ASRock 775 Dual VSTA pitanje zaključana tema

poruka: 40
|
čitano: 7.083
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ASRock 775 Dual VSTA pitanje

Posto sam vlasnik iste maticne ploce kao ti tj, Asrock 775 Dual VSTA mogu ti reci svoja iskustva sa njom.

Ta maticna ploca ima agp i pci-e utor prve generacije propusnosti x4, sto smanjuje performanse graficke kartice.

Maticna ne prepoznaje novije graficke kartice od nvidie, pocevsi od 8800 gt pa nadalje, ali ako promjenis bios na grafickoj na bios 1 onda ce raditi bez problema.Zanimljivo je da proizvodjac maticne ploce navodi da nvidia 9600 serija radi bez ikakvih problema i na njoj se ne mora mjenjati bios.

Sto se tice ati grafickih kartica, podrzava sve pa i 4000 seriju, tako da ce ta 4870 raditi, ali dobivat ces artefakte u igrama, dok u windowsima radi sve ok. Proizvodjac preporucuje da se flasha najnoviji bios maticne ploce kako se nebi javljali artefakti. Stavljao sam na nju ati 4670 i bili su artefakti u igrama, nekada samo malo, a nekada puno da se igra uopce nije mogla igrati.

Nisam flashao bios kako bi provjerio dali ce to rjesiti artefakte.

Sve u svemu puno zezanja oko nicega, najbolje mjenjat plocu za noviju koja podrzava taj procesor koji imas.

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to sam i mislio jer bi ionako za godinu dana trebao mijenati matičnu ploču...

prijedlozi?

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: ASRock 775 Dual VSTA pitanje
RoyalBlood kaže...

to sam i mislio jer bi ionako za godinu dana trebao mijenati matičnu ploču...

prijedlozi?

Ona matična što si ti predložio, + E5200+ HD4850. To te sve izađe oko 2000kn, kolko košta HD4870 1GB, a dobit ces ovako možda čak i bolje perfomanse.
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
16 godina
neaktivan

hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kavasaki kaže...
RoyalBlood kaže...

Ma ne znam, negdje sam čitao da su ASRockice nepouzdane pa ne bih više uzimao ASRock...

A već kad kupujem matičnu bilo bi korisno kupit i onu s više od 2 utora za DDR2...

Nije obavezno da mora bit u ADM-u, dapače bolje bi bilo HGspot i Vemil ili Links, Feniks

Da, ali mora bit P3x chipset, jer P4x nepodržava stare Pentiume.
  Njegov procesor je pentium dual core a ne obicni pentium,dakle to je dvije jezgre.....izvinjavam se mislio sam se da se radi o OC e5200
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 20:34 (dogman).
16 godina
protjeran
dogman kaže...
kavasaki kaže...
RoyalBlood kaže...

Ma ne znam, negdje sam čitao da su ASRockice nepouzdane pa ne bih više uzimao ASRock...

A već kad kupujem matičnu bilo bi korisno kupit i onu s više od 2 utora za DDR2...

Nije obavezno da mora bit u ADM-u, dapače bolje bi bilo HGspot i Vemil ili Links, Feniks

Da, ali mora bit P3x chipset, jer P4x nepodržava stare Pentiume.
  Njegov procesor je pentium dual core a ne obicni pentium,dakle to je dvije jezgre
  Njegov procesor je obični dvojezgreni Penitium 4. Staro, sporo, vruće, i gladno struje.
16 godina
neaktivan

Ma ne da mi se više raspravljat...

Imam doma 2 kompjutera

na jednom imam PENTIUM 4 (komp roditelja)

na drugom imam PENTIUM D (moj komp)

eeeee sad...

OVO je PENTIUM 4

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=003374

OVO je PENTIUM D (sam kaj je moj puno jači)

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=019378

razlika nebo-zemlja i u grijanju i performansama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RoyalBlood kaže...

Ma ne da mi se više raspravljat...

Imam doma 2 kompjutera

na jednom imam PENTIUM 4 (komp roditelja)

na drugom imam PENTIUM D (moj komp)

eeeee sad...

OVO je PENTIUM 4

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=003374

OVO je PENTIUM D (sam kaj je moj puno jači)

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=019378

razlika nebo-zemlja i u grijanju i performansama...

Uffff.
Taj tvoj je obična NetBurst arhitektura, dakle unapređena presscot (a presscot nije nista drugo no P4 prilagođen na većim frekvencijama) jezgra. Core 2 Duo je puuuuuuuno brži, ii taj tvoj proc nije dovoljan ni za HD4850. Ovaj moj E5200 kladim se da će ga pojest u svim situacijama. 
16 godina
neaktivan

nije bitno...

ugl hvala svima na odgovorima jer se već dosta skreće s teme

saznao sam ono što sam htio i molim modove da zatvore temu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice