Asus vs Gigabyte

poruka: 19
|
čitano: 2.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Asus vs Gigabyte

Ovako, iako sam mislio da ce to biti dosta ranije, iz odredjenih razloga tek sada (ponovo) narucujem konfu, izgleda odprilike ovako:

RAM : DDR2 4Gb (2x2Gb) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C5DF=  931,37Kn

GRAFA : Gigabyte Radeon HD 4870 512MB DDR5,256bit, DVI-I / D-sub / HDTV= 1.749,16Kn / ADM

Procesor : Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0 = 1.200,48Kn /ADM

Cooler: Xigmatek HDT serija  - ne znam cijenu / Hardveraj

HDD :  HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm = 549.98Kn / ADM

Napajanje : Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2 = 569,10Kn / ADM

DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL = 185,20Kn / ADM

KUČIŠTE : Thermaltake VI1000BNS mid tower M9, bez PS, crno, 9x 5.25 drive = 498,57Kn / ADM

E, sad, buduci da je grafulja Gigabyte mislio sam uzeti njihovu maticnu, no svi preporucuju Asus p5q pro, e sad zanima me samo jos jednom usporedno koju bi uzeli i zasto:

Gigabyte EP45-DS4, s775, intel P45+ICH10R, FSB 1600OC = 1046,14Kn / ADM

ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 = 940,94Kn / ADM

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 18:36 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus vs Gigabyte

daj pricekaj da izađe nehalem...vidim da imas love za komp pa pricekaj joj mjesec-dva i uzmes ddr 3 pa si miran iducih par godina

Intel Pentium D 930- 2x3.00 GHz, Kingmax 3 GB DDR II(667 Mhz), Albatron PX945P v2.0, GeForce 8600 GTS 256MB, Seagate Barracuda 250 GB, napajanje 400W, Win Vista Business SP1

0 0 hvala 0
17 godina
Asus vs Gigabyte

Ali će Nehalem biti papreno skup kad izađe, a možda onda padne cijena trenutnim stvarčicama, pa onda možeš ubosti matičnu s DDR2 i 3.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.00 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Asus vs Gigabyte

ovako nehalem ce doci i past ce cijena quada sa 2.83 i 3 GHz bitno, ostali mislim da nece pasti za vise od 200-300 kn. ramu nema razloga padat cijena (po meni) dok ne dodju nove windoze koje ce ili zderat puno ili ce se ko za vistu pripremat sa golemim zalihama ddr3 pa nece biti potrebe i onda ce im pasti cijena.... koliko shvacam u industriji maticnih i ddr3 se ne priprema nikakva revolucionarna novost koja bi rusila cijene, mozda sam u krivu, no ako ce icemu padati cijene to ce biti procesorima, a nehalem ne mislim kupovat, dapace quad koji uzimam je low end. konfa ko takva nije nis posebno i ne vidim sto bih bitno dobio da pricekam 2-3 mjeseca, a nova konfa mi je terbala prije ljeta, vec ovo sada je cekanje, kamo li jos do bozica. mislim da sam s ovim quadom cloackanim na 3 ghz i 4 gb rama i sve ovo miran barem iducih godinu, godinu i pol a onda ko ziv ko mrtav. dakle asus ili gigabyte?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus vs Gigabyte

u dvoboju Asusa i Gibyte-a pobijedjuje DFI. HEH :)

Ja ti preporucujem MBO DFI, s. 775, LAN PARTY UT, X48-T2R, Intel X48, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps,1850KN

je da kosta ko Svetog Petra kajgana ali i vrijedi. Maticna je stvarno zvijer.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Asus vs Gigabyte

A moze vrijedit ko 2 assusove kad si samo jednu mogu priustit.... ukupna cijena ove konfe je max sto si mogu priustit, kad bih sve tako digo na duplo jer "vrijedi tih novaca" onda to ne bi bila konfa od oko 6.8k ved oko 10-12k, a lako dodjemo i na 18k ovisno o tome sta sve uzmem high end... Mislim lako stavim 4870 hd x2, quad na 3ghz, mbo formula sa dd3, 4gb ddr3 na 1600+ itd itd itd - mislim trenutno je sve to high end i sve to "vrijedi toliko jer je zvjer". ne, sry, assus si mogu priustit, gigabyte takodjer iako je "malo vise" od onog sto sam planiro dati, no ovih 1850 nikako ne mogu.

Ipak hvala ti na savjetu, znam da je bio dobronamjeran, no izbor lezi odprilike na one dvije (ili nesto jos bolje u toj cijeni)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Asus vs Gigabyte
ManchesterUTD kaže...

Ja ti preporucujem MBO DFI, s. 775, LAN PARTY UT, X48-T2R, Intel X48, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps,1850KN

A zasto je zvijer?

Mislim razlika nje i asusa od npr 1200 kn?
I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Asus vs Gigabyte

Obje ploce su na istom chipsetu, tako da su performanse vise manje iste, osim kod OC, ali opet tu nikad nije nista zagarantirano pa...

Nekad sam stalno preporucao ASUS, ali nakon sto ih je dosta krepalo, presao sam i osobno na Gigabyte. Ne mogu rec da su savrsene (daleko od toga) ali su mi nekako bolje. (Iako ova koju si ti naveo i nije jeftinija)

Vidio sam ovu ASUS-icu kod prijatelja, i koliko sam ja skuzio ima par mana. Barem po meni.

-Neki konektori su malo cudno poslozeni, tako da ces se nazezat ako imas starih IDE pogona itd.

-SATA konektori su isto jadno smjesteni, jer ako imas malo vecu graficku nema sanse da bilo sta ustekas u onaj gornji red konektora. Znaci gubis 4 mjesta. Mozda neces imat toliko diskova, ali cisto pokazuje kako malo ASUS uopce slusa ljude. jer koliko se sjecam to je isto bilo na nekoj od proslih modela.

Sve u svemu, overclockira se odlicno, iako je hladjenje malo losije od Gigabyte-ice. Po meni ako ti je OC na pameti uzmi ovog ASUS-a. Ionako je i jeftiniji.

Ako ti OC nije u planu, mozda bolje Gigabyte. Nekako mi se cini da ima vise feature-a, a i layout ploce je bolji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

P45 čipset je po meni bolji i napredniji. To što DFI radi kvalitetne ploče je druga stvar. Mislim da se za te pare stvarno ne isplati.

OT - Gigabyte P45-DS3 (da, DS3)
#smajli koji koluće očima#
16 godina
kompotko kaže...
 P45 čipset je po meni bolji i napredniji. To što DFI radi kvalitetne ploče je druga stvar. Mislim da se za te pare stvarno ne isplati.

OT - Gigabyte P45-DS3 (da, DS3)
Kompotko tebe poslusam u vecini stvari no ne razumijem ovaj OT - Gigabyte P45-DS3 (da, DS3) - to je preporuka ili?
haha, btw, da, OC mi je na pameti, moram natjerat quada na 3ghz (sto ne bi trebo biti problem, koliko shvacam na 3+ pocinju problemi) medjutim nisam siguran kako ce to ic na gigabyteovoj ploci... svi asus preporucuju, vjerojatno bih to trebao poslusat, iako mi je zbog same grafulje logicnije da bi bila bolje uparena sa gigabyteovom plocom.... kad nemaju asusovu 4870 u adm-u na ponudi
ah, dobro, za sada assus..... stvar je sto sam imao sve super slozeno sa ddr3 i propalo nabavit to povoljnije preko firme, sada se krpam sa ddr2 i sve mi se skupo cini...
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Kompotko tebe poslusam u vecini stvari no ne razumijem ovaj OT - Gigabyte P45-DS3 (da, DS3) - to je preporuka ili?
haha, btw, da, OC mi je na pameti, moram natjerat quada na 3ghz (sto ne bi trebo biti problem, koliko shvacam na 3+ pocinju problemi) medjutim nisam siguran kako ce to ic na gigabyteovoj ploci... svi asus preporucuju, vjerojatno bih to trebao poslusat, iako mi je zbog same grafulje logicnije da bi bila bolje uparena sa gigabyteovom plocom.... kad nemaju asusovu 4870 u adm-u na ponudi
ah, dobro, za sada assus..... stvar je sto sam imao sve super slozeno sa ddr3 i propalo nabavit to povoljnije preko firme, sada se krpam sa ddr2 i sve mi se skupo cini...
 Za DS4 nema smisla davat lovu, kad je samo malo bolje opremljenija od DS3. Gotovo su iste, a DS3 je cca. 300kn jeftinija. Mnogima je, pa i meni to bitno.

O kojem se Quadu radi? Možeš ga dosta iznad 3 GHz natjerat, pogotovo ako imaš kvalitetnu ploču kao što je ova i dobro hlađenje. Nema ti baš veze što će ploča i grafa biti od istog proizvođača, niti radi stabilnosti, niti radi performansi. Mislim da je Gigabyte trenutno bolji od Asusa - testovi pokazuju da gigabajtice imaju bolji OC potencijal (P45), a i dosta su jeftinije.
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
 Za DS4 nema smisla davat lovu, kad je samo malo bolje opremljenija od DS3. Gotovo su iste, a DS3 je cca. 300kn jeftinija. Mnogima je, pa i meni to bitno.

O kojem se Quadu radi? Možeš ga dosta iznad 3 GHz natjerat, pogotovo ako imaš kvalitetnu ploču kao što je ova i dobro hlađenje. Nema ti baš veze što će ploča i grafa biti od istog proizvođača, niti radi stabilnosti, niti radi performansi. Mislim da je Gigabyte trenutno bolji od Asusa - testovi pokazuju da gigabajtice imaju bolji OC potencijal (P45), a i dosta su jeftinije.
 eeeehmm.....
Otkud to?
Koje ploce su uspoređene?
Link?
GB nije igurno loš i dobro se daju tjerat ali opcenito rec da imaju boljiOC potencijal... Nebi reko
C2D E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
16 godina
Asus vs Gigabyte

a nisam link radio, pogledaj skroz gore, iz adm-a su obje... nis, idem linkat 3 pa radite usporedbu:

Asus P5Q PRO

Gigabyte: EP45-DS3

EP45-DS3R

EP45-DS4

da, napomena trazim best buy opciju, na vrhu je ostatak konfiguracije pa procjenite, planiram OC proc na 3 ghz

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 12:31 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
 eeeehmm.....
Otkud to?
Koje ploce su uspoređene?
Link?
GB nije igurno loš i dobro se daju tjerat ali opcenito rec da imaju boljiOC potencijal... Nebi reko
 Prvenstveno mislim na usporedbu Gigabyte P45-DS3 i Asus P5Q. Kod skupljih modela mislim da je Asus nešto bolji...

Nema smisla Asus P5Q kupovat, kad je P45-DS3 jeftinija, a po meni bolja...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
 Prvenstveno mislim na usporedbu Gigabyte P45-DS3 i Asus P5Q. Kod skupljih modela mislim da je Asus nešto bolji...

Nema smisla Asus P5Q kupovat, kad je P45-DS3 jeftinija, a po meni bolja...
Tak da.
Cisto ak uspoređuješ te dvije GB je isplativija i podjednako idu.
U skupljoj klasi bi ipak preferirao Asus.
Nije GB loša maticna i sigurno neceš pogriješit s njom.
Toliko koliko je normalnom korisniku dosta FSB-a daje svaka P45 ploca.
GB je za te novce jednostavno super.
Samo ak misliš ganjat rekorde,visoko OC-at .... onda rađe nešto tipa asus,dfi
C2D E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
16 godina
Rhodin kaže...

a nisam link radio, pogledaj skroz gore, iz adm-a su obje... nis, idem linkat 3 pa radite usporedbu:

Asus P5Q PRO

EP45-DS3R

EP45-DS4

da, napomena trazim best buy opciju, na vrhu je ostatak konfiguracije pa procjenite, planiram OC proc na 3 ghz

vidim da ovo nitko ne gleda, dakle 3gz proc, ne vise (mozda malo, ali mislim da necu vise od 3 odma) - koja je najisplativija - po vama obicna ep45-ds3? bit ce dovoljna?
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Rhodin kaže...

Asus P5Q PRO

EP45-DS3R

EP45-DS4

vidim da ovo nitko ne gleda, dakle 3gz proc, ne vise (mozda malo, ali mislim da necu vise od 3 odma) - koja je najisplativija - po vama obicna ep45-ds3? bit ce dovoljna?
DS3 ili DS3R. I više nego dovoljne za to...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
DS3 ili DS3R. I više nego dovoljne za to...
s tim se slažem.
Cist dovoljna i za veci takt od toga
16 godina
Asus vs Gigabyte

tako sam i mislio, uvrsteno DS3R u konfu. puno hvala

pitanje samo: Xigmatek HDT-S963 CPU hladnjak je kompatibilan sa DS3R i dovoljan za ovaj OC?

bah, oni su u Samoboru, neda mi se tamo po vent a dostavu ak platim na istom sam ko da kupim nekaj u ADM-u -> preporuke?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 12:48 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice