AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.761.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Mozes radit i undervolt preko curve oprimizera. Ryzen Master ima opciju da ti testira i kaze koje vrijednosti otprilike mozes postavit na svaku jezgru zasebo, meni je pbo ukljucen, sve automatski osim Curve Optimizer... 4 i 6 jezgra (te su mi najbolje) su mi na - (negative) 7 dok ostale 4 na -20. Nemam vrhunski primjerak (manualo sam mogao na nekih 4.55ghz i 1.3v a na rucnom OCu nebi isao iznad 1.3v) dok na ovom setupu mi u igrama boosta effective clock do 4.65ghz i uvijek tu ostaje, napon je prakticki isti kao i kod manualnog kloka. Ako u CPUZ imas b2 stepping, tvoj bi sa malo stelanja preko CO+PBO2 mogao boostat preko 4.85ghz u igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ma i nisam skoro nikakav user,bolestan ima par dana pa se dosadujem,a inace komp skoro i ne koristim.

Nisam se s tim zjebava radi frekvencija nego sam se rijesio vodenog i vidim da temp sad liti kad je dosta vruce idu do 65-70 sto i nisu neke temp s obzirom na sve i nzxt kuciste.Kontam aj poigrat cu se s tim da vidim koliko temp mogu pasti i eto na slici rezultat.

Uglavnom u biosu sam to podesava voltazu i fr. i sad mi radi na 4.5ghz sa 1.094V ako dignem na 4.55-4.6 pocme se rusit ili ako samo malo voltazu smanjim dok je na 4.5 iato se rusi,a tem ide do 55 stupnjeva.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2022 12:57 (hrka11).
15 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Mozes radit i undervolt preko curve oprimizera. Ryzen Master ima opciju da ti testira i kaze koje vrijednosti otprilike mozes postavit na svaku jezgru zasebo, meni je pbo ukljucen, sve automatski osim Curve Optimizer... 4 i 6 jezgra (te su mi najbolje) su mi na - (negative) 7 dok ostale 4 na -20. Nemam vrhunski primjerak (manualo sam mogao na nekih 4.55ghz i 1.3v a na rucnom OCu nebi isao iznad 1.3v) dok na ovom setupu mi u igrama boosta effective clock do 4.65ghz i uvijek tu ostaje, napon je prakticki isti kao i kod manualnog kloka. Ako u CPUZ imas b2 stepping, tvoj bi sa malo stelanja preko CO+PBO2 mogao boostat preko 4.85ghz u igrama.

Lijepo sam ti reako da ti je OC nestabilan a ti ne slusas 

12 godina
ansha kaže...
hahhaajaads kaže...

Lijepo sam ti reako da ti je OC nestabilan a ti ne slusas 

Mozda oc grafe ak ga je novi driver automatski kloknul, stavio stari driver i sve radi pakum cakum na poluproizvodu (BF2042, ne nvidia)

17 godina
neaktivan

Da vam malo zaboli glava....

,,, u svezi clanka o AMD prezentaciji  nesto me zigne oko srca.

Cijene su na prvi mah solidne, ali,,, valja dodati nameta.

i  vise nije tako solidno....

I ja tako jos na 14 godina starom PC brijem, da si vec sredim novi konfuchi PC uz pomoc rodbine...zasad ovako izgleda..

AMD Ryzen 7600x - strina

AMD Ryzen 7700x - strina + tetka (mamine strane)

AMD Ryzen 7900x - strina + tetka (mamine strane) + 2 tetka (sad tatine strane)

AMD Ryzen 7950x - strina (otpada, izoblicile joj oci) + tetka (mamina strana) + 2 tetka (tatina strana) + stric (ako vec nije otisao u nedefiniranu prijevremenu mirovinu)

Shvatili ste,,, dosao sam samo do CPU,,, a gdje je jos MBO.. RAM... GPU.... SSD....PSU.....

Jasta, da znam koristiti abakus,,,

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Šta ne valja serija 5000 više? Dojde sve duplo jeftinije(mbo+cpu+ram) od serije 7000 a isto sranje za srednju klasu uz mid end grafe.

kradem mine iz minskog polja
12 godina
dery kaže...

Šta ne valja serija 5000 više? Dojde sve duplo jeftinije(mbo+cpu+ram) od serije 7000 a isto sranje za srednju klasu uz mid end grafe.

Jelda ? Gledam na PCEkspertu hvale 7600X da je 5% brzi od 12900k.. Reko koji k ? Pa i trenutni 5600X nije daleko od 12900K, znaci dat ces za 10% FPSa vise jedno ~2800-3000KN za 7600X, +1000kn za B650 plocu i jedno 900+ kn za DDR5 memoriju. Cijene i jesu takve, ljudi hvale procesor i onda to kupuju jer mogu, nit ce ih Intel nit ce ih AMD spustit...

17 godina
neaktivan
dery kaže...

Slazem se, dobra je i 5000 serija. Mozda i s tom konfom isto doguram 14 godina.

Ja sam se samo salio,,,,

I moja je isto tako sklepana,,, Zadnja serija Core2Duo, taman da izvrtim postenu igru u ono vrijeme,, nakon mjesec dana, doslo nova generacija,, trio generacija USB3. DDR3 i SATA3... to ja nemam vec 14 godina. pa ide nekako...

9 godina

Ja bih ga preporučio "budgeteerima" samo zbog AM5 ploča, i kad bih sebi eventualno išao mijenjati Haswella, ne bih uzeo AM4 jer se ta platforma neće više razvijati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moglo bi se dogodit da omoguće seriju 7000 na am4? Zar se ne šuška o tome nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Moglo bi se dogodit da omoguće seriju 7000 na am4? Zar se ne šuška o tome nešto?

1.9 je, ne 1.4 

9 godina
dery kaže...

Sa serijom 7000 prelaze na DDR5 i nema povratka.

16 godina

Ma da ima skroz drugi socket- LGA, gluposti i puste želje u mene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2022 10:33 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

5900X koji vrtim mjesec i po će me služiti narednih godina, a kako cijene svega idu gore (tko zna što će biti za 3-4 godine) ovu platformu ću držati do daljnjeg. 

Nije mi žao upgradea, a i neka PGA ima posljednji, dostojanstveni ispraćaj!

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2022 14:42 (Brki1994).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Napet sam kao puška čekam šta će jedni i drugi mamlazi izbacit. Jer bi bio red preći na ddr5 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Msm to uparit sa 4080 i nek ide život.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bero_ng95 kaže...

Msm to uparit sa 4080 i nek ide život.

I ne zaboravi 1080p 60hz monitor!

11 godina
protjeran

Ma 720p 60hz tip top🤣

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav svima, imao sam zanimljivo dopisivanje sa tehničarima iz Mindfactory-ja, 2-3 dana nakon kupovine, na moje pitanje nisu na kraju odgovorili, napisali za kraj da isključim zvučnik na matičnoj ( tako da ne čujem dugi i kratki beep) ...
Memoriju sam pošteno izblesira u Biosu, toliko da se ploča sama resetirala i vratila sve na početne postavke. Ta jadna G.Skill Aegis nije u ljubavi sa matičnom koju imam.....slijedio sam neke primjere postavki koje sam naša na internetu,  dvostruko bipsanje kod pokretanja računal se čuje kad memorija radi na većoj frekvenciji od 2133MHz (pokuša sam namjestit tajminge bez uspjeha)... uglavnom, sustav radi, igre koje inače igram su sada daleko fluidnije, moram još isprobati obrađivanje video zapisa. Na one iritirajuće zvukove kod pokretanja računala sam se nekako naviknuo.
Temperature matične i procesora su u redu, ne prelaze 40 odnosno 50°C pod opterećenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Slična situacija bila identična dva keksa nisu radila na ploči koja ima support za njih. Ajde na jednoj ploči alu ni na 5 ploča nije radilo.

Na kraju se ispostavilo je jedan keks stari drugi novi nezz kako ali ocito je bio problem u jednom keksu.

Ugl memorija nije htjela na više od 2600mhz

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa jedno pitanje u vezi cpu-a,trenutno iman Ryzen 5 5600 i sve mi radi odlično,ima li smisla ići na recimo npr 5800x3d kada cijene još padnu,pogotovo kada dođe ryzen 7000 serija,hvala.

E i da only for gaming ništa drugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
crosshair kaže...

Ekipa jedno pitanje u vezi cpu-a,trenutno iman Ryzen 5 5600 i sve mi radi odlično,ima li smisla ići na recimo npr 5800x3d kada cijene još padnu,pogotovo kada dođe ryzen 7000 serija,hvala.

Nikakvog smisla...

7 godina

Ne.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
12 godina
crosshair kaže...

Da igras na 720p i da imas love na bacanje, isplati se.. ovak na 1440p ces dobit ravno 0 fpsa 

5 godina
Ne diraj nista, 5600 je dobar proc

0 0 hvala 1
10 godina

Jel se isplati cekat nove ryzene . Nisam apdejtao komp vec 5+god .. I vrijeme je za novi proc.. Iako je DDR5 skup itd a ne znam jos ni cijene novih maticnih etc.  Savjet dal da cekam mjesec dva i ipak futureproof uzmem AM5 ili ici na AM4 aka 5800x sa nekom X plocom i DDR4

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pošto je to tu iza ugla savjetujem da pričekaš ako se možeš strpit mjesec dana pa upiknit AM4.

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
12 godina
sseennoonn kaže...

Jel se isplati cekat nove ryzene . Nisam apdejtao komp vec 5+god .. I vrijeme je za novi proc.. Iako je DDR5 skup itd a ne znam jos ni cijene novih maticnih etc.  Savjet dal da cekam mjesec dva i ipak futureproof uzmem AM5 ili ici na AM4 aka 5800x sa nekom X plocom i DDR4

Pogledaj cijene, ako je gaming u pitanju, biraj 5600 za 150€ ili 5700X za 244€ (u gamingu isti), uz to neku plocu od 70-80€ i rami su isto nekih 60-70€ i to je to... 

Ja ocekujem da ce cijene bit preskupe i da skok u gamingu naspram Zen 3 nece bit ogroman, kad pogledas da samo maticna u startu bude dosta skuplja (B jel), rami su ti automatski u startu skuplji (ne puno ali..) i tipa 7600X sumnjam da ce bit ispod 300€, a ako bude i ne spuste cijene odmah to im nece kupovat nitko osim onih koji imaju love ili koji zude za novim hardverom jer ne isplati se davat dosta vise za 10fpsa vise.

14 godina

Kolko je realna razlika ak se uzme platforma iz iste generacije npr 5xxx vs Alder / 7xxx vs Raptor? Znači real world performanse za gaming, surfanje, office, povremeno modeliranje. Ne mislim na sintetiku. 

Obzirom da još uvijek sve vrtim na i7 3930k iz davne prošlosti a i prošal me malo hw fanatizam i novosti, no ak uzimam novo, kolko realno kaska amd za intelom (ako uopće)? To bi mi bil prvi amd setup ikad.

Ako igram kaj, igram na fhd/qhd 60 ali volim imat mašineriju u kućištu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7000-series-now-listed-in-spain-7950x-for-852-eur

The prices of Ryzen 7000 for Spain are now known.

Prices match official US SEP (Suggested E-Tail Price) with added Spanish 21% VAT:

Ryzen 9 7950X: 🇪🇸 852 EUR (🇺🇸 699 USD)
    Ryzen 9 7900X: 🇪🇸 669 EUR (🇺🇸 549 USD)
    Ryzen 7 7700X: 🇪🇸 491 EUR (🇺🇸 399 USD)
    Ryzen 5 7600X: 🇪🇸 371 EUR (🇺🇸 299 USD)

Here’s a reminder that the US Dollar is now worth exactly one Euro. Therefore, any conversions from US prices to EU prices should be much simpler. Retailers will include national sales tax, but also their margins. In this case, the difference is just a few Euros.

Mi imamo veći PDV što znači da će naše cijene biti malo veće od španjolskih tako da sad znamo više manje koliko će koštati i kod nas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice