AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
MGloc kaže...

Jel vrijedi mjenjat moje patriot viper za g skill tridentz 2x8gb 3600mhz 120e svoje bi prodao za nekih 50-60e znaci izgubio bi oko 60-70eura u horizon zero dawn imam  min fps 9 a avg oko 80-90 ?

Pa vrijedi ako imas love, ali ja bi prije isao na ballistix 3600 cl16 e-die, 700kn su (tj. 70€ ako gledas vani). Ovo za min fps ti nije do nicega nego do igre tj. netko je rekao da je taj min fps malen samo u zadnjem dijelu kad prebacuje kao iz benchmarka u rezultate ali kad ga ponovis par puta onda ce ti bit veci min fps (iako opet nema to veze, min fps ti je sigurno u 99% vremena preko 50).

14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ok hvala na odgovoru razmislit cu jos.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
To za zadnju sekundu u horizon benchu je pretpostavka koja vrlo vjerojatno nije točna, jer meni od 5-6 bencheva s raznim postavkama najniži fps je bio 26, a imam prastari i5 4590.
Pretpostavka je da do toga dolazi radi više theadova
12 godina

Evo probat cu ovdje pitat.

Znam da se puno misljenja moze razlikovati, da je nekome neki brand dobar, da je na nekim plocama nesto bolje ili losije, da neki procesor mozda nije isplativ za uzet i sl.

Zanima me i molim sljedece: mozete li mi dati par linkova ili videa (moze i u privatne poruke da se ne spama ovdje ako smatrate da necime odskacem od teme) gdje mogu procitati/pogledati dobre provjerene informacije vezane uz nove maticne ploce i Ryzene 4xxx serije?

Unaprijed zahvaljujem svima koji ce odvojiti koju minutu za mene. LP

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
acmilan2 kaže...

Znam da se puno misljenja moze razlikovati, da je nekome neki brand dobar, da je na nekim plocama nesto bolje ili losije, da neki procesor mozda nije isplativ za uzet i sl.

Zanima me i molim sljedece: mozete li mi dati par linkova ili videa (moze i u privatne poruke da se ne spama ovdje ako smatrate da necime odskacem od teme) gdje mogu procitati/pogledati dobre provjerene informacije vezane uz nove maticne ploce i Ryzene 4xxx serije?

Imas na YT-u HW unboxed i gamers nexus koji su stvarno provjerili i probali sve maticne/procesore, pa si mozes tu pogledati njihove kanale. Ali mozes i ovako napisati sto ti treba otprilike, mislim zahtjevi/sto radis sa kompom pa ce ti netko od ekipe dati preporuke, jer iskreno trenutno imas preko 100-tinjak ploca koje mozes kombinirati sa ryzen 3000 pa se lako izgubi u tome.

A ako mislis nadolazeci ryzen4000 desktop bez grafickog cipa, onda ti tu nemoze nitko pomoci jel i nemsa nikakvih inf. osim da inzenjerski primjerak boosta na oko 4.8-4.9 Ghz. AMD suti ko da ce mu intel ukrasti ili nekako odgovoriti ako saznaju sta imaju ovi

https://www.youtube.com/user/GamersNexus/videos

https://www.youtube.com/c/Hardwareunboxednow/videos

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 16:21 (HCgamingCRO).
12 godina
HCgamingCRO kaže...
acmilan2 kaže...

Imas na YT-u HW unboxed i gamers nexus koji su stvarno provjerili i probali sve maticne/procesore, pa si mozes tu pogledati njihove kanale. Ali mozes i ovako napisati sto ti treba otprilike, mislim zahtjevi/sto radis sa kompom pa ce ti netko od ekipe dati preporuke, jer iskreno trenutno imas preko 100-tinjak ploca koje mozes kombinirati sa ryzen 3000 pa se lako izgubi u tome.

https://www.youtube.com/user/GamersNexus/videos

https://www.youtube.com/c/Hardwareunboxednow/videos

Hvala ti. Ne trebam nego bih htio malo prouciti, necu reci pokusati biti u toku, no bar neke osnove da imam.

Kovačić
5 godina
protjeran

Sto ocekivate sa npr 4600x?  100mhz vise boosta, malo manju potrosnju i to je to? Sto vise gledam, to sam zbunjeniji o ovome "hypu"

0 0 hvala 0
12 godina
SuperHeroj kaže...

Sto ocekivate sa npr 4600x?  100mhz vise boosta, malo manju potrosnju i to je to? Sto vise gledam, to sam zbunjeniji o ovome "hypu"

Nije bitan nit boost nit potrosnja kolko veci IPC i kak se govori manje CCXa sto odma znaci bolje performanse.

6 godina
protjeran
SuperHeroj kaže...

200 mhz veći boost, 10-15% veći IPC, uz malo veću potrošnju s obzirom da se radi o malo poboljšanom proizvodnom procesu, a s ogromnim skokom u performansama od strane arhitekture.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 19:54 (Riot).
11 godina
Riot kaže...
SuperHeroj kaže...

200 mhz veći boost, 10-15% veći IPC, uz malo veću potrošnju s obzirom da se radi o malo poboljšanom proizvodnom procesu, a s ogromnim skokom u performansama od strane arhitekture.

Ovo ogromno je bolje ne spominjati, ali neka osjetna promjena bi trebala biti u igri. Nadodao bih veci IF omjer, bilo je price o 4000Mhz 1:1 IF. To je dost dobro s obzirom da hrpa B550 ploca gura te frekvencije bez problema, a DDR4 vani jeftin, makar i u HR nije tak skup ako se zna sta gledat.

17 godina
moderator
SuperHeroj kaže...

Bolji IPC, viši boost, manje latencije jer navodno će biti 8 jezgri po CCX-u, niže cijene R3xxx serije :)

6 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Bolji IPC, viši boost, manje latencije jer navodno će biti 8 jezgri po CCX-u, niže cijene R3xxx serije :)

Baš gledam na mindfactory, već sad se za oko 2800 kn može nabaviti 3900x, a nakon izlaska Zen 3 će se vjerojatno moći nabaviti i za 2000kn. Znači pričamo o  punokrvnom modelu s 12 jezgri  i Zen 2 arhitekturom, doslovno se za siću. Prodavat će se trenutna generacija i dalje kao kokice nakon izlaska Zen 3 jer nema potrebe uzimati bilo šta snažnije od toga, a taj višak je bolje investirati u snažniju grafičku. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 20:57 (Riot).
14 godina

Ja cu vidjet mozda uzmem 4300x ako ga proizvedu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Žuto je več zabetonirano, dakle bilo koji 8/16 Desktop proc kaj drugo.Moguče su razne kombinacije, ili klasika dvije CPU jezgre u žutom ne rade ili su šepave.Na kraju ti ostane 8 Core CCX sa 6 ok jezgri+SMT, dakle 6/12 proc recimo taj R5 4600.Dakle ako igrica koristi 12 Threads, sve ostaje u jednom CCX-u i nema više dodatnog skakanja na drugi CCX.

Ali stižu i više cijene za žuto, ali nebitno i dalje če večina kupaca uzet R5 3600 za oko 150$ ili eura. Podebljanec je debelo najprodavaniji AMD proc, ili danas očekivano najprodavaniji Desktop proc.Eto trenutno je kod Švaba na okvirno 85 000 prodanih komada.

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-3600-6x-3-60GHz-So-AM4-BOX_1313643.html

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 21:40 (rambox).
9 godina

Isti takav pohod na Intel sa po 10-15% performansi sa svakom novom iteracijom su planirali i nakon Bulldozera.

Samo je Bulldozer arhitektura tada bila poprilično promašena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zen 2 je tako dobar omjer cijene i performasi da im uopće ne treba sljedeća gen kako bi konkurirao intel 11gen. Kljućna će biti cijena i fleksibilnost njenog rezanja, tim više ako tigar bude skuplji od predhodnika.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2020 11:27 (dery).
17 godina
dery kaže...

Zen 2 je tako dobar omjer cijene i performasi da im uopće ne treba sljedeća gen kako bi konkurirao intel 11gen. Kljućna će biti cijena i fleksibilnost njenog rezanja, tim više ako tigar bude skuplji od predhodnika.

Bas to. 

Nadam se da kada izadje Zen3 da ce npr. Ryzeni 3800 ili 3900 malo spasti sa cijenom i tada ce biti odlicna kupovina 

6 godina
protjeran
Dr. Vicko kaže...

Nadam se da kada izadje Zen3 da ce npr. Ryzeni 3800 ili 3900 malo spasti sa cijenom i tada ce biti odlicna kupovina 

Ne moraš se nadati, hoće...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2020 15:38 (Riot).
12 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-2021-2022-roadmap-partially-leaks

ako nije fake 2022 dolazi Raphael sa igpu, to bi bio prvi high end cpu u koje će AMD početi integraciju cpu i gpu.

dolsaskom Van Gogh apu prelazi se na Navi2 arhitekturu 2021.

Samo po ovome izgleda da je odgođena zen4 arhitektur do 2022, a 2021 bi trebali dobiti osvježenu zen3 cpu-e

BF3:fluffy_inside
17 godina
Dr. Vicko kaže...
dery kaže...

Bas to. 

Kakav te spopal žutanjak, " pa večina pijane ekipe ionak kupuje R7 3700X."Razlika u cijeni je 20eura, ili recimo svaki pošteni Austrijanac rađe če 20eura potrošit u salonu za masažu.

Prodajne brojke su vrlo jasne, 50 000 za R7 3700X vs 10 000 za žutanjka.

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-7-3700X-8x-3-60GHz-So-AM4-BOX_1313645.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-7-3800X-8x-3-90GHz-So-AM4-BOX_1313646.html

AMD,........is that Epyc or what?
6 godina
protjeran

Danas bi trebali saznati? Ryzen je kao vino, što starije to bolje...

12 godina
Riot kaže...

Danas bi trebali saznati? Ryzen je kao vino, što starije to bolje...

Danas da navodno, prati Linus kanal.

Sneak peak: 

14 godina

Izlazi alat koji radi overclock i undervolt , wow nikad to dosad nismo vidjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

Izlazi alat koji radi overclock i undervolt , wow nikad to dosad nismo vidjeli.

Pa ocito nesto je drukcije...

8 godina
protjeran

Da, radi.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

A dobro od svakog alata moze biti neke koristi , ali dzaba kada se moj rusi ispod 1.2v na 4.0ghz

edit: danas sam narucio vodeno hladenje H100i rgb nadam se da ce biti neke koristi od toga naspram bequiet hladnjaka , a napajanje je vec stiglo moram ga sutra pokupit EVGA 450GM SFX , be quiet 550w ide van i unutra taj SFX EVGA da da malo zraka grafi jer ima mozda 2cm prostora izmedu nje i napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2020 18:18 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran

2 0 hvala 2
6 godina
protjeran
SuperHeroj kaže...

Dodatno su smanjili potrošnju i povecali performanse, efikasnost je neusporediva s Intelovim procesorima.

17 godina

https://www.igorslab.de/en/come-only-new-yet-secret-lucienne-apu-exclusive-as-8-core-only-google-opn-and-first-data-surfaced-leak/

A izgleda da će počet štancat SOC-eve po narudžbi, Google,  Sony,  Microsoft, nintendo, ...nastavi niz

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice