Tsmc-u je prvi na listi Apple pa Samsung, tek onda Amd. Valjda oni znaju svoju racunicu, ovim tempom nece stici intel jos 5g ovom bjednom prodajom, a sumnjam da če Intel do tada spavati iako bi realno i mogao
Kakva bijedna prodaja? Intel u svojim najboljim danima je imao duplo manju prodaju nego što AMD ima sada sa Zen 2 i 3 procesorima (desktop tržište). Get your facts straight..
A to hoće li AMD stići Intela u tržišnom udjelu je za tebe kao kupca apsolutno nebitno, jel da? Mislim, kakve koristi tebi kao kupcu od toga što je na tržištu pristutno na milijune starih sandy/ivy/hasy i3-ca u laptopima ili desktopima?
I opet pitam - ako AMD, koji nema vlastite tvornice(mora plaćat za uslugu i nema kontrolu nad količinom), može mjesečno na MF prodat 30 000 komada 7nm procesora, a Intel tek 2000 komada 10400F i 10700K zajedno, i uz to ima svoje tvornice, zašto ne spusti cijene i digne si malo prodaju?
Mislim stvarno mi nije jasno.. šta fali jednom 10400F za 1200kn ili 10700F za 2200kn pa se tako slabo prodaju? Zašto uopće itko razmišlja o AMDu pokraj ova dva proca?
Mindfactory?, ja pričam o globalnoj prodaji, Amd je i dalje 0. Pričamo o 100mil u JEDNOM kvartalu, i o kakvim sandy/ivy/hasy pričas Intel je nakon 2014g. samo nastavio te brojke i s novim proizvodima dok se Amd nije napokon probudio ali došla je i korona, kriza itd. Ali i meni je čudno što se Intelovi procesori ne prodaju bolje jer su neki stvarno konkurentni perfomansama i cijenom pogotovo 10400, ali što je jedan best-buy procesor u moru drugih boljih i skupljih Ryzena kao sto je to bilo nekada s K modelima od Intela. Možda je marketing odnosno pumpanje po medijima napokon odličnog Ryzena 5xxx doprinijelo tome.
Primjer sad gdje god da uđeš u trgovinu i pitaš ih za preporuku reći će ti Ryzen, nekada ne tako davno im to nebi palo na pamet.