AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
error_666 kaže...
Na raznim forumima pa i na ovom.. zato i pitam jer ne želim kupit neko g***no od ploče koje će me nervirat.

To su budalastine. Iako ima ploca koje su jako lose sto se tice vrma, opet mogu durat 3700x bez beda, a kamoli za 3600. Tipa na A320 plocu mozes stavit 3600 i nebi bilo nikakvog problema sto se tice temperatura vrma a nit cpu boosta. Ali gledaj si ono sta sam rekao gore, medju top plocama sto se tice vrma, dobar zvuk i jedan od boljih biosa.

12 godina
error_666 kaže...
Sa intelom je uvijek bilo plug and play, a ovdje vidjet ćemo :D

Ja sam uzeo Ryzen 5 3600 + MSI B450 Tomahawk MAX + Patriot Viper RGB 2x8GB DDR4 3600MHz (koja čak i nije na support listi za tu ploču) i sve radilo "plug & play", xmp profil aktiviraš u BIOS-u kao i kod Intela.

17 godina
Nisi me shvatio, igranje košarke ili nogometa sa djetetom je zabava, nisam tip osobe koji će vlastitom djetetu nametnuti čime će se ono poslije baviti u životu. To hoće li se i koliko igrat će se igrat na računalu, ovisi o njemu, a i o meni i mojoj supruzi koji ćemo mu to kontrolirati.
Da, draže mi je da razvija motoriku i da se kad poraste druži sa vršnjacima, sve ima svoje vrijeme. Ni meni moji roditelji nisu ništa branili, postojala su pravila koja sam poštivao, nisam ništa bitno propustio time što sam više vremena proveo igrajući nogomet i košarkašku sa ekipom iz kvarta umjesto da sam se zeza cijelo popodne sa Nintendom koji se "hladio" pored TVa
7 godina
ibme74 kaže...
error_666 kaže...

Ja sam uzeo Ryzen 5 3600 + MSI B450 Tomahawk MAX + Patriot Viper RGB 2x8GB DDR4 3600MHz (koja čak i nije na support listi za tu ploču) i sve radilo "plug & play", xmp profil aktiviraš u BIOS-u kao i kod Intela.

Bit će i tu plug&play. Pogledat pokoji video na YT, obavezno imat uključen PBO, podesit XMP i ne mora se više nikad ništa prćkat. Tko voli može sve, sve je otključano. Ovisi od ploče do ploče, ali mogu se riktat i PBO limiti (struja, potrošnja). Preporuka freezer 34 ili sličan hladnjak, čisto za izvuć neki optimalni maksimum.  ibme74 član Valentin17 je spominjao neke probleme koji su se rješavali na drugom forumu. Jesu to vaše igre ili ozbiljno? Vidim da je on odigrao svoje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 0:21 (cvaja997).
12 godina

Ako misli na problem koji sam imao u Huntu i Scum-u to je bilo do njih ne do racunala, neki problem oko servera koji je doveo do freezanja u te dvije igre na određenim racunalima nakon azuriranja easy anti cheata. Developeri Hunta su to rijesili brzo nakon nekoliko prijava kroz mali update, za SCUM ne znam jer nisam od tada ni probavao, stvar je sto se to azuriranje i problem pojavio paralelno sa slaganjem te nove konfe pa je logicno da sam prvo pomislio da nesto nije u redu sa konfom (iako su sve druge igre koje sam isprobao radila savrseno), ali ugl - bilo je do njih ne do racunala.

EDIT: btw gdje je on to spomenuo, promaklo mi je?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 2:43 (ibme74).
7 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ili tu ili i7/9 temi u jednoj od vaših epskih bitki. Već kad se off topic provlači 2 stranice pa da nastavim, nisam htio podj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ibme74 kaže...

Ako misli na problem koji sam imao u Huntu i Scum-u to je bilo do njih ne do racunala, neki problem oko servera koji je doveo do freezanja u te dvije igre na određenim racunalima nakon azuriranja easy anti cheata. Developeri Hunta su to rijesili brzo nakon nekoliko prijava kroz mali update, za SCUM ne znam jer nisam od tada ni probavao, stvar je sto se to azuriranje i problem pojavio paralelno sa slaganjem te nove konfe pa je logicno da sam prvo pomislio da nesto nest u redu sa konfom (iako su sve druge igre koje sam isprobao radila savrseno), ali ugl - bilo je do njih ne do racunala.

EDIT: btw gdje je on to spomenuo, promaklo mi je?

Scum se nikad nece opametit. Poznanik na steamu vrti negdje 2500 sati u njemu, svakodnevno mora izlazit iz igre zbog memory leaks, crashanja par puta na dan, pogotovo ak je u nekim dijelovima gdje ima vise igraca (ima i9 9900k + 2080 ti) tak da je to definitivno do igre I do njihovog zalosnog anticheata.

12 godina

Nazalost moram ovo reci - SCUM je pis of šit, na početku su puno obećavali, igra je išla u dobrom smjeru i onda su samo stali. Ja sam odustao jer uz spomenuti memory leak cesto je neigrivo kada uletis u PvP pocme smrzavati kad se krene pucati sa svih strana... Otkako su dodali gradove da i ne govorimo...

EDIT: on topic

Ryzen 7 2700 + Spire RGB 8 jezgri i 16 threadova za 1.100kn, perverzija 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 2:49 (ibme74).
15 godina
Friday kaže...
Maksimus kaže...

Djeci bi bilo bolje da se druže i igraju skupa, nego da gube sate pred mobitelom, tabletom ili računalom. Sin mi je navršio godinu dana, veselim se vremenu koje provodim sa njim, računalo upalim tek kad ode spavati i budem najdulje 2 sata na njemu. ....š igranje, treba se igrat sa djecom dok možeš, brzo će proć vrijeme, odfrast će i imat sve manje vremena za roditelje...
Mom kupujem igračke, kad poraste dovoljno, igrat ćemo nogomet ili košarku (nadan se da ću moć skakat )...Vidio sam neke roditelje kako djetetu od 3-4 g starosti daju mobitel ili tablet da se igraju...glupost...navući će ih tako malene i posli će se čudit što im dijete ovisno o tome...

Ne treba generalizirati. Djeci treba fizicka aktivnost to je nesumnjivo. Ali drzati ih izolirane od bilo kakve tehnike je totalna glupost. Imam troje djece btw...

Ej nitko ne generalizira, ali sami toxic je rekao da ce kupiti citav pc.Dijete ima 5 godina ili tek treba napuniti, ok dopustiti dijetetu sat-dva.A da ima svoj pc sa 5 godina to mi je izvan svake pameti.Ne zelim nikome soliti pamet po pitanju odgoja djece jer ih nemam.Neznam sto me mi se moze dogditi kad ih budem imao, ali ja da sam na njegovom mjestu te novce bi ulozio nesto sto ce im biti drustvena igra a ne virtualna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 3:15 (dreadmoore).
12 godina
protjeran
MasterOdisasteR kaže...

Što će djetetu računalo jel tako ,rađe mu daj svoj mobitel da se zabavi ,pa kad naraste da bude debil koji ne može držat pažnju više od 10 sekundi na nečemu. Računala i konzole imaju veliki broj benefita za razvoj djece (uz određeno ograničavanje i kontrolu naravno).

Znam iz prve ruke jer mi se cura bavi tim ,završava studiranje i na faksu su se bavili tom tematikom.

Nisam rekao da i dijete od 5 god ne možeš pustit za računalo dnevno pol sata sat.

Ali što će mu setup vlastiti, djetetu od 5 god ?

Što će točno raditi za računalom ?

Koja poanta, ograničit ću mu boravak ispred pc, a kupit ću mu za rođ kompletan setup ?

Koje dijete od 5 god treba računalo samo za sebe i koje dijete od 5 god će onda razumjeti da ne smije sjediti ispred njega ?

Daj ljudi ne budalite.

5 god je stvarno pre rano.

14 godina
ibme74 kaže...
error_666 kaže...

kod mene slicna situacija, imam asus tuf b450 i g.skill trident z neo 3600 mhz, doslovno samo ukljucio xmp u biosu i to je to, nikad nikakvih problema

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 9:29 (CrossDeath).
6 godina
neaktivan

Imam Asus B450 maticnu, Ryzen 3600, 16gb rama na 3000mhz, i dosad nije bilo nikakvih problema.

VRM dodje do 76C, ali nije tako strasno, samo ako radis nest zahtjevnije dodje do tih tempi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ej nitko ne generalizira, ali sami toxic je rekao da ce kupiti citav pc.Dijete ima 5 godina ili tek treba napuniti, ok dopustiti dijetetu sat-dva.A da ima svoj pc sa 5 godina to mi je izvan svake pameti.Ne zelim nikome soliti pamet po pitanju odgoja djece jer ih nemam.Neznam sto me mi se moze dogditi kad ih budem imao, ali ja da sam na njegovom mjestu te novce bi ulozio nesto sto ce im biti drustvena igra a ne virtualna.

Moja najstarija klinka je prvi komp dobila sa nepune 3 godine ako se ne varam. Nije bila nova konfiguracija, naravno. Znala je tu i tamo odigrati neku flash igricu ili pogledati crtic i to je to. I sad ima u svojoj sobi NUC i ne koristi ga nikad osim ako joj se sestre uvale u sobu da pogledaju crtic/film.

Freak Show Inc.
11 godina

Silent horror1992

Malo glavu van iz pijeska.. Nije poanta sta ce mu sad, s 5 god racunalo, nego sta ce radit na njemu za recimo 10 godina. Bolje da se, kontrolirano naravno, naigra na kompu u tim i kasnijim godinama, nego da ganja igrice u pubertetu. I opet, jos jednom, glavni problem Bug foruma - PC ne sluzi samo za gejmanje, ima milijun tisuca namjena. Klinac na njemu moze crtat, modelirat, racunat, gledat sta ja znam sta itd. Toxic mu lako stavi lozinku i to je to, ko kaze da ce sjedit stalno ispred kompa. Ne stuju svi komp ko mi s Buga. Sumnjam da je stolni komp mega popularna tema izmedju klinaca od 5g da ce sjedit ispred kompa s crnim zaslonom cekajuc da mu tata otkljuca isti. Ako tako i bude, kad tad ce se naucit samokontroli sto je vrlo bitno u zivotu. Btw. ne vjerujem da si 92. god, ako tako razmisljas, ali kaj je tu je.

17 godina
odjavljen

Kad mi je najstarija klinka krenula u prvi razred vjezbali smo s njom svaki dan matematiku, naravno. Onda mi je u odredjenom trenu dosadilo izmisljati zadatke pa sam napravio programcic koji to radi umjesto mene. Biljezio je sve zadatke, njene odgovore i vrijeme potrebno za rjesavanje svakog. Zasto ne iskoristiti infrastrukturu?

Freak Show Inc.

9 0 hvala 0
12 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Silent horror1992

Malo glavu van iz pijeska.. Nije poanta sta ce mu sad, s 5 god racunalo, nego sta ce radit na njemu za recimo 10 godina. Bolje da se, kontrolirano naravno, naigra na kompu u tim i kasnijim godinama, nego da ganja igrice u pubertetu. I opet, jos jednom, glavni problem Bug foruma - PC ne sluzi samo za gejmanje, ima milijun tisuca namjena. Klinac na njemu moze crtat, modelirat, racunat, gledat sta ja znam sta itd. Toxic mu lako stavi lozinku i to je to, ko kaze da ce sjedit stalno ispred kompa. Ne stuju svi komp ko mi s Buga. Sumnjam da je stolni komp mega popularna tema izmedju klinaca od 5g da ce sjedit ispred kompa s crnim zaslonom cekajuc da mu tata otkljuca isti. Ako tako i bude, kad tad ce se naucit samokontroli sto je vrlo bitno u zivotu. Btw. ne vjerujem da si 92. god, ako tako razmisljas, ali kaj je tu je.

Ma u pravu si.

Po izlasku iz maternice dijete treba posjest na komp da modelira i crta, a to svakako mora biti i njegov osobni PC.

Naravno, od 5-13. godine će se naigrat igara i tad odlučiti provoditi vrijeme u prirodi. To je svakako logičnije očekivati nego da će se od 5-13. godine "zaraziti" igrama i postati asocijalno.

Da, ja sam 92. godište i ne vidim u čemu je problem. 😁

Koje si ti godište ako nije tajna ? Pretpostavljam da si dosta stariji od mene, a to što povezuješ moje mišljenje o temi o kojom pričamo i moje godine, upućuje na to da nisi baš neko ko uvažava tuđe mišljenje i to za zrelog čovjeka tvoje dobi (pretpostavimo da si zreo čovjek srednjih godina) nikako nije nešto čime bi se trebao pohvalit.😁

Lp

11 godina

Poanta je balans, ravnoteza kao i kod svega u zivotu. Previse generaliziras.. Ako smije na komp ne znaci da ce stalno bit na kompu. Isto sam 92., pise u profilu. Znam hrpu ljudi ukljucujuci sebe koju su sjebali barem 1 god na faksu radi igrica. Bilo bi mi puno draze da sam se naigrao do 20. god.. Doduse puno ih sjebe god i bez igrica, ali eto. Mi kad smo bili mladji je Plejka1/2 bila aktualna i Nintendo, ali ako su svi bili u ulici se islo van. Da ce klinac imat svoj komp je malo cudno, ali ako ovaj ima para zasto ne. Stavi mu sifru, eventualno uzme nonRGB kuciste da ga ne mami i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 12:11 (The_Fichek).
12 godina

Molim moderatore da preimenuju temu u

AMD Ryzen procesori (tema za odgoj djece)

Moj PC  
28 0 hvala 3
15 godina

i jednu pod-temu: AMD Ryzen procesori - utjecaj na pojavu novih parafilija

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Nazalost moram ovo reci - SCUM je pis of šit, na početku su puno obećavali, igra je išla u dobrom smjeru i onda su samo stali. Ja sam odustao jer uz spomenuti memory leak cesto je neigrivo kada uletis u PvP pocme smrzavati kad se krene pucati sa svih strana... Otkako su dodali gradove da i ne govorimo...

EDIT: on topic

Ryzen 7 2700 + Spire RGB 8 jezgri i 16 threadova za 1.100kn, perverzija 

Vidim i u protisu 1.049kn , samo piše business i 105W. Jel to neka posebna verzija? Kad su 1600 AF sad preko 900kn, možda se ovo više isplati?

8 godina
protjeran

Isplati se definitivno, jer je to 2700X (po boost frekvenciji), koji je sada bar 180-200€ vani.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina

super je ta ponuda 2700x sa wraith spire no led hladnjakom,prism vrijedi 100kn više od običnog ali opet je genijalna cijena

14 godina
neaktivan
error_666 kaže...
Kao npr?
Btw preferiram asus ako ima dobra kakva, a čitao sam da AMD ploče imaju probleme sa vrm-ovima,zato i pitam.
I ovo je napredak, do neki da nisam ni razmišljao o AMD jer sam ga se iskreno bojao kupiti :D

U tvom slučaju je VRM nebitna stvar i ne trebas se tim zamarat  pogotovo ako si čuo da su "AMD" ploče loše jer imaju "VRM" loš...uzmi tomahawk , sa updateanom verzijom biosa ,ne znam kako se zove mislim da je max ,ako ides na 3xxx procesor da se ne zamaras jos i sa biosom. Ako je za igre ne treba ti ni 3600 uzmi 2600 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 13:50 (MasterOdisasteR).
6 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Molim moderatore da preimenuju temu u

AMD Ryzen procesori (tema za odgoj djece)

Samo čekamo novu AMD reklamu: AMD Ryzen procesori kao neizostavna komponenta za odgoj djece...

12 godina
MasterOdisasteR kaže...

Ako je za igre ne treba ti ni 3600 uzmi 2600 

Ovisi na kojoj rezi i postavkama igra, a i koje igre. 3600 u 1080p (i manje) na comp postavkama zna davat dosta vise fps od 2600 sto nekom dosta znaci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 14:26 (hahhaajaads).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, kad mozemo ocekivati nove Ryzene 4000 u nekakvim ultrabookovima? Ciljam na nekakav zenbook oko 7000 kn, trenutno ga ima no sa 3700u ryzenom, da li se isplati strpiti? 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Avicii1 kaže...

Pozdrav ekipa, kad mozemo ocekivati nove Ryzene 4000 u nekakvim ultrabookovima? Ciljam na nekakav zenbook oko 7000 kn, trenutno ga ima no sa 3700u ryzenom, da li se isplati strpiti? 

5. mjesec najvjerojatnije, rekao bih da se isplati čekati jer su razlike u performansama ogromne.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 23:23 (Jakovp).
9 godina
Jakovp kaže...
Avicii1 kaže...

5 mjesec najvjerojatnije, rekao bih da se isplati čekati jer su razlike u performansama ogromne.

A tek trajanje baterije  na onom Asus G14 preko 10h.

12 godina

Ja isto cekam neke slabije 4000 verzije da izadju, ipak treba zamijenit i3 2nd gen 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Znao sam sto ce se dogoditi ako postavim ono pitanje koje sam postavio.

Situacija je dakle da Tata (ja) voli tehnologiju, voli se igrati..

Klinci mi imaju pristup ps4, nintendo switchu, tabletu (mobitele im nisam kupio ali znaju ga koristiti i nazvati u slucaju hitnosti) mala ce dobiti mobitel kad krene u 1 razred to s zenom jos raspravljam pa cu se prilagoditi...

Dakle dodatno maloj sam sastavio racunalo i ja imam racunalo. Moje racunalo i moj prostor je 100% vremena zabranjen za njih niti cu im ikada dati da petaljaju po mojim stvarima...

Cudno je to kada npr dodem u goste gdje ljudi imaju jedan PC i doslovno na njemu su 50% svog vremena dok je bez obzira na dostupnost sve moguce tehnologije stvar doziram...

STvar je u tvojoj sobi... Mojoj maloj ne pada na pamet upaliti pc iako je sama u sobi a da za to ne dobije odobrenje... Mali ne uzima tablet bez pitanja, ne pali ps4 bez pitanja itd...

Dnevno u prosjeku za igrom na racunalu ili necem trecem nisu niti sat i pol... Dovoljno govori to da mi se mali jos ne zna pravilno koristiti misem i tipkovnicom...

Poanta je da mu zelim pokloniti nesto sto voli i biti ce super sretan kada ce to koristiti ...

Nemate pojma kako je sretan kada igra npr Farming Simulator 19 i vozi neki traktor kojeg vidimo tu negdje na polju kod nas a nema ga mogucnost voziti... neopisivo...

Moji klinci su na zraku dok kod im to vrijeme dozvoljava... da ne pricam da dnevno samnom prosecu ccca u prosjeku 7 km kada idemo u setnju s psom...

Dakle ovdje svi vide to samo jednosmjerno (cast iznimkama) Gle kupuje malom pc da mu mali bude debeli debil... bravo sjedi 5....

Ugl. neki od vas ce neke stvari shvatiti kasno a mozda i nikada...

Eh i da to je poklon ko i svaki drugi, ne bitno je koristio se ili ne koristio. Kupis mu 120 razlicitih igracaka svaku koristi po dva dana i sutne je u stranu - financijski mozda i veci impact... 

Za ovo znam da ce s vremenom koristiti sve vise i vise.. a izmedu ostalog i ja sam dobio amigu u toj dobi..

Pozdrav

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 21:12 (toxic).
Moj PC  
13 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice