AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
forumaš kaže...
Rhodin kaže...

forumaš ajde ne seri... "intel 8700k sa 3080 ima više fps nego AMD 3900x sa 3090 , a onda gledaš rezultate i kužiš da lik piše sranja. na 1440p je intel jači a AMD ima 108 i 109, NIKAKVU razliku u fps, a intel ima  111 i 115, rj. NIKAKVU razliku 3080 i 3090 i pozivaš se na to kao dokaz da je Intel bolji, umjesto da je autor kreten koji je krivo unio rezultate i vezao oba bolja uz Intel, a oba lošija uz AMD, baš da se "slučajno" navede AMD kao lošiji, a ne da se radi o krivo unešenom rezultatu. Najniži oblik novinarstva jer je to napravio još na nekoliko mjesta.

Čudno samo kako na 4k vidi da ipak u oba tabora ima razlike između AMD-a i Intela na 3080 i 3090 i da se gore radi o "slučano unešenoj pogrešci" na 3-4 igre, koju kreten radi da Intel ispadne bolji "slučajno u 4 primjera", za druge koji se navuku na foru...

Nigdje još nisam vidio slične rezultate, a i ovdje je više nego očito da se radi o "slučajnoj pogrešci".

kad mi se sere, poserem se, a ti ne jedi. i uzmi kantu pepela.

Al ovo znaš da je bullshit... barem se nadam.

6 godina
protjeran
ansha kaže...
hahhaajaads kaže...

Pa ti imas 1950x a ja 1600. 1600 po svim testovima daje cca ~350.

Sta ima veze kad pricamo o single core testu. Al kad sad malo gledam rezultate, prva generacija threadrippera je izgleda zapravo zen+ a ne zen. 2xxx threadripperi nisu donijeli nista nego malo povecanje takta...

PA 14Nm-a je, kako moze biti zen+? zanemarujete ram i njegove latencije koji u starijim zen-ovima ima vise utjecaja/vaznosti nego igdje. ovaj pegla 2993c16-18 i pitaj Boga kakve ostale RAM postavke a ti picis sigurno najbolje buduci da si to ti i ulazes vremena a ims i znanja za to.

Evo sta 3600c14 i 3600c16 uradise od CB score-a. Dizem do nebesa onog 1usmus-a koji je ovo napravio sve lakse.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
16 godina
Rhodin kaže...
forumaš kaže...
Rhodin kaže...

forumaš ajde ne seri... "intel 8700k sa 3080 ima više fps nego AMD 3900x sa 3090 , a onda gledaš rezultate i kužiš da lik piše sranja. na 1440p je intel jači a AMD ima 108 i 109, NIKAKVU razliku u fps, a intel ima  111 i 115, rj. NIKAKVU razliku 3080 i 3090 i pozivaš se na to kao dokaz da je Intel bolji, umjesto da je autor kreten koji je krivo unio rezultate i vezao oba bolja uz Intel, a oba lošija uz AMD, baš da se "slučajno" navede AMD kao lošiji, a ne da se radi o krivo unešenom rezultatu. Najniži oblik novinarstva jer je to napravio još na nekoliko mjesta.

Čudno samo kako na 4k vidi da ipak u oba tabora ima razlike između AMD-a i Intela na 3080 i 3090 i da se gore radi o "slučano unešenoj pogrešci" na 3-4 igre, koju kreten radi da Intel ispadne bolji "slučajno u 4 primjera", za druge koji se navuku na foru...

Nigdje još nisam vidio slične rezultate, a i ovdje je više nego očito da se radi o "slučajnoj pogrešci".

kad mi se sere, poserem se, a ti ne jedi. i uzmi kantu pepela.

Al ovo znaš da je bullshit... barem se nadam.

pošalji im upit neka ti obrazlože kako su dobili te rezultate. ili napravi svoje testove i dokaži da pišu neistine.

12 godina
HCgamingCRO kaže...
ansha kaže...
hahhaajaads kaže...

Pa ti imas 1950x a ja 1600. 1600 po svim testovima daje cca ~350.

Sta ima veze kad pricamo o single core testu. Al kad sad malo gledam rezultate, prva generacija threadrippera je izgleda zapravo zen+ a ne zen. 2xxx threadripperi nisu donijeli nista nego malo povecanje takta...

PA 14Nm-a je, kako moze biti zen+? zanemarujete ram i njegove latencije koji u starijim zen-ovima ima vise utjecaja/vaznosti nego igdje. ovaj pegla 2993c16-18 i pitaj Boga kakve ostale RAM postavke a ti picis sigurno najbolje buduci da si to ti i ulazes vremena a ims i znanja za to.

Evo sta 3600c14 i 3600c16 uradise od CB score-a. Dizem do nebesa onog 1usmus-a koji je ovo napravio sve lakse.

Ja sam na 3200 CL16

15 godina
protjeran
HCgamingCRO kaže...

Nikakvog utjecaja ovdje nema ram, trast mi... Zen+ je po IPC-u...

15 godina
protjeran
Rhodin kaže... 

Tom logikom nema sta radit u ikakvoj masini posto i za sve osim gaminga ima puno boljih/isplativijih izbora...

Da, i? Ta činjenica, i ono što sam pisao u ostatku teksta, ne znači da sam u krivu. Isto vrijedi i za dio konkurentske ponude.

To su drkice za one koji moraju imati skuplje i više. Al treba biti iskren prema sebi.

Izjava je besmislena pa ni ne mozes biti u krivu...

12 godina
ansha kaže...
Rhodin kaže... 

Tom logikom nema sta radit u ikakvoj masini posto i za sve osim gaminga ima puno boljih/isplativijih izbora...

Da, i? Ta činjenica, i ono što sam pisao u ostatku teksta, ne znači da sam u krivu. Isto vrijedi i za dio konkurentske ponude.

To su drkice za one koji moraju imati skuplje i više. Al treba biti iskren prema sebi.

Da izgleda da je, 1950x je taman na 410 ali na 4.0ghz, znaci taman ono sta ti kazes.

15 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
ansha kaže...
Rhodin kaže... 

Da izgleda da je, 1950x je taman na 410 ali na 4.0ghz, znaci taman ono sta ti kazes.

Rekord mi je mislim 435cb @4.2ghz...

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2020 16:26 (mislioc).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Nemoj se ljutit kolega, al ko pametan čačka po RAM postavkama svaki put kad ide koristit računalo? Kaj znači "za max performanse"? Kad palim fps igru da se kompetitivno igram i treba mi svaki fps na 1080 low settings, da onda prije toga idem OC-at PC, pa kad sam gotov vratim na default?

Čak sa Ryzen masterom je to nekad 1 klik, nekad traži i restart, ne znam koji bi ovo bio slučaj, ali wtf!?

Moja poanta je bila objasnit stjepku da ne treba nikakav preskupi RAM da bi izvukao maksimum iz novih ryzena.. skoro svaki e-die u pravilu poteže 4000MHz CL16 ali uz skoro 1.5v, što doduše nije baš za 24/7, ali zato se slože 2 profila u biosu i po želji recimo switchaš između 4000MHz CL19 1.4v za 24/7 i 4000MHz CL16 1.5v za max performanse. Sad druga stvar je koliko ima uopće razlike između ta dva profila, al eto. Uglavnom cilj bi trebao bit da je omjer 1:1:1 fclk:uclk:mclk i da je takt 4000MHz, a sad latencije nek su i CL20..

ansha: Pomelo te
13 godina
Najbolji profil je stock XMP sve ostalo podložno razno raznim nestabilnostima i komplikacijama.
Tko planira brze rame out of the box ciljanu brzinu sve ostalo je lutrija.
Kompletni OC je smeće u bilo kojem smislu jer dobitak je zanemariv.
Niti Intel ide lako na 5.0ghz, a ni Ryzen na 4.5ghz da se razumijemo.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2020 18:22 (mislioc).

2 1 hvala 0
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

@Kaby to je istina

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

kako to kako to

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2020 19:37 (mislioc).

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
mislioc kaže...
Najbolji profil je stock XMP sve ostalo podložno razno raznim nestabilnostima i komplikacijama.
Tko planira brze rame out of the box ciljanu brzinu sve ostalo je lutrija.
Kompletni OC je smeće u bilo kojem smislu jer dobitak je zanemariv.
Niti Intel ide lako na 5.0ghz, a ni Ryzen na 4.5ghz da se razumijemo.

XMP je smece jer ce ti sekundarni i tercijarni tajminzi biti koma, nema brzog rama bez da se to postela.

Isto tako je kad imas B-die, bottleneck za OC memorije uglavnom u platformi i IMC-u a ne samom ramu. 3200mhz B-die moze biti puno bolji kit od 4000mhz B-die, nema tu binninga jer ce svaki radit na 4ghz.... 

Moras biti tezi baksuz da ti novi Intel ne ide na 5ghz. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2020 22:44 (ansha).
7 godina
ansha kaže...

Moras biti tezi baksuz da ti novi Intel ne ide na 5ghz. 

Znači čovjek je "baksuz" i ne zna poklikat par "jednostavnih" stvari u biosu na tako "zreloj" platformi? https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-i7i9-club/202738.aspx?page=311

Aha. 4.6 mu je sigurno i previše CPU snage, al ne radi se ovdje o tome nego vas par se natječe čiji je mm veći ili deblji.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
13 godina
Ja kažem Intel 5.0 ghz nije lako to su bajke. Treba tu i hlađenje i sreća sa dobrim komadom procesora,nije to baš samo tako.
Ista stvar kod Ryzena kako koji ali guta i on kad ga se nasvira.

0 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže... 

Koliku potrosnju smatras pod "guta"? 

10 godina
neaktivan
cvaja997 kaže...

Znači čovjek je "baksuz" i ne zna poklikat par "jednostavnih" stvari u biosu na tako "zreloj" platformi? https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-i7i9-club/202738.aspx?page=311

Aha. 4.6 mu je sigurno i previše CPU snage, al ne radi se ovdje o tome nego vas par se natječe čiji je mm veći ili deblji.

Baš zato je i rekao novi Intel.. u doba 9700K i 9900K je stanje bilo još uvijek šaroliko tj. mogao te dopasti loš primjerak i jednog i drugog. Kod nove serije je situacija pak stabilnija po tom pitanju. Ali nije toliko ni bitno, bolje se fokusirat na RAM brzine i latencije, jer tko želi što "dugovječniju" konfu nek ganja što brži ram jer će s vremenom sve više doći do izražaja.. slično kao što se ekipa sa i7 hasom i 2400MHz memorijom još uvijek solidno drži..

ansha: Pomelo te
13 godina
Ibme ima i Intela i5 koji rade na 5.0ghz na 1.215v ali to su jedan od pun kuki, tako i tvoj Ryzen kao golden sample traži manje za nekih 4.4-4.5. A ima da nejde preko 4.2 ni pod razno.
Napisao sam da je OC lutrija kao i memorija i da je dobitak u RL zanemariv jedino sintetika to mjeri i osjeti.
Ili u prijevodu za 5% do 10% dobitka traži ulaganje koje nema veze s vezom,osim za benchanje.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2020 23:21 (mislioc).

0 0 hvala 0
12 godina

ma znam, samo pitam koliku potrošnju smatraš pod "guta puno"?

13 godina

Pod puno ako govorimo o Intelu pod opterečenjem sam znaš ako je preko 6 jezgri to se mjeri u kilovatima :)
Ne sjećam se pa onaj quad koji sam imao na 5.0ghz u prime 95 pun kufer. I3 8350k onda zamisli na 5.0ghz i9 10900k sa lošim binom.
Zvjer je ako te pogodi raketa ispod 1.3v onda si baja to štima,ali česti su kao Rtx 3080 u dućanima.
Ista šema Zen ima aviona ali su isto rijetki.
Generalno meni je OC proljev i nebi ga trebalo uzimat kao neko mjerilo, više volim vidjet kako to radi po defaultu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2020 10:40 (mislioc).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ibme74 kaže...
mislioc kaže... 

Koliku potrosnju smatras pod "guta"? 

Jel se ovo smatra pod "guta"? 

13 godina

0 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

XMP je smece jer ce ti sekundarni i tercijarni tajminzi biti koma, nema brzog rama bez da se to postela.

Isto tako je kad imas B-die, bottleneck za OC memorije uglavnom u platformi i IMC-u a ne samom ramu. 3200mhz B-die moze biti puno bolji kit od 4000mhz B-die, nema tu binninga jer ce svaki radit na 4ghz.... 

U igrama nema nekog dobitka. Meni bolje daje na 3400 i utegnutim primarnim nego 3200 utegnutim sekundarnim i tercijarnim.Ustvari lošije nije sigurno.Plus niža je latencija.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2020 11:20 (dery).
13 godina
dery kaže...
ansha kaže...

U igrama nema nekog dobitka. Meni bolje daje na 3400 i utegnutim primarnim nego 3200 utegnutim sekundarnim i tercijarnim.Ustvari lošije nije sigurno.Plus niža je latencija.

Koliko vidim 3400 je neki sweet spot. Đaba ti brzina poslije kad latencija ode u klinac. Meni je na Intelu bilo 3600 c15. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
Ja to gledam ovako:
3200mhz c16 oko 500kn, 3600mhz c16 oko 1000kn, za razliku u cijeni bolje kupit dobru mehaničku tipkovnicu, a dobitak zanemariv 3200vs3600.
Procesor K ili X + overkill matična i hlađenje, za tu razliku uzet kvalitetan gamerski miš, a možda stanu i sluške neke solidne.
Da se dosta ušparat na nekim ajmo reć nebitnim stavkama, a kupi se kvalitetni alat za igranje miš, tastatura, sluške.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2020 11:33 (mislioc).

2 0 hvala 0
16 godina

Tako ispada, uspoređivali smo ovde latencije gdje imam isto na 3400 kao neki sa procesorom R5 3600 ram preko 3600 uz veče timige. 

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Ja sam ko za q kupio bdie kad je bio preko soma i pol. Sad bi si jaja odgrizao kakvih ima kitova za sitnu lovu.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Je netko je baš testirao na uzorku od par igara ovdje u temi Ryzena sa tri tipa brzine memorije pa smo usporedili ispalo je da je dobitak zanemariv. Čak i na 3000mhz je bilo 2-3 fps tako nešto.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice