Core 2 Duo i Radeon HD 5xxx

poruka: 116
|
čitano: 13.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Core 2 Duo i Radeon HD 5xxx
mile_st kaže...

moj procesor c2d e7200 ne može držati nfs shift bez trokavanja na stock frekvenciji (iako piše da je fps stalno iznad 40)...kad ga OC-am na 2.9GHz radi bez greške...

imam identičnu konfiguraciju ali sa 4 Gb rama i NFS Shift mi klizi bez greške, mislim da je u tvom slučaju keks rama bitniji od procesora...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Recimo 3DČmark ovisi jako o procesoru, gta 4, metro 2033...

Samo želim reći neke su gpu bond, neke cpu bond , a neke cpu i gpu bond.

Sve su one CPU+GPU+RAM bond.Samo ovisi koliko je igra zahtijevna u pogledu grafike i fizike.Recimo ja u Crysisu i tekako vidim razliku u fluidnosti igre kad proc OC-am sa 2,8Ghz(stock) na 3,2Ghz.Kod eksplozija i gustog dima nema naglih padova FPS-a.Recimo i Batman AA ima popriličnu zahtjevnu fiziku,naravno o Metrou 2033 ne treba govoriti.Uglavnom danas se več skupil dosta respektabilan broj koji su grafički i fizički zahtijevniji.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
mile_st kaže...

moj procesor c2d e7200 ne može držati nfs shift bez trokavanja na stock frekvenciji (iako piše da je fps stalno iznad 40)...kad ga OC-am na 2.9GHz radi bez greške...

meni NFS SHIFT radi na 80+ FPS-a, sve na max, max AA, max AF, rezolucija 1280x1024

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
the economist kaže...
mile_st kaže...

imam identičnu konfiguraciju ali sa 4 Gb rama i NFS Shift mi klizi bez greške, mislim da je u tvom slučaju keks rama bitniji od procesora...

mtopol kaže...
mile_st kaže...

meni NFS SHIFT radi na 80+ FPS-a, sve na max, max AA, max AF, rezolucija 1280x1024

eto malo ću probat OC-at procesor da vidim kako mi to utječe i koliko mi je RAM-a zauzeto dok igram...

15 godina
odjavljen

Dzaba vam to sve kad Mato_Ivanovac kaže drugačije.....

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

eto malo ću probat OC-at procesor da vidim kako mi to utječe i koliko mi je RAM-a zauzeto dok igram...

Evo probao sam na 3 GHz i bome izgleda ko da je 20ak FPS (zapravo se vrti oko 35-40)...moguće da je do RAM-a ali sumnjam jer se napuni samo 1.4GB...valjda je 600MB viška dosta...

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Dzaba vam to sve kad Mato_Ivanovac kaže drugačije.....

Care...

Ja sam svoj proc digo s 2,33 na 2,8 i u Dirtu 2 dobio pomak od 0,4 FPSa (29,4->29,8 prosječni) pa ga vratio nazad. Imam 8600gts tak da je to limit. Kad bi puknuo 5850 unutra (što mislim da nije overkill, možda malo) ovaj clok bi dao puno veče rezultate.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
15 godina
odjavljen

Ovaj da ustvrdimo...

Dakle, recimo u kompu imam 5870 i low-end procesor Core 2 Duo E6300 za primjer. Igram Far Cry 2 recimo. Igram na eto za današnje pojmove na prosječnoj rezolucij, 1680x1050. Vrtim sve na max sa 4xAA i dobivam oko 30FPS (primjera radi eto, fps je naravno viši sa tom grafom). I opterećenje procesora se kreće od 20-30%. Dakle, procesor je svega opterećen 30%. Da bi ga kartica gušila procesor mora biti 100% opterećen (?). Naravno da ćemo s bržim procesorom dobit porast u perfomansama, jer procesor vrti puno matematike i pretvaranja svega i svačeg u binarni kod i sl. Ali ja i dalje stojim kod mišljenja da ni za jednu grafičku nije potreban Core i7 procesor i sl. Naravno da ću dobit veći FPS, ali zanemarivo s obzirom na cjenu procesora. Grafička je bitna jedino. Da li bi radije da imate Core i7 920 i HD4850 ili Phenom II X2 550 i HD5850? Naravno sve igre tu vrtimo na min. 1680x1050. I kolika je razlika? Pa u prosjeku 5 (COD, Crysis)-10FPS (BC2, Metro 2033) max., a razlika izmedu 4850 i 5850? I do 20 -25 FPS u nekim igrama. Zato tvrdim da za i najjču 5870 je dovoljan E8400/ Phenom II X3 i sl. mainstream procesori. Za dual GPU kartice je bitan višejezgreni procesor i memorijska propusnost (vidjeli se na anandtechu kako GTX295 procvjeta sa Core i7, dok je Q9550 guši). Ionako tko kupuje 5970 ce vjerovatno uzeti Core i7 procesor ili jako brzi Phenom II X4 9xx, jer ako ima para za grafičku dat će i za procesor. Ali, realno da bismo igrali ugodno bez ikakvih trzaja nije potreban nikakav Core i procesor niti ultra-nabrijani Phenom II X4 965. Što je veća rezolucija, jasno manji je utjecaj procesora.

Clockanjem procesora se nedobiva bas nesto puno FPS-a, jedino može dobiti ako imamo 5970/GTX295 u kombinacij nekim sporijim E7300/Phenom II X2. Ako imam 5850 i E8400, igram na 1920x1080, clockam procesor na 4Ghz dobit cu 3-4 FPS, maksimalno, a temperatura raste i neisplati mi se jednostavno ta solucija.

Eto, to je moje mišljenje i baš me briga stišćite thumb-downove ako vas to toliko pali.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da to sam i ja odma reko da je za high-end grafu dovoljan Core 2 Duo na 3GHz ili Quad na 2.4GHz i ništa neće laggat ko što je neko reko, a da bi sa i7 na 3GHz bili veći rezultati bi, al zanemarivo s obzirom na cijenu. 

Mrog
15 godina
protjeran

Klasika, opet velika kolicina ljudi ovdje ne zeli shvatit sta im se govori ili se samo pravi da ne razumije.

Povecanje procesorska snaga(kao i bilo koje druge) uvijek dobro dojde, samo ovisi o vasem cjelokupnom sustavu te o softweru na kojem se nesto izvodi da li ce se visak bit iskoristen ili ne

Djaba vama Intelovom octacore na na 5Ghz kada vam je u vecini igra sljepa tocka 8500gt, takodjer neka igre pate vise na procesor(primjera radi Supreme Comnander) dok druge (tipa Crysis) na graficku tj. shadere

Konkretno, povecanje sa overclockom kod grafulja tipa 56xx je upitno ali zato kod radeona hd5970 nema sumnje

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 18:01 (dado8).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mrog 33 kaže...

Da to sam i ja odma reko da je za high-end grafu dovoljan Core 2 Duo na 3GHz ili Quad na 2.4GHz i ništa neće laggat ko što je neko reko, a da bi sa i7 na 3GHz bili veći rezultati bi, al zanemarivo s obzirom na cijenu. 

Hoće lag-at će, ne na nezahtjevnim,ali na više zahtjevnim hoće.

Najviše se dobije kada se overclocka procesor male frekvencije tipa 2.4GHz na recimo 3.4GHz dobije velik broj fps-a u nekim igrama.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
mrog 33 kaže...

Najviše se dobije kada se overclocka procesor male frekvencije tipa 2.4GHz na recimo 3.4GHz dobije velik broj fps-a u nekim igrama.

Pa daj molim te ne pričaj gluposti buraz mi ima q8200 @ 2.33GHz i 9800gx2 i nist mu ne lagga a igra sve na full  

Mrog
17 godina
mrog 33 kaže...
Hyperion kaže...
mrog 33 kaže...

Pa daj molim te ne pričaj gluposti buraz mi ima q8200 @ 2.33GHz i 9800gx2 i nist mu ne lagga a igra sve na full  

To što igra na full može značit i da igra na 8 fps-a, prvo daj ti meni neki dokaz izmjeren sa frapsom.

Da igra gta 4,arma II,napoleon total war i metro 2033 na full malo sutra(da ako igra na 17/19" monitoru)...

Tvoj buraz je neki noob kad nezna clockat procesor i ti kad mu nećeš pomoć da uživa u par fps-a više i glađem izvođenju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 20:15 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Da igra gta 4 i metro 2033 na full malo sutra...

Tvoj buraz je neki noobkad nezna clockat procesor

Katkad se zapitam koliko imaš godina -.-

17 godina
Penryn kaže...
Hyperion kaže...

Da igra gta 4 i metro 2033 na full malo sutra...

Tvoj buraz je neki noob kad nezna clockat procesor

18, ti se nemješaj.

17 godina
protjeran

OT Meni je prije nego mi je Hyperion preporučio OC procesora prije 4-5 mjeseci laggao Crysis i Crysis Warhead. Imao sam framedrop i do 8 FPS-a minimum. Ovako ja ga nategnuo do 3.00 GHz kako je i rekao na stock cooleru i ništa mu ne fali. Još se i Windowsi ubrzaju. ot C2D na 3.0 i C2Q na 2.4 nije i ne može biti isto po pitanju korištenja procesora od grafičke kartice. E u ovo sam se uvjerio.

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
17 godina
neaktivan

Lol Hyperion, pa vidi se da on laže, odnosno... tješi se da mu je proc dovoljan za

neku high-end grafu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
mrog 33 kaže...
Hyperion kaže...
mrog 33 kaže...

To što igra na full može značit i da igra na 8 fps-a, prvo daj ti meni neki dokaz izmjeren sa frapsom.

Da igra gta 4,arma II,napoleon total war i metro 2033 na full malo sutra(da ako igra na 17/19" monitoru)...

Tvoj buraz je neki noob kad nezna clockat procesor i ti kad mu nećeš pomoć da uživa u par fps-a više i glađem izvođenju.

Igra na 21" monitoru na 1650*1080, a da i igra na većoj rezoluciji više bi se koristila grafa nego proc, jel se proc više koristi na manjim rezolucijama, a povečanjem rezolucije se sve više koristi grafa. Neznam sad kolko ima FPS u igrama ali znam da igra sve na max i igre mu idu fluidno. Proc je inače kloko na 3,2GHz ali na 1650*1080 razlika nije bilo, nego na manjim rezama tipa 800*600 bilo je valjda 50FPS više nego kad je proc na 2.33GHz. Buduči da ima stock hladnjak i da na 1650*1080 nema prevelike razlike(1-2)FPS ostavio ga je na stock

Mrog
17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Igra na 21" monitoru na 1650*1080, a da i igra na većoj rezoluciji više bi se koristila grafa nego proc, jel se proc više koristi na manjim rezolucijama, a povečanjem rezolucije se sve više koristi grafa. Neznam sad kolko ima FPS u igrama ali znam da igra sve na max i igre mu idu fluidno. Proc je inače kloko na 3,2GHz ali na 1650*1080 razlika nije bilo, nego na manjim rezama tipa 800*600 bilo je valjda 50FPS više nego kad je proc na 2.33GHz. Buduči da ima stock hladnjak i da na 1650*1080 nema prevelike razlike(1-2)FPS ostavio ga je na stock

Koju matičnu ima?

15 godina
neaktivan

Gigabyte g33ms2l ko i ja prije je imo asrock g41m-s al mu izgorila

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 20:32 (mrog 33).
17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Znači da je sa g41 chipsetom uhvatio FSB od 1828 iako matična max podržava 1333..(g33 također)

Ma koga ti zaj*****..

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mrog 33 kaže...

Znači da je sa g41 chipsetom uhvatio FSB od 1828 iako matična max podržava 1333..(g33 također)

Ma koga ti zaj*****..

ne sa asrokicom nije mogao uhvatit FSB niti 350, al sa gigabyticom FSB ide do 480 evo sad ću ja na svojo overclokat na svojem i postat slike  pa da ti dokažem

A evo i video za sve vas nevjernike da 2.4Quad nemože igrat sve na full, i ovdje je u kobinaciji sa 9800gtx, a 9800gx2 od mog buraza je skoro duplo jača

Mrog
17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

ne sa asrokicom nije mogao uhvatit FSB niti 350, al sa gigabyticom FSB ide do 480 evo sad ću ja na svojo overclokat na svojem i postat slike  pa da ti dokažem

A evo i video za sve vas nevjernike da 2.4Quad nemože igrat sve na full, i ovdje je u kobinaciji sa 9800gtx, a 9800gx2 od mog buraza je skoro duplo jača

Crysis nije sve!

Clockaj taj q8300 na toj gigabytici na 3.2 GHz i daj cpu-z validaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 20:50 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mrog 33 kaže...

Crysis nije sve!

Clockaj taj q8300 na toj gigabytici na 3.2 GHz i daj cpu-z validaciju.

3.2GHz na q8300 je mačji kašalj to može sa voltažom od 1.2v, al za burazov q8200 je to bio max takt

evo ti tu slike od mojeg q8300 na 3.6GHz(dalje nejde) i gigabytice koja doseže FSB480 

Mrog
17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

3.2GHz na q8300 je mačji kašalj to može sa voltažom od 1.2v, al za burazov q8200 je to bio max takt

evo ti tu slike od mojeg q8300 na 3.6GHz(dalje nejde) i gigabytice koja doseže FSB480 

Gigabytica zvijer! Namigiva

15 godina
neaktivan

evo za 2-3 dana dobivam hd5870 .. medjutim imam e7200 2.53 ... i neki cooler master cooler hyper x (za 150-200kn)

nemam para sad trenutno za neki quad ... ali jel bi bilo dobro kad bih natjerao na 3.0 proc ili barem 2.8 ?

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Penryn do kolko ide tvoja Asus?

Mrog
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

evo za 2-3 dana dobivam hd5870 .. medjutim imam e7200 2.53 ... i neki cooler master cooler hyper x (za 150-200kn)

nemam para sad trenutno za neki quad ... ali jel bi bilo dobro kad bih natjerao na 3.0 proc ili barem 2.8 ?

imamo identične konfiguracije, ja sam danas napokon naručio grafu HD 5770, mislim da je to za 20" monitor idealno, čini mi se da je HD 5870 overkill za 20" monitor, jel se misliš igrati na nekom LCD-u? aj javi kako to radi na tom našem procesoru, čisto da vidim gdje sam... možeš na kakvoj igri izmjeriti fps-e molim te...

17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Penryn do kolko ide tvoja Asus?

Koja?Smijeh

Nezz za P5Q SE PLUS, nisam ništa isprobavao..

a sa P5Q-E sam samo ovaj Pentiumić E6300 digao do 3.8 GHz (FSB 362)..

Obe ploče tvornički idu do 400, a pošto mi oba proca imaju relativno visoke množitelje (10.5x i 12x)

nisam imao potrebu za nekim visokim fsb-om.

Ploče sam ugl. uzimao zbog kvalitetnih komponenata na njoj ( solid-state kondenzatori, 8-fazna regulacija napona itd.)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 21:36 (Penryn).
15 godina
neaktivan

A da za ocanje je uvijek bolje visok multi i mali FSB

Mrog
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice