ASUS Formula-Z vs ASUS Sabertooth

poruka: 7
|
čitano: 1.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Znaci, zanima me usporedba ove dvije Mbo..

ASUS Crosshair V Formula-Z vs ASUS Sabertooth 990FX R2.0.

Ali, pod uvijetom da je Formula polovna, a Sabertooth nova, jer im se tu negdi krecu cijene..

Koliko su prednosti i mane njihove, i oce li ih korisnik koji ne trazi high end gaming pc osjetit.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao vlasnik Crosshair V Formula (nije Z) mogu ti reći da se te ploče uzimaju jedino ako misliš OC-ati hexa ili octa core CPU-e. Za normalni rad su overkill. E sad Sabertootha nisam imao. Uglavnom ljudi vele da je to vrlo dobra ploča, no da se na Crosshairu može više clockati (pogotovo AMD Vishera). Plus ima dosta zanimljivh featurea ako patiš na to. Uglavnom, ako je neka ista cijena i formula je mlađa od godinu dana onda ju slobodno uzmi ako ima urednu garanciju. Ako nema ili je blizu isteka ja ne bih riskirao jer tko zna što je vlasnik na njoj radio.

Ponavljam se, ovisi za što ti treba. Sam veliš da ti ne treba za high end stuff, pa ti je i Sabertooth dovoljna, a možeš proći i znatno jeftinije s nekom ASrock pločom.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma nece Asrock vise u moj komp, nikad, a mozda ni tad.

Kad bi uzima forumulu nebi je uzea ako nema barem god garancije, jer i to sta kazes, tko zna sta im je prosli vlasnik radia.

Octa/Hexa mozda u skoroj buducnosti, al zasad ne. Trenutno je tu quad :D

Recimo kad nebi isa u High-end clockanje, trazia max do kojeg mi proc/ram moze ic i sl. Nego dignit taktove dok ne bude uredno stabilan i to je to. Sabertooth je sasvim ok za takvo nesto ?

Jos bi i sa novom sabertooth bia miran 2-3 god(sta se garancije tice).

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Na Sabertoothu se isto može dobro OC-i i ima TUF INSIDE znači ide na izdržljivost žilava je, mada sve to je do CPU kakav je primjerak, u biti za OC-anje trebaš imati iznad prosjeka sve komponente da bi jedan mogla drugu pratiti da su sve kavalitetne.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 21:32 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: ASUS Formula-Z vs ASUS Sabertooth
mirzet1976 kaže...

Na Sabertoothu se isto može dobro OC-i i ima TUF INSIDE znači ide na izdržljivost žilava je, mada sve to je do CPU kakav je primjerak, u biti za OC-anje trebaš imati iznad prosjeka sve komponente da bi jedan mogla drugu pratiti da su sve kavalitetne.

Odlicno.

Znaci jel Sabertooth u stanju pratit onda recimo FX8350 i sl. Sa obzirom da imam 280x mislin da joj nebi tribalo nista pravit probleme.

13 godina
Re: ASUS Formula-Z vs ASUS Sabertooth

Prodajem ja Asus Crosshair V Formula-Z za 1000kn,godinu dana stara,na njoj je bio fx8320 clockan na 4.3 ghz  1.325v ,garancija jos 2 godine Centro.hr

FULL bundle

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice