AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 32.008
|
čitano: 7.535.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1r67ddo/2_pcs_of_9800x3d_died_on_gigabyte_b850_aorus_elite/

psmtr, nije mi bas drago ovo citati, moj je isto na gigabyte aorus elite (ali x870)

nadam se da je bas njegov primjerak maticne sheban

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:31 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Mauro kaže...

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1r67ddo/2_pcs_of_9800x3d_died_on_gigabyte_b850_aorus_elite/

psmtr, nije mi bas drago ovo citati, moj je isto na gigabyte aorus elite (ali x870)

nadam se da je bas njegov primjerak maticne sheban

Pa maticna radi ako te kaj tjesi ja sam procesljao taj redit i giga se stvarno rijetko spominjala kao i msi, no sluzbene brojke nemamo ali po postovima ta brojka je deeeeebelo preko 5% krepucnutih

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:41 (Boris grozni).
15 godina

Također cijele dane listam po redditu jer nemam pametnijeg posla i po mojoj točnijoj procjeni ih je 12,89% ukupno krepanih. Ode Ryzen u ropotarnicu povijesti.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa nije Ryzen samo taj kvarljivi i precijenjeni 9800X3D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

Također cijele dane listam po redditu jer nemam pametnijeg posla i po mojoj točnijoj procjeni ih je 12,89% ukupno krepanih. Ode Ryzen u ropotarnicu povijesti.

ja sam računao i ispada oko 73,7%, ovih drugih 26.3% ŠTO RADE JE SAMO PITANJE VREMENA da stanu.....ajde ne lupajte gluposti....

11 godina

Boro ja sam veći fanboi i od tebe,kupio 1 AMD proizvod tek u 2026 godini 

5 godina
ZGamer kaže...

Boro ja sam veći fanboi i od tebe,kupio 1 AMD proizvod tek u 2026 godini 

Pa sad sigurno nebum uzimao crvene pogotovo ne nakon najave novog crnog pantera i nekih implementacija 2. gen. novih tehnologija naspram tsmc-a, ostajem vjeran plavima do smrti  

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:54 (Boris grozni).
15 godina
Wiz3m4n kaže...
vrinho kaže...

ja sam računao i ispada oko 73,7%, ovih drugih 26.3% ŠTO RADE JE SAMO PITANJE VREMENA da stanu.....ajde ne lupajte gluposti....

Sad u 17:03 skočilo na 13.09%, krepavaju ko na traci. Ja tu dajem ozbiljnu statistiku a ti se zajebavaš, halo 

12 godina

Mindfactory, 9800x3d.. reklamacije na 40k prodanih procesora je 0.74%, 14900k je na 3.3k prodanih procesora i 4,59% reklamacija

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:05 (hahhaajaads).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Koga briga ustvari ako šalju nove procesore kad izgore?Išel sam na 7800x3d jel ga bude lakše utopit kasnije pošto je 100€ jeftiniji.

13 godina

Ionako ne mos skuzit razliku, osim ako si robot.

Btw, bolje da r9 9800x3d krepa nego da dobijes neki falsi u kutijici.

scion of the storm
5 godina
hahhaajaads kaže...

Mindfactory, 9800x3d.. reklamacije na 40k prodanih procesora je 0.74%, 14900k je na 3.3k prodanih procesora i 4,59% reklamacija

ali taj podatak tamo neke trgovine nema ikakve veze s stvarnim brojkama pravog razloga vracanja.

17 godina
hahhaajaads kaže...

Super, znaci ako mi krepa moj 9800X3D ne trebam to gledati kao neki problem jer je puno vise 14900K krepalo?

Onak, neka meni krepa krava samo neka susjedu krepaju dvije

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:17 (Mauro).
13 godina

Ne, to je negativni aspekt.

Gledaj ovako, s pozitivne strane....

Ako moras imati top proc od Intela ili AMD, uzevsi 9800x3d, je uvjetno sigurniji izbor sto se prezivljavanja tice.

Moras gledati s vedrije strane, koji vise i bolje "zivi", a ne koji manje "umire".

Lps

scion of the storm
17 godina
metallic kaže...

Ako moras imati top proc od Intela ili AMD, uzevsi 9800x3d, je uvjetno sigurniji izbor sto se prezivljavanja tice.

Moras gledati s vedrije strane, koji vise i bolje "zivi", a ne koji manje "umire".

Lps

Ja to gledam s negativne strane. Jer takvim pristupom nikada vjerovatno necemo saznati koji je stvarni problem i kako se od njega eventualno zastititi.

Kada su Inteli degradirali, Intel je isprva pokusavao zakopati glavu u pijesak i praviti se da se nista ne dogadja.
Ali onda se digla graja na internatu, "svi" su pisalo o tome, YouTube je valjda svaki dan imao pokoji video o problemu.
I digao se pritisak na Intel, istrazili su u cemu je problem, priznali i izdali microcode fixeve.

Da se nije digla graja procesori bi i dalje degradirali, vjerovatno nebi saznali razlog i mikrokodovi vjerovatno nebi izasli van da zastite procesore/korisnike.

9800X3D krepavaju i AMD suti kao picka o tome. Samo zamjene riknuti CPU i izdali su ono nekakvi nemusto pripocenje gdje onako ovlas optuzuju proizvodjace maticnih.
Oko toga se ne dize nikakva graja, cim se taj problem spomene odmah gomila fanboyeva uljece i optuzuje korisnika, optuzuju proizvodjace maticnih ploca, pisu kako Inteli vise krepavaju i slicno.
Svi su krivi osim AMD-a, sve rade da zastite sveti AMD i umanje problem.
I naravno da onda AMD boli quratz jer ih nitko stvarno ne pritisce i vjerovatno nikada necemo saznati razlog krepavanja X3D procesora i kako se eventualno od toga zastititi.

Da se digao pritisak kao na Intel sto se dizao tih dana siguran sam da bi sada imali i sluzbeno priopcenje sa stvarnim razlogom rikavanja procesora i rijesenjem.

13 godina
Mauro kaže...
metallic kaže...

Lps

Ja to gledam s negativne strane. Jer takvim pristupom nikada vjerovatno necemo saznati koji je stvarni problem i kako se od njega eventualno zastititi.

Kada su Inteli degradirali, Intel je isprva pokusavao zakopati glavu u pijesak i praviti se da se nista ne dogadja.
Ali onda se digla graja na internatu, "svi" su pisalo o tome, YouTube je valjda svaki dan imao pokoji video o problemu.
I digao se pritisak na Intel, istrazili su u cemu je problem, priznali i izdali microcode fixeve.

Da se nije digla graja procesori bi i dalje degradirali, vjerovatno nebi saznali razlog i mikrokodovi vjerovatno nebi izasli van da zastite procesore/korisnike.

9800X3D krepavaju i AMD suti kao picka o tome. Samo zamjene riknuti CPU i izdali su ono nekakvi nemusto pripocenje gdje onako ovlas optuzuju proizvodjace maticnih.
Oko toga se ne dize nikakva graja, cim se taj problem spomene odmah gomila fanboyeva uljece i optuzuje korisnika, optuzuju proizvodjace maticnih ploca, pisu kako Inteli vise krepavaju i slicno.
I naravno da onda AMD boli quratz jer ih nitko stvarno ne pritisce i vjerovatno nikada necemo saznati razlog krepavanja X3D procesora i kako se eventualno od toga zastititi.

Da se digao pritisak kao na Intel sto se dizao tih dana siguran sam da bi sada imali i sluzbeno priopcenje sa stvarnim razlogom rikavanja procesora i rijesenjem.

Imas taj proc, imas pravo 3.14zdit oko toga, ako hoces.

Da me to dira ili brine kao tebe, odmah bi ga se rijesio.

Sretno u svakom slucaju. 

scion of the storm
11 godina

Evo ja ti nudim zamjenu za 7800x3d kad mi ga dostave  ..gledaj to kao isplativu investiciju za duševni mir 

17 godina
ZGamer kaže...

Evo ja ti nudim zamjenu za 7800x3d kad mi ga dostave  ..gledaj to kao isplativu investiciju za duševni mir 

Koliko piva i cevapa nadoplatis? 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:14 (Mauro).
5 godina
Mauro kaže...
metallic kaže...

Lps

Nebuš nikad niti doznao razlog jer to nije AMD cpu vec Tsmc, tako je to kod AMD od pamtivijeka, nažalost ovo sranje s 14gen i to uglavnom s 14900k se desio nakon korone i opce pošasti internetskih youtube klikbait pljuvača i trendsetera koji ako ne pišeš o svemu kaj drugi ne pišu jednostavno nisi cool, ovo s krepavanjem crvenih procesora je 10x gore od svih 12 degradiranih 32t procesora u cijelom svijetu,.
Intel je u svom maxu prodavao 15x vise procesora nego kaj ih AMD sad prodaje u svom rekordu tako da tko god baca drkicu na ove crvene brojke i misli da to nešto znaci nema blagog pojma o stvarnom stanju kao ni o pravim rma brojkama. 
Puget system se koristi vec 25godina kao nekakva referenca pravog rma pa koga zanimaju realnije brojke gdje Ryzen ispada duplo kvarljiviji cpu od Ultre
Čisto za info najkvarljiviji cpu kod plavih je bila 11gen

doslovno duplo vise od 13 i 14 zajedno pa gdje su onda bili svi ti silni youtuberi a gdje su sada
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/puget-systems-most-reliable-hardware-of-2025/#CPU_Processor

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:31 (Boris grozni).
16 godina

To je kao da si linkao Intel reklamu jer su oni njihov partner

Puget Systems

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Mauro kaže...
hahhaajaads kaže...

Super, znaci ako mi krepa moj 9800X3D ne trebam to gledati kao neki problem jer je puno vise 14900K krepalo?

Krivo čitaš...to u stvari piše "ako si toliko nesretan da ti 9800X3D krepa, u stvari si sretan jer bi ti inače krepalo 5 komada 14900k"

11 godina
Mauro kaže...
ZGamer kaže...

Koliko piva i cevapa nadoplatis? 

Kolko možeš pojest..sudeći po avataru to je bolji izbor nego popit!

5 godina
segregator kaže...
Mauro kaže...
hahhaajaads kaže...

Krivo čitaš...to u stvari piše "ako si toliko nesretan da ti 9800X3D krepa, u stvari si sretan jer bi ti inače krepalo 5 komada 14900k"

Ti krivo čitaš, mozda bolje da usporedis 14600k vs 9800x3d(čak niti on jer ima 20t vs 16), glupo je usporedivati 14900k koji je doslovno 3x jači cpu u produktivnosti, retardirana usporedba igracke i oruzja

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:35 (Boris grozni).
16 godina

AMD ima druge procesore koji se koriste kao radni konji, kojima zastarjeli Inbtel ne može ni prismrditi....kao što ne može prismrditi ni X3D gaming kralju koji posere to rastrošno Intel govno.

15 godina
forumaš kaže...

To je kao da si linkao Intel reklamu jer su oni njihov partner

Puget Systems

Vidi im el presidentea 

''In addition to his role at Puget Systems, Jon also represents the company on the Intel Board of Advisors''

5 godina
forumaš kaže...

AMD ima druge procesore koji se koriste kao radni konji, kojima zastarjeli Inbtel ne može ni prismrditi....kao što ne može prismrditi ni X3D gaming kralju koji posere to rastrošno Intel govno.

o čemu ti blebeče? priča se o usporedivim procesorima i njihovoj pouzdanostidaj si smiri živce
Procitaj s razumijevanjem skupa s svim ostalim; evo ponovno nesto sto se koristi vec 25 godina u pc industriji htjeli to priznati ili neeod.
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/puget-systems-most-reliable-hardware-of-2025/#CPU_Processor

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:46 (Boris grozni).
9 godina
Boris grozni kaže...
o čemu ti blebeče? priča se o usporedivim procesorima i njihovoj pouzdanostidaj si smiri živce

Pa imamo tu na forumu poprilican broj amd procesora, i preko nekoliko 9800x3d, kolko ih je krepalo zna li se sta?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice