AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.303
|
čitano: 5.669.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Vecina cijena koje su navedenu su slicne s amazona.de koji ima jednu od najlaksih vracanja.

Nema smisla davat 100-200e vise za hr garanciju za jednu komponentu
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
ivicask kaže...

Od kud vadiš te cijene, 14700KF nekih 450€, a 13900KF 550€ nabava net (ako ne računam ove gluposti ipon, ibyte i slične)

BTW

https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/racunalnistvo/komp/procesorji-cpu/amd-am5/ryzen/92111 

znači 500€, 9900x

Pa sa njemačkih trgovina koje uredno šalju u HR i gdje se štedi popriličan iznos.

Isto tako cijena za taj 9900x od 500e je za strane ducane u HR bude puno skuplji 

3 godine
Trilogija kaže...

Kad budeš tražio povrat ili koristio jamstvo, tada ćeš shvatiti mane takvih trgovina. Ne znam jesu li povezani s Extreme Digital, ali i ta mađarska trgovina nudi niže cijene od naših. Međutim, kada trebaš ostvariti pravo na garanciju, uvidjet ćeš da je bolje platiti malo više kako bi bez problema riješio situaciju kad se dogodi kvar. Nisam dugo čitao teme o Extreme Digitalu, ali sjećam se da su komentari bili prilično negativni u vezi s ostvarivanjem prava na garanciju.

Ta trgovina nema veze s ED osim što im je sjedište iz iste države a većina onoga što sam o njoj pročitao ne daje naslutiti da zezaju s povratom, potpuno normalna trgovina. Također, znaju biti čak i jeftiniji od drugih stranih trgovina, uključujući i amazon, rijetko ali budu jeftiniji, primjerice u trenutku kada sam od njih kupio 1tb kc3000 bio im je valjda najjeftiniji u eu, barem od trgovina koje sam našao, geizhals.de, amazon, domaće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 11:36 (notloB).
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

1 0 hvala 0
16 godina

Već sam pisao o Iponu...nema veze sa ED, iskustvo povrata i sve bez mana....prikup od GLS-a i rješavanje reklamacije/povrata bez greške. Javljaju se na mailove i sve je ok.

Ne znam kako ste skloni pisati hrpu gluposti bez svog ili bližnjeg provjerenog iskustva. Laprdarijum

Moj PC  
1 0 hvala 2
5 mjeseci
protjeran

Ne razumijem koju krivu info sam ja dao i sta znaci to jeftiniji su i od koga? Ja sam se za cijene navodio za Njemačku a od toga su osjetno skuplji.

13 godina

Pa ima ih, i ispod 450e kod nas. Vezano za ovo gore di su to 450e kod nas osim, u iPon...

0 0 hvala 0
3 godine
mislioc kaže...

Pa ima ih, i ispod 450e kod nas. Vezano za ovo gore di su to 450e kod nas osim, u iPon...

Opet, osim, u iPon..., koji vam je?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 12:13 (notloB).
13 godina

Pa kaj si udlu tak piše u tom postu.Koji ti je?

0 0 hvala 0
3 godine
mislioc kaže...

Pa kaj si udlu tak piše u tom postu.Koji ti je?

Pa šta imaš ponavljati bezveznu informaciju?

5 mjeseci
protjeran
mislioc kaže...

Ja nisam nigdje ni spominjao koliko su kod nas tocno, samo sam rekao da su osjetno skuplji nego u DE, zamjenio si me sa nekim...

2 godine
neaktivan

Kakve god budu cijene Zen 5, prodavat će se, pogotovo uz ovakvu konkurenciju: 

0 1 hvala 0
3 godine
suspendiran
Trilogija kaže...

Kakve god budu cijene Zen 5, prodavat će se, pogotovo uz ovakvu konkurenciju: 

Daj molim te i9 13900k izasao prije  dvije godine i sad se odjednom prek noći netko nesto sjetio da mu "brejka"buahahahah

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 13:44 (Boris grozni).
16 godina

Naravno, naravno, sve je ovo zavera AMDa, ljudi guštera i vakcinaškog lobija.

Mene sad ovo čekanje serije 9000 nervira, neka silna energija se ovde rasipa na, suštinski, nagađanje, i to o nečemu što uveliko postoji. A čak i nemam neka velika očekivanja po pitanju porasta performansi, nego pre oko 15% (ako izvuku 25, biću prijatno iznenađen), i to mi stvarno nije vredno ovolike buke i samo hoću da prođe review embargo i da znamo na čemu smo (možda se najviše nadam da će cene biti osetno povoljnije nego serija 7000 na izlasku).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Boris grozni kaže...

Daj molim te i9 13900k izasao prije  dvije godine i sad se odjednom prek noći netko nesto sjetio da mu "brejka"buahahahah

Nisam pratio situaciju od početka a i sada nisam upućen najbolje u to sve skupa ali ono što mi se mrda kroz glavu je da je failurea bilo i prije u manjem obimu (zavisno od toga kako 'ko koristi cpu pa posljedično koliko će brzo degradirati) a sada kad su masovno počeli rikavati ovi drugi zbog bolesnih napona a posljedično temp., tako nekako, sve je zajedno izašlo na vidjelo, ukoliko se ne varam početak afere je izvješće s onim game serverima da bi se sada sve zajedno otkotrljalo s tim, Imo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 14:02 (notloB).
3 godine
suspendiran
notloB kaže...
Boris grozni kaže...

Nisam pratio situaciju od početka a i sada nisam upućen najbolje u to sve skupa ali ono što mi se mrda kroz glavu je da je faileura bilo i prije u manjem obimu (zavisno od toga kako 'ko koristi cpu pa posljedično koliko će brzo degradirati) a sada kad su masovno počeli rikavati ovi drugi zbog bolesnih napona a posljedično temp., tako nekako, sve je zajedno izašlo na vidjelo, ukoliko se ne varam početak afere je izvješće s onim game serverima da bi se sada sve zajedno otkotrljalo s tim, Imo.

Od kojeg pocetka? nema nicega jedni te isti ponavljaju jedno te isto od prije 5 dana i to je to, kakvo kotrljanje?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 14:03 (Boris grozni).
3 godine
Boris grozni kaže...

Od kojeg pocetka? nema nicega jedni te isti ponavljaju jedno te isto i to je to, kakvo kotrljanje?!

Afera je ogromna, to što si fanboy ti nikako ne pomaže, imo.

16 godina

Jedni te isti? Uneo sam u Google "intel i9 issues" i ograničio na poslednjih 7 dana. Jedni te isti ispadaju:

• Make use of
  • Tom's Hardware
  • Guru 3D
  • Digital Trends
  • Tech Radar
  • XDA
  • Notebookcheck
  • TweakTown
  • ...

bukvalno svi.

Teme za diskusiju gde se javljaju ljudi sa problemima postoje na Redditu, zvaničnom Intel Communityju, freakin' Steinberg forumu (oni što prave Cubase)... Imaš ona dva data centra, zatim developerski studio od koga se nedavno priča proširila i na laptop procesore... To su valjda sve ti tvoji "jedni te isti"?!

Da ni ne pričamo o leakovima iz redova više sistem integratora i iz samog Intela, jer su anonimni i nepouzdani.

Svašta možemo da tvrdimo, ali da je ovo priča koju je izmislila i održava u životu šačica "jednih te istih" koji jedini o tome pričaju... to je mnogo daleko od realnosti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
4 1 hvala 3
11 godina
Ivan(4) kaže...

Jedni te isti? Uneo sam u Google "intel i9 issues" i ograničio na poslednjih 7 dana. Jedni te isti ispadaju:

• Make use of
  • Tom's Hardware
  • Guru 3D
  • Digital Trends
  • Tech Radar
  • XDA
  • Notebookcheck
  • TweakTown
  • ...

bukvalno svi.

Teme za diskusiju gde se javljaju ljudi sa problemima postoje na Redditu, zvaničnom Intel Communityju, freakin' Steinberg forumu (oni što prave Cubase)... Imaš ona dva data centra, zatim developerski studio od koga se nedavno priča proširila i na laptop procesore... To su valjda sve ti tvoji "jedni te isti"?!

Da ni ne pričamo o leakovima iz redova više sistem integratora i iz samog Intela, jer su anonimni i nepouzdani.

Svašta možemo da tvrdimo, ali da je ovo priča koju je izmislila i održava u životu šačica "jednih te istih" koji jedini o tome pričaju... to je mnogo daleko od realnosti.

Ma nemaju problema, evo Framechasers upravo govori da su korisnici krivi sto ne ulaze u bios, snize takt procesora na jedno 5.5ghz i ne promjene 20 postavki za undervolt... I naravno onda dodje sa forom da je upravo imao korisnika sa Zen 4 procesorom koji je degradiran, i sad radi frku oko toga.. Kaze da X3D procesori imaju "AMDip" probleme, i onda pocinjem malo i ja istrazivat.. Ovaj sa tim problemom je presao sa Intela na 7800x3d bez reinstalacije windowsa, ovaj drugi ima 2x uredjaja sa 8000hz pooling rateom, ovaj treci ima one srot programe (tipa od tipkovnice da si namjestis rgb, ili vodenog ili maticne itd), i cudo, kad sva ta nepotrebna sranja pogasis/smanjis problema nema... Ali naravno, to je veci problem nego umiranje intel procesora. Nist cudno sto je na redditu prozvan kao Userbenchmark 2.0 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 14:35 (hahhaajaads).
16 godina

Borise ne seri nego priznaj sam sebi kako i dalje imaš 9900K jer su nove generacije ukurcu 

Inače ne znam šta bi te zadržalo od upgrejda....priznajmo, ipak je ta 9ka neponovljiva , avatar do penzije

Moj PC  
5 0 hvala 2
3 godine
suspendiran
Haha😁😁🤫😉
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Borise ne seri nego priznaj sam sebi kako i dalje imaš 9900K jer su nove generacije ukurcu 

Inače ne znam šta bi te zadržalo od upgrejda....priznajmo, ipak je ta 9ka neponovljiva , avatar do penzije

Štefek a ne Boris, sam si je kriv jer nije htio slušat pa uskočit u besmrtni AM4 socket.

Sad ga fučkaj, odu Intel gejmerske lubenice nizbrdo rasule se na kamenju nestabilnosti i budalaština Intel vrhuške.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 17:03 (rambox).
3 godine
suspendiran

Pa ja sam na 4k skoro 10g sta bi uskakao na tamo neki am4 zbog samo cca 14% vecih perfomansi kao sto se vidi i u grafu, i jos na crvene, no no! Cekam sad neku akciju da uzemem ove nove pokvarene 14900k za kikiriki pa da sam opet miran jedno 5 godina i prodam ga u pola cijene

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 19:42 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Pitanje 

Imam sad vodeno Corsair H115i

kod prelaska sa Intela na Ryzen 7 1700x

sam dodatno narucivao od Corsaira

mounting bracket kit za AM4

Ima na svakom od 4 prihvata duple rupe... 

Dali to odgovara i za AM5?

Uzimao bi R9 7950x,

da iskoristim H115i da nemoram mjenjati

jos i vodeno hladenje

fotka u prilogu.

AMD Ryzen™ R7
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 22:05 (Extrime).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jedan stariji cors post kaže da ide jedan na drugi i obrnuto.
16 godina

Odgovara drug

15 godina
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
Dobro i koliko je novi ryzen jeftiniji s obzirom da dobiš sporiji cpu od stare serije?😂😭
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran

Ovdje smo to elaborirali klik

11 godina
Boris grozni kaže...
Dobro i koliko je novi ryzen jeftiniji s obzirom da dobiš sporiji cpu od stare serije?😂😭

A cuj treba milkit usere, ovak ce izbacit Zen 5, casual gejmeri ce mislit da je bolji od njihovih 7800X3D a na kraju dobiju iste/losije performanse, i nakon par mjeseci ce izbacit 9800X3D (i ostale) i onda ce se opet prebacit  

Problem ce bit i rami.. Trenutni sweetspot za Zen 4 je ~6000 CL30, a po nekakvih testiranjima ovi koji vec imaju procesore, za Zen 5 bi sweetspot mogao bit 7200 (koje latencije, ne znam), tak da onda treba i nove rame 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2024 14:11 (hahhaajaads).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice