Upali Intel burn test na high 10 krugova ako je tamo stabilan to je to.
Probaj 5.0ghz 1.35v bez da ti LLC diže napon, traži u postavkama da drži fixno 1.35v.
https://www.google.com/amp/s/www.techpowerup.com/download/intelburntest/%3famp
Hvala. Sutra ću tako napraviti. Sada sam dao bratu da igra. Uglavnom, prošao je Prime95 uredno. Otprilike sat i 5 min. se vrtio. Samo, kažeš da stavim fiksno da je 1.35V pod opterećenjem na 5 GHz, a opet, rušio mi se gotovo odmah uz LLC koji je dizao do 1.4V? Je li Prime95 previše zahtjevan. Ono, baš nerealno? U odnosu na Intel burn test?

Restart nije pomagao, kao i spajanje u drugi USB port, ali reinstalacija programa je riješila stvar. Čak sam bio vratio profil za 4.9 GHz jer sam pomislio da se nešto izblesiralo sa forsiranjem 5 GHZ, ali jasno, nije bilo efekta. Mora da su ga 2 uzastopna BSOD-a (pri 1.35 i 1.36 V) izblesirala. Na softver mislim...
Čini mi se da je temperatura išla do 89 °C, a napon je bio u rasponu od 1.36-1.37 V, otprilike. Nakon toga ulazim u UEFI i na korak sam bio da snizim frekvenciju na 4.8 GHz, a sve ostalo ostavim i ponovno testiram. No, tada se sjetim da bih LLC mogao podignuti za jednu razinu na više - Turbo. Što sam i učinio i tada je
Napon je varirao od 1.37-1.385 V (maksimalni, ali kratki, negdje oko 1.41 V), a temperatura do 93 °C. Prilično visoka temperatura, ali na kratko jer prilično brzo izvrti te izračune. 4.9 Ghz nije neki rezultat, no, zadovoljan sam postignutim.
Još mi preostaje odvrtiti nekoliko benchmarkova jer sam prije OC-a napravio testove kao referencu. Da poslije usporedim.