra koja ga je skinula zove se metro2033.Igra na Very High DX11+teselacija i 16AF(bez AA) naprosto izgleda predivno i nešto ipak ljepše od Crysisa,a bome i hradwerska glad joj je veča od Crysisa.

Uostalom pogledaj koja konfiguracija je preporučena pd Optimum i past češ na dupeNamigiva

15 godina
odjavljen
microman kaže...
Weky kaže...
stoncin3 kaže...

Mislim da je ipak Crysis skinut sa trona,a igra koja ga je skinula zove se metro2033.Igra na Very High DX11+teselacija i 16AF(bez AA) naprosto izgleda predivno i nešto ipak ljepše od Crysisa,a bome i hradwerska glad joj je veča od Crysisa.

Uostalom pogledaj koja konfiguracija je preporučena pd Optimum i past češ na dupeNamigiva

Ali je prosjek u drugim tehničkim stvarima, kao recimo umjetna inteligencija, animacije, voda i slično.

17 godina
Weky kaže...

Ali je prosjek u drugim tehničkim stvarima, kao recimo umjetna inteligencija, animacije, voda i slično.

To će crysis 2 riješit, a voda u krizi rula meni najbolja do sad.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 20:02 (Hyperion).
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
Weky kaže...

To će crysis 2 riješit, a voda u krizi rula meni najbolja do sad.

Govorio sam o boljkama Metro-a 2033, ne o crysisu. Stvari koje sam nabrojao jesu puno bolje u Crysisu odrađene.

16 godina
neaktivan

no a moj e8500 je dovoljan za 5850 jer mislim kupit valjda na ljeto

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
luka_cro kaže...

no a moj e8500 je dovoljan za 5850 jer mislim kupit valjda na ljeto